X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panadol nic nie dał. Chyba jakaś poważniejsza sprawa.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia wtrace sie bo widze ze jakis problem z piersiami a nie zazdroszcze:(ibuprom dziala przeciwzapalnie,mialam go brac przy nawale gdyby piersi bardzo bolaly,tak zalecala polozna.

polkosia lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie zawialas piersi?podobno bardzo latwo zawiac a bol nieziemski:(

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, mi tez położna mówiła, żeby co 6godz ibuprom brać. Poza tym w szpitalu tez nie kazali masować tylko od spodu chwytając tak jakby podrzucać pierś, żeby pokarm sam splywal i odblokowywal kanaliki. Byłam w stanie tak robić tylko pod ciepłym prysznicem, bo "na sucho" piersi za bardzo bolaly. Mi pomogly oklady. Kapusty nie miałam, wiec ratowalam się cieplym prysznicem przed karmieniem i uspuszczalam wtedy troche mleka, żeby Ala umiala pierś złapać. A po karmieniu, zimny oklad (przykladalam pieluchę tetrowa moczona w zimnej wodzie).

Dziewczyny śliczne macie Maleństwa.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Masuje, masuje. Choć powiem Ci, ze tak wtedy płacze, ze czasem to mu odpuszczam. Noe znosi, gdy ktoś mu grzebie w oku lub w pobliżu.
    Jacusienka, masuj jak najwięcej. Ha nie wyobrazalam sobie, żeby dziecku w oko igly wkladac, dlatego tez tak zawzięcie Nadii masowałam. Meczylysmy się z tym dlugo, bo przeszlo dopiero jak Nadia muala pól roku, ale uniknela zabiegu.

To może i ja pokaże Wam jak wygląda nasza Ala :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8edd29de6c67.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6366ac51ad67.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae0ee900872a.jpg

Ala uwielbia pozycje na brzuszku (Nadia jej nienawidziła), najszybciej tak odbija, zasypia. W nocy tez ja tak ukladam jak dokucza brzuszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 06:52

paula1, agania, polkosia, Little Frog, PauLLa, Magnosia, agaton, Katarzyna87, zakocona, BATTINKA, madu, Nynusia, Blondik, lojkalojka, szczesliwa_mamusia21, onka lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie i rady, bo chyba bym oszalała. Całą noc dawałam małej z tej bolącej najpierw i jest minimalnie lepiej, ale boli nadal. Dzisiaj okłady z kapusty będę robić.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS, chyba nie zawiałam, ale już sama nie wiem :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam Polkosia o Twojej piersi i mam podobnie, do tej pory myślałam, że to ból z sutka mi promienieje. Wczoraj próbowałam odciągać laktatorem i też boli, mniej niż mała zasysa, ale boli. Może ja też zawiałam sobie w szpitalu

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem boli Cie dlatego, ze za bardzo uciskalas, nie dotyka tej piersi nie uciekaj, nie chodź w staniku, jutro będzie ok. Mnie pozastoju tez wlasnie bóalo, z tego powodu, ze sprawdzalam czy ten guzek jeszcze jest, jak przestalalm od razu przeszlo. Dziewczyny bole brzucha pojawily sie i u nas. Czy ograniczanie cos w diecie?

km5st5odymuuq2ts.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już znamy przyczyne coraz glosniejszego przelewania w brzuszku w trakcie karmienia i silnego bólu brzuszka przez gazy...jak głupia jestem tak od początku źle przystawiam małego. Wczoraj próbowałam sprawdzić i co rusz od rana słyszałam już mega cmokanie...za płytko łapie pierś. Ale jak mówiłam doktorce na wizycie ze xle chwuta to ona tylko popatrzyla i powiedziała ze jest ok a już nie bylo ok!teraz Synek cierpi bo matka nakarmic dobrze nie potrafi...jestem zalamana...od dzis bede jego usta ćwiczyć bo znalazlam ćwiczenia a jak nie to na butle przejde....R też to powiedział,ja tu specjalne diety i cuda wianki a i tak byłoby źle...najgorsze jak te gazy sa w brzuszku to Mały rzadziej pryka...totalna porażka ;(

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka u na zmiana diety nie działa.

paulla a jakie ćwiczenia znalazlas, vo mija Ala też płytko chwyta i ciągle z nią walczę i poprawiam jej usta, żeby głębiej pierś złapała.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel na poradniklakracyjny.pl zakładka karmienie. A dokladnie w google wpisalam 'niemowle źle chwyta pierś'. Przynaniej wiem że na bank źle. No i skąd ból brzuszka

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel Twoja Ala wygląda identycznie jak moja Maja! Szok :)

ewwiel lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Battinka u Was mało pokarmu a u mnie nawał :( aż serce boli, ze się marnuje. No ale nie będę jej przystawiać na siłę, niech się biedactwo nie męczy, wczoraj była cały dzień na mm i zupełnie inne dziecko, brzuszek nie bolał i kupy książkowe.
    Cycki mnie bolą jak potłuczone, leci z nich ciurkiem :(

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, a czemu była na mm?

Paulla, przystawiaj lepiej, a nie będzie cmokać. Jak karmisz np w klasycznej, to podawaj jej pierś ręką i przytrzymuj głowę przy karmieniu. Jak mój cmoka, to tak robię i chwyta ładniej (głębiej), i cmokanie ustaje.

Nie poddawajcie się tak łatwo, to jest do wyćwiczenia!

polkosia, ale czujesz guzki? Pierś jest gorąca, jak dotkniesz?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dziecko nie mogło zrobić kupki to po ilu godzinach dawałyście czopek?

Majka tylko brudzi pieluchę, ale typowej kupki nie ma. Pręży się, ale efektów nie ma. Ostatnia kupka była wczoraj koło 16:00.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Wiedźma, a czemu była na mm?

Paulla, przystawiaj lepiej, a nie będzie cmokać. Jak karmisz np w klasycznej, to podawaj jej pierś ręką i przytrzymuj głowę przy karmieniu. Jak mój cmoka, to tak robię i chwyta ładniej (głębiej), i cmokanie ustaje.

Nie poddawajcie się tak łatwo, to jest do wyćwiczenia!

polkosia, ale czujesz guzki? Pierś jest gorąca, jak dotkniesz?

Zakocona moja nie cmoka, ale głośno łyka. To też złe przystawianie?

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, w szpitalu jak wyszły moje problemy z anemią i decyzja o transfuzji to zanikł mi pokarm, nie potrafiłam też jej przystawiać z tym wielkim wenflonem i obolałą ręką od wtłaczania krwi :( w domu laktację zaczęłam dopiero rozkręcać i jakoś poszło, najpierw dawałam z butelki potem z cycka, ale tez nie potrafiłam jej przystawiać, tylko się wściekała. Była położna niby mi pokazała co i jak ale to g..no dało za przeproszeniem. Mała miała gazy i nie mogła się załatwić, pampers pobrudzony tylko a brzuszek bolał :(

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdarzają sie u Waszych dzieciaków kupki ze śluzem. Kupka zolta, ale widac zolte pasma sluzu

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla spróbuj pozycji pod górkę, moja srednio ja lubi, ale nie cmoka. Moja cmoka bo jest dużo pokarmu i jej się piers dlizga i nie jest wstanie zrobic dzioba

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 2803 2804 2805 2806 2807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ