X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sypialni nie mamy TV. Sypialnia to sypialnia ;) Karmię półprzytomna i tak :P

jaroszka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia u Mnie to samo , sypialnia od spania tylko u Nas :-) chociaż nie powiem , czasem fajnie by było w lozeczku polezec i TV pooglądać hehe .
    Kuzwa ale mi się w dojkach zebrało mleka :-o
    Oskar zjadł z jednego cycka i padł mi na 2 h a Ja poszlam odrazu ściągać mleko bo wkładki przesiakly aż stanik mokry a mały się najadl i zonk ... Pozatym zrbił mi się guzior na piersi lewej i kuzwa za boga ojca nie chce mi się ściągnąć :-| a zaczyna bolec momentami już ...
    Z cycka z którego jadł sciagnelam 100 ml równe dodatkowo a z drugiego 130 ml , zarla na pół dnia ! :-p

Myślicie , że na ta pierś pomoże ciepły oklad i znów ściąganie ??

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sypialni tez nie mamy tv. Ja sie wyprowadzilam do salonu do czasu aż mała nie zejdzie do jednego karmienia nocą. Tv zaczęłam oglądać żeby właśnie nie usypiać :) tylko ze głupia ja nie potrafią wylaczyc tv w środku czegos. Jeszcze film który znam to wyłączę, ale jak oglądam cos o remontach to chce zobaczyć efekt koncowy, albo kto odpadnie w masterchefie :)

lojkalojka, ZakręconaOna, jaroszka lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    My w sypialni tez nie mamy tv. Ja sie wyprowadzilam do salonu do czasu aż mała nie zejdzie do jednego karmienia nocą. Tv zaczęłam oglądać żeby właśnie nie usypiać :) tylko ze głupia ja nie potrafią wylaczyc tv w środku czegos. Jeszcze film który znam to wyłączę, ale jak oglądam cos o remontach to chce zobaczyć efekt koncowy, albo kto odpadnie w masterchefie :)
    HeHehe to tak jak Ja :-p rzadko kiedy w czasie czegoś skończe hehe

aanaa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Wam takich reakcji na szczepienia :( U nas na szczęście mala byla tylko bardziej spiaca.
    Rozumiem podejście zeby szczepic jak najpozniej mozna, ale jest też tego slaba strona- dziecko moze chociazby na spacerze cos zlapac. W zeszłym roku, u mnie w mieście, w wielu przedszkolach panowal krztusiec:/
    My czekamy tylko z pneumo do ukończenia pol roczku. Rozmawialam ze znajoma pediatra i powiedziala, ze to takie kombo bialka jest, ze z tym warto poczekać az dziecko urosnie.

Czy ktoras z Was stosuje azalie? Biore od 9 dni, a dzis krwawie:/ Niby w ulotce jest napisane, ze to normalne, ale jestem ciekawa jak Wy sie czujecie po tych tabsach.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka czekasz z pneumo??ja wczoraj zaszczepilam no i niby tydzień kwarantanny od chorusow....a tu zonk bo mnie bierze...

Wgl mierzylam wczoraj temp Małemu i miał 37,1 a dzisiaj ryk non stop i cyca nie chciał więc po masazu i braku baczkow zmierzylam znowu i juz 37,8...obserwuje...dobrze ze spi od półtorej godziny...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    My w sypialni nie mamy TV. Sypialnia to sypialnia ;) Karmię półprzytomna i tak :P

Święte słowa :) tez nie mam tv w sypialni :)

lojkalojka, ZakręconaOna, polkosia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę mnie tutaj nie było, ale staram sie podczytywać regularnie.
    To co sie dzieje u Miki to jakaś abstrakcja dla mnie....jak życie moze fundowac tyle kopniaków jednej osobce :(
    Kochana trzymam za Was kciuki! Oby Wam sie w koncu ułożyło!

My ciagle w łóżeczku, na dworzu ciemno jak w dupoe, deszcz zaiwania....obiad mam ugotowany, wiec dzien lenia bedzie :D

Dzisiaj Majki kończy 4 tygodnie, w sobotę pełen miesiąc, a w niedziele ja kończę 30 lat!!!! Aaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! Chyba bede płakać wtedy....

Poza tym moje dziecko nadal w dzien ładnie śpi, noc chyba tez sie unormowała. Pobudki były o 2, 4 i 7, jedynie z usypianiem na noc mamy problem...trwa to długo i ciagle chce cyca, przez co sie przejada i ulewa masakryczne ilości...potem jest walka ze smokiem...ja mu wkładam, a on wypluwa i tak z 40 razy w kółko...

Rozmawialiście o diecie, ja jem ostrożnie, napewno nie tykam smażonego, ale słodyczy sobie nie odmawiam, jem tez duzo nabiału. Generalnie zupy, ale tez pierogi z wody, ziemniaki pieczone etc. a szkrabowi nic nie jest :)

Wkładek używam tych babydream sa milusie, a nie takie twarde jak johnssony.

Wciąż używam laktatora, bo nadal duzo mleka sie produkuje, a moje dziecko sie wkurza jak mu z cyca duzo leci, no i ulewa, wiec muszę ściągać ten pierwszy, szybko lecący pokarm, bo inaczej sie zalewamy.

Battinka jak Twoja pierś dzisiaj?
    Lojka, a pleśniawki? Wyleczone juz ?
    Paulla, a Twoje dziecko juz lepiej po szczepieniu?

Szczęśliwa, a u Cuebie? Ostatnio miałaś zły humor? Juz lepiej? Będziesz próbować z chusta? Te strzelające biodra...dziwne o co tu chodzi? Kiedy macie ortopedę?
    A moja świnka jak sie miewa? Duzo mleczka ściągasz! i to w jakim czasie te 100 ml ? Wodze, ze Ty tak samo duzo mleka dajesz jak ja :)

Aanaa tak patrzę na suwaczki, a Twoja juz mam ponad 2 miesiące....jaka duża niunia!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 11:03

aanaa, PauLLa, paula1, ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka coś mało mi Synuś je dzisiaj...pociumka chwilke i śpi...ale dałam mu 1/3 viburcola bo widzialam jaki zmęczony był...teraz grzecznie śpi...
    Aaa też tych wkładek używam:) jak dla mnie są ok

Lojka właśnie jak u Was z tymi pleśniawkami??wczoraj na badaniu doktor pytała jak u nas i mówiłam że ok bo rano nie widziałam tych starych...niestety wieczorem dostrzegłam z lewej strony na dziąsełkach...i to z 6może i wracają te stare...dziś R kupi aphtin bo może dlatego takie cyrki przy cycu mamy ostatnio,głodny zaczyna jeść,nagle stękanie i albo pluje cycem albo jęczy i trzyma go w buzi co boli często...:/

Zakocona jak poranek u Tadzia??

Również mamy tv w salonie tylko,ale jak kupimy nowy telewizor(kieeeedyś taaam:P) to R chce w sypialni ten stary zamontować hmmm

A no i wyszło to spanie Adriana w naszym łóżku...rano zlał się i przeszło przez pampersa na kocyk na szczęście,przebrałam,po katorgach ululałam i co???przyszłam teraz i łóżko tym razem zlane...nie wiem co z tymi pampersami,przecież 4 nie założę bo one są ogromne no i od 9kg a Mały ma 5800....chyba z innej firmy kupie bo lecimy z dady pierwszą pake...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/73d78a7366fd.jpg

PauLLa, aanaa, zakocona, Lexie, paula1, Little Frog, ZakręconaOna, Mikejla, lojkalojka, WiedźmaMaKota, agaton lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcd8528625c7.jpg
    Ahhh moje dwa serduszka <3 <3
    Tylko żeby R się nie dowiedział że jego focisze rozpowszechniam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 11:14

jaroszka, aanaa, zakocona, Lexie, Natka88, paula1, Little Frog, ZakręconaOna, lojkalojka, Blondik, onka, agaton lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Ty Paulla tez masz problem z plesniawkami? Musiałam przeoczyć...to napewno przez nie masz problem z karmieniem go!

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla jeden i drugi słodki :) hihi

PauLLa lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, u nas to nie ponad 2 miesiące a prawie 3! Jezu jak to zleciało...

ZakręconaOna, PauLLa lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Jaroszka, u nas to nie ponad 2 miesiące a prawie 3! Jezu jak to zleciało...

No tak!! Tam sa 3 tygodnie, a nie dni :)

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam dopiero o 10:30, bo jeszcze sobie pospalismy po karmieniach dwóch :) był prysznic (zimny, bo Znowu coś z wodą jest) i złożyłam pranie (on był w bujaczku ). Teraz się karmimy a synek tak:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/02f8550fc665.jpg

Paulla, sporo osób mi mowilo, że 3 dady przesiakaja. Dla nas te dwójki też i tak nie trzymają siku i dzieciak szybciej płakać zaczyna. Nam raz też przesiakla dada w łóżku i mega plama była. Pampersy są szczelniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 11:37

madu, Lexie, PauLLa, Natka88, aanaa, paula1, Little Frog, lojkalojka, Blondik, jaroszka, my dream, agaton lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dady przeciekaja jak sie falbanka odwinie na zewnatrz.

Tadek i pełnia szczescia:)

agania lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla, tak, czekamy z pneumo. Teraz szczepilismy 6w1 i rota.
    Synek to odzwierciedlenie Ciebie:)

Tadzio cudnie rozesmiany:)
    Mije dziecie, to glownie do slimaka i cycka się smieje:D Do mnie tez, ale jakos sa ciekawsze rzeczy;)

PauLLa lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu ja specjalnie wywijam falbanke na zewnątrz. Nigdy nam nic nie przecieklo ale u dziewuch to moze inaczej jest ;)

agania lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona kurcze miałam też z innej firmy jeszcze no i też czasem przeciekaly...no nic zamowie pampers i zobaczymy
    Tadzio mega uśmiech:*
    A zimny prysznic brrr nie zniosłabym :/

Madu na falbanke zwracam zawsze uwagę bo raz kupka nam uciekła hehe :D

Aanaa jejku już 3??? Leci czas oj leci

Jaroszka z 6-5tygodni temu mieliśmy problem z tymi paskudami no i wczoraj okazało się że wróciły:(

Wgl znowu pizga wietrzysko na dworze i nici ze spaceru...w niedzielę poszliśmy z R i Małym na cmentarz i tak lać zaczęło,że u Córci chwile byliśmy tylko...wrrr ta pogoda to typowa jesień...siedź w domu i czekaj na śnieg....

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
‹‹ 2853 2854 2855 2856 2857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ