Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Polkosia u Mnie to samo , sypialnia od spania tylko u Nas
chociaż nie powiem , czasem fajnie by było w lozeczku polezec i TV pooglądać hehe .
Kuzwa ale mi się w dojkach zebrało mleka :-o
Oskar zjadł z jednego cycka i padł mi na 2 h a Ja poszlam odrazu ściągać mleko bo wkładki przesiakly aż stanik mokry a mały się najadl i zonk ... Pozatym zrbił mi się guzior na piersi lewej i kuzwa za boga ojca nie chce mi się ściągnąća zaczyna bolec momentami już ...
Z cycka z którego jadł sciagnelam 100 ml równe dodatkowo a z drugiego 130 ml , zarla na pół dnia ! :-p
Myślicie , że na ta pierś pomoże ciepły oklad i znów ściąganie ?? -
My w sypialni tez nie mamy tv. Ja sie wyprowadzilam do salonu do czasu aż mała nie zejdzie do jednego karmienia nocą. Tv zaczęłam oglądać żeby właśnie nie usypiać
tylko ze głupia ja nie potrafią wylaczyc tv w środku czegos. Jeszcze film który znam to wyłączę, ale jak oglądam cos o remontach to chce zobaczyć efekt koncowy, albo kto odpadnie w masterchefie
lojkalojka, ZakręconaOna, jaroszka lubią tę wiadomość
-
aanaa wrote:My w sypialni tez nie mamy tv. Ja sie wyprowadzilam do salonu do czasu aż mała nie zejdzie do jednego karmienia nocą. Tv zaczęłam oglądać żeby właśnie nie usypiać
tylko ze głupia ja nie potrafią wylaczyc tv w środku czegos. Jeszcze film który znam to wyłączę, ale jak oglądam cos o remontach to chce zobaczyć efekt koncowy, albo kto odpadnie w masterchefie
aanaa lubi tę wiadomość
-
Wspolczuje Wam takich reakcji na szczepienia
U nas na szczęście mala byla tylko bardziej spiaca.
Rozumiem podejście zeby szczepic jak najpozniej mozna, ale jest też tego slaba strona- dziecko moze chociazby na spacerze cos zlapac. W zeszłym roku, u mnie w mieście, w wielu przedszkolach panowal krztusiec:/
My czekamy tylko z pneumo do ukończenia pol roczku. Rozmawialam ze znajoma pediatra i powiedziala, ze to takie kombo bialka jest, ze z tym warto poczekać az dziecko urosnie.
Czy ktoras z Was stosuje azalie? Biore od 9 dni, a dzis krwawie:/ Niby w ulotce jest napisane, ze to normalne, ale jestem ciekawa jak Wy sie czujecie po tych tabsach. -
Natka czekasz z pneumo??ja wczoraj zaszczepilam no i niby tydzień kwarantanny od chorusow....a tu zonk bo mnie bierze...
Wgl mierzylam wczoraj temp Małemu i miał 37,1 a dzisiaj ryk non stop i cyca nie chciał więc po masazu i braku baczkow zmierzylam znowu i juz 37,8...obserwuje...dobrze ze spi od półtorej godziny... -
Troszkę mnie tutaj nie było, ale staram sie podczytywać regularnie.
To co sie dzieje u Miki to jakaś abstrakcja dla mnie....jak życie moze fundowac tyle kopniaków jednej osobce
Kochana trzymam za Was kciuki! Oby Wam sie w koncu ułożyło!
My ciagle w łóżeczku, na dworzu ciemno jak w dupoe, deszcz zaiwania....obiad mam ugotowany, wiec dzien lenia bedzie
Dzisiaj Majki kończy 4 tygodnie, w sobotę pełen miesiąc, a w niedziele ja kończę 30 lat!!!! Aaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! Chyba bede płakać wtedy....
Poza tym moje dziecko nadal w dzien ładnie śpi, noc chyba tez sie unormowała. Pobudki były o 2, 4 i 7, jedynie z usypianiem na noc mamy problem...trwa to długo i ciagle chce cyca, przez co sie przejada i ulewa masakryczne ilości...potem jest walka ze smokiem...ja mu wkładam, a on wypluwa i tak z 40 razy w kółko...
Rozmawialiście o diecie, ja jem ostrożnie, napewno nie tykam smażonego, ale słodyczy sobie nie odmawiam, jem tez duzo nabiału. Generalnie zupy, ale tez pierogi z wody, ziemniaki pieczone etc. a szkrabowi nic nie jest
Wkładek używam tych babydream sa milusie, a nie takie twarde jak johnssony.
Wciąż używam laktatora, bo nadal duzo mleka sie produkuje, a moje dziecko sie wkurza jak mu z cyca duzo leci, no i ulewa, wiec muszę ściągać ten pierwszy, szybko lecący pokarm, bo inaczej sie zalewamy.
Battinka jak Twoja pierś dzisiaj?
Lojka, a pleśniawki? Wyleczone juz ?
Paulla, a Twoje dziecko juz lepiej po szczepieniu?
Szczęśliwa, a u Cuebie? Ostatnio miałaś zły humor? Juz lepiej? Będziesz próbować z chusta? Te strzelające biodra...dziwne o co tu chodzi? Kiedy macie ortopedę?
A moja świnka jak sie miewa? Duzo mleczka ściągasz! i to w jakim czasie te 100 ml ? Wodze, ze Ty tak samo duzo mleka dajesz jak ja
Aanaa tak patrzę na suwaczki, a Twoja juz mam ponad 2 miesiące....jaka duża niunia!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 11:03
aanaa, PauLLa, paula1, ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
Jaroszka coś mało mi Synuś je dzisiaj...pociumka chwilke i śpi...ale dałam mu 1/3 viburcola bo widzialam jaki zmęczony był...teraz grzecznie śpi...
Aaa też tych wkładek używam:) jak dla mnie są ok
Lojka właśnie jak u Was z tymi pleśniawkami??wczoraj na badaniu doktor pytała jak u nas i mówiłam że ok bo rano nie widziałam tych starych...niestety wieczorem dostrzegłam z lewej strony na dziąsełkach...i to z 6może i wracają te stare...dziś R kupi aphtin bo może dlatego takie cyrki przy cycu mamy ostatnio,głodny zaczyna jeść,nagle stękanie i albo pluje cycem albo jęczy i trzyma go w buzi co boli często...
Zakocona jak poranek u Tadzia??
Również mamy tv w salonie tylko,ale jak kupimy nowy telewizor(kieeeedyś taaam:P) to R chce w sypialni ten stary zamontować hmmm
A no i wyszło to spanie Adriana w naszym łóżku...rano zlał się i przeszło przez pampersa na kocyk na szczęście,przebrałam,po katorgach ululałam i co???przyszłam teraz i łóżko tym razem zlane...nie wiem co z tymi pampersami,przecież 4 nie założę bo one są ogromne no i od 9kg a Mały ma 5800....chyba z innej firmy kupie bo lecimy z dady pierwszą pake... -
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcd8528625c7.jpg
Ahhh moje dwa serduszka
Tylko żeby R się nie dowiedział że jego focisze rozpowszechniamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 11:14
jaroszka, aanaa, zakocona, Lexie, Natka88, paula1, Little Frog, ZakręconaOna, lojkalojka, Blondik, onka, agaton lubią tę wiadomość
-
Ja wstałam dopiero o 10:30, bo jeszcze sobie pospalismy po karmieniach dwóch
był prysznic (zimny, bo Znowu coś z wodą jest) i złożyłam pranie (on był w bujaczku ). Teraz się karmimy a synek tak:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/02f8550fc665.jpg
Paulla, sporo osób mi mowilo, że 3 dady przesiakaja. Dla nas te dwójki też i tak nie trzymają siku i dzieciak szybciej płakać zaczyna. Nam raz też przesiakla dada w łóżku i mega plama była. Pampersy są szczelniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 11:37
madu, Lexie, PauLLa, Natka88, aanaa, paula1, Little Frog, lojkalojka, Blondik, jaroszka, my dream, agaton lubią tę wiadomość
-
Paulla, tak, czekamy z pneumo. Teraz szczepilismy 6w1 i rota.
Synek to odzwierciedlenie Ciebie:)
Tadzio cudnie rozesmiany:)
Mije dziecie, to glownie do slimaka i cycka się smieje:D Do mnie tez, ale jakos sa ciekawsze rzeczy;)PauLLa lubi tę wiadomość
-
Zakocona kurcze miałam też z innej firmy jeszcze no i też czasem przeciekaly...no nic zamowie pampers i zobaczymy
Tadzio mega uśmiech:*
A zimny prysznic brrr nie zniosłabym
Madu na falbanke zwracam zawsze uwagę bo raz kupka nam uciekła hehe
Aanaa jejku już 3??? Leci czas oj leci
Jaroszka z 6-5tygodni temu mieliśmy problem z tymi paskudami no i wczoraj okazało się że wróciły:(
Wgl znowu pizga wietrzysko na dworze i nici ze spaceru...w niedzielę poszliśmy z R i Małym na cmentarz i tak lać zaczęło,że u Córci chwile byliśmy tylko...wrrr ta pogoda to typowa jesień...siedź w domu i czekaj na śnieg....