Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja muszę 6 tygodni odczekać bo mam szew ;/

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Kurcze a ja sie zastanawiam o co chodzi moj maly w dzien jest spokojny tylko na cycku a tak to nie polezy nie popatrzy tylko placz ... Nic zrobic nie moge ktos tez tak ma? Czasami ma lepszy dzien i polezy z 10 min moze a tak to nie... Kurcze czy to normalneee

Szczęśliwa wróciłam kilka stron i znalazłam twojego posta :)
    Nic sie nie martw, moj tez tak płacze, jednak jak jest najedzony to potrafi poleżeć i pogapić sie na świat :)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Jaroszka, na ćwiczenia chyba nigdy nie jest za późno. Ja dzisiaj zaczęłam, ale jak znam siebie, nie będę o tym pamiętała. Z czasem wszystko i tak wróci do normy. ;)

Ja sporo sikam, czasami nawet za często, co strasznie mnie denerwuje.

Ale karmisz cyckiem??

Blondik lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, ja też jeszcze mam. Jeden miałam w okolicy odbytu, ale już został zdjęty w 7. dobie, a jeszcze mam dwa małe rozpuszczalne na błonie śluzowej. Tak więc też póki co nie szaleję. Umówiłam się z mężem na "eksperyment" w okolicy świąt, ale do Bożego Narodzenia jeszcze daleko. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ale karmisz cyckiem??

Tak, tylko cyckiem.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa możesz miec takiego ancymona poprostu, ze lubi byc przy Tobie blisko, przy cycku i nic nie poradzisz. Mojej siostry młodszy synek taki był i zaczęła go poprostu nosić w chuście i wtedy był spokojny, a ona w tym czasie mogła coś zrobic. Spróbuj z chusta kochana!

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Tak, tylko cyckiem.

Kurczę to moze jednak zbadam ten mocz....to nie powinno byc tak, ze sikam tylko 2/3 razy w ciagu dnia...i wtedy ten mocz jest taki bardzoooo ciemny...

relgh371crdcdbv2.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się napalilam na seks z M, a tu idę do łazienki i patrze - pierwszy dzień okresu po porodzie :-P Od porodu minęło 8 tyg.
    Ale w tym tygodniu na pewno spróbujemy, bo następnym razem przyjedzie dopiero na święta a ja już mam ochotę po takim poście. Ja po urodzeniu młodego brałam przez 9 lat tabletki anty i po odstawieniu w sierpniu, w styczniu zaszłam w ciążę. Jedyne co to w ciągu tych 3 m-cy po odstawieniu przytyłam 5 kg.
    Teraz będziemy na razie używać gumek, chociaz ja ich nie znoszę. A tak to będę brała znowu tab anty, najpierw Cerazette jak będę karmić, a później Yasmin. Bo gumek się boję, trzeciego nie planuje, a kumpela ma 3 córkę, bo im gumka pękła.
    Dzisiaj mojego M tez opieprzylam, bo przyjechał i do mnie cześć gruba niby w zartach, to mu powiedzialam co myślę.
    Battinka ja też miałam guza pod pachą, ale o dziwo sam zniknął. Przy młodym tez masowalam w stronę brodawki i obkladalam liśćmi kapusty z lodówki, a.jak nie pomagało to M mi ściągał. Może Ci Kochana przejdzie niedługo i Ci się ureguluje wszystko.
    Agatka figurę masz super :-)
    Jaroszka ja też mało sikam, mimo że dużo piję. Dzisiaj byłam cały dzień zajęta bo mlody miał przygotować wieże Eiffla na jutro i dopiero o 16 poszłam siku od rana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 21:14

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja dziś wybyłam do galerii sama. Zostawiłam Antka z mężem, butlę z moim mlekiem wcześniej przygotowałam. Niby zakupy sprawiły przyjemność ale ciągle myślałam o małym. Póki co nie wyobrażam sobie zostawić go z teściową, która blisko mieszka.

Dziewczyny po CC jak u Was z seksem? Czekałyście 6 tygodni?

atdc6iyehd9qphks.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik u mnie mija 6tyg jutro i mam zamiar probowac na dniach !

Jaroszka dzieki ze chcialo Ci sie szukac :*
    No wlasnie maly pospal w lozeczku 30min.. A teraz spi na mnie i ani drgnie!
    Kurcze kusi ta chusta ale boje sie ze tego nie zaWiaze i mi wypadnie :(

No nic to ide spac z malym na sobie co zrobic.. Potrzebuje snu ..

Jaroszku cudny avatar <3 piekny widok ! <3

Dobraanoc :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa nic sie nie bój! To jest takie solidne wiązanie, ze nie ma takiej opcji :) tez miałam obawy jak patrzyłam na moja sis, a potem zawiązała mi swojego Marcelka i ze 4 godziny tak z nim łaziłam, schylalam sie, siadałem i nic :)

Nio zdjęcie fajne wiem, dziekuje :*
    Spiochaj dobrze !!!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 1 uff nie jestem sama z tym sikaniem :) to znaczy, ze poprostu tak bywa skoro Ty tez tak masz!

Dobra to o ja idę spac, skorzystam, bo Michałek tez śpi.

Dobranoc :*

paula1, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Jaroszka piękny avatar <3

Ja też idę spać ale pewnie za 30 min moja Kluska zacznie otwierać dzióbek bo będzie głodna :)

Dobranoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 00:25

jaroszka lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka przecudny avatar !
    <3

Ja nie spie wiadomo wgle bo jakby inaczej ... Mój Oskar na pięć minut oko przymknie a za chwilę jak pięć zł ...

jaroszka lubi tę wiadomość

❤
    de7e166350.png
    ❤
    b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie mam ochoty na sex. Ledwo mamy czas, żeby w ogóle pobyć sami ze sobą bo ciągle tylko mały i maly. A to zmęczona jesten a to costam innego.

Tadzio dzis pięknie spał od 21 do 1 i teraz znowu do 4.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    No coś Ty! 6-8 godzin w zależności od tego ile masz stopni w domu.
    Jeżeli jest tak jak mówisz to moje dziecko by cierpiało mocno a tak nie jest.

Mi tam w szpitalu mówili, że tylko 2h :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Mnie też przerażają zabezpieczenia, my nigdy nie używaliśmy, mało tego jesteśmy na nie jeśli chodzi o hormony. My i guuuuumki? a wiecie co jest najgorsze u mnie jeszcze 2 tygodnie nie minęły a ja już mam chcicę jak szalona...

Mam to samo... Już ponad tydzień chodzę nakręcona :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    My też tylko tych używamy, są świetne! I u nas póki co zero odparzeń i zaczerwienienia. Niestety, mamy też większe rozmiary zielonych, bo kupiliśmy, gdy była spora promocja w Lidlu. Przy starszej córce też używałam i były w porządku, więc zużyjemy, ale jak się skończą, to pewnie też będę chciała kupić większe rozmiary Premium Care.

Też kupiliśmy na promocji zielonych sporo, ale trudno, jakoś się przemęczę ;) Ale potem nigdy więcej.

Kasia82 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ja zapomniałam o tym Keglu...nie jest jeszcze za późno co nie?

Dziewczyny czy Wy tez mało sikacie? Ja pije mnóstwo wody, a sikam moze ze 3 razy w ciagu dnia....i do tego trochę kłuje mnie na początku jak sikam ( od razu zaznaczam, ze nie mam zapalenia pęcherza).

Jaroszka, a może po prostu nie masz parcia? Spróbuj chodzić nawet bez uczucia parcia na pęcherz, co 2-3h i sikaj na siłę jakby, to powinno pomóc.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie te gumki przerażają... Szczególnie, że na początku naszej znajomości próbowaliśmy ich używać, ale mąż ma murzyńskiego penisa i nawet rozmiary XL były za małe :/ Męczyło nas to strasznie... A potem przez 3 lata nic, bo się staraliśmy. Też mi z tyłu głowy gdzieś siedzi, że zajdę od razu i chociaż chcemy mieć drugie dziecko, to jednak nie tak szybko. To niezbyt zdrowe dla organizmu.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ ‹ 2818 2819 2820 2821 2822 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ