X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez Hela charczy jak maly warchlaczek;) psikam woda morska i właśnie jak kichnie to frida odzywam,ale tylko raz mega gluta odessałam,tak to sama wodnista wydzielina,a ciągnę ile sił w płucach:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa ale miałam przejebana noc :-( aż płakać mi się chciało jak Oskar tak wyl ! To nie był płacz a krzyk , prezenie , wyginanie się ...
    Masowalam go , odgazowac próbowałam , trochę poszło ale nie pryka już tyle co na początku :-( wtedy kłopotów żadnych nie miał a teraz ???
    Kurde Ja prawie nic nie jem żeby miało mu zaszkodzić , z nabiału jem raptem raz na dwa dni jajka , kefir pije że dwa razy w tyg ... Masakra .
    Esputicon nie pomaga , delicol nie pomaga ... Najgorsze jest to że mały dodatkowo dostał katar , charczy niesamowicie ... Sciagnelam mu glutki to były zielonkawe i białe :-( eh ... Masc majerankowa poszła pod nos a zaraz muszę tym sprayem z woda morska spsikac .

Herbatke robię tak
    Łyżka majeranku na szklankę 200 ml i parze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 12:50

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-* Uspokoiłyście mnie, bo to charczenie brzmi naprawdę przerażająco, chociaż muszę powiedzieć, że najgorzej jest nad ranem, w dzień jakby trochę przechodzi. Ile czasu u Was to już trwa?

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka u nas pomogly kropelki Sab simplex moze Ci kupic i wyslac ?

Lexie wlasnie czytalam o tym czarnym czyms na pewno kupie!
    Katarzyna my mam tego Mr.B z Lulalove na kolki ale tonto samo co termofor tylko firma robi swoje i cena tez ...

Wrocilismy od lekarza z dobrych wiesci mamy 60cm i 5540gram wszystko dobrze procz jednego bioderka za tydzien w srode usg i oby nic powaznego ... Szeroko teraz pieluszkujemy i wlasnie zrobilam to malemu odlozylam fo lozeczka i zasnal ... Czyzby to bylo to? Moze go boli te bioderko i dlatego jest niespokojny? Juz sama nie wiem zobaczymy ile pospi jak dluzej niz 5min to moze cos w tym byc .

Agaton zrovie jak mowisz od jutra odstawie caly nabial !
    Jejku uwielbiam te wasze rady! Zawsze sie znajdzie ktos kto podpowie i pomoze :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas mąz to robił i mega duzo wysysał białych mlecznych glutków a jak ja robię to prawie sama woda;/

Agaton, my się tez smiejemy że mamy warchlaczka :D

agaton lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • madu Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 wrote:
    Dzięki dziewczyny :-* Uspokoiłyście mnie, bo to charczenie brzmi naprawdę przerażająco, chociaż muszę powiedzieć, że najgorzej jest nad ranem, w dzień jakby trochę przechodzi. Ile czasu u Was to już trwa?

u nas takie nasilone od tygodnia, ale od kąd kilka razy podczas karmienia odbijam i nosze w pionie to jest trochę lepiej. najgorzej z tym noszeniem w nocy bo karmimy się na leząco, ale jak mu tam to wszytsko pospływa to potem jest mniej tego charczenia. Aleksandra a ulewa twój maluch?

21.10.2015 Leon <3
  • maluda Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Szczęśliwa biedulko,jak Wam pomóc..
    Skoro Aanaa wspomniala o znachorce to ja moze podpowiem-wykap Małego w czarcim żebrze.. Zawsze babcia mi opowiadala o tym i ze moze ktos dziecko "ociotował" Mozna to kupic w aptece lub sklepie zielarskim..

U nas najgorsze są dni, nasz syn w ogóle nie chce wtedy zasnąć, marudzi, płacze i jęczy, po jakimś czasie to sam nie wie, co chce, w kołysce źle, w łóżeczku źle, na brzuchu też nie pasuje, leżenie na mnie też nie odpowiada, noszenie też nie, cmoka, że chce jeść jak próbuję dokarmić to dwa łyki i już koniec jedzenia... często widać, że jest zmęczony, bo ziewa i widać, ze walczy ze snem, ale tak jakby miał problem ze zaśnięciem, a jak już zaśnie to 3 minuty niespokojnego snu i po spaniu... nic na niego nie działa, więc ja w domu w ciągu dnia to nie jestem w stanie nic zrobić... zastanawiam się czy go nie przechwalili w tym szpitalu, bo wszyscy mówili, że to najgrzeczniejsze dziecko na oddziale a w domu mały diabełek... może coś jest w tym, co pisałyście o tym "ociotowaniu", pamiętam, że moja babcia też o tym dawno temu mówiła...

relganli4wkmj4ii.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecie tak gazikiem :)

Zakręcona współczuję ciężkiej nocki...nameczyl sie Oskarek :(

Zakocona więc jesteśmy właśnie na spacerku i tak pizga że mi wózek pcha...ale słońce czasem mamy...Mały śpi...wyszliśmy bez cyca a spał już godzinę w domku...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla dzięki :*

Faktycznie wiatr dzis taaaaki... a tymcio spi juz 2 godziny na balkonie :)

PauLLa lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa super rośnie Maluszek:)
    A jak z tymi szczepieniami??kciuki za bioderka w tak razie:*

Aaa i u nas chrapanie przez glutki a nic nie Odciagam...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla oj nameczyl ale bardziej nameczyl się on sam i przykro mi :-(
    Szczęśliwa myślisz że pomoże ? Kurcze może i masz rację ... Sama już normalnie nie wiem co robic bo momentami mam wrażenie zwe krople powodują jeszcze gorszy stan u niego a czasami pomagają eh masakra
    Szczęśliwa na FB priv ok ?
    Zaraz Ci wyśle zaproszenie

Hahahhaa mój Oskar słucha Polskiego hip hopu właśnie :-D
    Moja siostra zostawiła włączona piosenkę na kompie , wzielam go i słucha hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    u nas takie nasilone od tygodnia, ale od kąd kilka razy podczas karmienia odbijam i nosze w pionie to jest trochę lepiej. najgorzej z tym noszeniem w nocy bo karmimy się na leząco, ale jak mu tam to wszytsko pospływa to potem jest mniej tego charczenia. Aleksandra a ulewa twój maluch?

Właśnie jakiś czas temu zaczęła ulewać i to dość dużo, czasami zdarza też jej się zachłysnąć przy jedzeniu i wtedy mam wrażenie, że mleko idzie jej noskiem... Może faktycznie większą uwagę poświęcę odbijaniu, dzięki :-)

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok czekam na zapro i pogadamy :*

Maluda no tez jesrem ciekawa jak to z tym jest ... Nie zaszkodzi dziecka w tym wykapac a czlowiek jak juz sil nie ma to wszystkiego sie chwyta ..

Paula szczepienie za tydzien w srode po usg :)
    Dziekuje :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra jescze mi sie przypomnialo, żeby kłaść jednak na pochylonym jak tak charczy. Zastanawaim sie nad kupieniem poduszki klina...

21.10.2015 Leon <3
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra,Madu moja mala ma stwierdzoną wiotkość krtani juz od urodzenia:( także takie charczenie nie jest mi obce. Liwusia bardzo głośno oddycha no i w gardle ma taką jakby kluchę tzn ma chrypkę której nie może odkrztusić :((
    U każdego dziecka mija to w innym czasie. :(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Aleksandra jescze mi sie przypomnialo, żeby kłaść jednak na pochylonym jak tak charczy. Zastanawaim sie nad kupieniem poduszki klina...[/QUOT

Ja mam klina. Dziecko powinno być wyżej. :)!

3i49tgf6plfmlliy.png

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka nie mam zadnego zaproszenia , chyba ze jeszcze nie wyslalas :)

Dziewczyny jak ktoras ma ochote na Sab simplex piszcie za tydzien bede w Pl moge wam przywiesc , wiem ze macie swoje kropelki i jesli pomagaja bardzo sie ciesze ale jakvy ktoras chciala chetnie pomoge :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, no dokładnie takie coś jak u mojego tylko u nas to dopiero od tygodnia. czyli przy tym klin coś pomaga?

21.10.2015 Leon <3
  • madu Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci tez sie przekrecaja z boku na plecy podczas spania??? Bo przy tym naszym ulewaniu i charczeniu to ja mam zawał za kazdym razem jak go widze na plecach po tym jak kładłam go wyraźnie na boku...

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka mój Oskar ma to samo :-o
    Tak jakby ma chrypke której raz nie może odchrzaknac a raz może ,
    Aleksandra mojemu Oskarowi też się ulewa dość często i czasami się krztusi ale widze że je lapczywie , tak jakby mleko za szybko też mu lecialo .
    My mamy klina od urodzenia kupionego i spI na nim na boczku mimo wszystko .

Szczęśliwa masz zaproszenie ? Właśnie wyslalam

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2860 2861 2862 2863 2864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ