Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lojka właśnie o tym samym pomyslalam , u Nas w Pl prawo zakazuje np. Wyrzucić nawet z wynajmu jak ktoś nie płaci w okresie jesienno - wiosennym ... A tym bardziej z dziećmi ...
Może w De jest tak samo ?!
Szczęśliwa on właśnie maleńki i pierwsze dwie noce dopiero tak mi śpi . Oby tak dalejszczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
U nas wczoraj była masakra od 14-24 na rękach cały czas, co ją odłożyłam do łóżeczka czy kołyski to piszczała i trzeba było lulać. Za to w nocy ciurkiem przespała 6 godzin. obudziła się o 6 na jedzenie i spała dalej prawie 3.5 godz. no i teraz znowu śpi aż się boję co będzie jak się obudzi... no ale w końcu przestało padać i wyszło słońce to idziemy dziś na spacer! może jak jej dupsko przewietrzę to będzie inna?
Mika kochanie trzymam za Ciebie kciuki mocno.
Battinka za Ciebie też.
I za każdą z Was dziewczyny, zżyłam się z Wami bardzo prze te 9 miesięcyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 14:39
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Mika szkoda mi Ciebie bardzo, zamiast się cieszyć najpierw jak byłaś w ciąży, teraz dzieciatkiem to ciągle musisz się zmagać z jakimiś problemami. Oby to wszystko się unormowalo i zebys zaczęła się cieszyć życiem.
Battinka zeby juz wszystko było dobrze.
Wiedzma chyba prawie wszystkie się tu zzylysmy. Ja będąc w ciąży wychodzilam non stop, teraz trochę mniej ale też staram się czytać na bieżąco.
Moja Zuzia tez ma dzisiaj coś ciężki dzień, od rana chwile pospala a tak marudzi jakby coś jej biednej było. Śpi po 15 min i albo na ręku, albo przy cycu siedzi cały czas. Wczoraj cały dzień przespala w sumie, ale dużo jeździliśmy, bo byliśmy w Płocku poszukać mebli do salonu. Noc tez w miarę ładnie przespala, od 5 tylko katarek zaczął ją męczyć i było po spaniu. Ta pogoda tez dobija, na spacer się nie wyjdzie bo wiatrzycho i deszcz pada i dzieciakom nudnoWiedźmaMaKota lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Wiedzma my tez ! :*
Paula wspolczuje ale pocieszajace jest to ze wy tez macie takie problemybze tylko cycek rece itd . Bo juz czasem sie zastanawiam czy to tylko u mnie takie przeboje jak czytam ze wam dzieci po 6/7h spiaWiedźmaMaKota lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, oczywiście to Wasze dzieci i Wasza decyzja. Ale noworodek nie może spać ciurkiem 6h, należy go budzić na jedzenie, bo spada mu cukier.
Jak dzieci Wam śpią co 6, 4 h to gdzie te 8 karmień, których musi być minimum?
U nas mała też głównie śpi na piersi, byłam w poradni laktacyjnej z tym jej cmokaniem i ładnie je, ale rozszczelnia policzki, jeżeli brzuch nie boli i przypiera na wadze, to mam się nie martwić. Acha i mam ją nie trzymać na piersi dłużej niż 40 minut, jest to bardzo trudne.
Spotkałam dzisiaj koleżankę , której dziecko je 420 minut i idzie w kime, czemu ja nie mogę tak mieć? -
Polkosia długo tak już macie? U mnie właśnie e nocy trochę ciężej z tym zasypianiem ale zjada tak samo w 5 minut pierś do pusta i teraz zastanawiam sie czy mam tak mało pokarmu czy to on tak szybko zjada całą porcję...gdyby tak cycki miały miarkę to życie z noworodkiem byłoby łatwiejsze
WiedźmaMaKota, szczesliwa_mamusia21, Kasia82, polkosia, agaton, aanaa, agania, Little Frog, paula1 lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Moja pierwszy raz spała 6h i to podejrzewam przez to, że w dzień nie spała, a karmien miałam więcej niż 8 wczoraj bankowo.
Madu wyobraziłam sobie cycki z miarkąju mejd maj dej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 16:59
madu lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Agatka to juz nie takie noworodki . Jak ponad miesieczne lub dwu spi 6h a ladnie przybiera na wadze to ja mysle ze bez sensu budzic
A my wrocilismy ze spacerku maly zasnal a ja z nim i spalam godzine jej jak mo dobrze teraz !Katarzyna87 lubi tę wiadomość
-
Madu, u nas mała je często przez ok. 5-7 minut. W broszurce, którą dostałam w szpitalu, jest napisane, że maluszek spokojnie może w tym czasie opróżnić pierś. U mnie tak jest, a sądząc po odgłosach przełykania, mleko leci w dużej ilości, więc też szybciej udaje się cycek opróżnić. Położna to potwierdziła. Moja Emilka po 5-7 minutach jedzenia "woła" o kolejną porcję zazwyczaj po 2-2,5 godz., a gdy je dłużej, śpi ok. 3-4 godzin.
madu wrote:Polkosia długo tak już macie? U mnie właśnie e nocy trochę ciężej z tym zasypianiem ale zjada tak samo w 5 minut pierś do pusta i teraz zastanawiam sie czy mam tak mało pokarmu czy to on tak szybko zjada całą porcję...gdyby tak cycki miały miarkę to życie z noworodkiem byłoby łatwiejsze -
Kochane e-ciocie
melduję, że w dniu dzisiejszym zostaliśmy po wielu trudach wypisani do domu
Dziękujemy za trzymanie kciukówWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 17:25
szczesliwa_mamusia21, WiedźmaMaKota, jaroszka, Mikejla, ZakręconaOna, Bąbelek, agaton, PauLLa, ola.321, Katarzyna87, aanaa, lojkalojka, agania, Little Frog, paula1, polkosia lubią tę wiadomość