X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek,cudny Antoś:)kawaler do wzięcia;)
    Zakocona,masakra... Ja to śpię po 12 godzin z trzema przerwami godzinnymi na karmienie,jestem bardzo wyspana;) Hela w nocy śpi pięknie,tylko w dzień te bączki..
    Katarzyna,mój brzuch dwa tygodnie temu wygladal podobnie,teraz juz plaski praktycznie,jedynie skora troche sflaczala,ale mysle,ze za tydzień juz będzie plaski:)
    Bąbelek,ja pisze głównie podczas karmienia,bo mała wisi na cycu godzinę,to mam czas,choc nie najwygodniej pisac na Tel jedna reka;)
    Katarzyna,wiem,ze orzechy mogą uczulac,ale powoli będę probowac. Codziennie jem tez miód i nic młodej nie jest. Jadlam dużo w ciąży i miodu i orzechów to może trochę przywykla;)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton oki dzięki , w takim razie kupie tu normalnie małemu . :-)
    Kuzwa przykro mi laski jest , boje się , że mały nie najada się moim mlekiem , dlatego tak ciągle na cyckach wisi . . . bo z ilością pokarmu że jak leci itp nie mam problemów , jak laktatorem ściągnęłam to ponad 100 ml mleka .
    Tak bym nie chciała przestać karmić piersią , to takie zdrowe dla Oskarka plus mile , bliskość taką z dzieckiem że aż nie do opisania , same wiecie o co mi chodzi .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile macie laski na minusie już kg ? :-)
    Ja od porodu zgubilam już 13 kg :-D na dietce jestem już 4 dzień też więc szybko może pójść ale brzuchol wisi trochę od dołu , mam nadzieję , że się to wciągnie o_O

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, jak spi, robi kupy i siku to je! :) 100 ml to bardzo dużo:)
    A Oskarek sie najbezpieczniej czuje przy cycusiu, wiec tam ciągnie;)
    Zakocona pisala, ze Tadzio non stop na cycu, a jaki duży chłopak, na glodnego nie wygląda;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam minus 7 kg, jeszcze z 5 do zrzucenia:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 ml to piękny wynik, ja ledwo 50ml wyciągnę.
    U mnie spadlo 13 kg, został jeszcze jeden.

mhsvh371pdpt408y.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona 100 ml to na prawde duzo, ja tyle zaczxełam odciagac dopiro 3 dni temu... Mój sioe cyckiem nie najada, wiec zawsze po karminiu odciagam zeby było do dojedzenia po kolejnym i dojada jeszcze z butli od 20 do 40 ml. Kupy robi, sika i spi ale malo przybiera. dlategpo teraz budze co 2 h. w poniedziałek kontrola :)

ja 2, 5 tyg po porodze brzucha prawie nie mam zleciało mi 13 kg , jeszcze zostało 7. dziewczyny po cc, tez macie taki fałd skóry nad blizna???

21.10.2015 Leon <3
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu ja mam ale powoli go tracę. 2tyg po cc był jeszcze dość spory.

Laseczki jak ja Wam zazdroszczę tego karmienia piersią. Tak chociaż parę dni chciałabym żeby mała na cycku wisiała. Ale jak ma wisieć jak tam nic nie ma.

Co do kropelek my używamy dicoflor prxed karmieniem i esputicon do każdej butli 4krople i na razie jest ok. Mała tylko zaparcia męczą

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton no niby robi i siusiu i kupkę po każdym jedzonku ale jednak strach taki u Mnie jest bo jakby się najadal to wiadomo , że nie leżał by na cycku ciągle z tak mi się wydaje.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde,ale wam ubylo ladnie. Ja za dużo zre widocznie;)
    Madu, ja tez mam tą fałdke:/ mysle ze jak skora dojdzie do siebie to będzie ok:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Zakrecona 100 ml to na prawde duzo, ja tyle zaczxełam odciagac dopiro 3 dni temu... Mój sioe cyckiem nie najada, wiec zawsze po karminiu odciagam zeby było do dojedzenia po kolejnym i dojada jeszcze z butli od 20 do 40 ml. Kupy robi, sika i spi ale malo przybiera. dlategpo teraz budze co 2 h. w poniedziałek kontrola :)

ja 2, 5 tyg po porodze brzucha prawie nie mam zleciało mi 13 kg , jeszcze zostało 7. dziewczyny po cc, tez macie taki fałd skóry nad blizna???
    Ja mam fałdkę nad blizną.. Mam nadzieje że to zniknie ale pewnie trzeba będzie trochę poćwiczyć. Czy któraś z Was po CC już zaczęła ćwiczenia na mięśnie brzucha??

atdc6iyehd9qphks.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    połozna mowiła mi ze ta fałdka zejdzie, chociaz na razie jak na nią patrze to nie wydaje mi się. Fizjoterapeuta mówił mi w szpitalu cos o masażu blizny, ale kurde nie zapamietałam o co dokładnie chodzi i kiedy można zaczać;/

babelku ja ćwiczę, bardzo delikatnie tak jak fizjoterapeutka pozwoliła. W zasadzie tylko jedno ćwiczenie jest dozwolone na poczatku na mięśnie- przyciągnie głowy do klatki piersiowej. Poza tym najlepsze jest teraz oszczędzanie ich:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 13:10

Bąbelek lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj podałam infacol i za raz poszły trzy kupy a była jedna dziennie wcześniej, bąki zaczęla puszczać i się odgazowała ale za to wieczorem nam dała popalić, musieliśmy włączyć suszarkę, żeby poszła spać. Dziś ją od rana do cycka przystawiłam zobaczymy co będzie.

Ja od porodu już 17 kg :) zostało 13! A brzuch mam jak w 3 miesiącu ;) tylko bardziej wiszący.

Jaroszka ja biorę żelazo dlaczego pytasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 13:23

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Battinka - i jak guzek? udało Ci się go zlikwidować? ja też biorę antybiotyk i mam ściągać mleczko. Byłam tez na USG żeby sprawdzić czy nie mam czasem ropnia ale nie mam. Martwi mnie to że nie do końca jestem w stanie go zlikwidować :/. W przyszłym tyg kontrola.

A ja już jakiś tydzień po porodzie ważyłam tyle co przed ciążą (-7), teraz może mam -1, ale chyba stanęłam w miejscu bo za dużo słodkiego jem ;). Muszę przestać :).

Fałdkę miałam a teraz już się z miarę wyrównała, a bałam się że mnie źle zszyli i tak będzie to wyglądać.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma u Mnie to samo , wiszący lekko brzuchol i jak galaretka mam nadzieję , że to zleci szybko.
    Ja mam jeszcze do zrzucenia ok 27 kg :-/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton no dawno to czytalam dlatego mogam cos pomieszac ! :)
    Zakretka ok.9euro . Ja tez uwazam ze moj sie nie najada w dzien go karmie i spi po 15 minut ciagle zaplakanyba dostanie butle wsunie swoje 120 ml i nie ma dziecka spi 3h albo lezy i patrzy no co jak co ale szczesliwe dziecko to najedzone dziecko oczywiscir kazda robi jak uwaza wiadomo ze sa kobiety ktore za nic nie dadza mm ale ja sie z tym zle nie czuje o jak o 21 daje malemu butle zasypia w 5 min i spi do 1 lub 2 a jak wisi na cyckach to godzine po czyn z trudem zasnie i budzi sie za godzine wiec taka pomoc butla na noc gdzie mam chwile na kapiel kolacje dla siebie jest dla mnie super i nie mam jakis wyrzutow przez to. Oczywiscie do niczego Cie nie namawiam ale pamietam jak niuniek plakal caly dzien i tylko cycek i ulewanie ...

Paula ah no tak widac niektorzy tak moga co ich to obchodzi ...

Ja w domu nie mam wagi tzn mam ale bez bateri az sama jestem ciekawa ile u mnie . Zaraz wkleje swoje foto brzuszka .
    EDIT: Niestety nie dodam cos sie nie wczytuje
    My wlasnie spacerujemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 15:38

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam minus 7 i jeszcze 8 do zrzucenia :-) Agaton ja też chyba dużo zre. Brzuch prawie płaski mam tylko w tyłku mi duuuuuzo zostało. Ja się za rowerek wezme chyba.
    Szczesliwa ja też jak widzę ze jest potrzeba to dokarmiam, chociaż widzę ze mloda się nie męczy tylko ładnie usypia. Głównie na noc musze ją dokarmiać ale dzisiaj musiałam jej przed chwilą dać i zjadła z dwóch cycow, 90 butli i pół godz minęło i znowu siedzi na cycu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 15:38

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)

Wysłany: 7 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula moj tez nieraz zje 120 butli i jeszcze po chwili chce cyca ale raczej juz na noc jak dostanie to mu wystarcza :) male nasze glodomorki ! :D

paula1 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa na noc tez Zuzce starcza. Daje jej cyca i dojada 60 butli i śpi od 21-22 do 2-3, a pozniej co 2 h cyc do rana :-)
    Dzisiaj ma ciężki dzień bo ciągle albo na ręku, albo na cycu wisi. Od rana spala może godzinę i jest bardzo niespokojna.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)

Wysłany: 7 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1 to moj podobnie :) a u nas dzis senny dzien tyljo troszke cycka i nyna zobaczymy czy nam sie to w nocy nie odbije :)

Ja dzis wgl zrobilam swiateczny kacik , choineczka swieczuszki itd . Wiem wiem wczesniej ale 27 listopada jade na miesiac do Polski. Chyba nie mowilam ? No takze wracam po swietach to chcemy poczuc troche tego klimatu przedswiatecznego razem w trojeczke :)

paula1 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2811 2812 2813 2814 2815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ