Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
zakocona wrote:Nosidło jest dla siedzących już samodzielnie. I trzeba pamiętać że trzeba kupić nosidło a nie wisiadło. I nosi się tyłem do przodu. Ja tam noszę dużo w domu. Dzieciak usypia raz dwa. Zresztą wszędzie chustę ze sobą zabieramy na wszelki wypadek (i zawsze się przydaje w sumie).
Jest 13:30 a ja jeszcze bez śniadania
U czuję się jak zła matka, bo dziś dostał smoczek... nie pomógł właściwie bo i tak po chwili drzemki (dosłownie chwili) musiałam wsadzić w chustę i śpi w końcu.
Zakocona, smoczek to nie jest zło... Nie myśl tak. Ja bym zmieniła smoka, u nas dopiero Lovi zadziałał. Avent i Mam do dupy. Nie chciała nawet do buzi wziąć. Też się cieszyłam, że nie chce smoka. Lepiej Tadka nie ucz ciągłego noszenia, bo będziesz miała kłopot potem...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Battinka - cieszę się ze mleczko Wam pasuje
A u nas kolki wczoraj tez nie byłood czasu kiedy pije Hippa jest poprawa
.
natomiast mały ma problem z gazami, napina się, prze i piszczy aż puści bączka
. Może mleczko jeszcze podziała na to z czasem
.
Macie na to jakieś sposoby?szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
lojkalojka wrote:zakocona ja wiem , ze to dieta nieracjonalna , ale to ze strachu , ze bedzie gorzej niz jest teraz . Jem jeszcze inne rzeczy jak tarta marchewke , duzo jablek i ciasteczka maslane ,ale to i tak malo urozmaicone . Moze jak minie te trzy miesiace zaczne wprowadzac nowe (moje ulubione)produkty
Lojka, kolki bywają przy mega zdrowych dietach. Moja koleżanka je wszystko super zdrowo, bez tłuszczu, tylko gotowane i w ogóle, a dziecko kolki ma aż się zanosi.
Ja tam wychodzę z założenia, że należy jeść wszystko i nie doszukiwać się przyczyn w jedzeniu, jak dziecko ma gazy czy płacze, bo brzuch boli. To normalne. Czy jest tu jakaś mama, której dziecko nie puszcza bąków czy nie stęka jak kupę robi? Wątpię. My jako takich kolek chyba nie mamy, chociaż nie wiem w sumie co tak dokładnie tą kolką ma być? A jem normalnie wszystko. I tłuste i słodkie i kwaśne i kapusty i w restauracjach itd. Raz zrobiłam eksperyment i zjadłam bigos 2x w odstępie 3 dni. Po jednym razie mała miała gazy i stękała, a po drugim zupełnie nic. Nie ma reguły, serio. Dla mnie to gorsze samopoczucie dzieciaków to przypadek, a nie jakiś wielki związek z jedzeniem. Ich jelita jeszcze nie są na tyle dojrzałe i po prostu mają takie przypadłości. Trzeba się wyluzowaćaanaa, agania, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
szczesliwa_mamusia21 wrote:Battinko mam 10 smoczkow rozne rodzaje krztalty i nic
probuje juz od dawna i niestety nic , wg nie chce , takze musimy to przeczekac
Z mleczkiem dobrze zrobisz jak zamienisz moze problemy znikna , trzymam kciuki :*
Szczęśliwa, a ortodontycznego probowalaś?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ola.321 wrote:Dziewczyny, nie wiem czy u Was to zadziała ale polecam pieluszkę tetrową przytulić do oczek - na mojego (oczywiście nie zapeszając) to działa i ładnie zamyka oczka do spania. Czasem oczywiście się trzeba pomęczyć ale ogólnie pielucha daje radę
.
U nas działa głaskanie po nosie od czoła w kierunku ustola.321, Bąbelek lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
zakocona wrote:Zamówiłam na allegro wkładki laktacyjne w środę. Wkurzam się czemu nadal ich nie ma. Patrzę na maila z allegro a ja je kuzwa wysłałam sobie na stary adres ^@*@*#(#
Lansinoh? Czy jakieś nowe polecasz? Ja jednak Lansinoh. Są duże i nie wilgotne, jak nasączą się mlekiem.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Uf, udało mi się nadrobić, ale ostatnio nie miałam czasu na neta w ogóle. Ciągle goście i sprzątanie, dżizas...
Co do seksu, to byłam spragniona, więc to nie toNo nic, za kilka dni kolejna próba. Tym razem z penetracją. Kupiłam sobie Patentex Oval, bo nie wiem jak sprawa z gumkami się będzie miała. Co prawda te globulki się trochę pienią, ale zawsze seks bez gumy
Mi to tam ryba, ale mąż ich nie cierpi, no i rozmiaru nie możemy dopasować. Poza tym gadałam z koleżanką, która chciała zajść podczas karmienia piersią i gdzie tam... Starali się 10 m-cy i nic. Musiała odstawić cycka na noce i dopiero po którymś cyklu załapało. Mówiła mi, że jak się karmi co 2-3h, to u większości kobiet nie ma owulacji, więc na razie nie panikuję
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Szczęśliwa, no to współczuję Ci... U nas smok naprawdę pomógł. Czasem też nie chce i nic nie pomaga, ale zazwyczaj jak ma jakieś gazy czy problemy z brzuchem, to łapie i się uspokaja.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia, ale się rozgadałaś
my caly dzień śpimy, i teraz wstalam karmić i patrzę, ze wreszcie jest co nadrabiać. Tęskniłam za tym
Co do smoczka, nasz ciumkała w szpitalu przez te dwa tyg żeby nie stracić odruchu ssania. W domu, jak dostawala piers juz nie chciała. Ale udalo nam się ją nauczyć po miesiącu gdy problemem stalo sie poczekanie 2 minut na jedzenie bo szykowalam jej kropelki czy szlam po poduchę. I wtedy przy tym "wielkim głodzie" zaczęła tak ssać smoka jakby swiat sie zaraz miał skończyć. Moze i Wy spróbujcie przed karmieniem? -
Polkosia, ja mam smoczek Lovi. Wypluwa go
I tak, Lasinoh. Inne są do d. Teraz miałam chicco - masakra. Dzisiaj kupiłam canpola, no bo muszę pojechać odebrać te lasinoh a nie mam czasu na to dzisiaj. Zobaczymy, ale pewnie też będą beznadziejne.
Co do noszenia to nie da się przyzwyczaić do czegoś, do czego dziecko jest już przyzwyczajone, bo było noszone 9 mscy w brzuchuchusta to cudowny "wynalazek". Jestem za rodzicielstwem bliskości i generalnie kocham go nosić i mieć blisko siebie i mogłabym tak cały czas
Zgadzam się z polkosia co do jedzenia. Dla mnie to wmawianie sobie tylko i tyle, że coś szkodzi.
Dzisiaj Tadek ma dzień anioła ♡
Wiedźma, u nas też pada, ale ja poszłam na spacer. Godzinę pochodzilismy -
Zakocona, no ale jak tak narzekasz, że znowu musiałaś go nosić i kręgosłup boli, to myślałam, że to jest problem
U nas też dzień aniołkaOd rana tylko 2h aktywności, a tak to śpi i je, a ja sobie wysprztąłam chatę i pranie ogarnęłam w końcu
Aanaa, no musiałam się odnieść do co poniektórych postów
Ja kończę zielone Pampersy 2, ale dokupiłam jeszcze wielką pakę premium, bo te zielone to aż mnie ciarki przechodzą jak zakładam... CerataKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
maluda wrote:My od wczoraj wieczora dokarmiamy już HIPPEM. Mamusie dziękuję za polecenie mleczka, mam nadzieję, że i u nas się sprawdzi
Wczoraj nasz Wojtuś przez cały dzień darł się przez to, że nie mógł kupy zrobić, już nie wiedzieliśmy jak mu mamy z mężem pomóc. Jedną ogromną kupę udało się zrobić po akcji z termometrem, ale jeszcze mu coś zalegało i po wieczornej konsultacji z pediatrą mąż po godz. 22.00 pojechał do apteki po czopki glicerynowe dla dzieci. Po zaaplikowaniu połowy już po 3 minutach wydalił wszystko, co zalegało, a następnie zasnął na 5 godzin i jak na razie jest spokojny. Podejrzewam, że jego ostatni brak snu był spowodowany tymi strasznymi zaparciami...
-
My mieliśmy dada comfort. Dla nas dziadostwo.
Problem jest wtedy, kiedy mały jest śpiący, a usypiac noszony tylko. Ale myślę że wczoraj brzuch go bolał po prostu bo w nocy też marudny był a dzisiaj już 5 kupowych pampersow zmieniłam. I dzisiaj jest spokojny.
Tak, mamy i dla niego tam abonament. Będziemy badać tam biodra również na usg (bo ortopedy byliśmy tam już i wszystko ok) -
Jeej a My nadal na pampersach jedynkach hehe .
Ja obiadek robię właśnie , mam mega ochotę na szpinak z ziemniakami MMM .
Mały zaraz wstanie na cycka pewnie , eh ... Wisi na nim i wisi masakra
Biedny od dwóch dni się prezy strasznie i boli go chyba bo baczki ledwo puszcza a powiedzialabym że nawet wcale ich nie puszcza porównując do pierwszych dni :- ( położna kazała mi podawać mu wtedy 4x1 esputicon ale robi mu się na chwilę ok , wszystko super ale bąków dalej nie maco Ja mam poradzić dziewczyny na to , widze jak się męczy bardzo ... A krolpi nie chce mu też co chwila podawać bo mu jelita w końcu bez kropli nie będą porządnie funkcjonować
Wgle dziś przebieram go a jemu bach kupa z woda z pupci szłasama tak po dupci leciała , martwie się