X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż właśnie wyjechał służbowo na dwa dni. Ciekawe jak to przeżyjemy. Na razie plus jest taki, że w łóżku duuużo miejsca :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia przezyjecie :-) Klementysia będzie mamusi bardzo grzeczna.
    Moja młoda dzisiaj tez ładnie pospala. Jak usnęła po kąpieli o 19 to się obudziła o 23.30, pozniej 3 i o 6.30. :-)
    No i zauważyłam że zaczyna mieć rytuał dnia:w ciągu dnia mało śpi, a wieczorem kąpiel, jedzonko i spanie. Wczoraj też usnela po kąpieli o 19 to spala do 1, pozniej pobudki o 3 i 6. Gdyby katarek ja nie męczył to by ładnie spała i jej by było lżej.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia to tylko dwa dni :) Klementynka bedzie spala z Toba to pewnie dluzej pospi i dzieki temu Ty wypoczniesz .
    I ne bedziesz musiaja mezowi obiadu gotowac ;)

jaroszka super avatar ! A co do sikana to ja tez potrafie pol dnia do toalety nie chodzic .

Moj krolewicz wczoraj darl sie pol dnia i nawet nie mialam jak z corka lekcji odrobic . Czasami mam lzy w oczach , ze nie mam juz tyle czasu dla starszej i widze , ze ona tez to odczuwa .
    U mnie noc tez spoko . Teraz pije sobie kawke , a rodzina spi ;) Chwila dlla mnie .

Kasia82, jaroszka lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka cudny avatar <3

Co do sexu to pierwszy mamy za sobą,akurat kilka dni wcześniej skończył się połóg a Mały spał wieczorem prawe 4godzinki,więc skorzystaliśmy ale z gumkami to nie to samo a jednak po tym porodzie pierwszy raz był rewelacyjny-:P

Co do trzymania mleczka swojego to w temp 16st do 24h,21st do 10h a jeśli w pomieszczeniu jest 27st to 6-8h ;)

Wczoraj przeżyłam koszmar...wieczorem Mały ryczał przez prawie dwie godz,noszenie na rekach,cyc nic nie dawały,masowanie na moment,bąki spinały mega...wzięliśmy windi i poszły dwie kupy ale jeden Bąk tylko. Chwila ciszy i jak dałam go R a on oddał starszej siostrze to znowu zanosił się. Jak goście poszli to postanowiłam podać mm bo może coś z moim mlekiem nie tak,choć nic nowego nie wprowadziłam...herbatka z kopru nie smakowała jak zwykle,mm pił powoli z przerwami aż się lekko zakrztusił. Odciagam od buzi butle a ti dwa pawie jak w filmach...w życiu z R nie widzieliśmy żeby ktoś tak wymiotowal fontanną przed siebie. Mleczko poszło też strawione...ehhh ale Mały był spokojny.przebralismy,ale znowu płacz i szukanie cyca,zawinelam go w rożek i karmię. Jaki szok przeżyłam jak zobaczyłam mokrą główkę,buxke,zaraz potem rączki...wszystko spocone! Z R pokłóciliśmy się chwilę wcześniej i zaraz szukaliśmy pp necie przyczyny pocenia,niby banalne,nic złego...czytam i spoglądam na Synka a on nie oddycha! Serce mi zamarło i mówię do R 'nie oddycha"...jednak takie wymeczony był Synuś że tak spokojnie oddychał. No i głupia patrzyłam na klatkę zamiast brzuszek. Łzy w oczach...jezus...zasnęłam z nimo 21,o 23 spał w łóżeczku do 1:30...płakał to wzięliśmy go do łóżka ale za chwilę zasnął bez cyca. Dopiero o 3:40 wstał głodny....i nie spał do 5....:(

jaroszka lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno do Premium się nie umywają. Polkosiu, a Wy cały czas jedynki zakładacie? Zastanawiam się, ile tych jedynek dokupić, ale pewnie jeszcze trochę, bo u mojej Dominiki po miesiącu dwójki były jeszcze za luźne.
    polkosia wrote:
    Też kupiliśmy na promocji zielonych sporo, ale trudno, jakoś się przemęczę ;) Ale potem nigdy więcej.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delektuj się chwilą. :) Moja Emilia jest bardzo grzeczna, ale wczoraj też miała gorszy dzień i nic nie mogłam zrobić. :(O czasie dla starszej córy nie wspomnę. :(
    lojkalojka wrote:
    Polkosia to tylko dwa dni :) Klementynka bedzie spala z Toba to pewnie dluzej pospi i dzieki temu Ty wypoczniesz .
    I ne bedziesz musiaja mezowi obiadu gotowac ;)

jaroszka super avatar ! A co do sikana to ja tez potrafie pol dnia do toalety nie chodzic .

Moj krolewicz wczoraj darl sie pol dnia i nawet nie mialam jak z corka lekcji odrobic . Czasami mam lzy w oczach , ze nie mam juz tyle czasu dla starszej i widze , ze ona tez to odczuwa .
    U mnie noc tez spoko . Teraz pije sobie kawke , a rodzina spi ;) Chwila dlla mnie .

w5wq8ribpvtivstd.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla faktycznie niezle ... Najwazniejsze ze wszystko juz dobrze !

Lojka super korzystaj z chwilki dla siebie !

Mojego malego ugryzl komar uwiezycie? Wlasnie mi lata kolo ucha ! Komar w listopadzie pieknie :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, my od 2 czy 3 dni już na 2 :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już dwie paczki 2 zuzylismy. Dokanczamy 3 i mamy jeszcze jedną dady, bo brat L przyniósł, a potem to już na trójki lecimy raczej.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa u nas tez komary jeszcze są :-)

Paulla współczuje Ci tych nerw, bo wiem co to znaczy. My po przyjściu ze szpitala mieliśmy podobna sytuacje,że mloda w nocy nie oddycha, a ona tak mocno zasnęła. I kazda następna noc się bałam.

My już też zaczęliśmy 3 paczkę pieluch 2 i są akurat.

Ja tez czasami nie mam czasu dla starszego, jak mloda daje w palnik. Bo są dni ze trzeba ją nosić cały czas.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi została cała paczka 1 zielonych, ale już nie zdążyłam założyć. Może któraś z Was chce? To bym podesłała na szybko.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, u Ciebie komar, a u mnie plaga much jakaś... :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u Nas w szpitalu mówili tak samo. Jeśli temperatura jest do 24℃ to można mleko trzymać nawet do 12h. Zdążyło mi się nawet przekroczyc ten czas i małej nic nie było.

U nas tylko dada. Pampersy przesikuje.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie do 3 przymierzamy :) 2 używaliśmy juz tydzien po porodzie:)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa u mnie tez jakis komar sie jeszcze zaplatal wczoraj . Utuklam drania ;)

Ja jade jeszcze na jedynkach .
    A ja znowu pije kawke ,a dziecie spi :)

Czy wasze pociechy tez maja taki bialy nalot na jezyku ? Czy t od mleka ?
    I jeszcze kilka pytan ?
    Szukam termometru i nie wiem czy bezdotykowy , czy do ucha ? Chcialam kupic brauna do ucha :/ Ktos cos poleci ?
    I kolejne pytanie : na co zwrocic uwage przy kupnie nawilzacza powietrza ?

Kasia82 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Jaroszka, a może po prostu nie masz parcia? Spróbuj chodzić nawet bez uczucia parcia na pęcherz, co 2-3h i sikaj na siłę jakby, to powinno pomóc.

Dziekuje, spróbuje tak robic dzisiaj, oby pomogło.

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzien dobry :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my daleko w tyle, bo ciągle 1. :-) Starsza też długo nosiła, ale u nas obie dziewczynki dość drobne i z malutką pupcią. Ciekawe od czego to zależy - budowa ciała? Starszej jeszcze przy wadze 4970 g musieliśmy zakładać jedynki przez jakiś czas.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma czasami taki nalot po jedzeniu. To na pewno od mleka.
    Termometry mamy dwa - do ucha i bezdotykowy. Ten drugi lepiej się sprawdza. Póki uszko malutkie, szkoda by mi było pakować do niego ten pierwszy.
    O nawilżaczu też myśleliśmy. Jakiś czas temu mąż się interesował i chyba znalazł jakiś dobry Brauna, ale póki co nie kupowaliśmy. Może wrócimy do tematu za jakiś czas.
    lojkalojka wrote:
    szczesliwa u mnie tez jakis komar sie jeszcze zaplatal wczoraj . Utuklam drania ;)

Ja jade jeszcze na jedynkach .
    A ja znowu pije kawke ,a dziecie spi :)

Czy wasze pociechy tez maja taki bialy nalot na jezyku ? Czy t od mleka ?
    I jeszcze kilka pytan ?
    Szukam termometru i nie wiem czy bezdotykowy , czy do ucha ? Chcialam kupic brauna do ucha :/ Ktos cos poleci ?
    I kolejne pytanie : na co zwrocic uwage przy kupnie nawilzacza powietrza ?

lojkalojka lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ale koszmar przeżyłaś! Bogu dzieki, ze wszystko ok! Jak on teraz sie czuje?

Lojka tylko braun do ucha! Ja kupiłam, bo mi polecały dwie koleżanki i rzeczywiście warto! Jest dokładny, sprawdzałam z rtęciowym i zwykłym elektronicznym.
    Te do czoła podobno oszukują z temperatura...

Co to jest windi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 09:47

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 2819 2820 2821 2822 2823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ