X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, mi lekarka mowila ze do 37,5 mam się nie martwic. Miedzy 37.5 a 38 obserwować i miec juz w razie co czopki na temp, a w razie 38 i wyżej juz działać. Dziecku czesto się zmienia temperatura dlatego trzeba robic pomiary np co godzinę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:17

iv09hdge6yql001e.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa - nie radzimy sobie :P haha :P siku i kupa już nie jeden raz były i kąpanie na nowo :P ale masz dobry pomysł - wykorzystam :)

aanaa lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    polkosia - a głęboko te rurki wsadzasz? do ogranicznika czy mniej? mój się ostatnio tak zaparł ze bałam mu się wsadzić głęboko ta rurke i w efekcie nie podziałało :/.

Do ogranicznika, bo szybciej odchodzą gazy.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani razu nasz kupy po kąpieli nie zrobił. Siku to standard i po prostu leje na flanele, która leży na przewijaku. Nie raz tak nalal przy przewijaniu, więc wrażenia na mnie już to nie robi :)

Raz tylko niezła kupa była. Zmieniam go, już pielucha pod nim leży i biorę krem, żeby go posmarować a ten nagle sruuuu i ledwo zdążyłam odskoczyc a i tak oberwalam :P poleciało kawał za przewijak na podloge i drzwi do łazienki :P oberwal też kot, który leżał obok Tadka na przewijaku :D ale sie śmiałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:44

madu, ZakręconaOna, aanaa, agaton, Bąbelek, WiedźmaMaKota, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po kąpieli jeszcze ani razu ale za to był już wystrzal kupy na 2 metry i wtedy i dywan był w kupie i firanka i wszystko co jej stało na drodze...:-D
    U nas pampers Premium care najlepsze, po nich dla mnie dady nie wygodne ale młody różnicy nie czuje więc zmieniać nie będę.

21.10.2015 Leon <3
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, a masaże, leżenie na brzuchu i noszenie na brzuchu jej nie pomagają?

Madu, a jak on ma ci powiedzieć czy czuje różnicę czy nie? Skoro tobie się nie podobają dady to jemu zapewne też nie, bo przecież ma jeszcze delikatniejsza skórę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:45

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka spokojnie to normalna temperatura nie martw sie :*

Ciesze sie mam nadzieje ze nam te 2 posluza :P

Hehe my tez sobie nie radzimy sikamy do gory i mamie na materac :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu mojemu dziecku tak strzelaja biodra ... Matko oby nic zlego ...

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżeć absolutnie nie chce. Jedyna pozycja na brzuchu jaką lubi, to jak do odbicia. Czasem tak siedzimy godzinę, ale niewiele pomaga mam wrażenie. Masaże robię i czasem zadziała, że sama bąki puści, ale rurka tak 2x w tygodniu idzie, jak już jest naprawdę kiepsko i płacze.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po kąpieli zazwyczaj nie sika ani nie sra :P Sporadycznie siknie, ale ja mam na stałe podkład Seni na przewijaku, więc nie ma problemu ;) Próbowałam kłaść flanele, ale przeciekają na przewijak, a on ma najpierw materiał, a potem ceratkę, więc musiałam go prać, a znów w praniu skawalał się wkład, więc teraz używam podkładów.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa, dada 2 są bardzo male, nie wydaje Ci się.

Zakocona , a Tadek juz taki duży ze w pampers 3 wchodzi? Nasz Maciek waży 5900 i pampersy 3 jeszcze na niego duże.

My walczymy od paru dni z potwornym odparzeniem na pupie Maćka :( aż mu skórka pękła na pośladku :( pierwsze odparzenie mieliśmy kolo 3 tyg i leczylismy kolejne 2, wyleczylismy i po 2 dniach stosowania chusteczek zamiast wacików z wodą od razu taka masakra... nie wiem już od czego to. Pieluchy w tej chwili baby dream,ale używaliśmy ich wcześniej i nie było problemu.

No i wysypka która ma Maciek to niestety uczulenie i po reakcji na odstawienie mleka widzę ze to niestety uczulenie na mleko. Ja tez mam lekka nietolerancje wiec niestety wiem już co to dieta w pełni bezmleczna i juz mi gorzej :/

Dzisiaj mieliśmy szczepienie i Maciek tak płakał ze aż mi serce pekalo. Szczepilismy 5w1 i WZW b, za tydzień rotawirus i pneumokoki.

A z dobrych wieści (nie chcąc zapeszac) Maciek ostatnio ładnie przesypia noce. Osiągnęłam to (może mnie skrytykujecie ) rutyna karmien w dzień. Tylko pierwszy tydzień karmiłam na żądanie, potem co 3 h. Najpierw ładnie się dostosowal do karmienia co 3 h w nocy, a teraz od kilku dni wycofalam jedno karmienie nocne i mam przerwę ponad 6h :) podobno dzieci ważące ponad 5 kg nie muszą być karmione w nocy tak często (tak mądra książka 'pierwszy rok życia dziecka'). Więc polecam rutyny wbrew powszechnej opinii :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, u nas w nocy też Tyśka rzadziej/mniej je, ale nie ma opcji, żeby moje cycki wytrzymały dłużej niż 4h... Karmię średnio co 2h, pierś zmieniam co karmienie, więc wychodzi maksymalnie 4 godziny przerwy. Po 6 już mnie tak boli, że raz dorobiłam się zastoju.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki mam nadzieję ze będzie dobrze!

Onka kochana nikt cię nie powinien krytykować ale co najwyżej zazdrościć...ufff 6h snu o matko! Co to wgl znaczy :)juz nie pamiętam :/
    Skoro tobie i Maciusiowi to odpowiada i rośnie jak trza to co chcieć więcej kochana :)
    To twoje dziecko i ty jako mama na pewno krzywdy dla nie zrobisz;)wiec mówię tylko pozazdrościć:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 20:23

onka, aanaa lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia a może sprobuj wydłużac co 2-3 dni odległośc między karmieniami o 15 min? Na początku to idzie ciężko ale po paru dniach bez problemu. Ja w dzień zasadniczo daje 1 pierś (czasem robie wyjatek) i ma ostatnim karmieniu o 2230 daje obie. Tym sposobem te 6h, czasem nawet 7 moje piersi wytrzymują :)

polkosia lubi tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona zachowaniu i stanie pupy jestem w stanie stwierdzić czy dla niego są ok. Ja do twardości/miękkości nic nie mam chociaż pampersy pc bez porównania.

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton i do tej pory zostało tak , nie mogę jeść nic smazonego , pieczonego , gazowanego pić nie mogę ani nic , delikatne duszone lub gotowane jedynie ... Bo inaczej małego brzuszek boli i się prezy :-(
    Niestety nie każdy ma tak dobrze jak niektóre z Was a pozatym lepiej nawet że tak jem bo szybciej zrzucam , mnie waga na normalnym jedzeniu nie leciała nigdy i nie uwierze że poleci ...
    A takto pięknie schodzi
    Madu no pije herbatke laktacyjna z koprem i anyzem a ma to coś wspólnego ?
    Zakocona mój Oskar dzisiaj wybuch na przewijak zrobił ale wcześniej parę dni do tyłu osral mi pościel , cały piszczel i siebie hahaha jak bomba wyskoczylo też się usmialam niesamowicie :-p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupilismy ostatnio dodatkowo paczkę 88 szt pampersa premium care i są ok , mamy też dady 2 i są ok :-) ale za duże więc na później zostały

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie patrzę jakie pampersy czy to zielone czy zlote. Jakie w promocji takie dzierżę do koszyka ;)

aanaa lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te herbatki dobrze działają ale czytałam że też mogą być od tych ziół wzdęcia u malucha...i u nas jak za dużo wypilam to był problem faktycznie.

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co niby na opakowaniu jest , że 4 herbatke dziennie ... ja pije 2/3
    Sama już nie wiem :-(

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2851 2852 2853 2854 2855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ