X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka wysokie czoło w sensie łysa z przodu ;) jestem ciekawa kiedy mała zacznie raczkować. Ja chodziłam jak miałam 7 miesięcy ale nie wiem czy raczkowalam, podobno nie wszystkie dzieci raczkują :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 14:58

iv09hdge6yql001e.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Lojka wysokie czoło w sensie łysa z przodu ;) jestem ciekawa kiedy mała zacznie raczkować. Ja chodziłam jak miałam 7 miesięcy ale nie wiem czy raczkowalam, podobno nie wszystkie dzieci raczkują :)

Dzieci mojej kuzynki pełzały :D to był dopiero hit :D

aanaa lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, naprawde? Tego bym się nie spodziewała. Moze je wkladala w taki woombie jak blondik pokazala? :D
    Mojej sióstr corka pięknie raczkowała ale do tylu, ciężko było ją przestawić :)

iv09hdge6yql001e.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś dajecie czadu na forum kiedy macie czas hehe. Przyszedł nam wózek dziś od brata jutro idziemy na pierwszy spacerek...kiepsko się dziś czuje i ledwo doczytałam co pisalyscie. Ja nie wiem jak np tu szczepienia wyglądają Szczęśliwa wiesz coś w tym temacie?

Apropo pampersow dostaliśmy w paczce zapas dada2 które juz pasują na dupke naszą i dada3. Pisalyscie ze przemakaja - mam nadzieje ze u nas się sprawdza bo to jeden wydatek mniej chociaż

• agania Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Hahaha, naprawde? Tego bym się nie spodziewała. Moze je wkladala w taki woombie jak blondik pokazala? :D
    Mojej sióstr corka pięknie raczkowała ale do tylu, ciężko było ją przestawić :)

Nie wiem haha :D ale wyglądało to mega śmiesznie :D

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla - jak dla mnie dada są ok, nie przemakały - musisz zwracać uwagę na to żeby falbanka się nie podwijała i będzie spoko. Tyle, że są dość sztywne i twarde. Ale do przeżycia.

ewwiel, madu lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj był dzień porządkowy. Mała pospała i dała mi trochę się odrobić :)

Pisałyście o załatwianiu się po kąpieli. U nas póki co się to jeszcze nie zdarzyło, ale za to kilka razy wystrzeliła podczas przewijania - raz prosto na tatę ;) Płakałam ze śmiechu :D Poza tym obawiam się o ścianę, która jest ok 1,5m od przewijaka.

Nam póki co udaje się codziennie chodzić na spacerki, chociaż czasami tak mi się nie chce, że szok! Dziś miałam sobie odpuścić, bo w sumie wietrznie i dość chłodno, ale w ostateczności zapakowałam ją do wózka i poszłyśmy. Zrobiłyśmy sobie trasę uliczkami, więc nie wiało aż tak.
    W sklepie byłyśmy razem 3 razy. Ale to tak w sumie na szybko - dwa razy tylko po 1 rzecz przy kasie i w niedzielę zaliczyliśmy Julę (też tak na szybko, bo tylko po baterie i Kaja zaczynała się kręcić). A w Juli dzieciaczków pełno, gdzie się nie obejrzałam, to wózki. Ale tu mają zupełnie inne podejście :)

Pisałyście jeszcze o tej rutynie. Tak się ostatnio zastanawiałam czy jest to możliwe i widzę, że jest. Ale ja chyba nie potrafię tego wdrożyć u siebie. Na początku to mała tak spała, że musiałam ją budzić do karmienia. Teraz budzę ją tylko w nocy jak jest dłuższa przerwa w karmieniu niż 4 godziny. Ale czasami zdarza się, że budzi się sama nawet po 2h... W dzień ma przerwy 2-3h między jedzeniem. No i żyjemy z dnia na dzień bez konkretniejszych planów.

No i przede wszystkim cudowne te Wasze dzieciaczki!!! :):):) Nie wymieniam, bo jeszcze ja sobie nagrabię jak pominę :D:D

Mikejla, czytam co u Ciebie i aż mi serce ściska :( Strasznie Ci kibicuję i trzymam kciuki, żeby się w końcu ułożyło. Kurde cała lawina na Was spadła.
    I miałam pytać o wózek skoro brat jednak nie przyjedzie, ale widzę, że doszedł :) Mam nadzieję, że na spacerkach będziesz łapać pozytywną energię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 15:29

aanaa, madu lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka no to mamy to samo zdanie na temat szczepień . :-)

Jejku ale mi się drzemlo , Mama chwilę zajęła się Oskarem i on też śpi juz a Ja rosolku piplam troszkę . Zmęczona strasznie dziś jestem jeszcze tak zrabana pogoda

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Domowe woombie :D nie mogę ze śmiechu!! Dobre!

Moja też córa dostala pleśniawek,niewiem skąd to dziadostwo. Mąż pojechał do apteki cos jej kupić. A teraz słuchajcie byłam dzis na herbacie i teściowej i .....zaradziła mi co by mala nasikała na pieluchę i wtedy ta pielucha miałabym jej wypędzlować buziaczek w środku!!! :O ja niewiem co ta moka teściowa je ze takie bzdury gada! Ona sie zatrzymała lat 30-temu i wygaduje kocopoly. Brrr...

Paula synuś świetny tez mu Bozia włosków nie żałowała jak dla Jaroszki synka:*

Annaa silna ta twoja córcia ale fajnie sie patrzy na takie wygibaski. Ja juz się niw mogę doczekać aż moja tak będzie leżeć:)
    Czas leci jak szalony...

Wiedźma z moją córką jest identycznie jak z twoją! Też usypia 23-1 w nocy a tak to po kąpieli wojuje szalona. Ale w dzień ladnie spi i jak juz uśnie o 1 w nocy to co 3-4h sie budzi.

Ja mam dzis na obiad pierogi z kapustą i grzybami i ruskie. Teściowa dala dwa talerze to będzie co jeść. A jutro zapowiedziała krokiety;)
    Ja i tak mam lichy apetyt bo po tym Bromergonie mam mdłości jak w 1 trym.ciąży:( ale to dobrze bo trza 7kg zgubić. Jakby mi mąż nie robił teraz śniadań i kolacji to bym nic nie jadła bo mam totalny brak apetytu...:(

Ja byłam dzis u chirurga dalej dostałam antyb.na kolejne 5dni bo ropa się dalej sączy i codziennie musze na te opatrunki chodzić ale ogólnie juz jest lepiej.

Amerie ja też przechodziłam ze skazą białkową u starszej córki. Moja miala mleko Bebilon Pepti. Nie możesz tego kupic? Ono jest tak samo niw dobre jak Nutramigen-śmierdzą myszami! Ale dziecko nie zna innego smaku mleka mieszanego i powinno wypic to mleko. Moja pila bez zastrzeżeń. Takze powodzenia kochana. Staraj się trzymać restrykcyjną dietę tzn żeby mala faktycznie nie dostawala mlecznych rzeczy tzn później typu jogurty np.
    Ja mojej trzymałam do roku czasu mega dietę mleczną i niewiem czy dzięki temu (ale byc może bo jelita musza sie zregenerować) mloda moja skazy nie ma! Przeszlo jak ręką odjal teraz to zjada 2jogurty dziennie :) tego również tobie życzę.
    Ja dzis sama poszłam do teściowej bo juz malej 2tyg nie widziała a sama to ona nie przyjdzie. Poszlam na herbatę i jeszcze Żarlo przyniosłam. :P
    Juz nie pamiętam co więcej miałam pisać...

PauLLa, Amerie, jaroszka lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od kiedy można sadzać dziecko w leżaczku-bujaczku? Zastanawiam się czy już mogę czy jeszcze poczekać...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka ja wlasnie siedze w necie i szukam domowych sposobow na plesniawki i juz kilkakrotnie przewijal sie temat moczu dziecka .
    To juz chyba bedzie ostatecznie u mnie .

Moj syn ma bardzo niespokojny dzien ,a ja mam lenia .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja Hanię pokażę. Wystroiłam ją dziś bo kuzynka, która nas odwiedziła dziś wraca do PL więc Hania musiała ładnie się dla cioci ubrać :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2537ce873ea6.jpg

aanaa, lojkalojka, Little Frog, PauLLa, szczesliwa_mamusia21, zakocona, BATTINKA, jaroszka, agaton, Natka88, Blondik, paula1, Lexie lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to jednak charakterek po mamusi ma :) M po pracy jeździ na rehabilitacje i wraca wieczorem. A nam się kończą podklady na przewijak i jakos musimy dozyc do soboty żeby jechac na zakupy wreszcie. No wiec Natalka jeden mi zasikala przy wietrzeniu pupy a drugi zasrała przed założeniem czystej pieluchy. Kochana moja :) tatuś jutro zamiast na kolacje wracać będzie szukal apteki czynnej dluzej :)

iv09hdge6yql001e.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze Maluszki też się tak ślinią???

Jejuuu jeszcze jeden problem...do wczoraj Mały robił z 4kupki i dużo plamących kupką baczkow...a dziś od pobudki o 2w nocy czysto i siusia mega dużo...aaa nie trzy razy brudny rowek...ok 12użyłam windi bo tak sie męczył z bączkami ale tu troszke kupki...z racji ze mega niespokojny był to po windi dalam czopek przeciwbólowy...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:31

agania, onka, WiedźmaMaKota, Mikejla, aanaa, PauLLa, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, zakocona, Little Frog, madu, jaroszka, polkosia, agaton, BATTINKA, Natka88, Blondik, paula1, Lexie, my dream lubią tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania nam fizjoterapeuta powiedział ze można od poczatku na tym bujaczku kłaść. U nas to nawet było lepiej w bujaczku niż w łóżku bo Maciek jest asymetryczny i bujaczek go blokuje tak ze się nie wygina.

Paulla, nasz Maciek czasem takie bąbelki ze śliny puszcza ;)

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula moj tez sie slini i tez babelkowo :D

Wiedzma ojej jaka strojnisia :)
    Lojka oj jakie swietne minki! Super pamiaatka!

Mika przy wypisie ze szpitala dostalas lsiazeczke i tam na pierwszej stronie sa terminy szczepien najpierw musisz zapisac Madzie do lekarza na U3 waza mierza badaja i dostaniesz termin szczepienia :) pierwsze jest po 6tyg a drugie po 8tyg . :)

WiedźmaMaKota, Mikejla lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Maly spal na mnie oczywoscie no i patrze 17 juz mowie odloze go jal wstanie to ok bo wczoraj spal do 17,30 i potem byl problem zeby spal ... Wiec go odloZylam na brzuszek a on zadowolony i spi w najlepsze ! No maly zlosnik jak odkladam delikatnie zeby spal to oczy jak 5zl a jak odkadam po prostu to spi w najlepsze :) czekam teraz na kol zobaczymy czy wstanie czy nie bedzie mu to przeszkadzac :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa - no dziś to się śmiała przy ubieraniu ale wczoraj to tak się darła, że myślałam, ze jej krzywdę zrobiłam a okazało się, ze sweterek chyba się nie spodobał :D

zakocona, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma Hania to taka mala Miss :)

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
‹‹ 2856 2857 2858 2859 2860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ