X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w lidlu bedzie inhalator - tez warto miec w domu.

onka lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie nam komary uchowaly :D
    Polkosiu u nas tez muchy niewiele ale bardzo wkurzaja !

Lojka prosze to masz dzis kawowy dzien :D

My sami i czekamy na tatusia chce nas dzis zabrac na zakupy zebym sobie pochodzila po sklepach ale nie wiem chyba nie skorzystamm

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka "windi" to czopki ,ktore sie dajew ostatecznsci jak dziecko sie meczy z bolami brzucha i gazami .

O tymtermometrze Brauna tez slyszalam same dobre opinie .
    To juz podjelam decyzje , dzieki :)

Kasia ,a ten nalon moj maly ma caly czas.

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka tez myślałam o nawilżaczu...ogólnie muszę dużo wierzyć w sypialni i schłodzić pomieszczenie bo do 28temp wskakuje...a do 21niby ma być w pokoju gdzie śpi dziecko..u nas również jest nalot na.jezyczku..i niestety dwie plesniawki :/

Jaroszka windi to na gazy,kolke takie rurki ;) wpisz w hoogle wyskocza;)
    Do ucha takiemu maleństwu byłabym się ale wczoraj już do pupy chciałam rtęciowy ładować....obyło sie...uff
    A Synek znowu od rana problem z bączkami...godzine masowalam brzuszek...ledwo przeszło to znowu jadł i kolejne bóle...niby teraz śpi a jednak ciągle coś go męczy:(

Szczęśliwa komar ??? Czyhał gdzieś w kącie skubaniec :/

Polkosia u mas to samo z muchami...nie mam pojęcia którędy wlatują !! Wczoraj jedna siadła Małemu na buźke i chyba ugryzła bo został ślad!

Paula niby fajnie jak długo śpi ale zaraz się sxhizuje że coś nie tak...

U nas już 3ki są bo Synek ma duży brzuszek i udka no i jedynki z dady,dwojki również ale trójki jakieś inne kupił R i niby wielkie a jednak Małemu wygodnie chyba...

Podaje na bóle brzuszka bio gaie i bobotoc forte...niby było ok a jednak mimo że Młody nie ma zaparc to ciągle ma problemy z kupka i bączkami...jutro zaczynamy 7tydzień a równo z Sylwestrem kończy trzy miesiące...modlę się o szybkie nadejście świąt...

Aaa właśnie czy waszym Maluchom jeździ głośno w brzuszku??czasem przy jedzeniu i zwykle jak leży..odbija ładnie...ulewa już rzadziej i malutko...muszę zapisać go do pediatry w końcu...:(

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka mozesz podac jaki masz model termometra?

Paulla mojemu jezdzi w kiszkach ,ale tyylko przy karmieniu .
    Ja podaje narazie tylko bio gaie ,ale nie widze poprawy :/

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wymeczona kupa (20 min się naprężala) ufff...

dziewczyny, co myslicie o takim ubranku na chrzciny? za mało eleganckie? chrzciny będą w mikołajki

http://allegro.pl/eko-do-chrztu-ubranko-sukienka-komplet-62-chrzest-i5777231910.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 11:01

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez przelewa się młodej w brzuszku podczas jedzenia

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sąsiad z góry robi remont. Nie może raz a porządnie powiercic tylko co 5 min jedzie lekko przez 2 min. I tak od 8 rano. Maja zasypia i znów się budzi jak zaczynają wkręcić.

Ale mam wkurwa :/

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nosimy jedynki :-)
    2 są jeszcze za duże ciutke , Paulla co do brzuszka to u Nas tak jeździ czasem ale najczęściej przy jedzonku i strasznie baczki mecza Oskarka :-(
    Dostał mi dzisiaj rozwolnienie aż puścił jak że szlaufa ogrodniczego na mnie wszystko , całą nogą moja osrana plus pościel bo akurat przebieralam go u siebie na łóżku bo lezelismy ... Chlusnal mi fontanna dosłownie mleka , biedulek .
    Za pół godziny ma być u Nas pediatra na wizyte pierwszą taką kontrolną i zapytam przy okazji o wszystko

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Sąsiad z góry robi remont. Nie może raz a porządnie powiercic tylko co 5 min jedzie lekko przez 2 min. I tak od 8 rano. Maja zasypia i znów się budzi jak zaczynają wkręcić.

Ale mam wkurwa :/
    Znam ten ból ! Ale wyobraź sobie , że mój sąsiad jakoś dwa dni temu o 23:55 dokładnie jak zaczął wiercic to Oskar mi się obudził a dopiero co usnal ... Oskar przy TV , przy ludziach usnie normalnie nie potrzebuje jakiejś ogromnej ciszy więc ładnie musiał napieprzac nie ?
    Już miałam isc do niego bo mowie no nie ... Ale przestal

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do pieluch też jeszcze mamy jedynki, mysle,ze jeszcze do konca miesiąca będzie je nosić... ma chudą pupcie i nóżki...za to ma już trzy brody, heh :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    a co do pieluch też jeszcze mamy jedynki, mysle,ze jeszcze do konca miesiąca będzie je nosić... ma chudą pupcie i nóżki...za to ma już trzy brody, heh :)
    Hahaha u Nas dwie ale pucius na buzce jest powoli :-)
    Dupcia też maleńka i nóżki , dwójki wiszą na nim troszkę

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski,ale pospalysmy z Hela dzisiaj. O siódmej miała bole brzuszka po karmieniu i puszczalysmy baki,a potem kima i dopiero wstalam haha:)
    Chyba od razu na spacer pójdę:P
    My juz dwójki w tamtym tygodniu zaczęliśmy,a kupiłam 3 opakowania jedynek babydream,bo promocja byla,nie przewidzialam ,ze wyrosnie;) zostały 2 i pól paki,ale to komuś damy:)

Battinka,mnie pierś bolala,ale guzków nie miałam. Bylo to bardzo niekomfortowe,ale współczuję Ci bardzo tego zapalenia,bo to musi być masakra... Mam nadzieje,ze dzis juz jest lepiej i ze szybko to Ci się wyleczy bidulko...

BATTINKA lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Znam ten ból ! Ale wyobraź sobie , że mój sąsiad jakoś dwa dni temu o 23:55 dokładnie jak zaczął wiercic to Oskar mi się obudził a dopiero co usnal ... Oskar przy TV , przy ludziach usnie normalnie nie potrzebuje jakiejś ogromnej ciszy więc ładnie musiał napieprzac nie ?
    Już miałam isc do niego bo mowie no nie ... Ale przestal

Majka też śpi przy tv i gościach. Staramy się by nie było super cicho. Masakra ciekawe o której sąsiad skończy, bo nawet mnie to irytuje, a co dopiero dziecko chcące spać :/

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka no daj spokój , dokładnie Nas to irytuje a co dopiero dzieci .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, śliczna ta sukienusia:)
    Paula, współczuję tych przeżyć, tez mialam kilka takich sytuacji ze sprawdzalam czy Hela oddycha...
    Lojka, a jaka kawę pijesz? Ja mam ekspres ciśnieniowy, ale mocna kawa z niego wychodzi i boje się,czy to może miec jakiś wpływ na małą? Bo na mnie kawa działa pobudzająco,bo rzadko pije.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas tez windii juz 2 razy uratowały sytuacje.
    I jedynki idą nadal sama się zastanawiałam ile jeszcze. Mała niby duża ale jedynki są idealne

Paulla współczuję przezyc u Nas przy podawaniu piersi i mm tez często wymiotowala. A ja co chwile w nocy patrze czy oddycha

l22nhdgeccid541p.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się miałam spytać o kawę jaką pijecie bo póki co u mnie Inka poszła w ruch.

Piszecie o termometrze. Ja zastanawiam się nad KardioTestem bezdotykowym. A jesli chodzi o odciągacz kataru to my mamy Novama Pingo elektryczny-coś pięknego. Mały się przy nim wycisza :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Lojka, a jaka kawę pijesz? Ja mam ekspres ciśnieniowy, ale mocna kawa z niego wychodzi i boje się,czy to może miec jakiś wpływ na małą? Bo na mnie kawa działa pobudzająco,bo rzadko pije.

Rano pije rozpuszczalna ,a potem bezkofeinowa i zawsze z mlekiem ( od kiedy karmie -mleko bez laktozy )

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas duży problem z ulewaniem :( Oliwka potrafi ulać 5 razy, przy tym się pręży i krzywi, płacze, bo widać, że to od żołądka jej wraca :( jak myślicie, delicol by mógł pomóc? Jeśli nie to co mogłoby pomóc? Do tego wszystkiego jednocześnie się pręży, bo nie może zrobić kupy i puścić bączka... nieraz to trwa godzinę po jedzeniu i później nie może usnąć :( pomocy :(

Kasia82 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 2820 2821 2822 2823 2824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ