X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż właśnie wyjechał służbowo na dwa dni. Ciekawe jak to przeżyjemy. Na razie plus jest taki, że w łóżku duuużo miejsca :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia przezyjecie :-) Klementysia będzie mamusi bardzo grzeczna.
    Moja młoda dzisiaj tez ładnie pospala. Jak usnęła po kąpieli o 19 to się obudziła o 23.30, pozniej 3 i o 6.30. :-)
    No i zauważyłam że zaczyna mieć rytuał dnia:w ciągu dnia mało śpi, a wieczorem kąpiel, jedzonko i spanie. Wczoraj też usnela po kąpieli o 19 to spala do 1, pozniej pobudki o 3 i 6. Gdyby katarek ja nie męczył to by ładnie spała i jej by było lżej.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia to tylko dwa dni :) Klementynka bedzie spala z Toba to pewnie dluzej pospi i dzieki temu Ty wypoczniesz .
    I ne bedziesz musiaja mezowi obiadu gotowac ;)

jaroszka super avatar ! A co do sikana to ja tez potrafie pol dnia do toalety nie chodzic .

Moj krolewicz wczoraj darl sie pol dnia i nawet nie mialam jak z corka lekcji odrobic . Czasami mam lzy w oczach , ze nie mam juz tyle czasu dla starszej i widze , ze ona tez to odczuwa .
    U mnie noc tez spoko . Teraz pije sobie kawke , a rodzina spi ;) Chwila dlla mnie .

Kasia82, jaroszka lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka cudny avatar <3

Co do sexu to pierwszy mamy za sobą,akurat kilka dni wcześniej skończył się połóg a Mały spał wieczorem prawe 4godzinki,więc skorzystaliśmy ale z gumkami to nie to samo a jednak po tym porodzie pierwszy raz był rewelacyjny-:P

Co do trzymania mleczka swojego to w temp 16st do 24h,21st do 10h a jeśli w pomieszczeniu jest 27st to 6-8h ;)

Wczoraj przeżyłam koszmar...wieczorem Mały ryczał przez prawie dwie godz,noszenie na rekach,cyc nic nie dawały,masowanie na moment,bąki spinały mega...wzięliśmy windi i poszły dwie kupy ale jeden Bąk tylko. Chwila ciszy i jak dałam go R a on oddał starszej siostrze to znowu zanosił się. Jak goście poszli to postanowiłam podać mm bo może coś z moim mlekiem nie tak,choć nic nowego nie wprowadziłam...herbatka z kopru nie smakowała jak zwykle,mm pił powoli z przerwami aż się lekko zakrztusił. Odciagam od buzi butle a ti dwa pawie jak w filmach...w życiu z R nie widzieliśmy żeby ktoś tak wymiotowal fontanną przed siebie. Mleczko poszło też strawione...ehhh ale Mały był spokojny.przebralismy,ale znowu płacz i szukanie cyca,zawinelam go w rożek i karmię. Jaki szok przeżyłam jak zobaczyłam mokrą główkę,buxke,zaraz potem rączki...wszystko spocone! Z R pokłóciliśmy się chwilę wcześniej i zaraz szukaliśmy pp necie przyczyny pocenia,niby banalne,nic złego...czytam i spoglądam na Synka a on nie oddycha! Serce mi zamarło i mówię do R 'nie oddycha"...jednak takie wymeczony był Synuś że tak spokojnie oddychał. No i głupia patrzyłam na klatkę zamiast brzuszek. Łzy w oczach...jezus...zasnęłam z nimo 21,o 23 spał w łóżeczku do 1:30...płakał to wzięliśmy go do łóżka ale za chwilę zasnął bez cyca. Dopiero o 3:40 wstał głodny....i nie spał do 5....:(

jaroszka lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno do Premium się nie umywają. Polkosiu, a Wy cały czas jedynki zakładacie? Zastanawiam się, ile tych jedynek dokupić, ale pewnie jeszcze trochę, bo u mojej Dominiki po miesiącu dwójki były jeszcze za luźne.
    polkosia wrote:
    Też kupiliśmy na promocji zielonych sporo, ale trudno, jakoś się przemęczę ;) Ale potem nigdy więcej.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delektuj się chwilą. :) Moja Emilia jest bardzo grzeczna, ale wczoraj też miała gorszy dzień i nic nie mogłam zrobić. :(O czasie dla starszej córy nie wspomnę. :(
    lojkalojka wrote:
    Polkosia to tylko dwa dni :) Klementynka bedzie spala z Toba to pewnie dluzej pospi i dzieki temu Ty wypoczniesz .
    I ne bedziesz musiaja mezowi obiadu gotowac ;)

jaroszka super avatar ! A co do sikana to ja tez potrafie pol dnia do toalety nie chodzic .

Moj krolewicz wczoraj darl sie pol dnia i nawet nie mialam jak z corka lekcji odrobic . Czasami mam lzy w oczach , ze nie mam juz tyle czasu dla starszej i widze , ze ona tez to odczuwa .
    U mnie noc tez spoko . Teraz pije sobie kawke , a rodzina spi ;) Chwila dlla mnie .

w5wq8ribpvtivstd.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla faktycznie niezle ... Najwazniejsze ze wszystko juz dobrze !

Lojka super korzystaj z chwilki dla siebie !

Mojego malego ugryzl komar uwiezycie? Wlasnie mi lata kolo ucha ! Komar w listopadzie pieknie :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, my od 2 czy 3 dni już na 2 :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już dwie paczki 2 zuzylismy. Dokanczamy 3 i mamy jeszcze jedną dady, bo brat L przyniósł, a potem to już na trójki lecimy raczej.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa u nas tez komary jeszcze są :-)

Paulla współczuje Ci tych nerw, bo wiem co to znaczy. My po przyjściu ze szpitala mieliśmy podobna sytuacje,że mloda w nocy nie oddycha, a ona tak mocno zasnęła. I kazda następna noc się bałam.

My już też zaczęliśmy 3 paczkę pieluch 2 i są akurat.

Ja tez czasami nie mam czasu dla starszego, jak mloda daje w palnik. Bo są dni ze trzeba ją nosić cały czas.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi została cała paczka 1 zielonych, ale już nie zdążyłam założyć. Może któraś z Was chce? To bym podesłała na szybko.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, u Ciebie komar, a u mnie plaga much jakaś... :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u Nas w szpitalu mówili tak samo. Jeśli temperatura jest do 24℃ to można mleko trzymać nawet do 12h. Zdążyło mi się nawet przekroczyc ten czas i małej nic nie było.

U nas tylko dada. Pampersy przesikuje.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie do 3 przymierzamy :) 2 używaliśmy juz tydzien po porodzie:)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa u mnie tez jakis komar sie jeszcze zaplatal wczoraj . Utuklam drania ;)

Ja jade jeszcze na jedynkach .
    A ja znowu pije kawke ,a dziecie spi :)

Czy wasze pociechy tez maja taki bialy nalot na jezyku ? Czy t od mleka ?
    I jeszcze kilka pytan ?
    Szukam termometru i nie wiem czy bezdotykowy , czy do ucha ? Chcialam kupic brauna do ucha :/ Ktos cos poleci ?
    I kolejne pytanie : na co zwrocic uwage przy kupnie nawilzacza powietrza ?

Kasia82 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Jaroszka, a może po prostu nie masz parcia? Spróbuj chodzić nawet bez uczucia parcia na pęcherz, co 2-3h i sikaj na siłę jakby, to powinno pomóc.

Dziekuje, spróbuje tak robic dzisiaj, oby pomogło.

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzien dobry :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my daleko w tyle, bo ciągle 1. :-) Starsza też długo nosiła, ale u nas obie dziewczynki dość drobne i z malutką pupcią. Ciekawe od czego to zależy - budowa ciała? Starszej jeszcze przy wadze 4970 g musieliśmy zakładać jedynki przez jakiś czas.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma czasami taki nalot po jedzeniu. To na pewno od mleka.
    Termometry mamy dwa - do ucha i bezdotykowy. Ten drugi lepiej się sprawdza. Póki uszko malutkie, szkoda by mi było pakować do niego ten pierwszy.
    O nawilżaczu też myśleliśmy. Jakiś czas temu mąż się interesował i chyba znalazł jakiś dobry Brauna, ale póki co nie kupowaliśmy. Może wrócimy do tematu za jakiś czas.
    lojkalojka wrote:
    szczesliwa u mnie tez jakis komar sie jeszcze zaplatal wczoraj . Utuklam drania ;)

Ja jade jeszcze na jedynkach .
    A ja znowu pije kawke ,a dziecie spi :)

Czy wasze pociechy tez maja taki bialy nalot na jezyku ? Czy t od mleka ?
    I jeszcze kilka pytan ?
    Szukam termometru i nie wiem czy bezdotykowy , czy do ucha ? Chcialam kupic brauna do ucha :/ Ktos cos poleci ?
    I kolejne pytanie : na co zwrocic uwage przy kupnie nawilzacza powietrza ?

lojkalojka lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ale koszmar przeżyłaś! Bogu dzieki, ze wszystko ok! Jak on teraz sie czuje?

Lojka tylko braun do ucha! Ja kupiłam, bo mi polecały dwie koleżanki i rzeczywiście warto! Jest dokładny, sprawdzałam z rtęciowym i zwykłym elektronicznym.
    Te do czoła podobno oszukują z temperatura...

Co to jest windi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 09:47

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 2819 2820 2821 2822 2823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ