Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia wrote:Takie kupy czy nawet kleksy to norma
Nie zamartwiaj się, Zakręcona. A na gazy u nas hit to rurki Windi - ulga dla dziecka momentalnie.
polkosia - a głęboko te rurki wsadzasz? do ogranicznika czy mniej? mój się ostatnio tak zaparł ze bałam mu się wsadzić głęboko ta rurke i w efekcie nie podziałało.
-
W sprawie tej diety matki karmiącej,to ja tez uważam,ze w większości to nie ma znaczenia,ale mysle,ze są przypadki,ze ma. Tak jak Zakręcona miała w ciąży. Ze jak przestała jest winogrona,czekoladę i cos tam jeszcze to sie naprawili wszysto. Wiec mysle,ze niektóre dzieci mogą byc wrażliwe na to co się je,ale pewnie mniejszość
ja tam jem wszystko:)
Battinka,cieszę się,ze wreszcie jest poprawa z ta twoja piersią
Mika,wierze,ze się uda i ze w końcu nadejdą lepsze czasy. Dobrze,ze brat pomoże.
-
cześć Dziewczyny, czytam Was na bieżąco na telefonie jak karmie, ale coś mi się porobiło z telefonem i nie mogę się zalogować.
Battinka miałam napisać Ci wcześniej, nie miej do siebie żalu, ja przechodziłam to w pierwszej ciąży, zapalenie piersi, później robień, okropne kolki małej, musiała pić nutramigen. Wiem co czujesz, jestem z Tobą.
Dziewczyny uważajcie z takimi zminami mleka, dla dziecka to jest istna rewolucja i możecie rozwalić układ pokarmowy.
Co u Nas, Starsza córka w szpitalu miała komplikacje po chemioterapii, musiała mieć przetaczaną krew
A Jagna niestety zaczeła robić brzydkie kupy, więc ja na diecie, czy Wasze dzieci robią takie zielonkawe, ciągnące się kupska? -
Z dietą to myslę tak samo, ale nie jesm wszystkiego, bo nie mam ochoty, moze to jakiś mechanizm zapobiegawczy
Zakręcona pijesz jakieś zioła- kminek, koper, anyż? albo chociaz rumianek? Mój mały tez ma zaparcia raz mniejsze raz większe, ale kropelek jeszcze nigdy niepodałam, nawet nie mam. Na razie działam kładzeniem n a brzuchu masażami brzuszka i własnie piciem tych herbatek, myslę że to na prawdę działa u nas.21.10.2015 Leon -
Chyba mnie przekonalysc ,żeby zacząć normalnie jeść :)tak bardzo brakuje mi sałaty i pomidorów.
Ja zakręcona tez na pielychach 1 i byłam właśnie w sklepie dokupić jeszcze jedna paczkę . Pampersy 2 zdecydowanie za duże.
Mam wrażenie, ze nasze pociechy to się chyba umawiają na dni aniołka lub diabelskąMoj tez tylko je i śpi . Oj czuje,ze noc będzie kiepska .
Aagatkaa mam nadzieje ,ze z corcia juz lepiej .Jak ona się czuje ?
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
my dream wrote:Mamuśki na mm. Dajecie wode lub jakies herbatki Maluszka?
Z tego co wiem można wodę dawać, ja np. teraz dałam 30ml koperku bo ostatnio chyba za mało przepajałam małego. Niby jak daję butelkę na dobę mojego mleka (oczywiście po każdym odciąganiu 20-30ml) to położna mówiła że już nie trzeba przepajać ale wydaje mi się, że na jelitka i kupkę to dobrze wpłynie, sama już nie wiem.
Agatko - mam nadzieję że córcia ma się już lepiej!!
i masz racje z tą zmianą mleka, ja akurat konsultowałam ostatnie 3 z położną i pediatrą i wprowadzałam powoli, ale to ostatnie wprowadziłam szybko i kolejnego dnia już nie było kolki. No ale tak jak piszesz trzeba uważać.
my dream lubi tę wiadomość
-
Aagatka, u nas tylko jedna taka kupa była wiec nie pomogę
co do dady, z jedynek byliśmy zadowoleni, potem kupiliśmy pampersy Premium 2, a teraz na szybko dady 2 i jestem strasznie zawiedziona. Małe i sztywne. No i teraz nie wiem czy tylko ten rozmiar taki głupi czy przywykliśmy do pampersów pampersa?
My kropelki dajemy regularnie i inne dziecko po prostu, za jakiś czas zrobimy przerwę i zobaczymy czy są jeszcze potrzebne czy juz jelitka radza sobie jak należy -
agatka - byłam dzisiaj u pediatry i pytałam o kupy, bo Oliwce się zdarza zrobić zieloną. Powiedziała mi żeby kupami się nie przejmować o ile nie są bardzo wodniste - tzn. cała kupa wsiąka w pieluchę, o ile nie są pieniste i nie ma w nich krwi i dużej ilości śluzu. Nie zwracać uwagi na kolor.
-
my dream wrote:Po jakim czasie można podać czopka? Jest on na receptę?
Czopki są bez recepty. 10 sztuk u nas w aptece kosztuje 4,20. Tylko trzeba poprosić o czopki dla dzieci (my mamy takie w biało czerwonym opakowaniu- "SUPPOSITORIA GLYCEROLI"). Nam pediatra pozwolił wczoraj na połowę czopka, co 2 lub 3 dzień jeśli maluch ma problemy ze zrobieniem kupy. Nasz synek wczoraj miał dokładnie 3 tygodnie i 3 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 17:41
my dream lubi tę wiadomość
-
i u nas dzien anioła
my szczepimy 15 grudnia, najpierw musimy zrobic usg przeciemiaczkowe, i robimy 5 w 1, taki nakaz neurologaa, choc troche sie ich boje ;/
konczymy tez juz ostatnia 2 pampersów, bo Mlody wazy juz 5300
Dziewczyny, jakie macie czapki zimowe? u nas wszystkie za duze
i sorry za literówki, ale piszę jedną rękąszczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Szczęśliwa, ja zmieniam na większe, bo zaczęło nam się wylewać
to zależy też od budowy dziecka
jak z 1 działo się to samo to przeszliśmy na 2 i po problemie
pozwolił mi się ze sobą zdrzemnąć 1,5 godz
teraz zjadł i teraz spi w chuście
[/url]
[/url]
-
Dziewczyny moja mala ma 37. Niewiem co robic...martwie sie
możliwe ze to od zmiany mleka? Kuźwa no wiecznie cos nie tak
Możliwe ze od tego ze mamy cieplej w domu od wczoraj??
Agatka dzieki :* ty tez miałaś ropień? Szok nie chciałabym jeszcze raz przez to przechodzić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:01
-
Ano właśnie. Ja pamiętam jak pierwszy raz założyłam pampersa po dadzie i wzięłam małą na ręce. Dosłownie czułam jej pupę na ręku. No ale mówię, kupiłam to juz zuzyjemy tą paczkę, chyba ze zaczną być za ciasne, to będę miała jako pieluchy kąpielowe
Uprzedzając pytania, po kąpieli jak wkladam małą w ręcznik czeka tam pielucha, której nie zapinam ale w razie co kupę i siusiu złapiea Wy jak sobie radzicie z takimi niespodziankami?