Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Świnko a Ja mam się ok
Oskar dziś niesamowicie niespokojny , baczki puszcza ledwo co i bardzo go to boli ... Już nie wiem jak mam mu pomoc
A co do dojarek to dziś noooo , zadzwilam się niesamowicie ... 230 ml z dwóch cyckow plus najedzony maluch ! Szok !
Krowkami chyba powinno się nas nazywać hahahjaroszka lubi tę wiadomość
-
Ale tu tłoczno
Fajnie, że macie czas na rozpisywanie się
, bo u mnie jak młody śpi to zawsze jest coś do zrobienia w domu, a zawsze sobie mówię że jak on śpi to ja też się położę..taa jasne.
Jaroszka, to nasi chłopcy mają dzisiaj swoje małe święto;) A w sobotę minie im pełny miesiąc
Pisałyście coś o szczepionkach, muszę Was poczytać. Ostatnio była położna i rozmawiałyśmy właśnie o nich. My jeszcze nie podjęliśmy decyzji którymi będziemy szczepić.. Położna doradzała 5w1. Z kolei znajomej znajoma, która jest biotechnologiem opowiadała, że lekarze namawiają rodziców na te skojarzone a sami swoje dzieci szczepią na NFZ, dziwne nie?jaroszka lubi tę wiadomość
-
Agatka ja mam pytanie do Ciebie bo pisalas ze Twoja pierwsza cora miala skaze bialkowa i pila Nutramigen.My dostalysmy recepte na to mleko (jakbym musiala dokarmiac albo przeszla na mm) i slyszalam ze to mleko jest niesmaczne i dzieci nie chca go pic a pozniej ciezko przejsc na zwykle. MOGE poznac Twoja opinie na temat tego mleka:)?
Moja mala od rana niespokojna, chyba brzuszek. Tylko przy cycu sie uspokaja:/ -
jaroszka ,Paulla pytacie o plesniawki ,wiec sa nadal
Moje piersi juz dobrze ,ale maly ma nadal kilka bialych kropek w buzi . To juz drugi tydzien leku i obawiam sie , ze nie zejda . Nie wiem czy ten lek bardziej nie uczula . Maly majuz krostki na calym ciele . Czekam jeszcze tydzien i wracam do lekarza . Zobaczymy co zaleci . A sa jakies sprawdzone leki w Pl bez recepty na plesniawki ? Bo moze warto , zeby siostra mi wyslala .
Super chlopaki Paulla i zakocona
PauLLa lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Ja bąbelku na razie żadnej , puszczam mu czasem kołysanki z youtuba
Babelek mnie moja lekarka namawiała na 5w1 ale odradzala 6w1 bo mówi że dodatkowe tu szczepienie nie pamiętam jakie jest na ta chwilę mało potrzebne a barszije może zaszkodzic teraz ... a pozatym jest drożdże dużo , nie wiem nie znam się . Ja chyba będę szczepić jednak tymi na NFZ , muszę pomyśleć nas tym dokładnie
Kuzwa nie jadlam śniadania jeszcze , Mama dopiero pojechała na zakupy a Ja zaraz chyba porzygam się z głodu
Pierwszy raz od czasu porodu jestem głodna chyba ... -
Amerie, nasz pila nutramigen od urodzenia, potem przeszla na moja piers, potem miałam kryzys laktacyjny i znowu nutramigen. W ogóle nie marudzila, ale wiem ze niektórym dzieciakom nie smakuje. Mi strasznie smierdzialo to mleko ale smaku nie sprawdzalam. I druga sprawa, u nas baaaardzo trudno kupic to mleko, głównie na zamówienie, pisze żebyś w razie co nie została bez niczego
Amerie lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny. Młoda wieczorem nie chce nam spać od 18/20 do 24 walczy. Wczoraj już suszarka z telefonu nie działała i B. włączył zwykłą (a ona hałasuje bardzo) i dziecko poszło spać, ale jak tylko wyłączył to oczy jak 5 zł. No i od nowa, później jak wyłączaliśmy suszarkę to za raz puściliśmy tę z tel. Niech już przyjdzie ten szumiś bo telefon mi szlag trafi.
Za to w dzień i w nocy mam aniołka
Też jeszcze nie jadłam śniadania ale nie mam na nic ochoty ;/
I nic mi się dzisiaj nie chce... a muszę zrobić pranie bo już kosz pełen.
Piszecie, że u Was już pieluchy 3 idą w ruch... a my nadal na jedynkach.
No ale najbardziej jestem zadowolona z białych pampersów. I Hani chyba też najlepiej służą bo pupcię ma ślicznąWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 12:55
Robimy drugiego Dziedzica
-
Zakręcona ja jak jade do mamy to dosłownie żre coś co chwile
dobrze że rzadko z Małym jeździmy do niej
Madu u nas przesikuje tylko jak leży na boczku...teraz jak posika się to spróbuje jak Ty do wewnątrz...
Wgl od urodzenia Adrian przybiera 400g na tydzień...jak tak dalej pójdzie to będzie jak ja mały i gruby
Ahh Natka dziękuję , większość mówi że Synek do taty podobny ale ja w nim widzę siebie -
Zakręcona ja póki co skłaniam się ku tym na NFZ. A na rota i pneumokoki szczepisz? Ja na pneumokoki chyba później zaszczepię..
Ciesz się że mamuśka na zakupy jeździ i że masz pomocMoja pomagała 2tyg, później już do pracy musiała iść, ale daje radę jakoś. Mąż późno wraca z pracy i dopiero wtedy zakupy robi albo ja wybywam do sklepu się wyszaleć a on zostaje z młodym. Zastanawiam się kiedy można by iść z dzieckiem do sklepu/centrum handlowego, jak myślicie?
-
Jaroszku dziekuje ze pytasz! U nas wczoraj meczarnia przy zasypianiu od 20do23 .. Czytalam Zakrecona i mialam to samo ale nawet nie mialam jak napisac
poza tym w dzien tez ciezko sami jestesmy a tylko noszenie i cycek jutro sie okaze czy jedziemy do polski wiec pomysle o chuscie.
Pieknych macie chlopakow
Teraz wrocilismy z urzedu musial moj D ppswiadczyc ze jest ojcem haha ah ta biurokracja tua wszystko dlatego ze nie mamy slubu
Zakretka mam nadzieje ze mama szybko wroci!
Moj wymeczony podroza zasnal ja tez ide moze sie uda z 30mim pospac !
Edit: Juz sie obudzi .. 5minutWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:01
jaroszka lubi tę wiadomość
-
Bąbelek, my ciągle zakupy robimy pojedynczo. Jedno zostaje w aucie z młodą a drugie robi zakupy. Teraz wszyscy chorzy są a w takich marketach to po prostu przebierać wybierać w wirusach. Żeby nie bylo, gości normalnie przyjmujemy ale nie chcemy malej na taką kumulacje narażać
polkosia lubi tę wiadomość
-
Paulla spróbuj powinno podziałać
Bąbelek ja czatam wiersze dla najmłodszych, jak ma dobry humor to słucha jak zaczarowany, kołysanek na razie nie slyszy
Kurde ja w ogóle nie wychodze z małym oprócz weekendów a wyjścia do CH sobie nie wyobrażam na razie, chociaż maly spi w wozku jak zabityWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:32
21.10.2015 Leon -
Co do zasypiania to Antoś śpi przy szumie suszarki. Wczoraj przy tym zasnął, włączyłam z telefonu. Spal dłuższą chwilę a ja musiałam wyjść do sklepu wiec wzięłam Tel. Wyszłam i się obudził. Mąż musiał udostępnić mu swojego laptopa żeby z YT włączyć szum. Po sekundzie zasnął znowu
Aaa i dzisiaj tylko 2x budził się w nocy na jedzonko
-
aanaa wrote:Bąbelek, my ciągle zakupy robimy pojedynczo. Jedno zostaje w aucie z młodą a drugie robi zakupy. Teraz wszyscy chorzy są a w takich marketach to po prostu przebierać wybierać w wirusach. Żeby nie bylo, gości normalnie przyjmujemy ale nie chcemy malej na taką kumulacje narażać
bo jak ja wychodzę to takie zakupy na szybko (przynajmniej się staram)
Chociaż wiem, że mąż sobie super radzi.
-
Paulla gdzie Ty mała i GRUba ! Może maleńka tak ale nie gruba gluptasie !
ale mały galancie przybiera co prawda to prawda hehe.
Babelek no cieszę się pewnieMama wróciła już i zaraz będę jadła bo ma dziś wolne i Ona obiadek robi hehe takto w tygodniu całym jestem sama i wszystko sama .
Za miesiąc D znów z Nami będzie , jejku jak się cieszę a później razem do domku .
Co dziś właśnie macie na obiad ?
Ja ryż z sosem pomidorowym z własnych pomidorów, zielonym groszkiem i mielonymKatarzyna87 lubi tę wiadomość
-
podpatrzone na fb...padłam..domowe tanie woombie do usypiania, hehe
ja dziś pizza, czekam na położną od rana...może zapomniała i nie przyjdzie? cholerka, sprzatanie na darmo hehpolkosia, aanaa, ZakręconaOna, Lexie, jaroszka, my dream, BATTINKA, Little Frog, PauLLa, Mikejla, agaton, WiedźmaMaKota, Bąbelek, Katarzyna87, paula1 lubią tę wiadomość