X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez Hela charczy jak maly warchlaczek;) psikam woda morska i właśnie jak kichnie to frida odzywam,ale tylko raz mega gluta odessałam,tak to sama wodnista wydzielina,a ciągnę ile sił w płucach:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa ale miałam przejebana noc :-( aż płakać mi się chciało jak Oskar tak wyl ! To nie był płacz a krzyk , prezenie , wyginanie się ...
    Masowalam go , odgazowac próbowałam , trochę poszło ale nie pryka już tyle co na początku :-( wtedy kłopotów żadnych nie miał a teraz ???
    Kurde Ja prawie nic nie jem żeby miało mu zaszkodzić , z nabiału jem raptem raz na dwa dni jajka , kefir pije że dwa razy w tyg ... Masakra .
    Esputicon nie pomaga , delicol nie pomaga ... Najgorsze jest to że mały dodatkowo dostał katar , charczy niesamowicie ... Sciagnelam mu glutki to były zielonkawe i białe :-( eh ... Masc majerankowa poszła pod nos a zaraz muszę tym sprayem z woda morska spsikac .

Herbatke robię tak
    Łyżka majeranku na szklankę 200 ml i parze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 12:50

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-* Uspokoiłyście mnie, bo to charczenie brzmi naprawdę przerażająco, chociaż muszę powiedzieć, że najgorzej jest nad ranem, w dzień jakby trochę przechodzi. Ile czasu u Was to już trwa?

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka u nas pomogly kropelki Sab simplex moze Ci kupic i wyslac ?

Lexie wlasnie czytalam o tym czarnym czyms na pewno kupie!
    Katarzyna my mam tego Mr.B z Lulalove na kolki ale tonto samo co termofor tylko firma robi swoje i cena tez ...

Wrocilismy od lekarza z dobrych wiesci mamy 60cm i 5540gram wszystko dobrze procz jednego bioderka za tydzien w srode usg i oby nic powaznego ... Szeroko teraz pieluszkujemy i wlasnie zrobilam to malemu odlozylam fo lozeczka i zasnal ... Czyzby to bylo to? Moze go boli te bioderko i dlatego jest niespokojny? Juz sama nie wiem zobaczymy ile pospi jak dluzej niz 5min to moze cos w tym byc .

Agaton zrovie jak mowisz od jutra odstawie caly nabial !
    Jejku uwielbiam te wasze rady! Zawsze sie znajdzie ktos kto podpowie i pomoze :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas mąz to robił i mega duzo wysysał białych mlecznych glutków a jak ja robię to prawie sama woda;/

Agaton, my się tez smiejemy że mamy warchlaczka :D

agaton lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • madu Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 wrote:
    Dzięki dziewczyny :-* Uspokoiłyście mnie, bo to charczenie brzmi naprawdę przerażająco, chociaż muszę powiedzieć, że najgorzej jest nad ranem, w dzień jakby trochę przechodzi. Ile czasu u Was to już trwa?

u nas takie nasilone od tygodnia, ale od kąd kilka razy podczas karmienia odbijam i nosze w pionie to jest trochę lepiej. najgorzej z tym noszeniem w nocy bo karmimy się na leząco, ale jak mu tam to wszytsko pospływa to potem jest mniej tego charczenia. Aleksandra a ulewa twój maluch?

21.10.2015 Leon <3
  • maluda Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Szczęśliwa biedulko,jak Wam pomóc..
    Skoro Aanaa wspomniala o znachorce to ja moze podpowiem-wykap Małego w czarcim żebrze.. Zawsze babcia mi opowiadala o tym i ze moze ktos dziecko "ociotował" Mozna to kupic w aptece lub sklepie zielarskim..

U nas najgorsze są dni, nasz syn w ogóle nie chce wtedy zasnąć, marudzi, płacze i jęczy, po jakimś czasie to sam nie wie, co chce, w kołysce źle, w łóżeczku źle, na brzuchu też nie pasuje, leżenie na mnie też nie odpowiada, noszenie też nie, cmoka, że chce jeść jak próbuję dokarmić to dwa łyki i już koniec jedzenia... często widać, że jest zmęczony, bo ziewa i widać, ze walczy ze snem, ale tak jakby miał problem ze zaśnięciem, a jak już zaśnie to 3 minuty niespokojnego snu i po spaniu... nic na niego nie działa, więc ja w domu w ciągu dnia to nie jestem w stanie nic zrobić... zastanawiam się czy go nie przechwalili w tym szpitalu, bo wszyscy mówili, że to najgrzeczniejsze dziecko na oddziale a w domu mały diabełek... może coś jest w tym, co pisałyście o tym "ociotowaniu", pamiętam, że moja babcia też o tym dawno temu mówiła...

relganli4wkmj4ii.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecie tak gazikiem :)

Zakręcona współczuję ciężkiej nocki...nameczyl sie Oskarek :(

Zakocona więc jesteśmy właśnie na spacerku i tak pizga że mi wózek pcha...ale słońce czasem mamy...Mały śpi...wyszliśmy bez cyca a spał już godzinę w domku...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla dzięki :*

Faktycznie wiatr dzis taaaaki... a tymcio spi juz 2 godziny na balkonie :)

PauLLa lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa super rośnie Maluszek:)
    A jak z tymi szczepieniami??kciuki za bioderka w tak razie:*

Aaa i u nas chrapanie przez glutki a nic nie Odciagam...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla oj nameczyl ale bardziej nameczyl się on sam i przykro mi :-(
    Szczęśliwa myślisz że pomoże ? Kurcze może i masz rację ... Sama już normalnie nie wiem co robic bo momentami mam wrażenie zwe krople powodują jeszcze gorszy stan u niego a czasami pomagają eh masakra
    Szczęśliwa na FB priv ok ?
    Zaraz Ci wyśle zaproszenie

Hahahhaa mój Oskar słucha Polskiego hip hopu właśnie :-D
    Moja siostra zostawiła włączona piosenkę na kompie , wzielam go i słucha hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    u nas takie nasilone od tygodnia, ale od kąd kilka razy podczas karmienia odbijam i nosze w pionie to jest trochę lepiej. najgorzej z tym noszeniem w nocy bo karmimy się na leząco, ale jak mu tam to wszytsko pospływa to potem jest mniej tego charczenia. Aleksandra a ulewa twój maluch?

Właśnie jakiś czas temu zaczęła ulewać i to dość dużo, czasami zdarza też jej się zachłysnąć przy jedzeniu i wtedy mam wrażenie, że mleko idzie jej noskiem... Może faktycznie większą uwagę poświęcę odbijaniu, dzięki :-)

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok czekam na zapro i pogadamy :*

Maluda no tez jesrem ciekawa jak to z tym jest ... Nie zaszkodzi dziecka w tym wykapac a czlowiek jak juz sil nie ma to wszystkiego sie chwyta ..

Paula szczepienie za tydzien w srode po usg :)
    Dziekuje :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra jescze mi sie przypomnialo, żeby kłaść jednak na pochylonym jak tak charczy. Zastanawaim sie nad kupieniem poduszki klina...

21.10.2015 Leon <3
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra,Madu moja mala ma stwierdzoną wiotkość krtani juz od urodzenia:( także takie charczenie nie jest mi obce. Liwusia bardzo głośno oddycha no i w gardle ma taką jakby kluchę tzn ma chrypkę której nie może odkrztusić :((
    U każdego dziecka mija to w innym czasie. :(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Aleksandra jescze mi sie przypomnialo, żeby kłaść jednak na pochylonym jak tak charczy. Zastanawaim sie nad kupieniem poduszki klina...[/QUOT

Ja mam klina. Dziecko powinno być wyżej. :)!

3i49tgf6plfmlliy.png

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka nie mam zadnego zaproszenia , chyba ze jeszcze nie wyslalas :)

Dziewczyny jak ktoras ma ochote na Sab simplex piszcie za tydzien bede w Pl moge wam przywiesc , wiem ze macie swoje kropelki i jesli pomagaja bardzo sie ciesze ale jakvy ktoras chciala chetnie pomoge :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, no dokładnie takie coś jak u mojego tylko u nas to dopiero od tygodnia. czyli przy tym klin coś pomaga?

21.10.2015 Leon <3
  • madu Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci tez sie przekrecaja z boku na plecy podczas spania??? Bo przy tym naszym ulewaniu i charczeniu to ja mam zawał za kazdym razem jak go widze na plecach po tym jak kładłam go wyraźnie na boku...

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka mój Oskar ma to samo :-o
    Tak jakby ma chrypke której raz nie może odchrzaknac a raz może ,
    Aleksandra mojemu Oskarowi też się ulewa dość często i czasami się krztusi ale widze że je lapczywie , tak jakby mleko za szybko też mu lecialo .
    My mamy klina od urodzenia kupionego i spI na nim na boczku mimo wszystko .

Szczęśliwa masz zaproszenie ? Właśnie wyslalam

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2860 2861 2862 2863 2864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ