X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile to z tym leżeć i jak czaesto robic?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, ja tłukłam kapustę, ale tak, zeby apk puściła, a liście zostały.

agaton lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak easy start. Mam pobudzenie i ssanie z regulacją mocy ale już go chyba wyprobowalam na wszystkie sposoby a do kubka ręką więcej odciagnelam.
    Aanaa tak.mi się wydaje ze to może być problem bo wciąga i sutka i brodawke do.polowy. no nic chciałam jeszcze dodawać resztki mojego pokarmu do mm żeby mala coś tam miała ode mnie. Kombinuje na wszystkie sposoby ale nie umiem się poddać z tym kp...
    A tu żaden nie wypala....

Co do ćwiczeń mi gin mówił ze po kontroli czyli po 6 tyg można ćwiczyć a z sexem to jak przestaną lecieć te odchody pologowe nie wiem jak po sn

l22nhdgeccid541p.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia odciagasz swoje mleczko i zostawiasz opiekunowi. Ja mam taki plan właśnie.

Lojka miałam to samo parę dni temu. Wydzielina już brązowa i nagle boom żywo czerwona krew. Jednak była to jednorazowa sytuacja. Szybko wróciło do brązowego.

Zakocona mam to samo. Za brzuchem nie tęsknię w ogóle. Chcę już moc poruszać się by zgubić to co odłożyłam w ciąży.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Polkosia tak ja niestety mm...
    Wolałabym być uziemiona w domu ale niestety nie mam pokarmu...
    Ale możesz odciągnąć i 12h może być w lodówce a później tylko podgrzewaczem podgrzać.

Fajna była randka po 2mcach nie wychodzenia z domu super jednak ciężko szkraba zostawić jak ona tylko ze mną wszędzie. Zostawiam ja jak nie śpi na chwile i juz ryk

12 godzin ? Mleko z piersi moze byc w lodowce 3/4 dni

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, ja odrywałam dwa grube liście i robiłam z nich taką miseczkę na cycek, a do środka wkładałam jeszcze mocno rozbite liście tak, żeby sok był. Fakt, trochę taka papka wychodziła, ale pomogło. Z taką miseczką jedną chodziłam około pół godziny, 2x powtórzyłam i po paru godzinach po bólu ani śladu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 17:55

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    A właśnie co do pieluszek.
    U Nas tez Pampers średnio się sprawdziły.
    Wygrywa Dada i chusteczki tez Dada

Ale gdyby któraś chciała to w Rosmannie sa pampersy Babydream jedynki 30 szt za 9.99

Polubiłam niechcący :p
    Chciałam zacytować, napisz kochana pod jakim względem pampersy sie nie sprawdziły? Dla mnie sa najlepsze, tylko trochę śmierdzą...
    Dada moze byc, ale przesikuje,ma babydream sa przeokropne! Skusilam sie i kupiłam, bo generalnie kosmetyki mam babydream i sa rewelacyjne, ale pieluchy niestety nie sprawdziły sie, bo wlasnie przesikuje notorycznie chyba maja za luźne gumki..

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, ja za brzuchem nie tęsknię, ale raczej tym ciążowym, bo tłuszczowy to miałam od zawsze ;) Nie wiem jak Wy, ale dla mnie ten III trymestr był tragiczny, wszystko bolało, zgaga bez przerwy, nie mogłam skarpetek założyć, ręce i stopy spuchnięte... Za tym nie tęsknię. Na razie trzeba skupić się na tym dziecku, które już mam, a za pół roku się pomyśli ;) Tylko ciąża mnie zniechęca. Ani poród ani potem nieprzespane noce mnie tak nie przerażają.

BTW, a propos stóp, to mi już wróciły do starego rozmiaru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 17:59

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu, to jak szybko zaczęliście? Jak wrażenia? Mi właśnie dziś całkowicie szwy zniknęły, odchodów coraz mniej i pewnie za kilka dni będziemy próbować. Trochę mnie tylko przeraża zabezpieczenie, bo nigdy nie używaliśmy :P

Kasia82 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy tylko Pampers premium care. Zielone ciągle przeciekają :/ I są strasznie sztuczne w dotyku.

Kasia82 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, u nas pojedyńcze krostki na policzkach, a tak to wszystko zeszło :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj męża zostawiłam z dzieckiem, odciagnelam mleczko i pojechałam z siostra na zakupy :) cel: staniki do karmienia, bo mam tylko jeden i juz mnie meczy ciagle pranie go....no i stoję w mothercare w przebieralni i nagle moja siostra mowi ej z cycków Ci leci, ja patrzę, a pod nogami prawie kałuża !!! Haha zapaskudzilam im przebieralnie :)

ZakręconaOna, Nynusia, Blondik, Kasia82, agaton, paula1, Bąbelek lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Pieluchy tylko Pampers premium care. Zielone ciągle przeciekają :/ I są strasznie sztuczne w dotyku.

Tak zdecydowanie tylko premium care!

Kasia82, Kasia82 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka hahaha , Ja dwa dni temu leże w łóżku z małym ... Minęła sekunda a tam bach Mama do mnie , że całą pościel mam mokrą , Ja patrzę a tu plama jakbym nasikala na łóżko. :-P a jeszcze wcześniej w łazience po nogach mi cieklo , myslalam że to może ta krew ale nie to mleto :-p

jaroszka, Kasia82, agaton, paula1 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Co do seksu, to jak szybko zaczęliście? Jak wrażenia? Mi właśnie dziś całkowicie szwy zniknęły, odchodów coraz mniej i pewnie za kilka dni będziemy próbować. Trochę mnie tylko przeraża zabezpieczenie, bo nigdy nie używaliśmy :P
    Ja to sie boje seksu ....mam wrazeńie, ze po porodzie w środku narazie jest rana.....poza tym mi ta szyjka pękła.
    Jak któraś juz zacznie to niech napisze jak wrażenia, chciałabym wiedzieć na co sie przygotować

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały mój dostał krostek na pupci kilka :-( i ma potoweczek troszkę na szyji
    Przemywam woda ale kupa nie chce się wtedy czyścić , zmienilam napki mu i pampersy z babydream na dady , smaruje na zmianę sudocrem a bepanthenem , mam nadzieję że pomoże a szyjka to może kuzwa proszek bo wypralam w normalnym ubrania ... Przemywam mu woda ale coś jeszcze można z tym robić ??? Jutro IDE kupić białego jelenia i popiore tak jak wcześniej pralam i było ok z początkowych ciuszkow . . . alboooo pies :-o mam nadzieję że nie !!!!

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo to ty tez taka dojna krowa jak ja :) zakłócona tez daje czadu skoro zmienia koszule w ciagu nocy ze trzy razy :) ja tez muszę zmieniać, ale mam taka jedna co ładnie piersi podtrzymuje i mozna wkładki sobie włożyć. Proszę link:
    http://m.happymum.pl/u012,bielizna,-sweet_nursing_gown.html

Wiem cena powala, ale znalazłam prawie taka sama za 70 zł gdzie indziej w necie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 18:30

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ja to sie boje seksu ....mam wrazeńie, ze po porodzie w środku narazie jest rana.....poza tym mi ta szyjka pękła.
    Jak któraś juz zacznie to niech napisze jak wrażenia, chciałabym wiedzieć na co sie przygotować
    Ja też się trochę boje .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na potowki to moze maść nagietkowa....nie mam pojęcia, a szukałas w necie ?

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie , jeszcze nie szukałam .
    Ja spie w staniku sportowym, inaczej bym codziennie pościel i tonę koszul prala

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2816 2817 2818 2819 2820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ