Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aanaa, moja teściowa ich przy Marcinie używała i mówiła, że tylko to pomagało na kolki i wzdęcia i moja koleżanka aktualnie też używa
Ja sobie zamówiłam na wszelki wypadek. Na razie jak się spina, a wiem, że kupa była, to zdejmuję pieluchę i rozchylam trochę półdupki i od razu wylatuje co trzeba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 09:54
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia,dobry sposób z tymi poldupkami,ja jak ściągam pieluchę to często baczek jakiś wyleci:)
Ale fajnie jak tak za Male śpiochy:) na oko nie widac tak ze rosną te nasze kruszynki,ale po ciuszkach brdzo:) ja tez głównie body używam i spodnie:) skarpetek nie lubię,bo ona sobie zaraz je ściąga:)
-
Onka,jeszcze Tobie mialam odpisać,ze ja tez nie używam w ogóle tego octanuseptu, jedynie białym jeleniem myje szew i wietrze w nocy. Problem mam żeby majtki dobrać,bo najlepsze takie wyższe,a mam tylko kilka par,bo reszta sie akurat konczy na szwie i podrażnia:/
-
nasz odkąd śpi na brzuchu, to śpi lepiej i puszcza bączki. Ale rano się spinał, pierdnąć nie mógł. W końcu poszedł po cyckowaniu kolejnym i się uspkoił
L ma dziś wolne, pojechał sprzątnąć tamto mieszkanie, ja jutro check-in z małym będę robić. Potem wraca, bierze małego na spacer, a ja idę na masaż, który mi wykupił
My nadal w 56 się mieścimy. Nie we wszystkie body, ale pajace są ok. -
My dziś idziemy do lekarza. Ciekawe ile waży, bo już niezły klusek z niego :)Pisałam Wam, ze zastanawiam się czy nie przepisac Ignaśka, do przychodni, gdzie przyjmuje kolega mojego J, ale ta dr z naszej przychodni nas zadziwia. Przedwczoraj zadzwoniła do J i się pyta, czy możemy przyjśc z Ignasiem w środę, bo chciałaby zobaczyć skórę (bo nadal jest ciut zółta, mimo, że bilirubina spada). Poza tym sama kontroluje wyniki i dzwoni do nas, żeby powiedzieć co oznaczają...a to wszystko na nfz... wyobrażacie sobie?
Zakocona, mi mąż często robił masaże przed ciąża, w ciązy wiadomo-brzuch przeszkadzał, a teraz...nie jestem w stanie położyć się na brzuch, bo tak mi ściska cyce, że bolą!
No i polecam Wam iapteka.pl. Dla przykładu: mój Mały musi przyjmować Delicol przed każdym karmieniem. Jedno opakowanie wystarcza na tydzień. i tak: w naszej osiedlowej aptece za opakowanie płaciłam 44 zł (!), w gemini jest po 29,9, a w iaptece po 17!
Agaton- w bluzie jest kieszonka i kaptur dla dziecka, a komin nie jest doszyty, tylko jest oddzielnie. Tylko muszę Ci powiedzieć, że dla mnie problematyczne wkładanie i zdejmowanie z Młodym w chuście. Jak mam chustę to mimo wszystko mam troche ograniczone ruchy, zwłaszcza nie wyciiągam ich jakoś za bardzo do góry.[/url]
[/url]
-
Hej .
Znów kolejna noc taka sobiepadam na pysk ... Max Z 10 h spalam od soboty łącznie , chodze jak zombi .
Ja wczoraj sluchajcie laktatorem chciałam mleko ściągnąć zeby zobaczyć ile zleci a tam kuzwa z dwóch cyckow nie cale 5 ml poszło a długo sciagalam ... Wscieklam się i przestalam . Ja juz sama nie wiem , mam nadzieje ze ruszy się ten pokarm bardziej bo mały mi się nie najada a malo nie wazy .
Wychodząc ze szpitala mieliśmy spadku tylko 28 gram: D
Kupilismy w razie w mm ale na razie ko!binujemy z cyckiem chociaż mam masakrę z sutkami a dopiero jutro kupie kapturki .
Ja herbatke od wczoraj pije na laktacje ( myślę ze szczęśliwej tez chodziło o to zeby ta dziewczyna pila a nie dopijac dziecko przy karmieniu piersią) , od dziś na swojej diecie znów jestem a dziś 3 dzień od porodu a ja -8 kg mam: D
Lece się umyć , zrobić sobie okład na ranę , paznokcie machnac . Mam nadzieje ze mały chwile pospi jeszcze bo sama w domu jestem na razie ... A przydaloby się jeszcze posprzatac z walizki rzeczy . -
Aanaa wielkie dzięki za takie pocieszenie :* biedna załamana bo tak chce kp...
Ja windi używam jak Mały już fest sie zanosi i nie oddycha wtedy. Czytałam sporo i jak narazie pomagają....
Jacusianka delikol pomaga???
Onka ja używałam octaniseptu sporadycznie pare dni,a tak mylam ranę pod prysznicem... -
Zakocona i jakim cudem się Tadzio mieści w ciuszki 56? Jakies ciężko mi to ogarnąć
Jacusianka, chyba w takim razie założę bluzę męża:) będzie wygodniej:)
Blondik, powodzenia:)
Zakręcona, może Oskarek potrzebuje Malo mleczka na razie, ja też mialam na początku Malo mleka, potem z dnia na dzień coraz więcej:)
-
Witajcie!
Zakrecona gratuluję narodzin Oskarka!! Pisałam na fb ale tutaj jeszcze nie miałam okazji.
Tymcio konczy dzis 4 tyg,jutro bedzie u nas położna i zobaczymy ile waży,tydzien temu na wizycie u pediatry miał 4,216
Wchodzi już w rozmiar 62 ale i niektóre ciuszki 56 a nawet w jeden 50!! Niestety piękny kombinezon który miał na wyjście ze szpitala musi odejść w zapomnienie..
U nas od poniedzialku kolki.. (chyba.. ) Młody ok 19 wpada w ryk aż sie zanosi!Przy tym ma twardy brzuch i sie pręzy,nie idzie Go uspokoić!Trwa to może z 10-15 min.Myślicie,że to może byc to?? -
Blondik, trzymam kciuki za udany spacer!
U mnie w sumie też dziś spacerek. Pierwszy raz (proszę nie pisać, że wyrodna matka, albo coś...miałam problemy z wózkiem i niestety do teraz musiałam ograniczyć się tylko do wietrzenia przy oknie). Mało tego, że pierwszy spacer, to jeszcze wizyta (położna była u nas tydzień temu). Matko, co za stres! Ja nie wiem co zrobię jak mi się mała obudzi i zacznie wydzierać. Do położnej mam kawałek, ale jak to wszystko ogarnąć, żeby była najedzona i spokojna? Przed chwilą skończyłam karmić i mam nadzieję, że do 14 wytrzyma (wtedy powinno być już po wszystkim). Na wszelki wypadek mam odciągnięte mleko z rana, podgrzeję i zabiorę ze sobą. No i jak faktycznie będzie chciała jeść, to będzie też pierwszy raz z butelką!
Lecę się ogarnąć, bo jednak to jakieś wyjście do ludzi i przydałoby się wyglądać -
Agaton, ano się nie mieści. To są jednak ciuszki 0-3msce
w 56 nie wchodzi
Agatka, nie można nic podkladac w tej pozycji. Trzeba pare razy popróbować i w końcu się dobrze dostawi, ale mnie przez to drażni ta pozycja i karmię pod górkę w nocy. Generalnie kocham tę pozycję i mogłabym tak cały czas