X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa mamusiu - mój mąż jak był maleńki miał wybite bioderko. Teściowa opowiadała, że strasznie płakał i krzyczał całymi dniami. W końcu pojechali do jakiegoś znachora i on mu to biodro nastawił. Od tej pory całkiem inne dziecko. Myślę, że może być coś na rzeczy z tym biodrem!

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Oliwka też charczy. Mamy jej psikać wodą morską i układać na brzuszek żeby gilki wylatywały. Fridy używać jak najmniej żeby nie podrażniać śluzówki nosa. U Oliwki wypada zawsze kawałek mleczka plus malutkie gilki.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no juz trzecia osoba pisze mi o znachorze kurcze tylko gdzie ja go znajde ...

Zakretka napisz do mnie bo ja na tel i cos nie moge :\

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu moja mala śpi przeważnie na pleckach bo tak lubi. Wiem że ta pozycja jest niewskazana przy wiotkości bo lepiej na boczku ale jak ja przy niej jestem caly czas to niech śpi. Dzieciom sie gorzej oddycha na wznak :/
    Ta poduszka klin jest zalecana bo niby lepiej jest dla maluszkow oddychać ale w tym prawdy. Ja ten klin kupiłam jak byłam w ciąży (20zl na allegro). I chyba wykrakałam.
    Malej tez lubi cofać się mleczko do przełyku. Wtedy jak śpi na wznak to słyszę jak połyka tak gwałtownie jakby miała cala buzie mleczka. Wtedy ja pionizuję szybko i jest ok. W nocy tez jej się to zdarza ale śpi ze mną m.in właśnie przez ta wiotkość krtani:/
    Plusem tej wady jest to że zawsze słychać jak oddycha a oddycha naprawdę głośno.
    Wyrosną z tego dzieciaczki;) jestem dobrej myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 15:00

3i49tgf6plfmlliy.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuu R wrócił z pracy i stał na dworze z Małym a ja poszłam na chwilke do domu bo R coś chciał,no i zła poszłam bo mógł iść sam to nie...wróciłam do nich a Adi płakał w wózku...R nic poza bujaniem wózka nic nie robił. Szybko do domu a tu taki ryk...cyc w buzi nic nie pomagał,lulanie na rękach,i dopiero cyc,przysnął na chwile i zaraz znowu się mega zanosi...zasnął i znowu płacz...głowa zaczęła mnie boleć strasznie ale wzięłam na ręce i zasnął. Teraz śpi w bujaczku. Jestem wykończona:(

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, no własnie się mu cofa tez jak lezy na plecach i dokładnie to samo robi co Twoja, a ja mam wtedy zawał że się udusi. no nic trzeba to jakos przetrwać:)

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu mój się przekreca z boku na plecy - śpi w walkach stabilizujacych ale potrafi je wyrwać i się przekręcić. Tez mamy poduszkę klin.

Mały właśnie od 3 tyg zaczął ulewac. Nic nie pomagało - odbijanie w pionie w różnych pozycjach, nieodbijanie, trzymanie w pionie na rękach. Nic. Dopiero jak zaczęliśmy go po karmieniu kłaść na brzuchu - beka bardzo szybko, uleje trochę ze dwa razy małe ilosci i jest spokój. I nie daje drugiej piersi - tak jeszcze bardziej ulewal. A, jeszcze leki daje zawsze przed karmieniem żeby nie wywołać odruchu wymiotnego.

Dziewczyny która stosuje pampers 3? One są jakieś bardzo duze czy mi się zdaje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 20:10

• agania Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak przebiegał pierwszy skok rozwojowy u Waszych maluszków? Moja Oliwka od 3 dni nie chce smoczka, chce ciągle na ręce i cyca, dużo marudzi i płacze. Już brak mi sił. Czy to może być skok rozwojowy? Ile to trwa?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka u nas jeszcze dady2. Miałam pampersy, ale moje dziecko przesikiwało je.

Kiedy zaczynają się okresy czuwania? Majka dzisiaj miała dwa, każde po 4h! Za godzinę powinna być kąpiel, ale po tym jak ciężko ją było utulić chyba odpuszczę :/

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania tak czytam co napisałaś i może to ten skok u Nas. Znalazłam coś takiego "dzieci urodzone np. 2 tyg. później przechodzą swój skok 2 tyg. wcześniej i odpowiednio dzieci urodzone wcześniej przechodzą to później. Wszystko związane jest z rozwojem mózgu dziecka."
    Majka jest z 41tc więc by pasowało.

agania lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja to nie zauważyłam u nas tego skoku rozwojowego
    U nas cudowny dzien, dużo spania, a wieczór jeszcze lepszy. Byli znajomi, Hela siedziala z nami w bujaczku i sluchala o czym gadamy <3

Little Frog lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e15b588fda29.jpg

zakocona, Mikejla, onka, Little Frog, lojkalojka, PauLLa, szczesliwa_mamusia21, Blondik, Lexie, polkosia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka, my założyliśmy już pampersy 3. Nie wiem co to znaczy "jakieś bardzo duże". Na naszego niewiele przyduże, ale lepsze to niż przymałe dady 2. Na noc pampersy 3 już stosować będziemy, a w ciągu dnia dady 2 do wykończenia paczki (niewiele zostało) i przechodzimy całkowicie na pampersy 3.

Nasz dziś w ciągu dnia super. No może niepotrzebnie popłakał się na spacerze i szybko wróciliśmy (po 40min), ale teraz usypiamy już od godziny i niezbyt nam idzie :/ Nie wiem czy to przez to, że spał 2h 16-18 czy po prostu dzisiaj walka będzie z usypianiem dla odmiany :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 21:24

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny horror przezylam chwilowo wcześniej ...
    Oskarek zasnął po butli , odbiło mu się strasznie , jak staremu dziadkowi haha
    No i spał pół h , mowie a wejde go podejrzec do pokoju stałam patrzyłam a nagle on chlusnal mlekiem wymiocinami z buzki zaraz nos ale aż zaczął się dlawic niesamowicie , Ja szybko wpadlam wzielam go odwrotnie wyklepalam po plecach on aż się prezyl nie mógł oddechu złapać ale chwila i poszło ładnie ale zarzygal się cały dosłownie więc wykąpać poszlam go , wypielwgnowalam , nakarmilam , ululalam i zasnął ładnie i śpi już jakąś 2 h a Ja pranie zrobilam , posprzatalam z suszarki , w kuchni posprzatalam ... Ale zagladam co pięć minut do niego dosłownie . W życiu tak się nie przerazilam ani od jak dziś !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis mielismy miec szczepienie na wzw ale moja rano wstaje z zatkanym nisem i odciagam zielone gile. Doktor nie zdecydowała sie zaszczepić i dostalysmy skierowanie na wymaz z nosa. Jak bedzie dobry wynik to 2 grudniu zaszczepimy wzw razem z 5 w 1. Gdybym ja dzis zaszczepila to myslalabym ze marudzi od tego a tak nie mam na co zwalic. Od ponad 2 godzin telepie ja na rekach. Co prz6a n ie znow sie budzi.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Natalka ma juz 64 cm i wazy 5310g :)

onka, lojkalojka, Little Frog, PauLLa, paula1, Katarzyna87, agania, Blondik, Lexie lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, u nas wlasnie tak bylo. Nasze dziecko aniol przez 3 dni nie schodzilo z rak i mialo problemy ze snem. Po skoku Ignaś zaczął się do mnie uśmiechać ;)
    Zakrętka, nie eyobraźam sobie czegos takiego ;(

agania lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona miałam na myśli to ze jak z 1 przechodziłam na 2, to 1 były trochę małe, a 2 akurat. Teraz 2 juz się robią małe ale 3 jeszcze za duże.

• soraya Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona masakra. Dobrze ze od razu zareagowalas. Ja czasem sobie mysle coby bylo jakbym byla sama i wyszla np.do toalety a dziecko by mi sie w tym czasie ulalo i zachlysnelo.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w poniedziałek minelo mi 6 tygodni od porodu a nadal plamie. Jak to u was? Onka i Szczesliwa wy tez rodzilyscie 5.10.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
‹‹ 2861 2862 2863 2864 2865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ