Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Battinka, mi lekarka mowila ze do 37,5 mam się nie martwic. Miedzy 37.5 a 38 obserwować i miec juz w razie co czopki na temp, a w razie 38 i wyżej juz działać. Dziecku czesto się zmienia temperatura dlatego trzeba robic pomiary np co godzinę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:17
-
ola.321 wrote:polkosia - a głęboko te rurki wsadzasz? do ogranicznika czy mniej? mój się ostatnio tak zaparł ze bałam mu się wsadzić głęboko ta rurke i w efekcie nie podziałało
.
Do ogranicznika, bo szybciej odchodzą gazy.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ani razu nasz kupy po kąpieli nie zrobił. Siku to standard i po prostu leje na flanele, która leży na przewijaku. Nie raz tak nalal przy przewijaniu, więc wrażenia na mnie już to nie robi
Raz tylko niezła kupa była. Zmieniam go, już pielucha pod nim leży i biorę krem, żeby go posmarować a ten nagle sruuuu i ledwo zdążyłam odskoczyc a i tak oberwalampoleciało kawał za przewijak na podloge i drzwi do łazienki
oberwal też kot, który leżał obok Tadka na przewijaku
ale sie śmiałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:44
madu, ZakręconaOna, aanaa, agaton, Bąbelek, WiedźmaMaKota, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
U nas po kąpieli jeszcze ani razu ale za to był już wystrzal kupy na 2 metry i wtedy i dywan był w kupie i firanka i wszystko co jej stało na drodze...
U nas pampers Premium care najlepsze, po nich dla mnie dady nie wygodne ale młody różnicy nie czuje więc zmieniać nie będę.21.10.2015 Leon -
Polkosia, a masaże, leżenie na brzuchu i noszenie na brzuchu jej nie pomagają?
Madu, a jak on ma ci powiedzieć czy czuje różnicę czy nie? Skoro tobie się nie podobają dady to jemu zapewne też nie, bo przecież ma jeszcze delikatniejsza skórę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:45
-
Leżeć absolutnie nie chce. Jedyna pozycja na brzuchu jaką lubi, to jak do odbicia. Czasem tak siedzimy godzinę, ale niewiele pomaga mam wrażenie. Masaże robię i czasem zadziała, że sama bąki puści, ale rurka tak 2x w tygodniu idzie, jak już jest naprawdę kiepsko i płacze.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
U nas po kąpieli zazwyczaj nie sika ani nie sra
Sporadycznie siknie, ale ja mam na stałe podkład Seni na przewijaku, więc nie ma problemu
Próbowałam kłaść flanele, ale przeciekają na przewijak, a on ma najpierw materiał, a potem ceratkę, więc musiałam go prać, a znów w praniu skawalał się wkład, więc teraz używam podkładów.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyAanaa, dada 2 są bardzo male, nie wydaje Ci się.
Zakocona , a Tadek juz taki duży ze w pampers 3 wchodzi? Nasz Maciek waży 5900 i pampersy 3 jeszcze na niego duże.
My walczymy od paru dni z potwornym odparzeniem na pupie Maćkaaż mu skórka pękła na pośladku
pierwsze odparzenie mieliśmy kolo 3 tyg i leczylismy kolejne 2, wyleczylismy i po 2 dniach stosowania chusteczek zamiast wacików z wodą od razu taka masakra... nie wiem już od czego to. Pieluchy w tej chwili baby dream,ale używaliśmy ich wcześniej i nie było problemu.
No i wysypka która ma Maciek to niestety uczulenie i po reakcji na odstawienie mleka widzę ze to niestety uczulenie na mleko. Ja tez mam lekka nietolerancje wiec niestety wiem już co to dieta w pełni bezmleczna i juz mi gorzej
Dzisiaj mieliśmy szczepienie i Maciek tak płakał ze aż mi serce pekalo. Szczepilismy 5w1 i WZW b, za tydzień rotawirus i pneumokoki.
A z dobrych wieści (nie chcąc zapeszac) Maciek ostatnio ładnie przesypia noce. Osiągnęłam to (może mnie skrytykujecie ) rutyna karmien w dzień. Tylko pierwszy tydzień karmiłam na żądanie, potem co 3 h. Najpierw ładnie się dostosowal do karmienia co 3 h w nocy, a teraz od kilku dni wycofalam jedno karmienie nocne i mam przerwę ponad 6hpodobno dzieci ważące ponad 5 kg nie muszą być karmione w nocy tak często (tak mądra książka 'pierwszy rok życia dziecka'). Więc polecam rutyny wbrew powszechnej opinii
-
Onka, u nas w nocy też Tyśka rzadziej/mniej je, ale nie ma opcji, żeby moje cycki wytrzymały dłużej niż 4h... Karmię średnio co 2h, pierś zmieniam co karmienie, więc wychodzi maksymalnie 4 godziny przerwy. Po 6 już mnie tak boli, że raz dorobiłam się zastoju.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dziewczyny dzieki mam nadzieję ze będzie dobrze!
Onka kochana nikt cię nie powinien krytykować ale co najwyżej zazdrościć...ufff 6h snu o matko! Co to wgl znaczy :)juz nie pamiętam
Skoro tobie i Maciusiowi to odpowiada i rośnie jak trza to co chcieć więcej kochana
To twoje dziecko i ty jako mama na pewno krzywdy dla nie zrobisz;)wiec mówię tylko pozazdrościćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 20:23
onka, aanaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPolkosia a może sprobuj wydłużac co 2-3 dni odległośc między karmieniami o 15 min? Na początku to idzie ciężko ale po paru dniach bez problemu. Ja w dzień zasadniczo daje 1 pierś (czasem robie wyjatek) i ma ostatnim karmieniu o 2230 daje obie. Tym sposobem te 6h, czasem nawet 7 moje piersi wytrzymują
polkosia lubi tę wiadomość
-
Agaton i do tej pory zostało tak , nie mogę jeść nic smazonego , pieczonego , gazowanego pić nie mogę ani nic , delikatne duszone lub gotowane jedynie ... Bo inaczej małego brzuszek boli i się prezy
Niestety nie każdy ma tak dobrze jak niektóre z Was a pozatym lepiej nawet że tak jem bo szybciej zrzucam , mnie waga na normalnym jedzeniu nie leciała nigdy i nie uwierze że poleci ...
A takto pięknie schodzi
Madu no pije herbatke laktacyjna z koprem i anyzem a ma to coś wspólnego ?
Zakocona mój Oskar dzisiaj wybuch na przewijak zrobił ale wcześniej parę dni do tyłu osral mi pościel , cały piszczel i siebie hahaha jak bomba wyskoczylo też się usmialam niesamowicie :-p