Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,Ola,to fajnie,ze ta fałda pod brzuchem sie unormuje, taka wlasnie miałam nadzieje:)
Paula,mi tez juz zostalo głównie w dupie i udach do zrzucenia,ale wlasnie zjadłam baton marcepanowy;)
Ja nie ćwiczę brzucha,bo mnie zaboli jeszcze czasem,jak wstaje z łóżka,wole sobie tam nic nie naderwać,niech sie mięśnie zrosną
Szczesliwa, a sama jedziesz do Pl? Tzn z Nathankiem?
My dzisiaj byliśmy na dluuugim spacerze,Hela spala,bo maz byl,ona się drze jak same jestesmy:) w domu sie od razu wybudzila,ale i tak sukces,ze tyle pospala:)
U nas dzisiaj dzien naglej śpiączki;) kilka razy przystawiam Hele do cyca,ona zaraz zasypia,ze się nie da jej rozbudzić,jedynie oderwaniem jej od cyca,wtedy nagle przytomnieje:P ale ubaw z niej dzisiaj mamy;) ale powiem wam,lepiej chyba z baczkami,zobaczymy,jak będzie do wieczora:)
-
A co do dokarmiania mm,to ja tego osobiście nie robie,przekladam nieraz Hele w te i wewte z cyca na cyca,ale jak wam tak nie śpią te dzieci,dopiero po dokarmieniu,to ja tez mysle,ze raz dziennie nie zaszkodzi,a troche spokoju dla mamy i dla dziecka spokojnego snu:)
Ja to ogólnie jestem z tych mam,co tez mysla o sobie,nie ze tylko dziecko jest ważne. Jak można sobie troche ulatwic to macierzyństwo,to jestem ZA:) trzeba myśleć tez o sobie, moze jestem wyrodna matka,ale ja chce miec dużo dzieci a jak mnie Helka wymęczy,to nie będę miała sily na kolejne;)
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
A właśnie Jaroszka,ja miałam przepisane żelazo,bo miałam hemoglobinę 8,7 po cc,ale w końcu nie wykupilam. Mam żelazo w tabletkach tych Falvit Mama i nawet nie wiadomo,czy mam niedobór żelaza czy nie,bo tego nikt nie określił
pije za to zakwas z buraków,szklaneczkę dziennie,mam nadzieje,ze pomoże,a czuje sie bardzo dobrze:)
-
Mi do 10 (z 14) spadła hemoglobina i kazali mi brać 4 tabletki dziennie Bioferu czy jakoś tak. Ale od powrotu do domu wzięłam tylko 1x
Mam mega zatwardzenia po żelazie. Wolę wcinać czekoladę
U mnie waga sprzed ciąży 95, na porodówce 101, a dziś 88, więc pięknieByłoby pewnie jeszcze mniej, ale codziennie jem prawie tabliczkę czekolady...
Wiem, przerażające, ale mam takie ciśnienie na słodkie, że nie mogę się powstrzymać!
agaton lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Zakocona, ostatnio pisałaś, że przegapiłaś imieniny Tadka, to powiem Ci, że my Klementyśki też, bo były pod koniec października, ale okazuje się, że kolejne są 29.11 - a ja mam wtedy urodziny, więc tak będziemy świętować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 17:31
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Agaton dobrze powiedziane ! Musimy miec sile na kolejne !
A co do spacerku to u nas jest tak samo tyle ze w domu wczoraj spokoj jak byla mala pozniej ciocia wpadla maly jej spal na rekach poszli i od 18 do 20 placz i marudzenie o 20 D wrocil z pracy a maly jak aniolek ! I mi nie wierzyl ze 2h byl armagedon
A do Polski jade z Nathankiem D z nami na 4 dni w tym weekend i wraca tutaj a my do swiat tam . Jedyne co mbie zniecheca to strach ze nie- tesciowa bedzie wydzwaniac zeby co chwile do niej lazic .. Juz mowi kogo to pna nie zaprosi i a maly to co lalka? Nie mam ochoty tam siedziec i przed kazdym cyckami swiecic bo jego tylko tak da sie uspokoic ...
D powiedzial ze to zalatwi wiec mam nadzieje ze tak bedzieagaton lubi tę wiadomość
-
Polkosia,ale wspanialy wynik na wadze:) jak wy to robicie, ze tak chudnięcie;) ja sobie wyznaczylam,ze do swiat musze wrócić do wagi sprzed ciąży, ale liczę,ze to będzie wczesniej;)
Szczęśliwa,ja to bym się chciała ze znajomymi zacząć spotykać,ale wlasnie to swiecenie cyckami mnie przeraza. Chciałabym umieć dyskretniej karmić,a u mnie najpierw odsłona cyca,a potem maly dziobak próbuje złapać gdzies w przestrzeni cyca;) chwile to trwa;)
-
Agaton, a ile schudłaś? Ja póki co mam minus 8,5 kg. Jestem 11 dni po porodzie. Po pierwszej ciąży też tak miałam, tylko wtedy zaczynałam z wagą niższą o 12 kg, bo i młodsza byłam o prawie 10 lat.
Zaczynałam wtedy z wagą 55,800, pod koniec ciąży było prawie 76, a po ciąży waga spadła do 49-50 kg. Wydaje mi się, że to kwestia indywidualna, bo wtedy chudłam, mimo tego, że jadłam wszystko, łącznie ze słodyczami. Teraz już tak pewnie nie będzie, bo waga przed porodem 86,5 kg, a teraz 78, ale ciągle leci w dół, a dodatkowo nie mam wielkiego apetytu, więc to pewnie też robi swoje.
Wendy, madu lubią tę wiadomość
-
Olcia321 kochana ja mam guziola jeszcze jak ta lala! Ja niewiem jak niektórym dziewczynom te guzy giną w kilka dni? U mnie tyle się to trzyma ze szok. Biorę antybiotyk i może tak nie rwie ale i tak bol jest:(
Mi tam nikt nie robi USG a na pewno by się przydało:(
Ja mam jeszcze 8kg (Paula chyba tak jak ty o ile pamiętam)brzuch mam płaski ale za to celulitu tam nie brakuje niewiem o co chodzi ale mi się zrobil!
Chciałam zacząć biegać ale przez te cycory nie mogę bo by mi chyba urwało podczas biegu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 18:56
paula1, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Ja juz waze mniej niz przed ciąża, co mnie przeraża, obecnie 47kg. Ale ja nie jem słodyczy, bo sie boje, ze malej zaszkodzi.
ZakreconaOna, moja dzisiaj wisiala od 5 do 13 praktycznie bez przerwy, teraz odsypia. Potrafimy miec dni, ze w ogóle ze mnie nie schodzi. A przybiera srednio 60g, czyli wynik ponad normę. Dziecko nie tylko ssie qby sie najeść, ale również, aby zaspokoić potrzebę ssania, czy bliskości. Trafil Ci się taki egzemplarz. Podobno to mija. Poklosia mowila, ze u niej bylo tak tydzien pozniej spokój. U mnie trwa nadal niestetyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 18:20
-
nick nieaktualnyMadu mi ta fałda nad cięciem nadal wisi a to już 5 tyg po zabiegu.
Dokarmianie- ja daje ok 40 ml do karmienia o 22.30 i śpi do 3-4.
A co do wagi- ja 4 dni po porodzie miałam -15kg; zrzucilam do teraz jeszcze ok 2 kg mimo że nie jem dużo , ale przyznaje że jem słodycze choć ograniczam się do herbatmikow z cukrem, sezamkow , chalwy- takie mniejsze zło. Do wagi wyjściowej mam jeszcze 2 kg ale ciężko idzie to zrzucanie.
Ćwiczenia po CC - można robić delikatne spięcia brzucha i ja robilam ale szczerze mówiąc teraz jak mam wolna chwilę to wolę odpocząć
Ja daje 2 razy dziennie espumisan ale nie w pełni pomaga. Mały po każdym jedzeniu ma seans napinania się -
Szczęśliwa dziekuje :*
W kwestii żelaza, zapytałam sie, bo tez biorę, poród wywołał u mnie niedokrwistosc ... Hemoglobina spadła mi z 13 do 8....
Zastanawiam sie czy to żelazo, ktore przyjmuje moze powodować u małego zatwardzenia? Dzisiaj w nocy mieliśmy taki epizod, ze mały nie chciał spac od 12 do 5 rano...brzuszek miał twardy i płakał...tylko cyc go uspokajał no i kupy długo nie było-tylko baczki, ale nad ranem poszły dwie naraz
Ja tam karmie cycem przy gościach i wcale sie nie zakrywam. Jakoś nie krępuje mnie to, bo moje cycki narazie przestały miec związek z seksem etc...myśle, ze goście maja podobne odczucia
Ja juz wazę 60 kg, czyli 10 kg straciłam, jeszcze 4 i bedzie waga sprzed ciazy,,ale brzucha juz nie mam, tylko wiadomo, tak jak piszecie, ten brzuch jest taki miękki jak galareta...
U nas dni sa wspaniałe, Michał duzo śpi, ale noce....koszmar...nie wiem czy on nie lubi sypialni i swojego łóżeczka...na dole śpi w kołysce. Kładziemy sie spac ok. 22 i od tej pory jest walka ze snem...na okrągło cyc, łóżeczko, płacz, cyc, łóżeczko, płacz...i w kółko...w koncu sie poddaje i biorę go do naszego łóżka i dopiero tutaj zasypia.szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Jaroszka,Hela śpi z nami w łóżku. Ja chce jej dać max bliskości przez te 3 pierwsze m-ce. Czasem ja odkladamy do łóżeczka,ale tylko jak nagrzejemy kocyk na kaloryferze najpierw,albo lozeczko termoforem.
Kasia,ja schudlam dopiero 7-8kg, ale to tylko ciążowe kilogramy,w sensie dziecko,macica,wody itp. Ale może faktycznie,jak piszesz, to kwestia indywidualna i daje sobie czas:)
Onka,ja tak samo,jak mam czas,to wole odpocząć,nic na siłęonka, Kasia82, Kasia82 lubią tę wiadomość
-
Jaroszka, ja już dwa tygodnie temu skapitulowałam i małej nawet nie próbuję odkładać do kołyski, bo tam to ledwo pół godziny prześpi, a z nami w łóżku to i 3h jak suseł. A poza tym lubię się do niej przytulić
Blondik lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
agaton wrote:Jaroszka,Hela śpi z nami w łóżku. Ja chce jej dać max bliskości przez te 3 pierwsze m-ce. Czasem ja odkladamy do łóżeczka,ale tylko jak nagrzejemy kocyk na kaloryferze najpierw,albo lozeczko termoforem.
Kasia,ja schudlam dopiero 7-8kg, ale to tylko ciążowe kilogramy,w sensie dziecko,macica,wody itp. Ale może faktycznie,jak piszesz, to kwestia indywidualna i daje sobie czas:)
Onka,ja tak samo,jak mam czas,to wole odpocząć,nic na siłę
Kochana, zgubisz. Daj sobie czas. Ja po pierwszym porodzie z miesiąca na miesiąc traciłam kolejne kilogramy i po pół roku byłam wychudzona straszliwie, a po roku to już została ze mnie sama skóra i kości. Nie wyglądało to zbyt ładnie, twarz taka szczurkowata. Tylko brzuch trochę odstawał przy tych chudych rękach i nogach.agaton lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wasze maluchy spia na brzuchach ? Dwa razy odkladalam malego i plakal dalam na brzuszek i spi w najlepsze ale zastanawiam sie ile moze tak spac bo teraz taka pora ze powinien spac troche i nie wiem czy go przekladac czy nie ?? Wiem to moze dziwne pytanie ale co strona to inaczej czytam