Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Leon dziękuję za komplementy
Ola, zadzwon do nich zapytaj co zrobic z tymi guzkami, powiedz jak sytuacja wygląda...myślę, że Ci pomogą a przynajmniej się postaraja. My tu możemy dużo pisac, ale może potrzebny jest jakiś plan dłuższy żeby to zlikwiadować??Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 12:57
21.10.2015 Leon -
wiedzma, nie poddawaj się z kp. mi też dopiero w drugim tygodniu (po placzach, histeriach i nieprzespanych nocach) sie udalo... zaparłam się, bo mnie dobijało wyparzanie butelek i krzyk małej jak się budzila przed pora karmienia i nie umiała doczekać się mleczka...a teraz bluzka do góry i bar mleczny vel. restauracja pod cyckiem otwarta
madu, agaton, BATTINKA lubią tę wiadomość
-
Wiedźma, nie ma nic lepszego dla dziecka niż twoje mleko, a jak masz go dużo, to tylko mogą ci niektóre zazdrościć. Zachlysnac się może zawsze, czy to butelką jak podasz czy cyckiem. Mojemu też się zdarza. Ja pod górkę kładę sobie go na brzuchu, głowę ma na moim ramieniu, a pod nie daję sobie poduszkę jakąś, bo ręka by zdretwiala. Na sutka mu buzię kieruję, żeby dobrze złapał i potem sobie ssie, jak mu wypadnie, czy puści, to albo sama poprawiam (nastawiam głowę na sutka) albo już sobie sam go łapie.
Byliśmy u ortopedy. Wszystko w porządku i dostaliśmy skierowanie USG. W ogóle to nie cierpię nosić dziecka w nosidełku. Jezu jakie to jest niewygodne i ciężkie!
Dzisiaj cyce też mam znowu jak donice. Teraz przed karmieniem całe dosłownie wkładki zalałamzastanawiam się czy to nie wina stanika, że mleko zaczęło się mocniej zbierać.
-
Wiedźma fajnie się czytało twoją historię z porodu
humoru tez Ci nie brakuje
Moja rada nie poddawaj się i karm mala piersią to najlepsze co możesz jej dać. Kryzysy sie zdarzają się trzeba walczyć do końcatakie moje zdanie.
Focia po porodzie sweet
Olcia321 nie bylam u ginka!Kuźwa położna zadzwonila rano i stwierdziła ze rozmawiala z panią dr i jeśli nie ma mocnego zaczerwienienia o gorączki to bez sensu dawać antybiotyk (nie ma potrzeby żebym tam dupe zawracała).
Nosz...a może by tak zobaczyć tą pierś w końcu mam te guzy prawie m-c czasu??! No ale po tej mojej dziurze w której mieszkam nie dziwię sie jakie jest podejście lekarza - norma!umieraj człowieku radź sobie sam...
Dziewczyny mi tą pierś urywa rwie mnie jak szlag:( a jak by bylo Malo to teraz mi się polowa piersi zrobila twarda w jakiś guzach i do tego mam dziurę w otoczce brodawki...zniekształciła mi się ta otoczka
Jutro ma byc położna u mnie wiec zobaczymy co powie SpecjalistkaWiedźmaMaKota lubi tę wiadomość
-
Agatka, odpisałam ci, nie zauważyłas widocznie
. Little Frog tkana 100% bawełna i chustowac nas uczyła Patrycja z chustodzieciaki.pl
Katarzyna, ja dopiero po skończeniu plamienia zamierzam zacząć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 15:26
-
Battinka - no to nieźle, dobrze że przynajmniej masz jutro położną. Ja mam wykupiony antybiotyk bo akurat miałam wizytę u gin zaplanowaną jak mnie zapalenie złapało i miałam 38,1. Nie biorę jednak bo gorączka przeszła na następny dzień.
Teraz troszkę mi pomogła zmiana części do laktatora. Ja mam Lovi i wymieniłam te gumowe części to szybciej te moje kropelki wypływały. Może te guzki po kilku odciąganiach znikną
.
Katarzyna ja właśnie się nad tym zastanawiam czy już po cc mogę, byłam na wizycie u gin i niby już jest wszystko ok ale jeszcze poczekam.
-
A o jakich ćwiczeniach mowa? Żeby zrzucić balast pociazowy?
Mi to się nie chce szczerze mówiąc, juz mi zostało 6 kg z 13 wiec mam nadzieje ze dziecko wyssie;) i spacery zrobia swoje:)
Battinka, biedna jesteśja nie mam pojęcia co ci doradzić, trzymam kciuki żeby się unormowało wszystko i wreszcie przestało być pod górkę:*
-
Ale się zaraz wk...!!! Mała zasnęła i chciałam się zdrzemnąć z nią, ale najpierw domofon (olałam, ale już mnie rozbudził), a potem moi rodzice!!!
Zamiast zadzwonić, zapytać czy jestem, czy mogą wpaść, to nie k... Teraz już nie zasnę, zmrużyłam oko na 15 minut, a Klementysia już 1,5h śpi i za chwilę się obudzi... Cudownie. Ja ledwo na oczy patrzę...
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Zakocona, a ty masz chyba tą https://www.merinodzieciaki.pl/chusty-do-noszenia-dzieci-46-m-little-frog/246-little-frog-sloneczny-labradoryt-46-m-chusta-do-noszenia-dzieci.html
Kurde tak się zastanawiam nad tą chustą, bo boje się, że jak nie będzie wisieć na cycku, to tylko w chuście będzie noszone.
Jestem wykończona, ja już waże 47 kg, czyli mniej niż przed ciążą, a ona tylko na cycku. Ona dziennie przybiera 80g teraz. Jeszcze żeby ładnie chwytałą pierś, a ona nawet jak ją dobrze nasadzę, to się wkurza i poprawia po swojemu i zaraz jest comk, cmok.
Rany niektórzy mają dzieci zjedzą i kima, chociaż 1h, nie wymagam więcej -
a po spacerku nie spi jeszcze w domu? moja delikatnie rozebrana kima jeszcze godzinke w łózeczku
tez mam jakis guzek w lewym cycku ;/ dziś mnie J. przebada, bo moze sobie wkrecam ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 16:56
-
hehe Agatka mój tak właśnie ma, że zje i śpi
W ogóle witam się po kilku dniach przerwy
Moja laktacja już się unormowała i mały je co 3-4h w dzień i w nocy i nie wisi długo czasem nawet 10 minut ale położna mi powiedziała, że w nocy szybciej się dziecko najada bo mleko jest lepsze a mój na dodatek zajada łapczywie
Ja się zastanawiam nad tą chustą http://allegro.pl/chusta-baweln-tkana-skosnokrzyzowo-r-m-producent-i5757592014.html i chyba się zdecyduje bo jest tkana i wygląda na porządną
-
Agatka, nie. Mam 4.2m fluoryt.
Mój owszem właściwie tylko cycek i noszenie. Prawie nie śpi inaczej niż na spacerze lub chuście.
Blondik, mój po spacerze w domu spał może ze 2razy.
Ja dzisiaj zrobiłam z małym check-in. Był stres, ale poszło gładkoa dzisiaj wali kupę za kupą. Nie wyrabiam ze zmianami pieluchy...
Arielka, ja bym na grupie chustowej zapytała czy ona się nadaje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 17:06