X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton kochana dziekuje ze o mnie pamietasz :*
    No u mnie nie mozna powiedziec ze zle , ale czy dobrze? Babcie hmm moja mama cudownie i zal mi ze jedzie a tesciowa ciezki orzech ... Ostatni raz taka akcja , nie jest zle ale pofejscia zero wszystko na odwrot robi o co prosze a jak mowie zeby cos wziela z kuchni bo maly idzie zaraz spac to ona ok ok ja go uspie a ona idzie przekladac rzeczy w lodowce i halasuje...
    Dzis mialam taka akcje Nathan spi 3h ona wrocila ze sklepu moja mama na dole gadala z ciocia nagle zobaczylam pajaka zbieglam w placzu na dol trwalo to 20 sekund i slysze wielki placz ! Wracam szybko na gore a moje dziecko ktore spalo na brzuszku ma zapalone swiatlo w pokoju i lezy NA PLECACH a ona nad lozeczkiem i nikt mi nie powie ze po 3h dziecko sie przebudzilo i od razu chcialo na plecy tak sie darl ze ledwo go uspokoilam i dalej zasnal na cycku , wniosek? Chyba ktos go obudzil na sile !!!
    EDIT: Oczywiscie 3min przed pajakiem u niego bylam i spal slodziutko ani mu bylo myslec o wstaniu calu czas wieszajac pranie na niego patrzylam pptem ten pajak i krzyk nathana ...

My dream masz racje ! Latwo jej mowic bo wychodzi od Ciebie i nie slyszy placzu Pawelka , a skoro wiesz ze nie masz mleczka to wiadomo ze dasz butle z mm i nic w tym zlego a o pokarm dalej mozesz walczyc ! A tak w stresie to jeszcze ciezej ! Trzymaj sie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 22:56

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka to dobrze :-) tak wiem , właśnie leże z Zośka i wietrze ją.
    Ja psikalam się octeniseptem teraz i jest ok , trochę zaszczypala ta ranka ale jest ok i normalnie mogłam na WC usiąść przez chwilę . Mam nadzieję że szybko się zagoi .
    Jaroszka masc na receptę ?

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona wietrz Zosie wietrz ! Niech tam wszystko wraca szybciutko do normy !
    :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie juz nianie elektroniczna ? Ja sie przymierzam do zakupu, bo my mamy piętro i często zostawiam mała na dole jak idę na gore albo na odwrót...potrzebna mi niania z monitorem, czy możecie coś polecić, wiadomo ze musi byc dobry zasięg.

Z góry dziekuje :*

Streszcze co u nas:

Wczoraj byliśmy na 1 wizycie u pediatry. Michał w ciagu 11 dni przybrał 460 gram :)
    To tyle z dobrych wiadomości....okazało sie, ze mały ma malutki szmer w sercu...coś sie nie domknęło po porodzie - mamy sie nie denerwować, bo to nie jest groźny szmer i pewnie na następnej wizycie go juz nie bedzie....( Ahaaa weź sie nie denerwuj...)
    I jeszcze mały ma szpotawe stopy....układa je do środka...wiec skierowanie do rehabilitanta :(
    Strasznie mi sie smutno zrobiło...prawie sie popłakałam z nerwów...

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Jacusianka to dobrze :-) tak wiem , właśnie leże z Zośka i wietrze ją.
    Ja psikalam się octeniseptem teraz i jest ok , trochę zaszczypala ta ranka ale jest ok i normalnie mogłam na WC usiąść przez chwilę . Mam nadzieję że szybko się zagoi .
    Jaroszka masc na receptę ?

Nie, maść jest bez recepty :)

relgh371crdcdbv2.png

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszku bidulek :( ale na pewno bedzie juz dobrze ! Tylko masz racje wez sie nie denerwuj ...
    No pieknie przybiera !

Co do niani my nie mamy ale moj D) sciagnal jakis program i usrawiam tableta kamera na malego a w salonie na tv jak powieksze okienko widze i slysze co robi co prawda my tak to sporadycznie uzywamy a maly za sciana wiec to nam nie potrzebne ale tak pisze tylko :)

Eh lece spac zobaczymy co tam wyspie :) buziaczki laski :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 23:11

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa dzieki!!! Dowiedz sie proszę co to za program :) moze i nam sie uda tak działać...aczkolwiek moj tablet to ipad air, a wiadomo, ze produkty Apple sa tylko kompatybilne z produktami Apple ....tv mam samsung.

Spij dobrze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 23:16

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka oki dziękuje , jutro pójdę i kupie ta masc .
    A co do serduszka to spokojnie kochana , dzieci to do roku podobno maja czas żeby wszystko się tam zamknęło .

Szczęśliwa wietrze itp ale ta krew i ból znów to masakra . :-|

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, my zamiast typowej niani mamy kamerke, do tego jest program, kamerka łączy sie z Wi-Fi i można Młodego podglądsć na kazdym yv, tablecie czy telefonoe:) a jaka jakość! ;)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]

Wysłany: 6 listopada 2015, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaroszkA na pewno sie dowiem ! A zle napisalam bo na tv ale to jest tak ze widac go na kompie a ze my mamy kompa podlaczonego do tv ciagle to widac na tv sie rozpedzilam ! Ale sie dowiem tego programu na pewno :)

Zakretka bidulko wyobrazam sobie :( mam nadzieje ze to minie raz dwa i juz nie bedziesz sie meczyc !
    Jutro D juz leci? Ale super ze byl z wami teraz tylko troszke i znow sie zobaczycie i juz bd razem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 04:19

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona nie psikaj octenisrptem bezpośrednio na ranę. Jest to lek, który działa nawilżająco i może (choć nie musi) Ci się zabliźnić rana. Jedna laska ma porodówce tak miała.
    Psiknij na wacik i przykładaj. Pamiętaj, że rana musi być zawsze sucha.

Wczoraj po prysznicu zauważyłam,że został mi już tylko jeden szew :)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze to myć często i wietrzyć :) Ja do tej pory po każdym sikaniu myję, tak się przyzwyczaiłam. Dopóki szwy całkowicie się nie wchłoną, to nadal będę myła. U mnie jeszcze ciut w środku czuć te supełki. Octaniseptem bym nie psikała, po co... Normalna higiena wystarczy ;)

Kapusta działa cuda! Cycek nie boli :D

aanaa, agaton lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to jest teraz z tym seksem... Trzeba się zabezpieczać w połogu? Bo my już lekko naciśnieniowani ;) Chcemy zacząć kolejne starania tak za pół roku, a co przez ten czas? Tylko gumki wchodzą w grę? Bo rozumiem, że dla kobiety jakieś hormonalne sprawy są wykluczone?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, zabezpieczać sie trzeba, bo możesz mieć owulację, a nie mieć okresu. Mi lekarz przepisał Ovulan, właśnie dla matek karmiących. Ale my uznaliśmy ze nie ma sensu łykać tabletek, skoro udaje nam się przytulać tylko raz, dwa razy w tygodniu. Biegajaca co chwile na górę oglądać wnuczke tesciowa nam w tym nie pomaga...dlatego my na razie gumki, tym bardziej ze z nawilzeniem u mnie srednio. Ooo. A przy okazji ile jest wazna recepta? Miesiąc?

polkosia lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję szczesliwa :) Maly w nocy na mm spal zadowolony i spokojny. Bo wczoraj po tych ekscesach wszystkich miał temp 36,1.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Jaroszka, my zamiast typowej niani mamy kamerke, do tego jest program, kamerka łączy sie z Wi-Fi i można Młodego podglądsć na kazdym yv, tablecie czy telefonoe:) a jaka jakość! ;)

Prześlesz wiecej szczegółów? :) głos tez jest? Jaka firma i jak sie to nazywa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 08:21

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Jaroszka oki dziękuje , jutro pójdę i kupie ta masc .
    A co do serduszka to spokojnie kochana , dzieci to do roku podobno maja czas żeby wszystko się tam zamknęło .

Szczęśliwa wietrze itp ale ta krew i ból znów to masakra . :-|

Serduszkiem aż tak sie nie martwię, gorsze sa te nóżki...nie wpadłam na to, ze coś z nimi nie tak, bo tylko lekko idą do środka, wiec wada jest nie duża...myślałam, ze tak noworodki maja,ze to takie ułożenie z brzucha zostało i pózniej wróci do normy. Moj M zauważył i sie mnie pyta któregoś dnia czy ta jedna stopa powinna tak iść do środka, a ja ze tak pewnie przeciez on jeszcze kuli stopki tak jak w brzuszku. Umówieni jesteśmy do rehabilitanta za tydzień w piatek - trzymajcie kciuki, bo maja moc!
    Bede jeszcze przypominać Wam :)

A to moje dwu tygodniowe słodkości:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5ccb7ecdd6f.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4936b763df9.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/962815ae1be1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 08:25

Nynusia, polkosia, zakocona, lojkalojka, Little Frog, ZakręconaOna, paula1, agaton, madu, Lexie, Lexie, ewwiel, PauLLa lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka mojej tez Pani Doktor wysłuchała szmer w serduchu a po tygodniu na nast wizycie było już ok !
    Także u Michasia też na pewno będzie wszystko dobrze

jaroszka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem nienormalna. Jadzia pojadla rano i zasnęła. Jadla 10 minut i jiz spi 1,5h, a ja się zastanawiam, czy wszystko z nia ok.
    Rano miala sporo wydzieliny w nosku i sie zastanawiam czy zdrowa, jestem walnięta.
    A my dzisiaj znowu na karowa do poradni z Jagna, oby poziom zoltaczki spadl.

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje piersi przyzwyczajone do wiecznego wiszenia zaraz eksplodują

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 2807 2808 2809 2810 2811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ