Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaton kochana dziekuje ze o mnie pamietasz :*
No u mnie nie mozna powiedziec ze zle , ale czy dobrze? Babcie hmm moja mama cudownie i zal mi ze jedzie a tesciowa ciezki orzech ... Ostatni raz taka akcja , nie jest zle ale pofejscia zero wszystko na odwrot robi o co prosze a jak mowie zeby cos wziela z kuchni bo maly idzie zaraz spac to ona ok ok ja go uspie a ona idzie przekladac rzeczy w lodowce i halasuje...
Dzis mialam taka akcje Nathan spi 3h ona wrocila ze sklepu moja mama na dole gadala z ciocia nagle zobaczylam pajaka zbieglam w placzu na dol trwalo to 20 sekund i slysze wielki placz ! Wracam szybko na gore a moje dziecko ktore spalo na brzuszku ma zapalone swiatlo w pokoju i lezy NA PLECACH a ona nad lozeczkiem i nikt mi nie powie ze po 3h dziecko sie przebudzilo i od razu chcialo na plecy tak sie darl ze ledwo go uspokoilam i dalej zasnal na cycku , wniosek? Chyba ktos go obudzil na sile !!!
EDIT: Oczywiscie 3min przed pajakiem u niego bylam i spal slodziutko ani mu bylo myslec o wstaniu calu czas wieszajac pranie na niego patrzylam pptem ten pajak i krzyk nathana ...
My dream masz racje ! Latwo jej mowic bo wychodzi od Ciebie i nie slyszy placzu Pawelka , a skoro wiesz ze nie masz mleczka to wiadomo ze dasz butle z mm i nic w tym zlego a o pokarm dalej mozesz walczyc ! A tak w stresie to jeszcze ciezej ! Trzymaj sie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 22:56
-
Jacusianka to dobrze
tak wiem , właśnie leże z Zośka i wietrze ją.
Ja psikalam się octeniseptem teraz i jest ok , trochę zaszczypala ta ranka ale jest ok i normalnie mogłam na WC usiąść przez chwilę . Mam nadzieję że szybko się zagoi .
Jaroszka masc na receptę ? -
Dziewczyny czy macie juz nianie elektroniczna ? Ja sie przymierzam do zakupu, bo my mamy piętro i często zostawiam mała na dole jak idę na gore albo na odwrót...potrzebna mi niania z monitorem, czy możecie coś polecić, wiadomo ze musi byc dobry zasięg.
Z góry dziekuje :*
Streszcze co u nas:
Wczoraj byliśmy na 1 wizycie u pediatry. Michał w ciagu 11 dni przybrał 460 gram
To tyle z dobrych wiadomości....okazało sie, ze mały ma malutki szmer w sercu...coś sie nie domknęło po porodzie - mamy sie nie denerwować, bo to nie jest groźny szmer i pewnie na następnej wizycie go juz nie bedzie....( Ahaaa weź sie nie denerwuj...)
I jeszcze mały ma szpotawe stopy....układa je do środka...wiec skierowanie do rehabilitanta
Strasznie mi sie smutno zrobiło...prawie sie popłakałam z nerwów... -
ZakręconaOna wrote:Jacusianka to dobrze
tak wiem , właśnie leże z Zośka i wietrze ją.
Ja psikalam się octeniseptem teraz i jest ok , trochę zaszczypala ta ranka ale jest ok i normalnie mogłam na WC usiąść przez chwilę . Mam nadzieję że szybko się zagoi .
Jaroszka masc na receptę ?
Nie, maść jest bez recepty -
Jaroszku bidulek
ale na pewno bedzie juz dobrze ! Tylko masz racje wez sie nie denerwuj ...
No pieknie przybiera !
Co do niani my nie mamy ale moj D) sciagnal jakis program i usrawiam tableta kamera na malego a w salonie na tv jak powieksze okienko widze i slysze co robi co prawda my tak to sporadycznie uzywamy a maly za sciana wiec to nam nie potrzebne ale tak pisze tylko
Eh lece spac zobaczymy co tam wyspiebuziaczki laski :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 23:11
-
Szczęśliwa dzieki!!! Dowiedz sie proszę co to za program
moze i nam sie uda tak działać...aczkolwiek moj tablet to ipad air, a wiadomo, ze produkty Apple sa tylko kompatybilne z produktami Apple ....tv mam samsung.
Spij dobrze :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 23:16
-
JaroszkA na pewno sie dowiem ! A zle napisalam bo na tv ale to jest tak ze widac go na kompie a ze my mamy kompa podlaczonego do tv ciagle to widac na tv sie rozpedzilam ! Ale sie dowiem tego programu na pewno
Zakretka bidulko wyobrazam sobiemam nadzieje ze to minie raz dwa i juz nie bedziesz sie meczyc !
Jutro D juz leci? Ale super ze byl z wami teraz tylko troszke i znow sie zobaczycie i juz bd razemWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 04:19
-
Zakręcona nie psikaj octenisrptem bezpośrednio na ranę. Jest to lek, który działa nawilżająco i może (choć nie musi) Ci się zabliźnić rana. Jedna laska ma porodówce tak miała.
Psiknij na wacik i przykładaj. Pamiętaj, że rana musi być zawsze sucha.
Wczoraj po prysznicu zauważyłam,że został mi już tylko jeden szew -
Najważniejsze to myć często i wietrzyć
Ja do tej pory po każdym sikaniu myję, tak się przyzwyczaiłam. Dopóki szwy całkowicie się nie wchłoną, to nadal będę myła. U mnie jeszcze ciut w środku czuć te supełki. Octaniseptem bym nie psikała, po co... Normalna higiena wystarczy
Kapusta działa cuda! Cycek nie boliaanaa, agaton lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dziewczyny, jak to jest teraz z tym seksem... Trzeba się zabezpieczać w połogu? Bo my już lekko naciśnieniowani
Chcemy zacząć kolejne starania tak za pół roku, a co przez ten czas? Tylko gumki wchodzą w grę? Bo rozumiem, że dla kobiety jakieś hormonalne sprawy są wykluczone?
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia, zabezpieczać sie trzeba, bo możesz mieć owulację, a nie mieć okresu. Mi lekarz przepisał Ovulan, właśnie dla matek karmiących. Ale my uznaliśmy ze nie ma sensu łykać tabletek, skoro udaje nam się przytulać tylko raz, dwa razy w tygodniu. Biegajaca co chwile na górę oglądać wnuczke tesciowa nam w tym nie pomaga...dlatego my na razie gumki, tym bardziej ze z nawilzeniem u mnie srednio. Ooo. A przy okazji ile jest wazna recepta? Miesiąc?
polkosia lubi tę wiadomość
-
jacusianka wrote:Jaroszka, my zamiast typowej niani mamy kamerke, do tego jest program, kamerka łączy sie z Wi-Fi i można Młodego podglądsć na kazdym yv, tablecie czy telefonoe:) a jaka jakość!
Prześlesz wiecej szczegółów?głos tez jest? Jaka firma i jak sie to nazywa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 08:21
-
ZakręconaOna wrote:Jaroszka oki dziękuje , jutro pójdę i kupie ta masc .
A co do serduszka to spokojnie kochana , dzieci to do roku podobno maja czas żeby wszystko się tam zamknęło .
Szczęśliwa wietrze itp ale ta krew i ból znów to masakra .
Serduszkiem aż tak sie nie martwię, gorsze sa te nóżki...nie wpadłam na to, ze coś z nimi nie tak, bo tylko lekko idą do środka, wiec wada jest nie duża...myślałam, ze tak noworodki maja,ze to takie ułożenie z brzucha zostało i pózniej wróci do normy. Moj M zauważył i sie mnie pyta któregoś dnia czy ta jedna stopa powinna tak iść do środka, a ja ze tak pewnie przeciez on jeszcze kuli stopki tak jak w brzuszku. Umówieni jesteśmy do rehabilitanta za tydzień w piatek - trzymajcie kciuki, bo maja moc!
Bede jeszcze przypominać Wam
A to moje dwu tygodniowe słodkości:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5ccb7ecdd6f.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4936b763df9.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/962815ae1be1.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 08:25
Nynusia, polkosia, zakocona, lojkalojka, Little Frog, ZakręconaOna, paula1, agaton, madu, Lexie, Lexie, ewwiel, PauLLa lubią tę wiadomość
-
Jestem nienormalna. Jadzia pojadla rano i zasnęła. Jadla 10 minut i jiz spi 1,5h, a ja się zastanawiam, czy wszystko z nia ok.
Rano miala sporo wydzieliny w nosku i sie zastanawiam czy zdrowa, jestem walnięta.
A my dzisiaj znowu na karowa do poradni z Jagna, oby poziom zoltaczki spadl.