X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj ide do lekarza na 16, ciekawe ile wazy Hela,mysle,że ze 4 kg juz,ostatnio nie zmiescila sie w szpiochy,w których wczesniej chodzila:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa, moja teściowa ich przy Marcinie używała i mówiła, że tylko to pomagało na kolki i wzdęcia i moja koleżanka aktualnie też używa :) Ja sobie zamówiłam na wszelki wypadek. Na razie jak się spina, a wiem, że kupa była, to zdejmuję pieluchę i rozchylam trochę półdupki i od razu wylatuje co trzeba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 09:54

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie śpiochy wszystkie już za krótkie na nogi. A znów 62 za duże całościowo. Na razie zakładam spodenki różne i skarpetki. Ale spodenki też już takie 7/8 ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,dobry sposób z tymi poldupkami,ja jak ściągam pieluchę to często baczek jakiś wyleci:)
    Ale fajnie jak tak za Male śpiochy:) na oko nie widac tak ze rosną te nasze kruszynki,ale po ciuszkach brdzo:) ja tez głównie body używam i spodnie:) skarpetek nie lubię,bo ona sobie zaraz je ściąga:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka,jeszcze Tobie mialam odpisać,ze ja tez nie używam w ogóle tego octanuseptu, jedynie białym jeleniem myje szew i wietrze w nocy. Problem mam żeby majtki dobrać,bo najlepsze takie wyższe,a mam tylko kilka par,bo reszta sie akurat konczy na szwie i podrażnia:/

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz odkąd śpi na brzuchu, to śpi lepiej i puszcza bączki. Ale rano się spinał, pierdnąć nie mógł. W końcu poszedł po cyckowaniu kolejnym i się uspkoił :)

L ma dziś wolne, pojechał sprzątnąć tamto mieszkanie, ja jutro check-in z małym będę robić. Potem wraca, bierze małego na spacer, a ja idę na masaż, który mi wykupił :D

My nadal w 56 się mieścimy. Nie we wszystkie body, ale pajace są ok.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś idziemy do lekarza. Ciekawe ile waży, bo już niezły klusek z niego :)Pisałam Wam, ze zastanawiam się czy nie przepisac Ignaśka, do przychodni, gdzie przyjmuje kolega mojego J, ale ta dr z naszej przychodni nas zadziwia. Przedwczoraj zadzwoniła do J i się pyta, czy możemy przyjśc z Ignasiem w środę, bo chciałaby zobaczyć skórę (bo nadal jest ciut zółta, mimo, że bilirubina spada). Poza tym sama kontroluje wyniki i dzwoni do nas, żeby powiedzieć co oznaczają...a to wszystko na nfz... wyobrażacie sobie? :)
    Zakocona, mi mąż często robił masaże przed ciąża, w ciązy wiadomo-brzuch przeszkadzał, a teraz...nie jestem w stanie położyć się na brzuch, bo tak mi ściska cyce, że bolą!
    No i polecam Wam iapteka.pl. Dla przykładu: mój Mały musi przyjmować Delicol przed każdym karmieniem. Jedno opakowanie wystarcza na tydzień. i tak: w naszej osiedlowej aptece za opakowanie płaciłam 44 zł (!), w gemini jest po 29,9, a w iaptece po 17!
    Agaton- w bluzie jest kieszonka i kaptur dla dziecka, a komin nie jest doszyty, tylko jest oddzielnie. Tylko muszę Ci powiedzieć, że dla mnie problematyczne wkładanie i zdejmowanie z Młodym w chuście. Jak mam chustę to mimo wszystko mam troche ograniczone ruchy, zwłaszcza nie wyciiągam ich jakoś za bardzo do góry.

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Znów kolejna noc taka sobie :( padam na pysk ... Max Z 10 h spalam od soboty łącznie , chodze jak zombi .
    Ja wczoraj sluchajcie laktatorem chciałam mleko ściągnąć zeby zobaczyć ile zleci a tam kuzwa z dwóch cyckow nie cale 5 ml poszło a długo sciagalam ... Wscieklam się i przestalam . Ja juz sama nie wiem , mam nadzieje ze ruszy się ten pokarm bardziej bo mały mi się nie najada a malo nie wazy .
    Wychodząc ze szpitala mieliśmy spadku tylko 28 gram: D
    Kupilismy w razie w mm ale na razie ko!binujemy z cyckiem chociaż mam masakrę z sutkami a dopiero jutro kupie kapturki .
    Ja herbatke od wczoraj pije na laktacje ( myślę ze szczęśliwej tez chodziło o to zeby ta dziewczyna pila a nie dopijac dziecko przy karmieniu piersią:) ) , od dziś na swojej diecie znów jestem a dziś 3 dzień od porodu a ja -8 kg mam: D
    Lece się umyć , zrobić sobie okład na ranę , paznokcie machnac . Mam nadzieje ze mały chwile pospi jeszcze bo sama w domu jestem na razie ... A przydaloby się jeszcze posprzatac z walizki rzeczy .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa wielkie dzięki za takie pocieszenie :* biedna załamana bo tak chce kp...

Ja windi używam jak Mały już fest sie zanosi i nie oddycha wtedy. Czytałam sporo i jak narazie pomagają....

Jacusianka delikol pomaga???

Onka ja używałam octaniseptu sporadycznie pare dni,a tak mylam ranę pod prysznicem...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, my mamy nietolerancję laktozy i na to bierzemy delicol. Póki co kółek brak, ale nie wiem czy to zasługą delicolu czy ten typ tak po prostu ma ;)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymajcie kciuki idę na spacer sama z mała i psem :) buziaki

ZakręconaOna, Lexie, Little Frog, PauLLa lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwazylam się z małym i bez niego. 5,6kg waży o.O

onka, Katarzyna87, Blondik lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona i jakim cudem się Tadzio mieści w ciuszki 56? Jakies ciężko mi to ogarnąć;)
    Jacusianka, chyba w takim razie założę bluzę męża:) będzie wygodniej:)
    Blondik, powodzenia:)
    Zakręcona, może Oskarek potrzebuje Malo mleczka na razie, ja też mialam na początku Malo mleka, potem z dnia na dzień coraz więcej:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/20e4c15ae84c.jpg

Nasz Tymcio ma 4tygodnie! <3

agaton, PauLLa, agania, lojkalojka, paula1, Bąbelek, ola.321 lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa dzieki za rade .
    Raz plozylam go na brzuchu to tak plakal , ze i mi sie go szkoda zrobilo .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Zakrecona gratuluję narodzin Oskarka!! Pisałam na fb ale tutaj jeszcze nie miałam okazji.

Tymcio konczy dzis 4 tyg,jutro bedzie u nas położna i zobaczymy ile waży,tydzien temu na wizycie u pediatry miał 4,216 :)
    Wchodzi już w rozmiar 62 ale i niektóre ciuszki 56 a nawet w jeden 50!! Niestety piękny kombinezon który miał na wyjście ze szpitala musi odejść w zapomnienie..
    U nas od poniedzialku kolki.. (chyba.. ) Młody ok 19 wpada w ryk aż sie zanosi!Przy tym ma twardy brzuch i sie pręzy,nie idzie Go uspokoić!Trwa to może z 10-15 min.Myślicie,że to może byc to??

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie dziękuje :*
    Agaton hm ... Czy Ja wiem , On co chwile by cycka jadl a jak dalam mu mm to zjadł najwięcej raz 80 ml ... Wiec to nie tak malo: (
    Będę rozkrecac ta laktacje , nie ma mocnych bardzo mi zależy na karmieniu piersia

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, trzymam kciuki za udany spacer! :)

U mnie w sumie też dziś spacerek. Pierwszy raz (proszę nie pisać, że wyrodna matka, albo coś...miałam problemy z wózkiem i niestety do teraz musiałam ograniczyć się tylko do wietrzenia przy oknie). Mało tego, że pierwszy spacer, to jeszcze wizyta (położna była u nas tydzień temu). Matko, co za stres! Ja nie wiem co zrobię jak mi się mała obudzi i zacznie wydzierać. Do położnej mam kawałek, ale jak to wszystko ogarnąć, żeby była najedzona i spokojna? Przed chwilą skończyłam karmić i mam nadzieję, że do 14 wytrzyma (wtedy powinno być już po wszystkim). Na wszelki wypadek mam odciągnięte mleko z rana, podgrzeję i zabiorę ze sobą. No i jak faktycznie będzie chciała jeść, to będzie też pierwszy raz z butelką!
    Lecę się ogarnąć, bo jednak to jakieś wyjście do ludzi i przydałoby się wyglądać :D

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam na tryskające mleko pozycje pod górkę, bardzo fajna i nie ciumka. A co do pozycji na leżąco, dziewczyny, powiedzcie mi, podkladacie dziecku cos pod głowę?, bo ja kurde nie umiem w tej pozycji karmic

km5st5odymuuq2ts.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, ano się nie mieści. To są jednak ciuszki 0-3msce :P w 56 nie wchodzi :)

Agatka, nie można nic podkladac w tej pozycji. Trzeba pare razy popróbować i w końcu się dobrze dostawi, ale mnie przez to drażni ta pozycja i karmię pod górkę w nocy. Generalnie kocham tę pozycję i mogłabym tak cały czas :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2799 2800 2801 2802 2803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ