Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
moja na brzuchu nie chce spać, a na noc bym jej tak nie zostawiła, naczytałam się o tej śmierci łóżeczkowej...w dzień tak...
moja od południa znowu bąki i płacz...dalam trochę mm i zrobiła gigantyczna kupe i spi w najlepsze. mm ją chyba przepycha i działa lepiej na gazy niz espumisan
szukam ubranka na chrzciny (Mikołajki) i nic fajnego na necie nie znalazłam...macie już cos upatrzone albo kupione? podzielcie się linkiem
po dziisjeszym dniu mam zakwasy na rękach i boli mnie krzyż...co z tego, że kg spadły jak forma jak u starej babci...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 20:53
-
Blondik dzieki zaraz go przeloze !
Co do ubranka nie doradze a forma oj ja tez czasem sie czuje jak babulka ale juz niedlugo wrocimy do formy i nabierzemy sil !
Ja padam i ide spac korzystajac ze maly spi
EDIT: Taaa pospane przelozylam ryk i krzyk ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 21:11
-
Blondik, u nas tez chrzest w ten weekend co u Ciebie! Tylko my mamy w sobote;) z ajomy jezuita ochrzci Ignasia na takiej MsY tylko dla nas;)
znalazłam cos nad czym sie zastanawiał, nie wiem tylko czu urośnie do 68...
Nad tym sie zastanawiam:
http://grusie.com.pl/marynarskie-ubranka/68-marynarskie-ubranka-z-bawelny.html#/rozmiar-62/rodzaj_garnituru-biala_marynarka
SzcEsliwa, ja na noc nie odwazylabym się położyć Młodego na brzuchu na noc, w ciagu dnia tak...ale tylko przy mniemam jakiegoś schiza..
Ja zgubilam 11 kg, jeszcze 20 do zrzucenia )...Nir wiem jak dam rade... Jak bedzie ciężko pójdę do dietetyka.Blondik lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Jaroszka u nas młoda tylko dwie noce próbowała spać w łóżeczku i co godz albo szybciej się budziła. I teraz śpi z nami w łóżku w koszu Mojżesza i jest ok. Czasami pospi 3,4 h czasami się budzi co 2 h na cyca. Ja mam schizy i muszę na nią patrzeć cały czas, po tym jak się dwa razy zakrztusila mimo że na boku leżała. A poza tym czasem jak usypia trzymam ją za rączkę
Mi się wydaje, że naszym dzieciaczkom potrzeba bliskości i ciepła dlatego nie chcą w łóżeczku spać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 21:32
jaroszka lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Jaroszka ja używam Sudocremu jest dla mnie świetny. Uznawany jest w końcu jako lek wiec musi miec działanie.
Ja mojej Wit K daje przed kąpielą i jeszcze nie ulała. Rob tak co by przed samym jedzeniem lub odrazu po, nie dostawał tej Wit.
Ja z moja Liwusia tez śpię i nie wyobrażam sobie inaczej. Ona potrzebuje tyle bliskości i ciepla a ja nie zamierzam jej tego zabierać. Ten czas cholernie leci...
A i przyjdzie czas na łóżeczko;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 22:11
paula1, jaroszka lubią tę wiadomość
-
Jaroszka sudocrem i woda super sprawa !
Oskarek dostał trzech małych krostek na pupce i też czerwony kawałek mu się zrobił i woda od dwóch dni i sudocremem i baja się robi powoli. Tylko mnie np. Położna powiedziała że później jak zejdzie już linomagiem albo bepanthenem bo sudocrem na codzien stosowany bardzo wysusza dupcie .
Blondik miałam oglądać ale jakoś mnie zmulilo , mały dodatkowo na cyca się obudził więc odpuszczam ,kiedyś ogladalamjaroszka lubi tę wiadomość
-
Jaroszka,nie pomogę,ja daje po jedzeniu, ale Hela Malo ulewa.
Ja nie używam chusteczek,tylko wode i waciki takie duże. Ale dzisiaj wlasnie się Heli zaczerwienila dupcia,wietrzylismy troche, sudicremem smarowalismy, troche pomoglo. Jak jest dupcia elegancka to tylko linomag:)
A mi sie chyba cos z cyckiem dzieje:( boli mnie dziwnie od kilku dni,ale dzisiaj w trakcie karmienia mnie juz bolal i chyba jest jakiś taki gorący. A nie mam kapusty:( jutro mi dopiero mama przyniesie, oby pomoglo. Nie wiem czy to juz jakies zapalenie czy nie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 23:14
-
Woda to i ja myje pupcie, nie używam w ogóle chusteczek.
Pieluchy używamy papmpers premium care - myślisz blondik, ze to od pieluch....? byc moze za rzadko zmieniam, ake nie mam sumienia jej wybudzać jak śpi ...
Spróbuje ten sudicrem i moze mąka ziemniaczana
Dzieki kochane !
W kwestii spania to wlasnie położyliśmy sie z małym do łóżeczka i póki co śpi, ale przebudził sie i szukał cyca mimo,ze pół h temu karmiłam go chyba z godzinę....odszukałam go smokiem i ciumka sobie, ale to znak, ze nie śpi póki go nie wypluje to musimy czuwać ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 23:23
-
jaroszka wrote:I jeszcze mamy jeden problem....odparzenia...czerwona pupka aż sie krostki zrobiły...mam dwa kremy używam na zmianę i nie pomaga...mam linoderm i Penaten
U nas było tak samo, po jednej dobie z Sudocremem w dużej ilości przeszłojaroszka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nynusia, a Ty karmisz mm, że zostawiłaś? Bo myśmy chcieli iść do kina, ale jak, skoro karmię z cycka... A u nas kino to wyprawa też na jakieś 4h, bo mamy 30 km do najbliższego. Niby są te Multibabykino z seansami dla dzieci, ale jakoś mam schizę o zarazkach, że zaraz złapiemy przeziębienie.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Hej mamusie
Moj synek od 5 nie spi i gapi sie na wentylator na suficie
U nas tez zaczelo robic sie mini odparzenie i zbawiennya okazala sie maka ziemniaczana. Ja wczoraj musialam kupic nowy mebel dla syna ( przewijak z wbudowana umywalka i poleczki) ,bo okazalo sie , ze to co sobie zaplanowwalam wczesniej nie zdalo egzaminu . Wczesniej malego kapalam w lazience i ubieralam w sypialni , ale maly strasznie plakal podczas przenoszenia i od wczoraj wiezdzam do sypialni nowym sprzetem i tam kapie . O niebo lepiej.= i maly zdecydowanie bardziej spokojny .
Pytanie do dziewczyn po porodzie SN : Czy wy sie jeszcze oczyszczacie ? Bo u mnie od tygodnia to tylko troche brazowej wydzieliny , a wczoraj mnie znowu zalala zywa krew
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
polkosia a jak u Klementynki wyglada sprawa z wysypka ? Juz zaszla ?
Moj tez mial tradzik niemowlecy , ale po trzech dniach sam zniknal . A wysypane mial cale cialo ( nawet pisiorka )
A i powiedzcie mi czy w Polsce szczepienia na gruzlice jest obwiazkowe i w jakim wieku sie je robi ?
Bo tu we Francji dopiero w 6 misiesiacu , ale pediatra mowil , ze moge je zrobic teraz w pierwszym miesiacu zycia .Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 06:47
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Polkosia a swoje zostawić???ja tak robiłam przez dwa dni jak zalatwialam papiery po porodzie....
Jaroszka u nas położna kazała sudokremem do całkowitego wyleczenia a potem puder ale z racji że puder uczula to z nivea krem na odparzenia mam i jego używam. Po linomagu też uczulenie wyszło...no i zmianę pieluszki można spróbować.
Nynusia fajna taka randkano ale dziecko ważniejsze hehe
Co do wagi to ja mam na minusie 12 i cigle 3do zrzucenia...mi aż tak ten flaczek nie przeszkadza co wielkie boczki...zastanawiam się czy hula hop dozwolony teraz...poza tym miałam iść do ginki,a w czwartek bioderka...za 3tyg szczepienie i odliczanie do świąt...jej
No i u nas problem z cycem ..karmię na zmianę a od wczoraj zauważyłam że lewa pierś jest ciągle flakiem,prawą za to nadmiar pokarmu rozwala....jak Mały wstanie po 3godzinach to daję te pełną teraz bo boli aż,..wczoraj godzine na lewej wisiaj i spał z 5minut,dałam z prawej,jadł chwile o padł na prawie 4godzinki...
Wgl o 12 zasnął a ja razem z nim...taka pogoda do du..y...
Inna sprawa musimy kupić większe łóżko...mamy takie dla typowo dwóch osób,jak Synek śpi z nami to on na środku a my po obu stronach na jednym boku...aż ramię zacznie boleć to w nocy z R zmieniamy strony łóżka...teraz Adi śpi na mnie bo bąki męczyły....oczy mi się kleją a spać nie mogę...jaroszka lubi tę wiadomość