X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz bardzo dawno nie odzywaly sie angela , frog-zabka i Mikejla !!!
    Dziewczyny dajcie znac , ze u Was ok ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sobie myślałam dzisiaj jak się sprawują Żabce te wielorazowe wkladki laktacyjne:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam do was takie pytanie. pamiętam że kiedyś poruszany był temat stozkowego brzucha po napięciu mięśni, czy po porodzie wam to minęło? czytalam ze to rozejscie mięsni i u mnie niestety nic się nie zmieniło, nadal przy półbrzuszkach robi się stożek...

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klementysia też ulewa, strasznie. Nieraz aż wymiotuje jedzeniem z całego dnia. Zaczęłam na siłę dawać jej smoka, żeby trochę oszukać (zamiast cycka) i jest minimalnie lepiej. Dzisiaj tylko 5x ją przebierałam, a wcześniej miałam dni, że i 15...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 18:54

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja nie odpowiem na temat porodu niestety ..

Oh ja bym chciala zeby moje dziecko tak spalo ! Moj dzis spal po 15 min najdluzej 35 min ! Masakra teraz cyc po kapaniu zobaczymy co bedzie padam z wycieczenia ...

No dawno wiele sie nie odzywalo ale znamy powod , szkrabki nasze za tym stoja ! :)

Dalam dzis mojemu prezent gre na PS4 , premiera jej byla 6.11 jezu jak sie cieszyl jeszcze go takiego nie widziaalam :D a ja sie ciesze jeszcze bardziej! Uwielbiam to uczucie jak ktos jest zadowolony z prezentu :)

Little Frog, jaroszka, Blondik, lojkalojka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam przy każdym karmieniu i jestem na bieżąco! :D ale ciężko pisać...bone się, że małej zrzuce telefon na głowę...

Wczoraj dotarła moja mama i czasu na pisanie brak...

Dziś zrobię pierwszy test tych wkładek, to dam Wam znac.

U nas dobrze. Chodzimy na spacerki. Dziś trochę wietrznie, ale słoneczko świeciło.

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się poddaję z moimi cyckami, Hania nimi pluje i nie chce jeść z nich, chyba za bardzo się do butli przyzwyczaiła. Przynajmniej mam czyste sumienie, ze próbowałam.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Juz bardzo dawno nie odzywaly sie angela , frog-zabka i Mikejla !!!
    Dziewczyny dajcie znac , ze u Was ok ?

Przepraszam was najmocniej ale nie daje rady, ledwo Chodzę po cc a powinno być już dobrze :( sprzątam gotuje jak mała śpi zajmuje mi to długo bo kręgosłup mi siada, brzuch nadal boli nie daje rady was nadrobić. Z D tez średnio, nie odzywamy się już wcale. Mała ładnie waży dużo je cycki mi odpadają po stosowaniu masci itp Szwagierka dziś.mi kupiła silikony bo męża się nie mogłam doprosic...właśnie ja karmie ulga niesamowita. Boli ale dużo mniej. Będę zapisywać strony chyba i wchodzić raz dziennie tu jakoś...mam nadzieje ze u was ok

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olunia Ja miałam identyczne objawy na dokładnie 17 dni przed porodem .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak śpicie w łożku z dziećmi? Jak w ogóle bezpiecznie z nim spac? Dzisiaj rano obudziłam sie, a mały nakryty kołdra...ale miał na sCzescie dostęp powietrza

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, u mnie był ten sam temat - jedzenie, napinanie, ulewanie. Teraz po każdym karmieniu kładę Malego na brzuchu o choć nadal ulewa to znacznie mniej i baki odchodzą lepiej. Do tego espumisan 3 razy dziennie.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Dziewczyny jak śpicie w łożku z dziećmi? Jak w ogóle bezpiecznie z nim spac? Dzisiaj rano obudziłam sie, a mały nakryty kołdra...ale miał na sCzescie dostęp powietrza
    Kochana Ja z małym teraz sobie spie w łóżku , D nie ma to korzystamy tym bardziej że jak on co chwila cycka chce to mi wygodniej bo ciężko z ta rana mi zwlekac się co chwilę z łóżka .
    Ja go klade obok siebie owinietego w kocyk i tak do położy koldra nakrywam moja ... Wiesz Ją mam przez to jego budzenie mega czuły sen więc kontroluje

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja moją wzięłam 3x do siebie ale boję się i nie będę tego robić bo to niebezpieczne jest. Raczej tylko na przytulanie a do spania nie.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny , ze dalyscie znac :)
    Zabka ciesze sie , ze u Ciebie wszystko dobrze . Kozystaj z obecnosci mamy i czasem skrobnij cos na forum .

Mikejla ,a u Ciecbie kochana to zawsze cos sie dzieje :/
    Mam nadzieje , ze to przejsciowe . A te bolesci brzucha to powinnas skonsultowac z lekarzem .

Little Frog lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to uwielbiam z tym moim maleństwem spac:) nie zdążyli mi sie nakryć jej koldra,mam dość czujny sen. Jakos ufam w swój instynkt,ze wszystko będzie dobrze:)
    W ogóle mam takie myśli czasem,ze to taki cud,ze ta mala kochana istotka sie zrodziła ze mnie i za mega odpowiedzialność i trudne zadanie przed nami sie nią opiekować,a potem sobie mysle,ze to takie jakies naturalne zajmowanie sie swoim dzieckiem i ze wystarczy po prostu przy niej byc,dać jeść,zmienić pieluszke itp i dac duuuzo miłości i bajla,koniec filozofii;) niebwiem czy czaicie o co mi chodzi,ze to takie naturalne miec dzieci,zapisane w naszej naturze i instynktowne:) i wspaniałe:)

A ja jestem troche sobą załamana,bo nic od porodu nie schudłam :( tym co mi zeszlo wtedy i dalej nic:( juz ponad 3 tyg minely... Dzisiaj juz się ograniczylam z żarciem,ale i tak nie jadłam nie wiadomo ile... Jakos się zablokowalam,a zle sie czuje troche juz ze sobą, chciałabym wreszcie w moich dżinsach zacząć chodzić...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mała też się w łóżku, i tak jak Zakręcona - owijam w kocyk i tylko do połowy koldra, albo wcale. Na początku spala w "gniazdku" zrobionym z takiej podłużnej poduszki (tej do spania w ciąży).

Mikejla, kurcze nie wiem już co Ci mogę napisać.. Strasznie Ci kibicuje, a los Cis nie oszczędza... :( dobrze, że taką silną babka z Ciebie!

Ahhhh, szkoda że moja mama nie lubi gotować... Ale za to bierze mała, zmywa i pomaga sprzątac. A ją zanim ogarne obiad to jest 15 albo i później. Boje się przyjazdu teściów w styczniu, bo jak byli latem, to wszystko podawalam im pod nos. Teraz nie mogę nic zaplanować. Czasami mała zje w 15 min i idzie spać, a czasami ciągnie 40 minut i nie spi do kolejnego jedzenia...

• polkosia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja małą owijam w kebab w koc/rożek i niczym dodatkowo nie nakrywam. A sama kładę się oczami na wysokości jej ramion, żeby ewentualnie mojej kołdry jej na buzię nie zarzucić i na razie nic takiego się nie wydarzyło. Poza tym od strony dziecka jakby "wkasuję" kołdrę pod siebie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu spałam z małą cały czas. Zawsze.się budziłam przed nią kilka sekund, wiec instynkt chyba działał ok. W domu tylko 3 pierwsze dni, w dzień w łóżeczku, na noc tez, ale nad ranem juz ja biorę do siebie. Kładę na jej kocyk, robię barykade od strony podłogi, ja śpię pod swoją kołdra a ja przykrywam jej kocyki. Nic się nie stało póki co, bo budzę się ciągle przed nią.

Lojka, Żabka dzięki za otuche. Mogłam was wcześniej posłuchać i wrócić do Polski, teraz żałuję. Człowiek głupi był.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny! Ja w nic małego nie owijam tylko kładę pod kołdrę ze mną, ale troszkę wyżej. Spróbuje w takim razie tak jak Wy z tym obijaniem w coś.
    A wasi faceci gdzie śpią?

Dobranoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 23:28

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpimy z małym pod kołdrą. Nie nakryl się ani razu choć wędruje w nocy do mnie lub L.
    L śpi z nami. Nie wyobrażam sobie, że miałby spać gdzie indziej.

polkosia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2822 2823 2824 2825 2826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ