X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja na brzuchu nie chce spać, a na noc bym jej tak nie zostawiła, naczytałam się o tej śmierci łóżeczkowej...w dzień tak...
    moja od południa znowu bąki i płacz...dalam trochę mm i zrobiła gigantyczna kupe i spi w najlepsze. mm ją chyba przepycha i działa lepiej na gazy niz espumisan

szukam ubranka na chrzciny (Mikołajki) i nic fajnego na necie nie znalazłam...macie już cos upatrzone albo kupione? podzielcie się linkiem :)

po dziisjeszym dniu mam zakwasy na rękach i boli mnie krzyż...co z tego, że kg spadły jak forma jak u starej babci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 20:53

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik dzieki zaraz go przeloze !

Co do ubranka nie doradze a forma oj ja tez czasem sie czuje jak babulka ale juz niedlugo wrocimy do formy i nabierzemy sil !
    Ja padam i ide spac korzystajac ze maly spi :)

EDIT: Taaa pospane przelozylam ryk i krzyk ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 21:11

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde laski!!! No ja juz nie moge z ta witamina k+D .... Daje mu witaminę i on zaraz ulewa...jaki to sens???
    Jakie macie sposoby zeby sie to dobrze przyjęło?

relgh371crdcdbv2.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, u nas tez chrzest w ten weekend co u Ciebie! Tylko my mamy w sobote;) z ajomy jezuita ochrzci Ignasia na takiej MsY tylko dla nas;)
    znalazłam cos nad czym sie zastanawiał, nie wiem tylko czu urośnie do 68...
    Nad tym sie zastanawiam:

http://grusie.com.pl/marynarskie-ubranka/68-marynarskie-ubranka-z-bawelny.html#/rozmiar-62/rodzaj_garnituru-biala_marynarka
    SzcEsliwa, ja na noc nie odwazylabym się położyć Młodego na brzuchu na noc, w ciagu dnia tak...ale tylko przy mnie ;) mam jakiegoś schiza..
    Ja zgubilam 11 kg, jeszcze 20 do zrzucenia )...Nir wiem jak dam rade... Jak bedzie ciężko pójdę do dietetyka.

Blondik lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Jaroszka przypomnialaś mi, ze zapomniałam mu dac!

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mamy jeden problem....odparzenia...czerwona pupka aż sie krostki zrobiły...mam dwa kremy używam na zmianę i nie pomaga...mam linoderm i Penaten

relgh371crdcdbv2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka podobno można dostać te witaminy w aerozolu gdzie psikasz na policzek dzidziusiowi.

A co do odparzen Nam pomaga Bambino na potowki tez super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 21:30

jaroszka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka u nas młoda tylko dwie noce próbowała spać w łóżeczku i co godz albo szybciej się budziła. I teraz śpi z nami w łóżku w koszu Mojżesza i jest ok. Czasami pospi 3,4 h czasami się budzi co 2 h na cyca. Ja mam schizy i muszę na nią patrzeć cały czas, po tym jak się dwa razy zakrztusila mimo że na boku leżała. A poza tym czasem jak usypia trzymam ją za rączkę :-) Mi się wydaje, że naszym dzieciaczkom potrzeba bliskości i ciepła dlatego nie chcą w łóżeczku spać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 21:32

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, my tez mamy problem odparzeniami. Młody nie uznaje żadnych chusteczek, wiec woda )z kranu i sudocrem. Jak jest juz lepiej to woda plus bephanten i alantan...albo maka ziemniaczana ;)

• Blondik Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, ja też kombinowałam z maściami, chusteczkami, a wystarczylo zmienić pieluszki...może i ty spróbuj... my teraz kupujemy biedronkowe dada i pupcia elegancka

Listy do M...- ogladacie?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja używam Sudocremu jest dla mnie świetny. Uznawany jest w końcu jako lek wiec musi miec działanie.
    Ja mojej Wit K daje przed kąpielą i jeszcze nie ulała. Rob tak co by przed samym jedzeniem lub odrazu po, nie dostawał tej Wit.

Ja z moja Liwusia tez śpię i nie wyobrażam sobie inaczej. Ona potrzebuje tyle bliskości i ciepla a ja nie zamierzam jej tego zabierać. Ten czas cholernie leci...
    A i przyjdzie czas na łóżeczko;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 22:11

paula1, jaroszka lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka sudocrem i woda super sprawa ! :-)
    Oskarek dostał trzech małych krostek na pupce i też czerwony kawałek mu się zrobił i woda od dwóch dni i sudocremem i baja się robi powoli. Tylko mnie np. Położna powiedziała że później jak zejdzie już linomagiem albo bepanthenem bo sudocrem na codzien stosowany bardzo wysusza dupcie .
    Blondik miałam oglądać ale jakoś mnie zmulilo , mały dodatkowo na cyca się obudził więc odpuszczam ,kiedyś ogladalam :-)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka,nie pomogę,ja daje po jedzeniu, ale Hela Malo ulewa.
    Ja nie używam chusteczek,tylko wode i waciki takie duże. Ale dzisiaj wlasnie się Heli zaczerwienila dupcia,wietrzylismy troche, sudicremem smarowalismy, troche pomoglo. Jak jest dupcia elegancka to tylko linomag:)

A mi sie chyba cos z cyckiem dzieje:( boli mnie dziwnie od kilku dni,ale dzisiaj w trakcie karmienia mnie juz bolal i chyba jest jakiś taki gorący. A nie mam kapusty:( jutro mi dopiero mama przyniesie, oby pomoglo. Nie wiem czy to juz jakies zapalenie czy nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 23:14

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woda to i ja myje pupcie, nie używam w ogóle chusteczek.
    Pieluchy używamy papmpers premium care - myślisz blondik, ze to od pieluch....? byc moze za rzadko zmieniam, ake nie mam sumienia jej wybudzać jak śpi ...
    Spróbuje ten sudicrem i moze mąka ziemniaczana :)
    Dzieki kochane !

W kwestii spania to wlasnie położyliśmy sie z małym do łóżeczka i póki co śpi, ale przebudził sie i szukał cyca mimo,ze pół h temu karmiłam go chyba z godzinę....odszukałam go smokiem i ciumka sobie, ale to znak, ze nie śpi póki go nie wypluje to musimy czuwać ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 23:23

relgh371crdcdbv2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam z mężem na randce a mała została z moja mama ponad 4h. Byliśmy w kinie pod koniec filmu juz płakałam ze chce do niej.

A zostałam u mamy na noc i się karmimy teraz właśnie

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    I jeszcze mamy jeden problem....odparzenia...czerwona pupka aż sie krostki zrobiły...mam dwa kremy używam na zmianę i nie pomaga...mam linoderm i Penaten

U nas było tak samo, po jednej dobie z Sudocremem w dużej ilości przeszło :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, a Ty karmisz mm, że zostawiłaś? Bo myśmy chcieli iść do kina, ale jak, skoro karmię z cycka... A u nas kino to wyprawa też na jakieś 4h, bo mamy 30 km do najbliższego. Niby są te Multibabykino z seansami dla dzieci, ale jakoś mam schizę o zarazkach, że zaraz złapiemy przeziębienie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :)
    Moj synek od 5 nie spi i gapi sie na wentylator na suficie :)

U nas tez zaczelo robic sie mini odparzenie i zbawiennya okazala sie maka ziemniaczana. Ja wczoraj musialam kupic nowy mebel dla syna ( przewijak z wbudowana umywalka i poleczki) ,bo okazalo sie , ze to co sobie zaplanowwalam wczesniej nie zdalo egzaminu . Wczesniej malego kapalam w lazience i ubieralam w sypialni , ale maly strasznie plakal podczas przenoszenia i od wczoraj wiezdzam do sypialni nowym sprzetem i tam kapie . O niebo lepiej.= i maly zdecydowanie bardziej spokojny .

Pytanie do dziewczyn po porodzie SN : Czy wy sie jeszcze oczyszczacie ? Bo u mnie od tygodnia to tylko troche brazowej wydzieliny , a wczoraj mnie znowu zalala zywa krew :/

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia a jak u Klementynki wyglada sprawa z wysypka ? Juz zaszla ?
    Moj tez mial tradzik niemowlecy , ale po trzech dniach sam zniknal . A wysypane mial cale cialo ( nawet pisiorka )

A i powiedzcie mi czy w Polsce szczepienia na gruzlice jest obwiazkowe i w jakim wieku sie je robi ?
    Bo tu we Francji dopiero w 6 misiesiacu , ale pediatra mowil , ze moge je zrobic teraz w pierwszym miesiacu zycia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 06:47

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia a swoje zostawić???ja tak robiłam przez dwa dni jak zalatwialam papiery po porodzie....

Jaroszka u nas położna kazała sudokremem do całkowitego wyleczenia a potem puder ale z racji że puder uczula to z nivea krem na odparzenia mam i jego używam. Po linomagu też uczulenie wyszło...no i zmianę pieluszki można spróbować.

Nynusia fajna taka randka :) no ale dziecko ważniejsze hehe

Co do wagi to ja mam na minusie 12 i cigle 3do zrzucenia...mi aż tak ten flaczek nie przeszkadza co wielkie boczki...zastanawiam się czy hula hop dozwolony teraz...poza tym miałam iść do ginki,a w czwartek bioderka...za 3tyg szczepienie i odliczanie do świąt...jej :D

No i u nas problem z cycem ..karmię na zmianę a od wczoraj zauważyłam że lewa pierś jest ciągle flakiem,prawą za to nadmiar pokarmu rozwala....jak Mały wstanie po 3godzinach to daję te pełną teraz bo boli aż,..wczoraj godzine na lewej wisiaj i spał z 5minut,dałam z prawej,jadł chwile o padł na prawie 4godzinki...
    Wgl o 12 zasnął a ja razem z nim...taka pogoda do du..y...
    Inna sprawa musimy kupić większe łóżko...mamy takie dla typowo dwóch osób,jak Synek śpi z nami to on na środku a my po obu stronach na jednym boku...aż ramię zacznie boleć to w nocy z R zmieniamy strony łóżka...teraz Adi śpi na mnie bo bąki męczyły....oczy mi się kleją a spać nie mogę...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
‹‹ 2813 2814 2815 2816 2817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ