Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
moja na brzuchu nie chce spać, a na noc bym jej tak nie zostawiła, naczytałam się o tej śmierci łóżeczkowej...w dzień tak...
moja od południa znowu bąki i płacz...dalam trochę mm i zrobiła gigantyczna kupe i spi w najlepsze. mm ją chyba przepycha i działa lepiej na gazy niz espumisan
szukam ubranka na chrzciny (Mikołajki) i nic fajnego na necie nie znalazłam...macie już cos upatrzone albo kupione? podzielcie się linkiem
po dziisjeszym dniu mam zakwasy na rękach i boli mnie krzyż...co z tego, że kg spadły jak forma jak u starej babci...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 20:53
-
Blondik dzieki zaraz go przeloze !
Co do ubranka nie doradze a forma oj ja tez czasem sie czuje jak babulka ale juz niedlugo wrocimy do formy i nabierzemy sil !
Ja padam i ide spac korzystajac ze maly spi
EDIT: Taaa pospane przelozylam ryk i krzyk ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 21:11
-
Blondik, u nas tez chrzest w ten weekend co u Ciebie! Tylko my mamy w sobote;) z ajomy jezuita ochrzci Ignasia na takiej MsY tylko dla nas;)
znalazłam cos nad czym sie zastanawiał, nie wiem tylko czu urośnie do 68...
Nad tym sie zastanawiam:
http://grusie.com.pl/marynarskie-ubranka/68-marynarskie-ubranka-z-bawelny.html#/rozmiar-62/rodzaj_garnituru-biala_marynarka
SzcEsliwa, ja na noc nie odwazylabym się położyć Młodego na brzuchu na noc, w ciagu dnia tak...ale tylko przy mnie
mam jakiegoś schiza..
Ja zgubilam 11 kg, jeszcze 20 do zrzucenia )...Nir wiem jak dam rade... Jak bedzie ciężko pójdę do dietetyka.
Blondik lubi tę wiadomość
[/url]
[/url] -
Jaroszka u nas młoda tylko dwie noce próbowała spać w łóżeczku i co godz albo szybciej się budziła. I teraz śpi z nami w łóżku w koszu Mojżesza i jest ok. Czasami pospi 3,4 h czasami się budzi co 2 h na cyca. Ja mam schizy i muszę na nią patrzeć cały czas, po tym jak się dwa razy zakrztusila mimo że na boku leżała. A poza tym czasem jak usypia trzymam ją za rączkę
Mi się wydaje, że naszym dzieciaczkom potrzeba bliskości i ciepła dlatego nie chcą w łóżeczku spać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 21:32
jaroszka lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09.
-
Jaroszka ja używam Sudocremu jest dla mnie świetny. Uznawany jest w końcu jako lek wiec musi miec działanie.
Ja mojej Wit K daje przed kąpielą i jeszcze nie ulała. Rob tak co by przed samym jedzeniem lub odrazu po, nie dostawał tej Wit.
Ja z moja Liwusia tez śpię i nie wyobrażam sobie inaczej. Ona potrzebuje tyle bliskości i ciepla a ja nie zamierzam jej tego zabierać. Ten czas cholernie leci...
A i przyjdzie czas na łóżeczko;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 22:11
paula1, jaroszka lubią tę wiadomość
-
Jaroszka sudocrem i woda super sprawa !

Oskarek dostał trzech małych krostek na pupce i też czerwony kawałek mu się zrobił i woda od dwóch dni i sudocremem i baja się robi powoli. Tylko mnie np. Położna powiedziała że później jak zejdzie już linomagiem albo bepanthenem bo sudocrem na codzien stosowany bardzo wysusza dupcie .
Blondik miałam oglądać ale jakoś mnie zmulilo , mały dodatkowo na cyca się obudził więc odpuszczam ,kiedyś ogladalam
-
Jaroszka,nie pomogę,ja daje po jedzeniu, ale Hela Malo ulewa.
Ja nie używam chusteczek,tylko wode i waciki takie duże. Ale dzisiaj wlasnie się Heli zaczerwienila dupcia,wietrzylismy troche, sudicremem smarowalismy, troche pomoglo. Jak jest dupcia elegancka to tylko linomag:)
A mi sie chyba cos z cyckiem dzieje:( boli mnie dziwnie od kilku dni,ale dzisiaj w trakcie karmienia mnie juz bolal i chyba jest jakiś taki gorący. A nie mam kapusty:( jutro mi dopiero mama przyniesie, oby pomoglo. Nie wiem czy to juz jakies zapalenie czy nie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 23:14

-
Woda to i ja myje pupcie, nie używam w ogóle chusteczek.
Pieluchy używamy papmpers premium care - myślisz blondik, ze to od pieluch....? byc moze za rzadko zmieniam, ake nie mam sumienia jej wybudzać jak śpi ...
Spróbuje ten sudicrem i moze mąka ziemniaczana
Dzieki kochane !
W kwestii spania to wlasnie położyliśmy sie z małym do łóżeczka i póki co śpi, ale przebudził sie i szukał cyca mimo,ze pół h temu karmiłam go chyba z godzinę....odszukałam go smokiem i ciumka sobie, ale to znak, ze nie śpi póki go nie wypluje to musimy czuwać ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 23:23

-
jaroszka wrote:I jeszcze mamy jeden problem....odparzenia...czerwona pupka aż sie krostki zrobiły...mam dwa kremy używam na zmianę i nie pomaga...mam linoderm i Penaten
U nas było tak samo, po jednej dobie z Sudocremem w dużej ilości przeszło
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nynusia, a Ty karmisz mm, że zostawiłaś? Bo myśmy chcieli iść do kina, ale jak, skoro karmię z cycka... A u nas kino to wyprawa też na jakieś 4h, bo mamy 30 km do najbliższego. Niby są te Multibabykino z seansami dla dzieci, ale jakoś mam schizę o zarazkach, że zaraz złapiemy przeziębienie.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Hej mamusie

Moj synek od 5 nie spi i gapi sie na wentylator na suficie
U nas tez zaczelo robic sie mini odparzenie i zbawiennya okazala sie maka ziemniaczana. Ja wczoraj musialam kupic nowy mebel dla syna ( przewijak z wbudowana umywalka i poleczki) ,bo okazalo sie , ze to co sobie zaplanowwalam wczesniej nie zdalo egzaminu . Wczesniej malego kapalam w lazience i ubieralam w sypialni , ale maly strasznie plakal podczas przenoszenia i od wczoraj wiezdzam do sypialni nowym sprzetem i tam kapie . O niebo lepiej.= i maly zdecydowanie bardziej spokojny .
Pytanie do dziewczyn po porodzie SN : Czy wy sie jeszcze oczyszczacie ? Bo u mnie od tygodnia to tylko troche brazowej wydzieliny , a wczoraj mnie znowu zalala zywa krew
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015

-
polkosia a jak u Klementynki wyglada sprawa z wysypka ? Juz zaszla ?
Moj tez mial tradzik niemowlecy , ale po trzech dniach sam zniknal . A wysypane mial cale cialo ( nawet pisiorka )
A i powiedzcie mi czy w Polsce szczepienia na gruzlice jest obwiazkowe i w jakim wieku sie je robi ?
Bo tu we Francji dopiero w 6 misiesiacu , ale pediatra mowil , ze moge je zrobic teraz w pierwszym miesiacu zycia .Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 06:47
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015

-
Polkosia a swoje zostawić???ja tak robiłam przez dwa dni jak zalatwialam papiery po porodzie....
Jaroszka u nas położna kazała sudokremem do całkowitego wyleczenia a potem puder ale z racji że puder uczula to z nivea krem na odparzenia mam i jego używam. Po linomagu też uczulenie wyszło...no i zmianę pieluszki można spróbować.
Nynusia fajna taka randka
no ale dziecko ważniejsze hehe
Co do wagi to ja mam na minusie 12 i cigle 3do zrzucenia...mi aż tak ten flaczek nie przeszkadza co wielkie boczki...zastanawiam się czy hula hop dozwolony teraz...poza tym miałam iść do ginki,a w czwartek bioderka...za 3tyg szczepienie i odliczanie do świąt...jej
No i u nas problem z cycem ..karmię na zmianę a od wczoraj zauważyłam że lewa pierś jest ciągle flakiem,prawą za to nadmiar pokarmu rozwala....jak Mały wstanie po 3godzinach to daję te pełną teraz bo boli aż,..wczoraj godzine na lewej wisiaj i spał z 5minut,dałam z prawej,jadł chwile o padł na prawie 4godzinki...
Wgl o 12 zasnął a ja razem z nim...taka pogoda do du..y...
Inna sprawa musimy kupić większe łóżko...mamy takie dla typowo dwóch osób,jak Synek śpi z nami to on na środku a my po obu stronach na jednym boku...aż ramię zacznie boleć to w nocy z R zmieniamy strony łóżka...teraz Adi śpi na mnie bo bąki męczyły....oczy mi się kleją a spać nie mogę...