X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • madu Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, odciagasz po karmieniu, stymulujesz pomimo tego że nie leci. Jeśli chcodzi o efektywne ssanie to nie znam sposobu niestety:/ ja zawsze najwięcej ściągam rano... Pijesz coś napobudzenie laktacji?

Wredotka lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane!

Battinka bidulko :* trzymaj sie i daj znać jutro jak sie czujesz!

Kasiulka w jakiej pozycji karmisz?

Wiedźma no no pięknie w 2 tygodnie tyle kilo! Brawo!

Onka moj tez śpi jak susel, sie tylko w ciagu dnia, nawet 5 godzin potrafi spac! Natomiast w nocy budzi sie co 2/ 3 godziny.

Dziewczyny ja mam tyle pokarmu, ze przed każdym karmieniem muszę ściągać laktatorem, bo mam tak nabrzmiała pierś, ze Michałkowi cieżko złapać no i mleko leci jak szalone z 10 dziurek naraz, wiec mały sie wścieka i krztusi...wiec u mnie laktator to moj nieodłączny druh :)
    Któraś tez tak ma?

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton , Paula oj tak mam co nosic ! Wiecie jak to facet musi dobrze zjesc ! :D

Kasiulka moze wlasnie rano tez mi sie wydaje ze po nocy bedzie wiecej. Powodzenia ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka trzymaj sie kochana i mam nadzieje , ze szybko przestanie boleci bedziesz mogla wrocic do karmienia malej .

zakrecona WOW !!! Chyba latwo ci zleca kolejne kilogramy .

jaroszka mi tak pokarm leci ja maly przespi np. 4-5 godzin .

A ja wrocilam od lekarza i maly dorobil sie plesniawek i niestety moje cyce zainfekowane tez .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka karmię głównie spod pachy więc grawitacyjnie powinno to mleko lecieć. Mleka mam sporo, na tyle, że jak wychodzę spod prysznica to kapie na podłogę :P Generalnie czuję się do dupy szczerze powiedziawszy bo nie dość że nie wyszło z porodem SN to teraz jeszcze mam ogromne obawy co do tego co będzie z karmieniem piersią :( :( :(. Aktualnie sytuacja przedstawia się tak że karmię małą piersią na żądanie 10-15 min z każdej piersi, potem dokarmiam swoim pokarmem (zwykle mam go ściągniętego między karmieniami 50-60) i jeśli jeszcze potrzebuje to mm. Wychodzi na to że ona przez 20-30 min karmienia piersią zjada nie więcej niż 30 ml czyli bardzo słabo ssie… Od trzech dni przybiera już ładnie na wadze, ale ciągle na tym dokarmianiu. Strasznie chciałabym wrócić do wyłącznego karmienia piersią…

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze spróbuj karmić pod górkę, zeby zmusić ja do ssania ?
    Nie chce Cie martwić, ale niestety sa dzieciaczk, ktore nie potrafią ssać cyca :( mam taki egzemplarz w rodzinie.
    Natomiast spróbuj moze umówić sie do poradni laktacyjnej?

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, czyli niestety miałam racje z tymi plesniawkami? I jak to sie leczy?

relgh371crdcdbv2.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka, spróbuj kupić kapturki medela do karmienia, małej na pewno bedzie łatwiej. na allegro sa po 39zł

na pleśniawki aftin lub przemywac sola fizjologiczną.. my też nadal z nimi walczymy :( skad to się przyplatało :(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku pomocy :( juz nie wiem co robic tylko placz i rece juz opadam z sil a do tego dostalam goraczki i nie marze o niczym innym jak sen :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka,moze faktycznie te kapturki wypróbuj. Mimo,ze jest glodna to nie ssie? U mnie tez byl ten problem,ale jakos z biegiem czasu Hela nabrala sily. Wydaje mi się,ze dzieki spacerom,krzepy nabrala:)
    Battinka,dobrze,ze juz po,oby się teraz wszystko zagoilo szybko i trzymamy kciuki,żeby cycus byl w pełni sprawny:*
    Lojka, Ty tez widzę problemy... Widac po cyckach,ze zakażone?
    Szczesliwa,a zawinięcie w kebaba nie pomaga? Ostatnio pomagało...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka,jak ja mam twarde piersi i samo z nich leci to ręcznie troche staram się wycisnąć,żeby troche piersi byly bardziej miękkie,a żeby nie pobudzić laktacji. Ale fakt,mi nie leci pod ciśnieniem tak bardzo,jak Tobie:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa mamusia, oddaj męzowi maluszka :)

a najlepszy sposób na uspokojenie w nocy: zanieśc dziecko do spiącego męża ...polozyć obok...momentalnie sie uspokaja i przysypia :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • agania Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Jejku pomocy :( juz nie wiem co robic tylko placz i rece juz opadam z sil a do tego dostalam goraczki i nie marze o niczym innym jak sen :(

Próbowałaś z odgłosem suszarki/odkurzacza/pralki? Na większość dzieci to działa. Ja mam aplikację sleep baby sleep, ale na youtube też masz takie odgłosy

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki! Nie wiedziałam że kapturki ulatwiaja ssanie- nawet jak mam wystające brodawki? Do poradni laktacyjnej na pewno pójdę. To nie jest tak że ona nie ssie, po prostu ssie ale połyka rzadko, bardziej tak wisi nie piersi, uspokaja sie przy niej i podsypia. Muszę ją odczepiać, rozbudzać i tak dalej żeby ssała aktywnie. Nawet jak jest głodna to usypia przy piersi, ale za chwilę mogłaby znów na niej wisieć. WIęc to takie błędne koło które ma przerwac to dokarmianie- po to zeby zdążyła zgłodnieć i lepiej ssała przy następnym karmieniu.
    No nic, na razie będziemy walczyć.

Ja wieczorami mam jakiś spadek formy, chyba hormony jeszcze działają i zmęczenie wychodzi.A dziś dodatkowo jestem sama pierwszy raz, więc się zdołowałam i tym…

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostalam jakis lek do podawania malemu , ktory jest pomaranczowy jak farba plakatowa . Strasznie brudzi ten lek :/ Ja mambrac cos innego , ale to jest jakis zel ,ktory mam sobie tez buzie sparowa .To bardzo dziwne , bo ja mam plesniawki na cycach . Dziwny ten lekarz . Postanwilam , ze bedesmarowac sobie piersi tym samym lekiem co dostal maly .
    agaton sutek itroche brodawki maja bardziej czerwony kolor i bola .

Mysle , ze to ja zarazilam maleg i winie za to kladki laktacyjne , ktore zaparzaly mi piersi . I tak oto zrobil sie grzybek :(
    Dzis dotarla tez paczka z lekami z PL i musialam dzisiaj zaaplikowac malemu windi ,ale nie bardzo pomoglo . Podalam tez infacol . Narazie maly spi , ale to chyba za zmeczenia plakal przez caly wieczor .
    Biedne te nasze pociechy :(

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze u nas tez plesniawki od wkladek i nakladek..hmmm

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:

Co sie dzieje? Brzuszek go boli?

relgh371crdcdbv2.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już w domu. Mala nakarmiłam ze zdrowej piersi i jest ok. A najlepsze jest to ze dr kazała mi ściągać dziś laktatorem z chorej piersi:( ! Ale jak to zrobić się pytam jak nawet nie mogę dotknąć piersi opuszkiem palca??

Powiedziała ze będę płakać i ściągać! ?? Ze co? Ja niewiem...ale czuję że pierś juz jest mega pełna. Boje się nie powiem:(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna jesteś Battinka. Najgorzej będzie zacząć ściągać, później już, ze tak powiem przyzwyczaisz się do bólu... dasz radę, silna babka z Ciebie.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Battinka, no trzeba ściągnąć to mleko... Moze wez cos przeciwbólowego i potem ściągnij. Współczuję Ci bardzo i sciskam mocno:**

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2825 2826 2827 2828 2829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ