X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile to z tym leżeć i jak czaesto robic?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, ja tłukłam kapustę, ale tak, zeby apk puściła, a liście zostały.

agaton lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak easy start. Mam pobudzenie i ssanie z regulacją mocy ale już go chyba wyprobowalam na wszystkie sposoby a do kubka ręką więcej odciagnelam.
    Aanaa tak.mi się wydaje ze to może być problem bo wciąga i sutka i brodawke do.polowy. no nic chciałam jeszcze dodawać resztki mojego pokarmu do mm żeby mala coś tam miała ode mnie. Kombinuje na wszystkie sposoby ale nie umiem się poddać z tym kp...
    A tu żaden nie wypala....

Co do ćwiczeń mi gin mówił ze po kontroli czyli po 6 tyg można ćwiczyć a z sexem to jak przestaną lecieć te odchody pologowe nie wiem jak po sn

l22nhdgeccid541p.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia odciagasz swoje mleczko i zostawiasz opiekunowi. Ja mam taki plan właśnie.

Lojka miałam to samo parę dni temu. Wydzielina już brązowa i nagle boom żywo czerwona krew. Jednak była to jednorazowa sytuacja. Szybko wróciło do brązowego.

Zakocona mam to samo. Za brzuchem nie tęsknię w ogóle. Chcę już moc poruszać się by zgubić to co odłożyłam w ciąży.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Polkosia tak ja niestety mm...
    Wolałabym być uziemiona w domu ale niestety nie mam pokarmu...
    Ale możesz odciągnąć i 12h może być w lodówce a później tylko podgrzewaczem podgrzać.

Fajna była randka po 2mcach nie wychodzenia z domu super jednak ciężko szkraba zostawić jak ona tylko ze mną wszędzie. Zostawiam ja jak nie śpi na chwile i juz ryk

12 godzin ? Mleko z piersi moze byc w lodowce 3/4 dni

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, ja odrywałam dwa grube liście i robiłam z nich taką miseczkę na cycek, a do środka wkładałam jeszcze mocno rozbite liście tak, żeby sok był. Fakt, trochę taka papka wychodziła, ale pomogło. Z taką miseczką jedną chodziłam około pół godziny, 2x powtórzyłam i po paru godzinach po bólu ani śladu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 17:55

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    A właśnie co do pieluszek.
    U Nas tez Pampers średnio się sprawdziły.
    Wygrywa Dada i chusteczki tez Dada

Ale gdyby któraś chciała to w Rosmannie sa pampersy Babydream jedynki 30 szt za 9.99

Polubiłam niechcący :p
    Chciałam zacytować, napisz kochana pod jakim względem pampersy sie nie sprawdziły? Dla mnie sa najlepsze, tylko trochę śmierdzą...
    Dada moze byc, ale przesikuje,ma babydream sa przeokropne! Skusilam sie i kupiłam, bo generalnie kosmetyki mam babydream i sa rewelacyjne, ale pieluchy niestety nie sprawdziły sie, bo wlasnie przesikuje notorycznie chyba maja za luźne gumki..

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, ja za brzuchem nie tęsknię, ale raczej tym ciążowym, bo tłuszczowy to miałam od zawsze ;) Nie wiem jak Wy, ale dla mnie ten III trymestr był tragiczny, wszystko bolało, zgaga bez przerwy, nie mogłam skarpetek założyć, ręce i stopy spuchnięte... Za tym nie tęsknię. Na razie trzeba skupić się na tym dziecku, które już mam, a za pół roku się pomyśli ;) Tylko ciąża mnie zniechęca. Ani poród ani potem nieprzespane noce mnie tak nie przerażają.

BTW, a propos stóp, to mi już wróciły do starego rozmiaru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 17:59

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu, to jak szybko zaczęliście? Jak wrażenia? Mi właśnie dziś całkowicie szwy zniknęły, odchodów coraz mniej i pewnie za kilka dni będziemy próbować. Trochę mnie tylko przeraża zabezpieczenie, bo nigdy nie używaliśmy :P

Kasia82 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy tylko Pampers premium care. Zielone ciągle przeciekają :/ I są strasznie sztuczne w dotyku.

Kasia82 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, u nas pojedyńcze krostki na policzkach, a tak to wszystko zeszło :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj męża zostawiłam z dzieckiem, odciagnelam mleczko i pojechałam z siostra na zakupy :) cel: staniki do karmienia, bo mam tylko jeden i juz mnie meczy ciagle pranie go....no i stoję w mothercare w przebieralni i nagle moja siostra mowi ej z cycków Ci leci, ja patrzę, a pod nogami prawie kałuża !!! Haha zapaskudzilam im przebieralnie :)

ZakręconaOna, Nynusia, Blondik, Kasia82, agaton, paula1, Bąbelek lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Pieluchy tylko Pampers premium care. Zielone ciągle przeciekają :/ I są strasznie sztuczne w dotyku.

Tak zdecydowanie tylko premium care!

Kasia82, Kasia82 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka hahaha , Ja dwa dni temu leże w łóżku z małym ... Minęła sekunda a tam bach Mama do mnie , że całą pościel mam mokrą , Ja patrzę a tu plama jakbym nasikala na łóżko. :-P a jeszcze wcześniej w łazience po nogach mi cieklo , myslalam że to może ta krew ale nie to mleto :-p

jaroszka, Kasia82, agaton, paula1 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Co do seksu, to jak szybko zaczęliście? Jak wrażenia? Mi właśnie dziś całkowicie szwy zniknęły, odchodów coraz mniej i pewnie za kilka dni będziemy próbować. Trochę mnie tylko przeraża zabezpieczenie, bo nigdy nie używaliśmy :P
    Ja to sie boje seksu ....mam wrazeńie, ze po porodzie w środku narazie jest rana.....poza tym mi ta szyjka pękła.
    Jak któraś juz zacznie to niech napisze jak wrażenia, chciałabym wiedzieć na co sie przygotować

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały mój dostał krostek na pupci kilka :-( i ma potoweczek troszkę na szyji
    Przemywam woda ale kupa nie chce się wtedy czyścić , zmienilam napki mu i pampersy z babydream na dady , smaruje na zmianę sudocrem a bepanthenem , mam nadzieję że pomoże a szyjka to może kuzwa proszek bo wypralam w normalnym ubrania ... Przemywam mu woda ale coś jeszcze można z tym robić ??? Jutro IDE kupić białego jelenia i popiore tak jak wcześniej pralam i było ok z początkowych ciuszkow . . . alboooo pies :-o mam nadzieję że nie !!!!

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo to ty tez taka dojna krowa jak ja :) zakłócona tez daje czadu skoro zmienia koszule w ciagu nocy ze trzy razy :) ja tez muszę zmieniać, ale mam taka jedna co ładnie piersi podtrzymuje i mozna wkładki sobie włożyć. Proszę link:
    http://m.happymum.pl/u012,bielizna,-sweet_nursing_gown.html

Wiem cena powala, ale znalazłam prawie taka sama za 70 zł gdzie indziej w necie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 18:30

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ja to sie boje seksu ....mam wrazeńie, ze po porodzie w środku narazie jest rana.....poza tym mi ta szyjka pękła.
    Jak któraś juz zacznie to niech napisze jak wrażenia, chciałabym wiedzieć na co sie przygotować
    Ja też się trochę boje .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na potowki to moze maść nagietkowa....nie mam pojęcia, a szukałas w necie ?

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie , jeszcze nie szukałam .
    Ja spie w staniku sportowym, inaczej bym codziennie pościel i tonę koszul prala

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2816 2817 2818 2819 2820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ