Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agania ja bym sie tym az tak bardzo nie przejela i nie wybudzaala! Bardzo dobrze przybrala a ci lekarze tylko strasza , widocznie tyle potrzebuje jesc i jej dobrze , nie martw sie :* !
Zakretka ja tez bylam sama wiec co czujesz ale szybko zleci zobaczysz :*
-
Dziewczyny pomóżcie moja siostra dwa tyg temu urodziła i pokarm miała mimo problemów ze strony córki. Dziś dzwoniła bo chciała ściągnąć pokarm dla męża który miał zostać z Małą i wyszło tylko 40ml z obu a sikalo jej...do twgo położna zakazala jeść cokolwiek,wędlin,owoców,herbaty pić wgl,zadnego nabialu...no o tym co nie wolno typu smazone to nue mówię,no ale i tak dziecko niespokojne i chyba kolki ma ...wysmialam co powiedziała położna że siostra powiwtrzem nie moze oddychac bo kolke mala bedzie miala. Ale jakie sposoby na powrot mleczka???
Tyle czytalam co pisalyscie i Wielka pustka w glowie wrrr teraz jak potrzeba...kazalam przystawiac do cyca jak najwięcej ale mala 5min poje i spi albo nie chce... -
Ja mam Avent i Lovi, dlatego z porównania tych dwóch to Lovi lepsze, ale Medela pewnie jeszcze lepsza
Oni w ogóle mają super rzeczy.
Zakocona, też się zastanawiam. Nam wszędzie tłukli do głowy, żeby przy kp nie dopajać dziecka, bo mleko matki i tak jest rzadkie. To najlepsze picie, a jednocześnie i jedzenie.
Po wizycie u pediatry jednak trądzik. Normalna pielęgnacja zalecana. Mój sposób z Cetaphilem i emolientami zaakceptowany przez lekarza, jeśli pomaga (a raczej nie wzmaga). Sudocremem doraźnie przy dużych wyrzutach, a tak to tylko mycie. No i najlepsze - mogłaby przybrać ciut więcejZaśmiałam się, bo mamy 800 g więcej przez 3 tygodnie (od wagi urodzeniowej), a on do mnie, że tak 1200 na 4 tygodnie to idealnie. Dżizas! Ona już przypomina miszelina
Mam wrażenie, że ile by nie było, to Ci lekarze mówią, że mogłoby być więcej. A ja się martwiłam, że ją przekarmiam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 07:59
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
No właśnie nie ma nic lepszego niż kp i dziecku starcza tylko ono do 6 msca życia to po co pchać inne rzeczy, jeśli nie potrzeba?
Polkosia, u nas trądziku dużo mniej już a niczym tego nie traktujemy
Nie da rady przekarmiac kpw końcu to dziecko decyduje kiedy jest głodne i ile jest w stanie zjeść.
polkosia, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
Paulla ja mam bardzo dużo mleka, a laktatorem, po jedzeniu malej jestem wstanie ściągną max 50 ml, ale jak w szpitalu wypożyczyłam laktator modeli taki profesjonalny to w 10 minut 100m, wiec matka karmiaca, nie zawsze jest wstanie ściągnąć niewiadomo ile.
Mja wczoraj w 13 dobie ważyła 3600, to chyba nieźle. Waga urodzeniowa3490 -
Hej,moi znajomi dawali dziecku herbatkę z kopru,jakos z kieliszka,ale nie wiem ile dokladnie,na bole brzuszka.
Polkosia,nie wiem o co chodzi tym lekarzom,Klementysia przybrala i to bardzo ładnie:)
Jacusianka,dzieki za linka. A powiedz mi,w tej bluzie jest specjalna kieszonka na dziecko,czy to nosisz je w chuście? Bo nie widac tego na zdjęciach:)
-
Aagatkaa ,Agaton ona wczoraj tak malutko ściągnęła,bo tak do wczoraj po 120. a Mala max 5min je i przerwa czasem dłuższa,czasem je po chwili. Herbatke na laktacje też pije. Miała tyle pokarmu i nagle zniknął??? Mała jak ssa to nie przełyka,więc chyba faktycznie brak mleczka
Szczęśliwa i ja się pytam skąd ona ma mieć siłę do opieki nad noworodkiem...suchy chleb i woda dla matki karmiącej piersią...
Mieliśmy kiepską noc...termofor ma przyjść dziś dopiero,aż się zdenerwowałam...Mały ewidentnie musi mieć ogrzewany brzuszek bo na mnie poci sie ale dalej śpi...
Oglądałam Zawitkowskiego jak zmieniać pieluszke,nosić,kąpać..wcześniej chcąc szybko przebrać pieluszke brałam zimne chusteczki i Mały płakał bardzo,od wczoraj ogrzewam je w dłoniach i Synek polubił zmianę pieluszkikąpiele lubił i lubi ale płakał po wyciągnięciu z wody,wczoraj zawinelam w okrycie i przytuliłam od razu po wyjęciu z wody, mały nawet nie zakwilił
Dziś gorzej bo od rana je i wymiotuje,bo ulewanie to chyba nie jest...ale jak codzień sie zachowuje,więc natazie obserwacja. I od dziś wykluczamy nabiał z diety. Może pomoże na kolki,po frytkach(mała ilość)nie płacze tak jak pp budyniu czy jogurcie...ehh
Little Frog lubi tę wiadomość
-
Ja wlasnie robie jak pisze zakocona . Kupila sobie koperwloski w sklepie BIO i pije dwie szklanki dziennie . Mam tez herbatke dla niemowlat , ale nie podaje .
Ja jutro sie dowiem ile przybralo moje dziecko . Mam nadzieje , zewiecej niz ostatnio . U nas znowu od 2 w nocy stekanie i problem z wyduszeniem pruta .
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Paulla, a ile jest po porodzie? Ja w 3 tyg straciłam pokarm prawie calkowicie. Rano karmilam, bylo ok, mala się najadla, 3 godziny potem prawie bic w piersiach. Pokarmu nie przybywalo, pojechalam szybko do pediatry po receptę na mleko i sie dowiedziałam ze czesto zdarza się kryzys laktacyjny w 3tygodniu. Po ok 3 dniach mleko mi wrocilo. Ale ciągle przystawialam, ciagnelam laktatorem, piłam herbatki
-
Lojka, kładziesz Leonka na brzuszku? Ja czekam aż mała się zacznie złościć i płakać, wtedy się bardzo napina i zaczyna puszczać bączki. Ciężko słuchać jak placze, ale dopóki słyszę bączki nie odpuszczam. Glaszcze ja po plecach żeby wiedziała ze jestem, potem na plecki i zazwyczaj jeszcze ze dwa baczki wylatują
Edit. Polkosia mi lekarka odradzała te rurki, podobno można tym zrobić krzywdę dziecku. Nie wiem jak to wygląda nawet wiec tylko powtarzam jej słowaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 09:46
lojkalojka lubi tę wiadomość
-
Ja tez pije koper wloski, mowie jak zrobili moi znajomi,ale z tego co wiem to tylko raz,bo chyba nie pomoglo wcale.
Czyli jak maluszek nie może wydusić bączka to na brzuch go dać?
Ja dzisiaj glaskalam Hele po brzuszku i sie uspokoila i zasnęła nawet, do teraz spi:)
Ana,ja o tym kryzysie słyszałam,ale nie ze nie masz mleka,tylko,ze potrzeba go więcej,a tak szybko nie przybywa w piersiach,jak szybko zapotrzebowanie dziecka sie zwiększa. Żeby tak calkiem zaniknal? Masakra...