X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, cholera. Chce mi się teraz hamburgera :D

polkosia, agaton, agania lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu - nie życzę nikomu takiego porodu...

A Leoś jaki przystojniacha :)

madu lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon dziękuję za komplementy ;)

Ola, zadzwon do nich zapytaj co zrobic z tymi guzkami, powiedz jak sytuacja wygląda...myślę, że Ci pomogą a przynajmniej się postaraja. My tu możemy dużo pisac, ale może potrzebny jest jakiś plan dłuższy żeby to zlikwiadować??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 12:57

21.10.2015 Leon <3
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, Leoś jest śliczny :-*

Ola, spróbuj. Mi to w szpitalu pomagalo przy nawale.

madu lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiedzma, nie poddawaj się z kp. mi też dopiero w drugim tygodniu (po placzach, histeriach i nieprzespanych nocach) sie udalo... zaparłam się, bo mnie dobijało wyparzanie butelek i krzyk małej jak się budzila przed pora karmienia i nie umiała doczekać się mleczka...a teraz bluzka do góry i bar mleczny vel. restauracja pod cyckiem otwarta :)

madu, agaton, BATTINKA lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, nie ma nic lepszego dla dziecka niż twoje mleko, a jak masz go dużo, to tylko mogą ci niektóre zazdrościć. Zachlysnac się może zawsze, czy to butelką jak podasz czy cyckiem. Mojemu też się zdarza. Ja pod górkę kładę sobie go na brzuchu, głowę ma na moim ramieniu, a pod nie daję sobie poduszkę jakąś, bo ręka by zdretwiala. Na sutka mu buzię kieruję, żeby dobrze złapał i potem sobie ssie, jak mu wypadnie, czy puści, to albo sama poprawiam (nastawiam głowę na sutka) albo już sobie sam go łapie.

Byliśmy u ortopedy. Wszystko w porządku i dostaliśmy skierowanie USG. W ogóle to nie cierpię nosić dziecka w nosidełku. Jezu jakie to jest niewygodne i ciężkie!

Dzisiaj cyce też mam znowu jak donice. Teraz przed karmieniem całe dosłownie wkładki zalałam :/ zastanawiam się czy to nie wina stanika, że mleko zaczęło się mocniej zbierać.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona pytalam wczesniej, ale nie odpisalas. Jaka masz chustę i masz namiary na jakas nauczycielke chustowania

km5st5odymuuq2ts.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu - jak dziś mi nie przejdzie to chyba tak zrobię, dziękuję za info o tej poradni :*

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma fajnie się czytało twoją historię z porodu :) humoru tez Ci nie brakuje ;)
    Moja rada nie poddawaj się i karm mala piersią to najlepsze co możesz jej dać. Kryzysy sie zdarzają się trzeba walczyć do końca :) takie moje zdanie.
    Focia po porodzie sweet :)

Olcia321 nie bylam u ginka! :( Kuźwa położna zadzwonila rano i stwierdziła ze rozmawiala z panią dr i jeśli nie ma mocnego zaczerwienienia o gorączki to bez sensu dawać antybiotyk (nie ma potrzeby żebym tam dupe zawracała).
    Nosz...a może by tak zobaczyć tą pierś w końcu mam te guzy prawie m-c czasu??! No ale po tej mojej dziurze w której mieszkam nie dziwię sie jakie jest podejście lekarza - norma! :( umieraj człowieku radź sobie sam...

Dziewczyny mi tą pierś urywa rwie mnie jak szlag:( a jak by bylo Malo to teraz mi się polowa piersi zrobila twarda w jakiś guzach i do tego mam dziurę w otoczce brodawki...zniekształciła mi się ta otoczka :(
    Jutro ma byc położna u mnie wiec zobaczymy co powie Specjalistka :/

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłyście już ćwiczenia?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, odpisałam ci, nie zauważyłas widocznie ;). Little Frog tkana 100% bawełna i chustowac nas uczyła Patrycja z chustodzieciaki.pl :)

Katarzyna, ja dopiero po skończeniu plamienia zamierzam zacząć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 15:26

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka - no to nieźle, dobrze że przynajmniej masz jutro położną. Ja mam wykupiony antybiotyk bo akurat miałam wizytę u gin zaplanowaną jak mnie zapalenie złapało i miałam 38,1. Nie biorę jednak bo gorączka przeszła na następny dzień.
    Teraz troszkę mi pomogła zmiana części do laktatora. Ja mam Lovi i wymieniłam te gumowe części to szybciej te moje kropelki wypływały ;). Może te guzki po kilku odciąganiach znikną :/.

Katarzyna ja właśnie się nad tym zastanawiam czy już po cc mogę, byłam na wizycie u gin i niby już jest wszystko ok ale jeszcze poczekam.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o jakich ćwiczeniach mowa? Żeby zrzucić balast pociazowy?
    Mi to się nie chce szczerze mówiąc, juz mi zostało 6 kg z 13 wiec mam nadzieje ze dziecko wyssie;) i spacery zrobia swoje:)
    Battinka, biedna jesteś:( ja nie mam pojęcia co ci doradzić, trzymam kciuki żeby się unormowało wszystko i wreszcie przestało być pod górkę:*

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się zaraz wk...!!! Mała zasnęła i chciałam się zdrzemnąć z nią, ale najpierw domofon (olałam, ale już mnie rozbudził), a potem moi rodzice!!! :/ Zamiast zadzwonić, zapytać czy jestem, czy mogą wpaść, to nie k... Teraz już nie zasnę, zmrużyłam oko na 15 minut, a Klementysia już 1,5h śpi i za chwilę się obudzi... Cudownie. Ja ledwo na oczy patrzę...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, a ty masz chyba tą https://www.merinodzieciaki.pl/chusty-do-noszenia-dzieci-46-m-little-frog/246-little-frog-sloneczny-labradoryt-46-m-chusta-do-noszenia-dzieci.html

Kurde tak się zastanawiam nad tą chustą, bo boje się, że jak nie będzie wisieć na cycku, to tylko w chuście będzie noszone.
    Jestem wykończona, ja już waże 47 kg, czyli mniej niż przed ciążą, a ona tylko na cycku. Ona dziennie przybiera 80g teraz. Jeszcze żeby ładnie chwytałą pierś, a ona nawet jak ją dobrze nasadzę, to się wkurza i poprawia po swojemu i zaraz jest comk, cmok.
    Rany niektórzy mają dzieci zjedzą i kima, chociaż 1h, nie wymagam więcej :(

km5st5odymuuq2ts.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a po spacerku nie spi jeszcze w domu? moja delikatnie rozebrana kima jeszcze godzinke w łózeczku :)

tez mam jakis guzek w lewym cycku ;/ dziś mnie J. przebada, bo moze sobie wkrecam ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 16:56

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Agatka mój tak właśnie ma, że zje i śpi :D W ogóle witam się po kilku dniach przerwy :) Moja laktacja już się unormowała i mały je co 3-4h w dzień i w nocy i nie wisi długo czasem nawet 10 minut ale położna mi powiedziała, że w nocy szybciej się dziecko najada bo mleko jest lepsze a mój na dodatek zajada łapczywie :)
    Ja się zastanawiam nad tą chustą http://allegro.pl/chusta-baweln-tkana-skosnokrzyzowo-r-m-producent-i5757592014.html i chyba się zdecyduje bo jest tkana i wygląda na porządną :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, nie. Mam 4.2m fluoryt.
    Mój owszem właściwie tylko cycek i noszenie. Prawie nie śpi inaczej niż na spacerze lub chuście.

Blondik, mój po spacerze w domu spał może ze 2razy.

Ja dzisiaj zrobiłam z małym check-in. Był stres, ale poszło gładko :) a dzisiaj wali kupę za kupą. Nie wyrabiam ze zmianami pieluchy...

Arielka, ja bym na grupie chustowej zapytała czy ona się nadaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 17:06

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam na forum chusty.info o niej i były pozytywne opinie :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj śpi w ogóle prawie tylko w swoim łóżeczku. rano tylko biorę go do nas i jeszcze spimy razem kolejne 3h. Po spacerze codziennie jak wrocimy do domu to delikatnie go rozbieram i spi jeszcze w wózku :)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
‹‹ 2805 2806 2807 2808 2809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ