Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiulka, odciagasz po karmieniu, stymulujesz pomimo tego że nie leci. Jeśli chcodzi o efektywne ssanie to nie znam sposobu niestety:/ ja zawsze najwięcej ściągam rano... Pijesz coś napobudzenie laktacji?
Wredotka lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon
-
Czesc kochane!
Battinka bidulko :* trzymaj sie i daj znać jutro jak sie czujesz!
Kasiulka w jakiej pozycji karmisz?
Wiedźma no no pięknie w 2 tygodnie tyle kilo! Brawo!
Onka moj tez śpi jak susel, sie tylko w ciagu dnia, nawet 5 godzin potrafi spac! Natomiast w nocy budzi sie co 2/ 3 godziny.
Dziewczyny ja mam tyle pokarmu, ze przed każdym karmieniem muszę ściągać laktatorem, bo mam tak nabrzmiała pierś, ze Michałkowi cieżko złapać no i mleko leci jak szalone z 10 dziurek naraz, wiec mały sie wścieka i krztusi...wiec u mnie laktator to moj nieodłączny druh
Któraś tez tak ma?

-
Battinka trzymaj sie kochana i mam nadzieje , ze szybko przestanie boleci bedziesz mogla wrocic do karmienia malej .
zakrecona WOW !!! Chyba latwo ci zleca kolejne kilogramy .
jaroszka mi tak pokarm leci ja maly przespi np. 4-5 godzin .
A ja wrocilam od lekarza i maly dorobil sie plesniawek i niestety moje cyce zainfekowane tez .
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015

-
Jaroszka karmię głównie spod pachy więc grawitacyjnie powinno to mleko lecieć. Mleka mam sporo, na tyle, że jak wychodzę spod prysznica to kapie na podłogę
Generalnie czuję się do dupy szczerze powiedziawszy bo nie dość że nie wyszło z porodem SN to teraz jeszcze mam ogromne obawy co do tego co będzie z karmieniem piersią
. Aktualnie sytuacja przedstawia się tak że karmię małą piersią na żądanie 10-15 min z każdej piersi, potem dokarmiam swoim pokarmem (zwykle mam go ściągniętego między karmieniami 50-60) i jeśli jeszcze potrzebuje to mm. Wychodzi na to że ona przez 20-30 min karmienia piersią zjada nie więcej niż 30 ml czyli bardzo słabo ssie… Od trzech dni przybiera już ładnie na wadze, ale ciągle na tym dokarmianiu. Strasznie chciałabym wrócić do wyłącznego karmienia piersią…
-
Kasiulka,moze faktycznie te kapturki wypróbuj. Mimo,ze jest glodna to nie ssie? U mnie tez byl ten problem,ale jakos z biegiem czasu Hela nabrala sily. Wydaje mi się,ze dzieki spacerom,krzepy nabrala:)
Battinka,dobrze,ze juz po,oby się teraz wszystko zagoilo szybko i trzymamy kciuki,żeby cycus byl w pełni sprawny:*
Lojka, Ty tez widzę problemy... Widac po cyckach,ze zakażone?
Szczesliwa,a zawinięcie w kebaba nie pomaga? Ostatnio pomagało...

-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Jejku pomocy
juz nie wiem co robic tylko placz i rece juz opadam z sil a do tego dostalam goraczki i nie marze o niczym innym jak sen 
Próbowałaś z odgłosem suszarki/odkurzacza/pralki? Na większość dzieci to działa. Ja mam aplikację sleep baby sleep, ale na youtube też masz takie odgłosy -
Dzięki dziewczynki! Nie wiedziałam że kapturki ulatwiaja ssanie- nawet jak mam wystające brodawki? Do poradni laktacyjnej na pewno pójdę. To nie jest tak że ona nie ssie, po prostu ssie ale połyka rzadko, bardziej tak wisi nie piersi, uspokaja sie przy niej i podsypia. Muszę ją odczepiać, rozbudzać i tak dalej żeby ssała aktywnie. Nawet jak jest głodna to usypia przy piersi, ale za chwilę mogłaby znów na niej wisieć. WIęc to takie błędne koło które ma przerwac to dokarmianie- po to zeby zdążyła zgłodnieć i lepiej ssała przy następnym karmieniu.
No nic, na razie będziemy walczyć.
Ja wieczorami mam jakiś spadek formy, chyba hormony jeszcze działają i zmęczenie wychodzi.A dziś dodatkowo jestem sama pierwszy raz, więc się zdołowałam i tym… -
Dziewczyny dostalam jakis lek do podawania malemu , ktory jest pomaranczowy jak farba plakatowa . Strasznie brudzi ten lek
Ja mambrac cos innego , ale to jest jakis zel ,ktory mam sobie tez buzie sparowa .To bardzo dziwne , bo ja mam plesniawki na cycach . Dziwny ten lekarz . Postanwilam , ze bedesmarowac sobie piersi tym samym lekiem co dostal maly .
agaton sutek itroche brodawki maja bardziej czerwony kolor i bola .
Mysle , ze to ja zarazilam maleg i winie za to kladki laktacyjne , ktore zaparzaly mi piersi . I tak oto zrobil sie grzybek
Dzis dotarla tez paczka z lekami z PL i musialam dzisiaj zaaplikowac malemu windi ,ale nie bardzo pomoglo . Podalam tez infacol . Narazie maly spi , ale to chyba za zmeczenia plakal przez caly wieczor .
Biedne te nasze pociechy
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015

-
Dziewczyny ja już w domu. Mala nakarmiłam ze zdrowej piersi i jest ok. A najlepsze jest to ze dr kazała mi ściągać dziś laktatorem z chorej piersi:( ! Ale jak to zrobić się pytam jak nawet nie mogę dotknąć piersi opuszkiem palca??
Powiedziała ze będę płakać i ściągać! ?? Ze co? Ja niewiem...ale czuję że pierś juz jest mega pełna. Boje się nie powiem:(