Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Polkosia przezyjecie
Klementysia będzie mamusi bardzo grzeczna.
Moja młoda dzisiaj tez ładnie pospala. Jak usnęła po kąpieli o 19 to się obudziła o 23.30, pozniej 3 i o 6.30.
No i zauważyłam że zaczyna mieć rytuał dnia:w ciągu dnia mało śpi, a wieczorem kąpiel, jedzonko i spanie. Wczoraj też usnela po kąpieli o 19 to spala do 1, pozniej pobudki o 3 i 6. Gdyby katarek ja nie męczył to by ładnie spała i jej by było lżej.Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Polkosia to tylko dwa dni
Klementynka bedzie spala z Toba to pewnie dluzej pospi i dzieki temu Ty wypoczniesz .
I ne bedziesz musiaja mezowi obiadu gotowac
jaroszka super avatar ! A co do sikana to ja tez potrafie pol dnia do toalety nie chodzic .
Moj krolewicz wczoraj darl sie pol dnia i nawet nie mialam jak z corka lekcji odrobic . Czasami mam lzy w oczach , ze nie mam juz tyle czasu dla starszej i widze , ze ona tez to odczuwa .
U mnie noc tez spoko . Teraz pije sobie kawke , a rodzina spiChwila dlla mnie .
Kasia82, jaroszka lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Jaroszka cudny avatar
Co do sexu to pierwszy mamy za sobą,akurat kilka dni wcześniej skończył się połóg a Mały spał wieczorem prawe 4godzinki,więc skorzystaliśmy ale z gumkami to nie to samo a jednak po tym porodzie pierwszy raz był rewelacyjny-
Co do trzymania mleczka swojego to w temp 16st do 24h,21st do 10h a jeśli w pomieszczeniu jest 27st to 6-8h
Wczoraj przeżyłam koszmar...wieczorem Mały ryczał przez prawie dwie godz,noszenie na rekach,cyc nic nie dawały,masowanie na moment,bąki spinały mega...wzięliśmy windi i poszły dwie kupy ale jeden Bąk tylko. Chwila ciszy i jak dałam go R a on oddał starszej siostrze to znowu zanosił się. Jak goście poszli to postanowiłam podać mm bo może coś z moim mlekiem nie tak,choć nic nowego nie wprowadziłam...herbatka z kopru nie smakowała jak zwykle,mm pił powoli z przerwami aż się lekko zakrztusił. Odciagam od buzi butle a ti dwa pawie jak w filmach...w życiu z R nie widzieliśmy żeby ktoś tak wymiotowal fontanną przed siebie. Mleczko poszło też strawione...ehhh ale Mały był spokojny.przebralismy,ale znowu płacz i szukanie cyca,zawinelam go w rożek i karmię. Jaki szok przeżyłam jak zobaczyłam mokrą główkę,buxke,zaraz potem rączki...wszystko spocone! Z R pokłóciliśmy się chwilę wcześniej i zaraz szukaliśmy pp necie przyczyny pocenia,niby banalne,nic złego...czytam i spoglądam na Synka a on nie oddycha! Serce mi zamarło i mówię do R 'nie oddycha"...jednak takie wymeczony był Synuś że tak spokojnie oddychał. No i głupia patrzyłam na klatkę zamiast brzuszek. Łzy w oczach...jezus...zasnęłam z nimo 21,o 23 spał w łóżeczku do 1:30...płakał to wzięliśmy go do łóżka ale za chwilę zasnął bez cyca. Dopiero o 3:40 wstał głodny....i nie spał do 5....jaroszka lubi tę wiadomość
-
No na pewno do Premium się nie umywają. Polkosiu, a Wy cały czas jedynki zakładacie? Zastanawiam się, ile tych jedynek dokupić, ale pewnie jeszcze trochę, bo u mojej Dominiki po miesiącu dwójki były jeszcze za luźne.
polkosia wrote:Też kupiliśmy na promocji zielonych sporo, ale trudno, jakoś się przemęczęAle potem nigdy więcej.
-
Delektuj się chwilą.
Moja Emilia jest bardzo grzeczna, ale wczoraj też miała gorszy dzień i nic nie mogłam zrobić. :(O czasie dla starszej córy nie wspomnę.
lojkalojka wrote:Polkosia to tylko dwa dniKlementynka bedzie spala z Toba to pewnie dluzej pospi i dzieki temu Ty wypoczniesz .
I ne bedziesz musiaja mezowi obiadu gotowac
jaroszka super avatar ! A co do sikana to ja tez potrafie pol dnia do toalety nie chodzic .
Moj krolewicz wczoraj darl sie pol dnia i nawet nie mialam jak z corka lekcji odrobic . Czasami mam lzy w oczach , ze nie mam juz tyle czasu dla starszej i widze , ze ona tez to odczuwa .
U mnie noc tez spoko . Teraz pije sobie kawke , a rodzina spiChwila dlla mnie .
-
Szczesliwa u nas tez komary jeszcze są
Paulla współczuje Ci tych nerw, bo wiem co to znaczy. My po przyjściu ze szpitala mieliśmy podobna sytuacje,że mloda w nocy nie oddycha, a ona tak mocno zasnęła. I kazda następna noc się bałam.
My już też zaczęliśmy 3 paczkę pieluch 2 i są akurat.
Ja tez czasami nie mam czasu dla starszego, jak mloda daje w palnik. Bo są dni ze trzeba ją nosić cały czas.szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
szczesliwa u mnie tez jakis komar sie jeszcze zaplatal wczoraj . Utuklam drania
Ja jade jeszcze na jedynkach .
A ja znowu pije kawke ,a dziecie spi
Czy wasze pociechy tez maja taki bialy nalot na jezyku ? Czy t od mleka ?
I jeszcze kilka pytan ?
Szukam termometru i nie wiem czy bezdotykowy , czy do ucha ? Chcialam kupic brauna do uchaKtos cos poleci ?
I kolejne pytanie : na co zwrocic uwage przy kupnie nawilzacza powietrza ?
Kasia82 lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Moja ma czasami taki nalot po jedzeniu. To na pewno od mleka.
Termometry mamy dwa - do ucha i bezdotykowy. Ten drugi lepiej się sprawdza. Póki uszko malutkie, szkoda by mi było pakować do niego ten pierwszy.
O nawilżaczu też myśleliśmy. Jakiś czas temu mąż się interesował i chyba znalazł jakiś dobry Brauna, ale póki co nie kupowaliśmy. Może wrócimy do tematu za jakiś czas.
lojkalojka wrote:szczesliwa u mnie tez jakis komar sie jeszcze zaplatal wczoraj . Utuklam drania
Ja jade jeszcze na jedynkach .
A ja znowu pije kawke ,a dziecie spi
Czy wasze pociechy tez maja taki bialy nalot na jezyku ? Czy t od mleka ?
I jeszcze kilka pytan ?
Szukam termometru i nie wiem czy bezdotykowy , czy do ucha ? Chcialam kupic brauna do uchaKtos cos poleci ?
I kolejne pytanie : na co zwrocic uwage przy kupnie nawilzacza powietrza ?lojkalojka lubi tę wiadomość
-
Paula, ale koszmar przeżyłaś! Bogu dzieki, ze wszystko ok! Jak on teraz sie czuje?
Lojka tylko braun do ucha! Ja kupiłam, bo mi polecały dwie koleżanki i rzeczywiście warto! Jest dokładny, sprawdzałam z rtęciowym i zwykłym elektronicznym.
Te do czoła podobno oszukują z temperatura...
Co to jest windi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 09:47