X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sypialni nie mamy TV. Sypialnia to sypialnia ;) Karmię półprzytomna i tak :P

jaroszka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia u Mnie to samo , sypialnia od spania tylko u Nas :-) chociaż nie powiem , czasem fajnie by było w lozeczku polezec i TV pooglądać hehe .
    Kuzwa ale mi się w dojkach zebrało mleka :-o
    Oskar zjadł z jednego cycka i padł mi na 2 h a Ja poszlam odrazu ściągać mleko bo wkładki przesiakly aż stanik mokry a mały się najadl i zonk ... Pozatym zrbił mi się guzior na piersi lewej i kuzwa za boga ojca nie chce mi się ściągnąć :-| a zaczyna bolec momentami już ...
    Z cycka z którego jadł sciagnelam 100 ml równe dodatkowo a z drugiego 130 ml , zarla na pół dnia ! :-p

Myślicie , że na ta pierś pomoże ciepły oklad i znów ściąganie ??

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sypialni tez nie mamy tv. Ja sie wyprowadzilam do salonu do czasu aż mała nie zejdzie do jednego karmienia nocą. Tv zaczęłam oglądać żeby właśnie nie usypiać :) tylko ze głupia ja nie potrafią wylaczyc tv w środku czegos. Jeszcze film który znam to wyłączę, ale jak oglądam cos o remontach to chce zobaczyć efekt koncowy, albo kto odpadnie w masterchefie :)

lojkalojka, ZakręconaOna, jaroszka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    My w sypialni tez nie mamy tv. Ja sie wyprowadzilam do salonu do czasu aż mała nie zejdzie do jednego karmienia nocą. Tv zaczęłam oglądać żeby właśnie nie usypiać :) tylko ze głupia ja nie potrafią wylaczyc tv w środku czegos. Jeszcze film który znam to wyłączę, ale jak oglądam cos o remontach to chce zobaczyć efekt koncowy, albo kto odpadnie w masterchefie :)
    HeHehe to tak jak Ja :-p rzadko kiedy w czasie czegoś skończe hehe

aanaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Wam takich reakcji na szczepienia :( U nas na szczęście mala byla tylko bardziej spiaca.
    Rozumiem podejście zeby szczepic jak najpozniej mozna, ale jest też tego slaba strona- dziecko moze chociazby na spacerze cos zlapac. W zeszłym roku, u mnie w mieście, w wielu przedszkolach panowal krztusiec:/
    My czekamy tylko z pneumo do ukończenia pol roczku. Rozmawialam ze znajoma pediatra i powiedziala, ze to takie kombo bialka jest, ze z tym warto poczekać az dziecko urosnie.

Czy ktoras z Was stosuje azalie? Biore od 9 dni, a dzis krwawie:/ Niby w ulotce jest napisane, ze to normalne, ale jestem ciekawa jak Wy sie czujecie po tych tabsach.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka czekasz z pneumo??ja wczoraj zaszczepilam no i niby tydzień kwarantanny od chorusow....a tu zonk bo mnie bierze...

Wgl mierzylam wczoraj temp Małemu i miał 37,1 a dzisiaj ryk non stop i cyca nie chciał więc po masazu i braku baczkow zmierzylam znowu i juz 37,8...obserwuje...dobrze ze spi od półtorej godziny...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    My w sypialni nie mamy TV. Sypialnia to sypialnia ;) Karmię półprzytomna i tak :P

Święte słowa :) tez nie mam tv w sypialni :)

lojkalojka, ZakręconaOna, polkosia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę mnie tutaj nie było, ale staram sie podczytywać regularnie.
    To co sie dzieje u Miki to jakaś abstrakcja dla mnie....jak życie moze fundowac tyle kopniaków jednej osobce :(
    Kochana trzymam za Was kciuki! Oby Wam sie w koncu ułożyło!

My ciagle w łóżeczku, na dworzu ciemno jak w dupoe, deszcz zaiwania....obiad mam ugotowany, wiec dzien lenia bedzie :D

Dzisiaj Majki kończy 4 tygodnie, w sobotę pełen miesiąc, a w niedziele ja kończę 30 lat!!!! Aaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! Chyba bede płakać wtedy....

Poza tym moje dziecko nadal w dzien ładnie śpi, noc chyba tez sie unormowała. Pobudki były o 2, 4 i 7, jedynie z usypianiem na noc mamy problem...trwa to długo i ciagle chce cyca, przez co sie przejada i ulewa masakryczne ilości...potem jest walka ze smokiem...ja mu wkładam, a on wypluwa i tak z 40 razy w kółko...

Rozmawialiście o diecie, ja jem ostrożnie, napewno nie tykam smażonego, ale słodyczy sobie nie odmawiam, jem tez duzo nabiału. Generalnie zupy, ale tez pierogi z wody, ziemniaki pieczone etc. a szkrabowi nic nie jest :)

Wkładek używam tych babydream sa milusie, a nie takie twarde jak johnssony.

Wciąż używam laktatora, bo nadal duzo mleka sie produkuje, a moje dziecko sie wkurza jak mu z cyca duzo leci, no i ulewa, wiec muszę ściągać ten pierwszy, szybko lecący pokarm, bo inaczej sie zalewamy.

Battinka jak Twoja pierś dzisiaj?
    Lojka, a pleśniawki? Wyleczone juz ?
    Paulla, a Twoje dziecko juz lepiej po szczepieniu?

Szczęśliwa, a u Cuebie? Ostatnio miałaś zły humor? Juz lepiej? Będziesz próbować z chusta? Te strzelające biodra...dziwne o co tu chodzi? Kiedy macie ortopedę?
    A moja świnka jak sie miewa? Duzo mleczka ściągasz! i to w jakim czasie te 100 ml ? Wodze, ze Ty tak samo duzo mleka dajesz jak ja :)

Aanaa tak patrzę na suwaczki, a Twoja juz mam ponad 2 miesiące....jaka duża niunia!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 11:03

aanaa, PauLLa, paula1, ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka coś mało mi Synuś je dzisiaj...pociumka chwilke i śpi...ale dałam mu 1/3 viburcola bo widzialam jaki zmęczony był...teraz grzecznie śpi...
    Aaa też tych wkładek używam:) jak dla mnie są ok

Lojka właśnie jak u Was z tymi pleśniawkami??wczoraj na badaniu doktor pytała jak u nas i mówiłam że ok bo rano nie widziałam tych starych...niestety wieczorem dostrzegłam z lewej strony na dziąsełkach...i to z 6może i wracają te stare...dziś R kupi aphtin bo może dlatego takie cyrki przy cycu mamy ostatnio,głodny zaczyna jeść,nagle stękanie i albo pluje cycem albo jęczy i trzyma go w buzi co boli często...:/

Zakocona jak poranek u Tadzia??

Również mamy tv w salonie tylko,ale jak kupimy nowy telewizor(kieeeedyś taaam:P) to R chce w sypialni ten stary zamontować hmmm

A no i wyszło to spanie Adriana w naszym łóżku...rano zlał się i przeszło przez pampersa na kocyk na szczęście,przebrałam,po katorgach ululałam i co???przyszłam teraz i łóżko tym razem zlane...nie wiem co z tymi pampersami,przecież 4 nie założę bo one są ogromne no i od 9kg a Mały ma 5800....chyba z innej firmy kupie bo lecimy z dady pierwszą pake...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/73d78a7366fd.jpg

PauLLa, aanaa, zakocona, Lexie, paula1, Little Frog, ZakręconaOna, Mikejla, lojkalojka, WiedźmaMaKota, agaton lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcd8528625c7.jpg
    Ahhh moje dwa serduszka <3 <3
    Tylko żeby R się nie dowiedział że jego focisze rozpowszechniam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 11:14

jaroszka, aanaa, zakocona, Lexie, Natka88, paula1, Little Frog, ZakręconaOna, lojkalojka, Blondik, onka, agaton lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Ty Paulla tez masz problem z plesniawkami? Musiałam przeoczyć...to napewno przez nie masz problem z karmieniem go!

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla jeden i drugi słodki :) hihi

PauLLa lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, u nas to nie ponad 2 miesiące a prawie 3! Jezu jak to zleciało...

ZakręconaOna, PauLLa lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Jaroszka, u nas to nie ponad 2 miesiące a prawie 3! Jezu jak to zleciało...

No tak!! Tam sa 3 tygodnie, a nie dni :)

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam dopiero o 10:30, bo jeszcze sobie pospalismy po karmieniach dwóch :) był prysznic (zimny, bo Znowu coś z wodą jest) i złożyłam pranie (on był w bujaczku ). Teraz się karmimy a synek tak:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/02f8550fc665.jpg

Paulla, sporo osób mi mowilo, że 3 dady przesiakaja. Dla nas te dwójki też i tak nie trzymają siku i dzieciak szybciej płakać zaczyna. Nam raz też przesiakla dada w łóżku i mega plama była. Pampersy są szczelniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 11:37

madu, Lexie, PauLLa, Natka88, aanaa, paula1, Little Frog, lojkalojka, Blondik, jaroszka, my dream, agaton lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dady przeciekaja jak sie falbanka odwinie na zewnatrz.

Tadek i pełnia szczescia:)

agania lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla, tak, czekamy z pneumo. Teraz szczepilismy 6w1 i rota.
    Synek to odzwierciedlenie Ciebie:)

Tadzio cudnie rozesmiany:)
    Mije dziecie, to glownie do slimaka i cycka się smieje:D Do mnie tez, ale jakos sa ciekawsze rzeczy;)

PauLLa lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu ja specjalnie wywijam falbanke na zewnątrz. Nigdy nam nic nie przecieklo ale u dziewuch to moze inaczej jest ;)

agania lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona kurcze miałam też z innej firmy jeszcze no i też czasem przeciekaly...no nic zamowie pampers i zobaczymy
    Tadzio mega uśmiech:*
    A zimny prysznic brrr nie zniosłabym :/

Madu na falbanke zwracam zawsze uwagę bo raz kupka nam uciekła hehe :D

Aanaa jejku już 3??? Leci czas oj leci

Jaroszka z 6-5tygodni temu mieliśmy problem z tymi paskudami no i wczoraj okazało się że wróciły:(

Wgl znowu pizga wietrzysko na dworze i nici ze spaceru...w niedzielę poszliśmy z R i Małym na cmentarz i tak lać zaczęło,że u Córci chwile byliśmy tylko...wrrr ta pogoda to typowa jesień...siedź w domu i czekaj na śnieg....

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
‹‹ 2853 2854 2855 2856 2857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ