X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze chicalam napisac , ze u tu witamine K podaje sie tylko dwa razy - przy narodzinach i miesiac po . A witamine D do drugiego roku zycia . Ja teraz podaje zestaw Witamin D,E,A i C .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia tak ja niestety mm...
    Wolałabym być uziemiona w domu ale niestety nie mam pokarmu...
    Ale możesz odciągnąć i 12h może być w lodówce a później tylko podgrzewaczem podgrzać.

Fajna była randka po 2mcach nie wychodzenia z domu super jednak ciężko szkraba zostawić jak ona tylko ze mną wszędzie. Zostawiam ja jak nie śpi na chwile i juz ryk

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ce6214aa17a.jpg

Mina z cyklu co się na mnie gapisz

PauLLa, Bąbelek, lojkalojka, agaton, onka, zakocona, ZakręconaOna, paula1, Little Frog, Magnosia, agania, polkosia, jaroszka, tomania2806, dodinka, Lexie lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie co do pieluszek.
    U Nas tez Pampers średnio się sprawdziły.
    Wygrywa Dada i chusteczki tez Dada

Ale gdyby któraś chciała to w Rosmannie sa pampersy Babydream jedynki 30 szt za 9.99

jaroszka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał też miał odparzona pupke- sudokrem co drugie przewijanie na zmianę z bepantenem i jest pieknie. Położna mi mowila że to czasem wystarczy jedna bardziej kwaśna kupka 5 minut i pupa odparzona, bo pytałam co moge zle robić, także spokojnie- czasem nie mamy wpływu na to co się dzieje:-)

U nas pampersy dady i wszystkie chusteczki zdają egzamin jak na razie na nic uczulnie nie wychodzi łącznie z naszym proszkiem do prania:-)

Ja też wychodzę zostawiam swoje Odciagniete, w temp pokojowej może stać 6 h w lodówce nawet kilka dni. Jedno karmienie nocne dzięki temu obstawia mąż a ja się moge wyspać.

21.10.2015 Leon <3
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, Antek robi podobne :D

Nynusia lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajszy wieczór to był jakiś koszmarm Tadek nie chciał usnąć od 17 do północy i tylko płacz i cyc, próba uśpienia i wybudzanie po minucie, płacz i cyc. Masakra. Kuoy zrobić nie mógł. Ale za to potem spał 5!!h bez cyca i potem 2. I teraz się karmimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 08:17

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia Lenka jest cudna :)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, co do dzczpienia na gruźlicę, to jest jedno w 2-3 dobie.

U nas też noc trudna ale jakoś minęła. Teraz po karmieniu śpi obok mnie:-)

Genialne miny robia te nasze dzieciaki;-) Lenka super:-)

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ale pogoda za oknem do dupy ... Niby słoneczko czasem chce się przebić gdzieś ale słabo mu idzie i tak ponuro .
    Ja miałam dziś paskudna dość noc , mały kupy zrobić również nie mógł tak porządnie , cycka jakoś złapać nie mógł ani prawego ani lewego , denerwowal się przy tym ale w końcu udało się i to i to .
    W nocy spalam całość może z godzinę tak ciągle ... Eh no ale cóż , mam nadzieję że w końcu się unormuje mi chlopaczek .
    Teraz śpi szczęście moje sobie smacznie a Ja byłam się umyć na szybko , zjadlam odrobinę owsianki i polozylam się do łóżka ponownie może jakiś film obejrzeć na tablecie albo zdrzemnac się .
    Lojka Ja jestem tydzień po porodzie dopiero więc jeszcze nie pomoge bo ze mnie różnie leci , raz więcej raz mniej ale nosze już i tak podpaski zwykle takie nie żadne max ani podkłady .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia Oskarek robi identyczne miny a nawet " groźniejsze " hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, nie daje juz rady, mala mi caly czas cmoka przy karmieniu. Próbowałam juz wszystkiego. Wiem co jest problemem mala sie nie zasysa, nawet jak się zassa, to zaraz się poprawia i cmoka. Mleko jej leci bez ciagniecia, wiec w sumie po co ma pracować? Ma któraś z was tak?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

My nadal walczymy z zaparciami to jest masakra mała bierze esputicon dicoflor i pije wodę i herbatke koperkowa i dopiero to coś daje ale i tak z trudem jest jedna na dzień.

Powiedzcie mi czy może tak być ze w cyckach jest mleko a laktator nie odciaga go ? Moje cycki są jakieś powalone. Do butli z laktatora nic nie leci a z cyckow jak nacisne to leci

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka My tak nie mamy więc ciężko pomoc :-(
    Nynusia wiesz co a może jakoś źle laktatorem uzywasz ?
    Ja swojego okazało się że źle uzywalam i na prosto sciagalam mleko i polecialo że 3 ml a lekko się przechylilam i 100 ml ściągnęłam . A okazało się że tam taką dziurka jest co skrapla mleko właśnie pod kątem

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, zanim zacznie lecieć z laktatorem to z minutę nic nie leci- przynajmniej u mniebtak jest. Raczej niemożliwe żeby laktator nie odciagal jeśli jest mleko.

21.10.2015 Leon <3
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz i na prosto próbowałam i pod kątem i pochylona wszystko a tak mi się wydaje ze tym laktatorem sobie zawalilam

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Nynusia, zanim zacznie lecieć z laktatorem to z minutę nic nie leci- przynajmniej u mniebtak jest. Raczej niemożliwe żeby laktator nie odciagal jeśli jest mleko.
    Też mi się tak wydaje ale nie dam sobie ręki uciąć . A może zadzwonić do położnej możesz i prosić o radę ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona super awatar :D

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była położna rękami odciagala mleko a laktatorem nie bo właśnie jej mówiłam o tym. A robie nim metodę 7 5 3

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja jestem w szoku i jakos nie mogę się do tego obrazu przyzwyczaić.
    Tak wyglądam dzisiaj, gdzie moj brzuch?
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b150a7aaff2.jpg

Blondik, PauLLa, ZakręconaOna, Magnosia, Bąbelek, polkosia, jaroszka, Lexie lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 2814 2815 2816 2817 2818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ