X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jakie to wszystko powalone. Człowiek w tej chwili nie ma kasy,a oni płacą po kilku miesiącach. Mam nadzieje,ze chociaż D cos wywalczył w tym biurze. Daj znać jak wróci .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócił. Dopóki nie dostaniemy papierów z firmy nie dostaniemy pieniędzy. A tam papiery leżą juz 3 tygodnie. Koniec. Kurwa trzeba iść kraść albo nie.wiem co.

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ściskam Cię i trzymam kciuki, żeby zechcieli Wam łaskawie oddać papiery.

Moje dziecko mnie nie lubi, wczoraj do wszystkich miała zaciesz a jak tylko ja ją na ręce wzięłam to ryk i ani na chwilę się nie uśmiechnęła do mnie. Śpi ostatnio też jakoś dziwnie bo w dzień to prawie wcale i w nocy też postanowiła sobie czuwać, wczoraj 2 godziny, dziś pół. No ale jak ją wezmę do łóżka to zadowolona, a jak się rozwala. Ma coś z kota to dziecko ewidentnie.

Mam nadzieję dziś iść na dłuższy spacer. Muszę jakieś zakupy zrobić bo wszystko się kończy. Może uda mi się wybrac do tesco. Tylko niech nie pada!!

Teraz Hania śpi już 4 godziny i jakoś nie zanosi się do pobudki, mama w spokoju pije kawę i ciekawe czy zdążę w spokoju zrobić kupę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 09:51

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika,wchodzę zobaczyć jak tam rozprawa,a tu takie cos piszesz. No masakra :( chciałabym jakos pomoc ale nie mam pojecia jak:( jakos to sie musi ułożyć, sciskam:*

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam na allegro wkładki laktacyjne w środę. Wkurzam się czemu nadal ich nie ma. Patrzę na maila z allegro a ja je kuzwa wysłałam sobie na stary adres ^@*@*#(#

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika współczuję...ale co racja to racja,uchodźcy przychodzą nie wiadomo skąd i dostają to mieszkanie albo kase a my mamy liczyć każdy grosz żeby przeżyć do pierwszego :(

Ahh my dziękujemy za kciuki :* Synuś zważony 5800 :D i 75centyl no i nadal malutki bo 57cm ale już 25centyl hehe Pulpecik kochany :) pani doktor zbadała i co? Kazała pieluszkować mimo wzorowego usg bioderek tiaaa na problemy z gazami nie wiele pomogła...dostał Mały skierowanie na piar bilurbiny bo ciągle żółty lekko. No i samo szczepienie...miały być 4wkłucia a były 3(na nasze szczęście). Była zoltaczka,skojarzone 5w1 i pneumo. W trzy miejsca kłucie a jaki ryk? Trzymałam i w sumie to myślę że jak tak Synka skrępowałam to on się denerwował,zanosił się ale już super :) niestety paprze się odczyn po pierwszym szczepieniu...teraz Adrianek śpi w bujaczku a mama się relaksuje :D ok 16wzmożona czujność na gorączkę. .

Pytanie czy viburcol używacie??bo on od 3miesiąca dopiero i nie wiem czy jak coś to pół czopka mogę podać...jakby bardzo niespokojny był bo tak to przeżyje:)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika kochana dlaczego Tobie zawsze pod górkę? Malo masz problemów? Ciągle coś. Nawet niewiem co napisać:( bo wiadomo przy dziecku każda złotówka sie przyda a tu ciągle kłody pod nogi! Niech to szlag
    Mam nadzieję że w końcu i u ciebie zaświeci słońce:*

Dziewczyny karmiące Mm polecam to mleko co pisała Olcia321 z Hippa. Moja mala wcześniej po Bebilonie miala mega wzdęcia a dzis po kilku butelkach Hippa tak się zerżnęła aż jej wypłynęło z pampersa po same pachy!! Szok. Pierwszy raz sie tak okupkala no w końcu w ndz.ostatni raz robila kupkę.
    No i w nocy co 4h sie budziła. Nie chcę krakać ale jest ok :)
    Dzieki Olcia321 za radę! :*

aanaa, ola.321, maluda, onka lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wy już składałyście o becikowe? Bo ja idę dzisiaj i aż mnie szlag trafia tam dobre Opieki iść. Jeszcze muszę kupę papierów wypełnić co by kasę dostać...:/

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Paulla ja idę z mala w Pt. na szczepienie ciekawe ile u mnie będzie płaczu:/
    No i ciekawi mnie ile mój klocus waży:D

3i49tgf6plfmlliy.png

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka a jak tam Twoja pierś?

I jeszcze raz jakie to jest dokładnie mleko z Hippa? może tutaj też znajdę bo Hania też ma straszne bąki ;/

Zastanawiam się czy iść z małą do tesco czy nie, nie wiem czy bedzie padać a do tesco mam pół godzinki w jedną stronę... nie lubię listopada!

3i496iye8v37prd8.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma dziękuję za pamięć. Pierś juz lepiej :) takze widzę ze idzie w dobrą stronę. Byl mi potrzebny silny antybiotyk.

Mleko to nazywa sie Hipp Bio Combiotik. Jest naprawde dobre i sama polecam:)
    A o pogodzie nic nie mów u mnie tez pada takze nici ze spaceru :( pogoda w sam raz na choroby mokro i wilgotno...brrr.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Dziewczyny a czy wy już składałyście o becikowe? Bo ja idę dzisiaj i aż mnie szlag trafia tam dobre Opieki iść. Jeszcze muszę kupę papierów wypełnić co by kasę dostać...:/

My już złożyliśmy, u nas oprócz tego stosu papierów co zawsze zażyczyli sobie wszystkie umowy zlecenia męża i świadectwa pracy z tamtego roku. MASAKRA :P ale jakoś się udało złożyć i czekamy na kasę.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, czy my możemy Ci jakoś pomóc? Chciałabyś wrócić do Polski?

aanaa lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałabym! Oliwka ma dzisiaj miesiąc! <3

WiedźmaMaKota, PauLLa, agaton, aanaa, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, paula1 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że już lepiej :) U nas dziś na szczęście nie pada i jest cieplej niż wczoraj więc idę na zakupy. Jak będzie to mlekczko to kupię bo na stronie widze, ze jest tańsze nawet od Bebilonu.

Tylko teraz nie wiem czy nie zaczekać jeszcze godzinkę i najpierw nakarmić małą czy wziąć arsenał ze sobą i liczyć na to, ze pośpi do powrotu z miasta :D

3i496iye8v37prd8.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę to chyba tez musze przejść na hippa bo Maly juz 2 dzień bez kupy:( oby dzisiaj porzadna dowalil. Jak to mleczko sie dokladnie nazywa Battinka?

mhsvh371pdpt408y.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, wiem, że nie wiecie już c o mi napisać zdaje sobie sprawę z tego, sam fakt, że mam do kogo się odezwać...

Agania oczywiście, że chciałabym wrócić. Niestety to nie takie proste. Musimy wygrzebać się tu z długów, w Polsce tymbardziej nie zarobimy na spłacenie zaległości tutaj. Napisałam bratu żęby nie przyjeżdżał, bo za co ja obiad chociażby zrobie? Co mu dam? Nic. Więc zostajemy tu wciąż tylko we trójkę, a szkoda bardzo mi brakuje kogoś z zewnątrz... To co wydałby na bilet ma pożyczyć mi, poszedł właśnie do banku zrobić przelew. Dobre i 100 euro! Nie wiem czy ja głupia jestem, ale wciąż mam nadzieję, że będzie lepiej... Poza tym dlaczego do cholery nikt nie chce nam pomóc...wszystko przez to, że nie znamy za dobrze języka i mają nas w dupie...jeszcze ten adwokat poleciał po całości.
    D był złożyć ten papier o macierzynski, a tam? otwarte do 11 !! szał macicy na dzielnicy kurwa ich mać. Ale dobra jest. Dziś mi D powiedział, że kredyt chociaż zawieszony jest póki jest bezrobotny, bo go ubezpieczył...w dodatku widzialam, że chciał sprzedać obrączke...Boże do czego to doszło! Ale nadzieja wciaż jest...a za rok maksymalnie chce stąd wypieprzać, tylko wyjdźmy wreszcie na prostą...

Dodatkowo mała tak mi ryczy jak cholera, non stop chce na cycu wisieć, a ja mam czarno przed oczami. Ona naprawdę za dużo je...probowałam przysnąć teraz w dzień...a gdzie tam...nie ma szans.

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez polecam mleczko Hipp aktualnie na nim jestesmy i jest super ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od wczoraj wieczora dokarmiamy już HIPPEM. Mamusie dziękuję za polecenie mleczka, mam nadzieję, że i u nas się sprawdzi :) Wczoraj nasz Wojtuś przez cały dzień darł się przez to, że nie mógł kupy zrobić, już nie wiedzieliśmy jak mu mamy z mężem pomóc. Jedną ogromną kupę udało się zrobić po akcji z termometrem, ale jeszcze mu coś zalegało i po wieczornej konsultacji z pediatrą mąż po godz. 22.00 pojechał do apteki po czopki glicerynowe dla dzieci. Po zaaplikowaniu połowy już po 3 minutach wydalił wszystko, co zalegało, a następnie zasnął na 5 godzin i jak na razie jest spokojny. Podejrzewam, że jego ostatni brak snu był spowodowany tymi strasznymi zaparciami...

relganli4wkmj4ii.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda oby mleczko pomoglo ale mysle ze jak my wszystkie polecamy to cos musi w tym byc ! Kurcze szkoda ze te dzieciaczki nasze tak cierpia przez te bole i zaparcia :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2848 2849 2850 2851 2852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ