X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak kłaść Maluszka na brzuszku? Tzn. przed jedzeniem, po jedzeniu? Na jak długo?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma ja tez niestety na mm :( zle mi z tego powodu ale cóż zrobić. Maly się w ogóle nie na jada moim mlekiem. Odciągam i mu daje co ktores karmienie.

U nas spore zmiany zaszly. Nie chce zapeszać. Mój M. byl podczas porodu do samego końca. Od tamtej pory bardzo sie nami opiekuje. Miałam dola z powodu tego mleka znaczy braku mleka. Codziennie po kilka godzin byl w szpitalu. Teraz przygotowuje mi każe posiłek, żeby bylo zdrowo i jak Malemu daje to żeby go brzuszek nie bolal. Nigdy nie bylo między nami tak dobrze.
    Synek ladnie noce przesypia.

Nie pisałam wcześniej o porodzie: W środę poszlam do szpitala. W piatek założyli mi balonik. W sobotę rano kroplówka z oksytocyna. Po półtorej godziny odeszly wody. Rozwarcie 5cm i przez półtorej godziny nic do przodu. Dostałam gaz bo skurcze byly juz silne. Po 30minutach rozwarcie zrobilo sie pelne. A po następnych 20 min Pawelek byl z nami. Tak całość trwała niecale 4godziny.

Little Frog, agaton, Bąbelek lubią tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Hej dziewczyny, ja z bólem serca ale przechodzę na flaszkę bo po moim pokarmie mała cierpi, dietę mam bardzo okrojoną i nie jem nic co mogłoby zaszkodzić a mimo wszystko brzuszek ją boli, mało tego umiem ją przystawić tylko do jednej piersi bo w jednej mam płaski sutek, kapturki kupiłam i wydałam tylko niepotrzebnie kasę bo nie umiem tego dziadostwa przykleić. Po mm Hania bardzo ładnie mi śpi w nocy i ja też się wysypiam a przy cycku tylko obie się denerwujemy i nic z tego nie wychodzi.

A o to i Ona w trzeciej dobie ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/30261b36951a.jpg

Ja nadzal dochodzę do siebie po tym wszystkim i dziś pierwszy dzień jestem sama bo B. wrócił do pracy, na szczęście jakoś ogarniam ;)
    Szew już prawie nie boli przy sikaniu tylko jak źle usiądę to ciągnie.
    Na wadze już 16 kg mniej :)

U mnie podobnie. Mała była niespokojna po moim mleku jednak ja mało jej dawałam ponieważ mało tego mleka mam więc przewodnie było mm. Tez co bym nie zjadla ona źle spala i płakała. Co do piersi tez jakbym siebie czytała. Z jednej ciągnęła z drugiej w ogóle nie było szans. Kqpturki dużo pomogły maczalam je w wodzie i się przyklejaly. Ale od tygodnia jest na samym mm i mamy problem z kupka i dodatkowo z kolkami. Postanowiłam ze będę jej dawać troszkę mojego mleka będę jesc jabłka i pić herbatkę koperkowa żeby chociaż troszkę jej pomóc mam nadzieje ze to coś da.

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma a tak w ogóle to śliczna Hania <3

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Aha w takim razie przepraszam , mój błąd:)
    Myslalam , ze chodzi Ci o herbatke dla siebie .

Kuzwa laski mialyscie takie cos po porodzie parę dni ze sraczka się przypetala mocna z" dupy" tak ?
    Na śniadanie miałam twarozek z pomidorem i wsio a obiad dopiero teraz będzie a jelita i żołądek Myslalam ze rozwali , bol niesamowity ...
    Tak miałam. Myślałam że do kibelka nie dolece a byłam sama z mala a ona płakała i cóż tu zrobić ?

l22nhdgeccid541p.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, ja kładę jak widzę jakieś 20 min po jedzeniu, 2x dziennie po 2-3 minuty bo dłużej zaczyna się denerwować.

Wiedźma śliczna Hania:-)

My dream oby tak dalej:-)

Co do karmienia, ja karmię tylko swoim ale muszę odciagac i podawać w butli bo mam leniuszka który nie ściąga tyle ile trzeba:-)

Czy wasze maluchy też tak długo i intensywnie patrzą? Mój wodzi wzrokiem za obrazkami kontrastowymi i leżąc na placach i leżąc na brzuchu... Położna mówi żeby się cieszyć ale tez ze to bardzo wcześnie jak na takie umiejętności. A mamy dzis równo 2 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 17:33

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • my dream Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mamusiek, które używają mm. Same zadecydowalyscie jakie mleko i ilości czy pediatra?

mhsvh371pdpt408y.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, tak to ja pisałam, ze nie mialam mleka w jednej piersi. Przez dwa dni ani kropelki. Karmiłam jedną a druga pobudzalam laktatorem w tym systemie 7-5-3. Na drugi dzień wieczorem bylo mleczko, teraz jest już normalnie:)
    Wiedzma, śliczna Hania:)
    Battinka, biedna Ty jesteś z tym karmieniem:( mam nadzieje, ze to się unormuje jakos .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 18:18

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my byliśmy u lekarza i Hela wazy 4 kg:) czyli w dwa tygodnie pól kilo przybrała , mamusia jest dumna:) lekarka powiedziała, ze jak na kp to sporo.

Madu, my też robimy malej takie ćwiczenia i tez wodzi wzrokiem, tak w 80% przypadków, ale nie robię tego często:)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz je pod górkę często, więc dużo na brzuchu leży. Na dodatek śpi na brzuchu w nocy i kładę go tak po karmieniu nocnym i odbiciu. Nic nie wymiotuje przez to.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania kładę na sobie na brzuszku ja i super jej się odbija od razu po jedzeniu. A jak jej się odbije to spokojnie można kłaść juz normalnie na brzuszku.

My dream. My zaczęliśmy od Bebilonu bo takie mm dostawała w szpitalu. Dziś testujemy NAN bo Bebiko za gęste a Bebilon zaparcia niestety spowodował. Co do ilości najlepiej max 8 karmien i ilość dni życia razy 10 wiec jak Twój maluch ma 10 dni może zjadać do 100ml na raz.

l22nhdgeccid541p.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia nan czesto powoduhe saparvia bo ma zwiekszona dawke zelaza, bebiko jest lepsze ale to nowe, bo ma blonnik, tak jak hipp bio combiotik, mybuzywamy to ostatnie i po nanie jest mega poprawa. Moze lepiej uniknac zaparc.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Battinka, a to przepychanie jest takie straszne? bo nas tez to czeka...
    A masowałaś juz ten kanalik? Bo najpierw robi się masaże bo niekiedy to wystarcza a jesli nie to jest przepychanie....w ta dziurkę co mamy wewnątrz oka wsadzają taką rureczkę (igiełkę ) i to jest przepychanie :( robili to mojej rocznej córci kilka osób ja trzymali a dr robił swoje. Jej płaczu nie da się opisać ja ryczałam razem z nią za drzwiami.
    Nikomu nie życzę tego przeżycia:( i nie chciałabym znów tego przechodzić! :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 18:51

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka kupiłam jakieś nowe Nan. Chrzesniak na nim był i było ok. No musimy potestowac. A Bebiko u Nas jest dostępne to stare a Hipp w ogóle nigdzie go nie mogłam dostać bo rozwazalam hipp albo nan

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka nic nie szkodzi :*
    Battinka duzo zdrowka dla malej !

Agaton no pieknie Hela przybrala , suuper :)

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    A masowałaś juz ten kanalik? Bo najpierw robi się masaże bo niekiedy to wystarcza a jesli nie to jest przepychanie....w ta dziurkę co mamy wewnątrz oka wsadzają taką rureczkę (igiełkę ) i to jest przepychanie :( robili to mojej rocznej córci kilka osób ja trzymali a dr robił swoje. Jej płaczu nie da się opisać ja ryczałam razem z nią za drzwiami.
    Nikomu nie życzę tego przeżycia:( i nie chciałabym znów tego przechodzić! :(
    Masuje, masuje. Choć powiem Ci, ze tak wtedy płacze, ze czasem to mu odpuszczam. Noe znosi, gdy ktoś mu grzebie w oku lub w pobliżu.

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki,

no i decyzja zapadła... już nie walczę o laktację a powiem więcej będę ją wygaszać :(. Z prawej piersi już nic nie leci, odciągam może 2 razy dziennie po 5-10 min ale i tak jest prawie sucho. A w lewej jedynej działającej z której odciągałam raz więcej raz mniej (a w ostatnim czasie 15-30ml w ok 40min) utworzył mi się zastój i zapalenie z gorączką. Przez to teraz odciągam na dnie i właściwie koncentruję się na tym żeby zlikwidować twarde miejsca. Robiłam co mogłam... starałam się przystawiać małego ile się dało, a czasem tak bolało że widziałam gwiazdki w oczach i traciłam oddech więc musiałam go odstawiać...
    Może popełniłam gdzieś błąd - nie wiem, ale starałam się robić co mogłam :(.

Gratuluję ślicznych maluszków :) teraz widzę śliczną Hanię Wiedźmy a zaraz będę nadrabiać o ile mały mi na to pozwoli ;).

Co do sraczki po porodzie ;) - ja po cc ale też przez dobrych kilka dni nawet w nocy po odciąganiu musiałam lecieć na kibelek ;).

Madu - mój maluch też tak szybko koncentrował wzrok - bardzo szybko i szybko podnosił głowę ;)

My dream - ja sama decydowałam, a ilość jest na opakowaniu. Czasem robiłam słabsze żeby było lżejsze jak małego bolał brzuszek. Teraz będę już próbowała kolejne bo jeszcze nie trafiłam na odpowiednie chyba :/.
    Miałam Bebilon pronutra, potem NAN H.A., potem znów Bebilon bo miałam wrażenie że może za szybko odstawiłam. Teraz pediatra zaproponowała żeby kupić Bebilon komfort (na kolki i zaparcia) ale nie jestem przekonana do niego. Teraz przymierzam się do Enfamil lub ten hipp bio combiotik bo opinie ma pozytywne :/.

Ok może uda mi się teraz coś nadrobić :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, Ty jesteś dobrze wyedukowana. Co robić jak boli jeden cycek? Mam wrażenie, że jest w nim nadprodukcja. Jest jeszcze opcja, że zrobił się zastój, bo w nocy byłam tak nieprzytomna dzisiaj, że chyba głównie na jednym cycku jechałam...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, u nas tak po 2,5 tygodnia zaczęła wodzić za zabawkami. Teraz skupia się na twarzach :) I głowę pięknie już trzyma, potrafi minutę bez zawahania.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do leżenia na brzuchu, to nasza córa nie przepada. A w nocy bym się bała ją tak położyć na spanie. Ja mam schizę o tej śmierci łóżeczkowej, utopieniach itp.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 2801 2802 2803 2804 2805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ