X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w lidlu bedzie inhalator - tez warto miec w domu.

onka lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie nam komary uchowaly :D
    Polkosiu u nas tez muchy niewiele ale bardzo wkurzaja !

Lojka prosze to masz dzis kawowy dzien :D

My sami i czekamy na tatusia chce nas dzis zabrac na zakupy zebym sobie pochodzila po sklepach ale nie wiem chyba nie skorzystamm

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka "windi" to czopki ,ktore sie dajew ostatecznsci jak dziecko sie meczy z bolami brzucha i gazami .

O tymtermometrze Brauna tez slyszalam same dobre opinie .
    To juz podjelam decyzje , dzieki :)

Kasia ,a ten nalon moj maly ma caly czas.

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka tez myślałam o nawilżaczu...ogólnie muszę dużo wierzyć w sypialni i schłodzić pomieszczenie bo do 28temp wskakuje...a do 21niby ma być w pokoju gdzie śpi dziecko..u nas również jest nalot na.jezyczku..i niestety dwie plesniawki :/

Jaroszka windi to na gazy,kolke takie rurki ;) wpisz w hoogle wyskocza;)
    Do ucha takiemu maleństwu byłabym się ale wczoraj już do pupy chciałam rtęciowy ładować....obyło sie...uff
    A Synek znowu od rana problem z bączkami...godzine masowalam brzuszek...ledwo przeszło to znowu jadł i kolejne bóle...niby teraz śpi a jednak ciągle coś go męczy:(

Szczęśliwa komar ??? Czyhał gdzieś w kącie skubaniec :/

Polkosia u mas to samo z muchami...nie mam pojęcia którędy wlatują !! Wczoraj jedna siadła Małemu na buźke i chyba ugryzła bo został ślad!

Paula niby fajnie jak długo śpi ale zaraz się sxhizuje że coś nie tak...

U nas już 3ki są bo Synek ma duży brzuszek i udka no i jedynki z dady,dwojki również ale trójki jakieś inne kupił R i niby wielkie a jednak Małemu wygodnie chyba...

Podaje na bóle brzuszka bio gaie i bobotoc forte...niby było ok a jednak mimo że Młody nie ma zaparc to ciągle ma problemy z kupka i bączkami...jutro zaczynamy 7tydzień a równo z Sylwestrem kończy trzy miesiące...modlę się o szybkie nadejście świąt...

Aaa właśnie czy waszym Maluchom jeździ głośno w brzuszku??czasem przy jedzeniu i zwykle jak leży..odbija ładnie...ulewa już rzadziej i malutko...muszę zapisać go do pediatry w końcu...:(

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka mozesz podac jaki masz model termometra?

Paulla mojemu jezdzi w kiszkach ,ale tyylko przy karmieniu .
    Ja podaje narazie tylko bio gaie ,ale nie widze poprawy :/

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wymeczona kupa (20 min się naprężala) ufff...

dziewczyny, co myslicie o takim ubranku na chrzciny? za mało eleganckie? chrzciny będą w mikołajki

http://allegro.pl/eko-do-chrztu-ubranko-sukienka-komplet-62-chrzest-i5777231910.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 11:01

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez przelewa się młodej w brzuszku podczas jedzenia

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sąsiad z góry robi remont. Nie może raz a porządnie powiercic tylko co 5 min jedzie lekko przez 2 min. I tak od 8 rano. Maja zasypia i znów się budzi jak zaczynają wkręcić.

Ale mam wkurwa :/

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nosimy jedynki :-)
    2 są jeszcze za duże ciutke , Paulla co do brzuszka to u Nas tak jeździ czasem ale najczęściej przy jedzonku i strasznie baczki mecza Oskarka :-(
    Dostał mi dzisiaj rozwolnienie aż puścił jak że szlaufa ogrodniczego na mnie wszystko , całą nogą moja osrana plus pościel bo akurat przebieralam go u siebie na łóżku bo lezelismy ... Chlusnal mi fontanna dosłownie mleka , biedulek .
    Za pół godziny ma być u Nas pediatra na wizyte pierwszą taką kontrolną i zapytam przy okazji o wszystko

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Sąsiad z góry robi remont. Nie może raz a porządnie powiercic tylko co 5 min jedzie lekko przez 2 min. I tak od 8 rano. Maja zasypia i znów się budzi jak zaczynają wkręcić.

Ale mam wkurwa :/
    Znam ten ból ! Ale wyobraź sobie , że mój sąsiad jakoś dwa dni temu o 23:55 dokładnie jak zaczął wiercic to Oskar mi się obudził a dopiero co usnal ... Oskar przy TV , przy ludziach usnie normalnie nie potrzebuje jakiejś ogromnej ciszy więc ładnie musiał napieprzac nie ?
    Już miałam isc do niego bo mowie no nie ... Ale przestal

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do pieluch też jeszcze mamy jedynki, mysle,ze jeszcze do konca miesiąca będzie je nosić... ma chudą pupcie i nóżki...za to ma już trzy brody, heh :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    a co do pieluch też jeszcze mamy jedynki, mysle,ze jeszcze do konca miesiąca będzie je nosić... ma chudą pupcie i nóżki...za to ma już trzy brody, heh :)
    Hahaha u Nas dwie ale pucius na buzce jest powoli :-)
    Dupcia też maleńka i nóżki , dwójki wiszą na nim troszkę

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski,ale pospalysmy z Hela dzisiaj. O siódmej miała bole brzuszka po karmieniu i puszczalysmy baki,a potem kima i dopiero wstalam haha:)
    Chyba od razu na spacer pójdę:P
    My juz dwójki w tamtym tygodniu zaczęliśmy,a kupiłam 3 opakowania jedynek babydream,bo promocja byla,nie przewidzialam ,ze wyrosnie;) zostały 2 i pól paki,ale to komuś damy:)

Battinka,mnie pierś bolala,ale guzków nie miałam. Bylo to bardzo niekomfortowe,ale współczuję Ci bardzo tego zapalenia,bo to musi być masakra... Mam nadzieje,ze dzis juz jest lepiej i ze szybko to Ci się wyleczy bidulko...

BATTINKA lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Znam ten ból ! Ale wyobraź sobie , że mój sąsiad jakoś dwa dni temu o 23:55 dokładnie jak zaczął wiercic to Oskar mi się obudził a dopiero co usnal ... Oskar przy TV , przy ludziach usnie normalnie nie potrzebuje jakiejś ogromnej ciszy więc ładnie musiał napieprzac nie ?
    Już miałam isc do niego bo mowie no nie ... Ale przestal

Majka też śpi przy tv i gościach. Staramy się by nie było super cicho. Masakra ciekawe o której sąsiad skończy, bo nawet mnie to irytuje, a co dopiero dziecko chcące spać :/

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka no daj spokój , dokładnie Nas to irytuje a co dopiero dzieci .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, śliczna ta sukienusia:)
    Paula, współczuję tych przeżyć, tez mialam kilka takich sytuacji ze sprawdzalam czy Hela oddycha...
    Lojka, a jaka kawę pijesz? Ja mam ekspres ciśnieniowy, ale mocna kawa z niego wychodzi i boje się,czy to może miec jakiś wpływ na małą? Bo na mnie kawa działa pobudzająco,bo rzadko pije.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas tez windii juz 2 razy uratowały sytuacje.
    I jedynki idą nadal sama się zastanawiałam ile jeszcze. Mała niby duża ale jedynki są idealne

Paulla współczuję przezyc u Nas przy podawaniu piersi i mm tez często wymiotowala. A ja co chwile w nocy patrze czy oddycha

l22nhdgeccid541p.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się miałam spytać o kawę jaką pijecie bo póki co u mnie Inka poszła w ruch.

Piszecie o termometrze. Ja zastanawiam się nad KardioTestem bezdotykowym. A jesli chodzi o odciągacz kataru to my mamy Novama Pingo elektryczny-coś pięknego. Mały się przy nim wycisza :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Lojka, a jaka kawę pijesz? Ja mam ekspres ciśnieniowy, ale mocna kawa z niego wychodzi i boje się,czy to może miec jakiś wpływ na małą? Bo na mnie kawa działa pobudzająco,bo rzadko pije.

Rano pije rozpuszczalna ,a potem bezkofeinowa i zawsze z mlekiem ( od kiedy karmie -mleko bez laktozy )

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas duży problem z ulewaniem :( Oliwka potrafi ulać 5 razy, przy tym się pręży i krzywi, płacze, bo widać, że to od żołądka jej wraca :( jak myślicie, delicol by mógł pomóc? Jeśli nie to co mogłoby pomóc? Do tego wszystkiego jednocześnie się pręży, bo nie może zrobić kupy i puścić bączka... nieraz to trwa godzinę po jedzeniu i później nie może usnąć :( pomocy :(

Kasia82 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 2820 2821 2822 2823 2824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ