X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dalej walczymy z pleśniawkami, ja myślę, że źle "pędzluję" ten jęzorek, bo trochę sie boję pchac palec głeboko żeby nie zwymiotowala. Połozna powiedziala, że pomaga tez dawanie nieco przegotowanej wody po kazdym "posiłku" zeby dzieciaczki przepłukaly sobie buźkę.. Choc ja myślę, ze u nas te plesniawki pojawiły się głównie przez to ulewanie przez sen.

Na kolkę nam trochę pomogło dawanie Delicolu+Bobotic do każdego posiłku, tzn. bobotic 6 razy dziennie tylko (jesli jest wiecej karmień). I jets lepiej, choć zdarzają się potwrne wrzaski ;/

Od dzis postanawiam, ze Madzia dostanie jedną porcję mm na noc... Spała po mleczku 5 godzin, nie szamotała się przy pustawym cycku i obie jestesmy wypoczete... Jestem złą matka? I postaram się poprzesuwac pory karmień, bo wczoraj od 21do 0:30 oczy szeroko otwarte i chciala się "bawić"...ja byłam już taka zmeczona, ze nawet nie słyszałam jej płaczu i tego jak małż z nią ponad godzinę "chodził"...heh :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik jaką zła matka ! A idź że :-*
    Bardzo dobrze robisz , to wasza decyzja przecież nikt na Ciebie się nie rzuci za to hehe
    Agania no nie ? Jednak instynkt matki to jest to :-)
    Kochana mój Oskar wisi tak samo na cycku , u siebie będzie spał ale woli ze mną ... Śpi mu się wybornie wręcz i dłużej !!
    Ale Ja nie chce pozwalać mu za bardzo bo wiadomo że dzieci mega szybko się przyzwyczajaja a później przerabane będziemy z D mieli bo dziecka z łóżka nie wyciągniemy.
    Dziś mały wyjątkowo spał że mną znów bo się balam i słusznie bo w nocy znów mu mleko nosem poszło ale lekko w porównaniu do tego co było . Zresztą o dziwo w nocy dziś mi się przyprezyl o 12 tak jak ostatnie dni się też o 12 zaczynały wzielam go na karmienie i zasnelismy to bez prezenia noc przeżył ... :-)
    Zaraz położna do Nas przyjdzie , muszę z nią porozmawiać o tym wszystkim

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    My tez dalej walczymy z pleśniawkami, ja myślę, że źle "pędzluję" ten jęzorek, bo trochę sie boję pchac palec głeboko żeby nie zwymiotowala. Połozna powiedziala, że pomaga tez dawanie nieco przegotowanej wody po kazdym "posiłku" zeby dzieciaczki przepłukaly sobie buźkę.. Choc ja myślę, ze u nas te plesniawki pojawiły się głównie przez to ulewanie przez sen.

Na kolkę nam trochę pomogło dawanie Delicolu+Bobotic do każdego posiłku, tzn. bobotic 6 razy dziennie tylko (jesli jest wiecej karmień). I jets lepiej, choć zdarzają się potwrne wrzaski ;/

Od dzis postanawiam, ze Madzia dostanie jedną porcję mm na noc... Spała po mleczku 5 godzin, nie szamotała się przy pustawym cycku i obie jestesmy wypoczete... Jestem złą matka? I postaram się poprzesuwac pory karmień, bo wczoraj od 21do 0:30 oczy szeroko otwarte i chciala się "bawić"...ja byłam już taka zmeczona, ze nawet nie słyszałam jej płaczu i tego jak małż z nią ponad godzinę "chodził"...heh :)

My pedzlowalismy Nystatyna- na recepte. Po tygodniu wszystko zniknelo. A jak boisz sie wkladac palec to owin na "raczke" lyzeczki gazik, palcem pociagnik brodke dziecka do dolu (zrobi jamochlona) i ta lyzeczka smaruj. A jak sie nie uda to w najgorszym wypadku dziecko possa ten gazik i preparat "wyciumka".

Bąbelek lubi tę wiadomość

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe a jak dawkoalas nystatyne ? Ja juz 20dnien pdaje i plesniawki sa nadal :/

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wcale nie jesteś złą matką. Madzia będzie spokojna i Ty wyspana i szczęśliwa - szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko :)
    Ja mogę powiedzieć o sobie zła matka, bo zamiast dać dziecku na noc mm to męczę siebie i ją i wisimy na cyckach 1,5h aż Oliwka się nie naje i pójdzie spać. Co prawda śpi później po 5h - czyli najedzona, ale co ja się nawkurzam i ona to nasze.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 1 do 4 nie spalismy , cos sie malemu przestawilo :( mam nadzieje ze dzis juz bedzie ok !

Dziewczyny czemu uwazacie ze jak podacie mm to jestrscie zle? Tu nikt nic nikonu nie powie to wasze dzieci i wy decydujecie . Ja daje na noc mm i nie jest mi z tym zle bo 15 min i spimy i dokladnie szczesliwa mama szczesliwe dziecko :) wiec jak sobie raz pomozemy w nocy czy dzien mm to wcale nie robi z nas gorszych mam ! Przeciez po to te mleczka sa ! :)

Milego dnia :)

lojkalojka, Blondik, Little Frog, Bąbelek, paula1, ZakręconaOna, maluda, onka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swiete slowa Szczesliwa :)

szczesliwa_mamusia21, maluda lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, a ja uważam, że dobrze robisz nie wciskając sztucznego. Karmienie piersią łatwe nie jest czasami, ale warto o nie walczyć. Też mi mały wisi na cyckach wieczorami (czasem aż wsadzam mu palec żeby puścił sutka, bo już boli), ale nie zamierzam dokarmiac mm tylko z tego powodu.
    Każda oczywiście robi, jak chce i nie uważam, że jak dokarmia, to jest złą matką.

Mały poszedł spać o 2:20. Rekord. Potem pobudka o 4 i 7 i chyba potem jeszcze raz (ale byłam tak nieprzytomna, że nie jestem pewna czy karmiłam czy nie) i przed 10. Teraz usnął na cycku ale nie dam mu spać. Dzisiaj L wychodzi po kąpieli małego na imprezę, a ja sama takiego usypiania nie przetrwam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:25

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    PePePe a jak dawkoalas nystatyne ? Ja juz 20dnien pdaje i plesniawki sa nadal :/
    Zalecenie-3 razy dziennie. Wyszlo srednio 2 razy dziennie. U nas bialy jezor i plesniawki pojawily sie z powodu grzybicy- mialam straszne rany na sutkach a mimo to karmilam Malego i prawdopodobnie oboje sie zarazalismy.

• madu Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona masakra. dobrze, że tak się skończyło. Ja też jak cos robie w kuchni to co chwilę chodze patrzyć. a w ciagu dnia mały śpi obok w kolysce. Kilka razy juz tez mi sie tak zakrztusił ze mi serce stawało.

Co do podawania mm, każdy robi jak chce . Ja jestem bardzo za kp ale przedwczoraj pierwszy raz od 3 tygodni się złamałam i podałam mm na noc bo w cyckach susza. Dzieki tym 3h regeneracji od wczoraj mam tyle mleka ze mi kapie. Ja ni emoge patrzyć jak sie mały szamota przy piersi z której nic nie leci. myśle o sobie wtedy gorzej niż wtedy gdy podaje mm.

21.10.2015 Leon <3
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk puk ja jak Filip z konopii wyskakuje co jakis czas :)

Czesc!

Ja dlatego nie mam w domu mm zeby nie kusiło w razie co, ale jak narazie tfu tfu nie potrzebujemy dokarmiać sztucznie. Michał zaczął ładnie spac w nocy, jedyny problem jest z uśpieniem, a jak juz zaśnie to jest gitara :) oczywiscie kochane mamuśki wszystkie jesteście! I te co karmią piersią i te co karmią mm! :*

Czy tutaj w ogóle jest jakaś laska, której bobo nie ma problemów z brzuszkiem? Kolki etc ? Czytam i prawie każda z Was ma z tym problem :( życzę Wam zeby to wszystko szybko przeszło, a sobie zeby sie nic nie pojawiło :D

Jadłam masło orzechowe z dżemem i nic sie nie stało! Żadnego bólu żadnego uczulenia ufff

Dziewczyny pisalyscie kiedyś o pieluchach. Dla mnie te dada 1 comfort premium sa super! Fajnie sie zapinają i sa miękkie, a pupa śliczna po nich- zero wgniotkow na skórze. Co Wam w nich nie pasuje? Moze 2 sa gorsze?

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały usnął sam w bujaczku po cycku o.O zdążę zjeść śniadanie?

Jaroszka, ja mam dady2 premium teraz u siebie i pampersy3 comfort. Gigantyczna różnica, jak miękkie są pampersy w porównaniu do sztywnej dady. Nigdy jej więcej.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu Zak wlasnie przeczytałam Twojego posta! Ja bym na zawał zeszła...jednak instynkt macierzyński nie zawiódł!
    Kurczę moj syncio tez strasznie ulewa...denerwuje mnie to, ale położna powiedziała, ze najlepsza pozycja do karmienia zeby zmniejszyć ulewanie to na leżąco brzuszek do brzuszka - i fakt działa! W nocy tak karmie i nawet czasem nie biorę go do odbicia tylko kładę na bok i nie ulewa...moze strużka poleci maleńka.

Dziewczynki, a jakie plany na weekend? Ja czekam wlasnie na koleżankę, jutro kino z siostra, a w niedziele sesja Michalka- sąsiadka nam bedzie robic- młody początkujący fotograf- lubię takich, bo sie starają bardziej :)

aanaa lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Mały usnął sam w bujaczku po cycku o.O zdążę zjeść śniadanie?

Jaroszka, ja mam dady2 premium teraz u siebie i pampersy3 comfort. Gigantyczna różnica, jak miękkie są pampersy w porównaniu do sztywnej dady. Nigdy jej więcej.

Hmm no wiadomo pap,persy sa bezkonkurencyjne, ale mnie strasznie drażni ich zapach, Ciebie nie?
    Jeszcze happy belli sa niezłe ... Stosujemy rożne, bo takie dostaliśmy, a pampersiaki sie skończyly

relgh371crdcdbv2.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Zakręcona!Coś strasznego!Az gęsią skórkę dostałam!Dobrze,że wszystko się szczęśliwie skończyło!! Jejuuu jak to trzeba uważać,Tymcio śpi to ja też często chodzę zerknąc na Niego.

Soraya,u mnie minęło w srode 6 tygodni i też jeszcze plamię ale takim już żółtym śluzem..

My tez walczymy z pleśniawkami,wczoraj gazikiem przecierałam a dziś smoczek aftinem posmarowałam bo Młody marudny od rana,ciężko mi było nawet gile odessać..

My mamy obecnie pampersy 2 a 1 mieliśmy dady i jestem zadowolona z obu :)

Zaraz wystawie Młodego na balkon,może pośpi dłużej,ja mam tyle roboty jeszcze,przyjeżdza moja siostra z rodzinką na weekend i wiadomo,trzeba ich ugościc :)

Aaaa i jeszcze jedno.. u nas w szafie stoi opakowanie mm w razie czego :) Nie uważam więc żeby dokarmienie było czymś strasznym.Blondik-głowa do góry! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:53

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dady 2,ale od wczoraj Hela miała podrażniona pupę, zmieniliśmy na zielone pampersy i od razu sie pupcia zaleczyla. Przy dadach nie pomagala mąka ani wietrzenie. Juz ich nie kupie,babydream byly duuzo lepsze. Ale to wlasnie różnie różnym dzieciom pasuje.
    Co do karmienia to oczywiście wszystkie jestesmy super mamuski:) ja z tych co nie dokarmiają,ale mam puszkę w szafce. Ja nie mam jakos bardzo dużo tego mleka,a jak byl wieczór,ze 6 razy ja przystawialam,to od tej pory wieczorem mam duuuzo mleczka i nie ma juz problemu,ze się nie najadą,czasem mam wrażenie,ze nie wyjada do konca nawet,ale odrywam ją i przystawiam do drugiego,żeby oproznila:)
    A my dzisiaj spalismy do 10:30 i położna nas obudzila haha:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moja mala usnęła o 2 w nocy!! Tak plakala chyba jej te pleśniawki przeszkadzały bo dziwnie szarpała smoka!
    Dzis byłyśmy na szczepieniu byly dwa wkucia jedno na żółtaczkę i jedno 5w1. Ciekawe jak mala zniesie...
    A pediatra mowil żeby ten Aphtin sobie w nosa wsadzić bo to jest badziew...i faktycznie dziewczyny same widzicie ze nie ma poprawy?!
    Kazala mi kupic gencjanę i dać dwie kropelki najlepiej na smoka i niech ciumka.
    Mala dzis 6tyg i wazy 4900 to chyba nie dużo choc pani dr mówi ze waga super.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, u nas nie ma póki co problemów z brzuszkiem, kolek, etc. Oby się już nie pojawiły. Starsza córka też nie miała, a jadłam przy niej wszystko. Tak więc nie wiem od czego to zależy. Teraz też jadłam już smażone i czekoladę, tudzież inne słodycze i na razie cisza. Tylko aby nie było zbyt słodko, Emilia od kilku dni rano włącza tryb marudzenia, taki w stylu "sama nie wiem, co bym chciała robić". No i ulewanie czasem małą wybudza, co też ją złości.
    jaroszka wrote:
    Puk puk ja jak Filip z konopii wyskakuje co jakis czas :)

Czesc!

Ja dlatego nie mam w domu mm zeby nie kusiło w razie co, ale jak narazie tfu tfu nie potrzebujemy dokarmiać sztucznie. Michał zaczął ładnie spac w nocy, jedyny problem jest z uśpieniem, a jak juz zaśnie to jest gitara :) oczywiscie kochane mamuśki wszystkie jesteście! I te co karmią piersią i te co karmią mm! :*

Czy tutaj w ogóle jest jakaś laska, której bobo nie ma problemów z brzuszkiem? Kolki etc ? Czytam i prawie każda z Was ma z tym problem :( życzę Wam zeby to wszystko szybko przeszło, a sobie zeby sie nic nie pojawiło :D

Jadłam masło orzechowe z dżemem i nic sie nie stało! Żadnego bólu żadnego uczulenia ufff

Dziewczyny pisalyscie kiedyś o pieluchach. Dla mnie te dada 1 comfort premium sa super! Fajnie sie zapinają i sa miękkie, a pupa śliczna po nich- zero wgniotkow na skórze. Co Wam w nich nie pasuje? Moze 2 sa gorsze?

jaroszka lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik w takim razie ja jestem mega złą mamą bi tylko mm podaję. a tak serio to przestań się zamartwiać.
    Zakrętka to miałaś horror.

Wybaczcie ale was nie nadrobie bo za chwile mała pewnie się obudzi, nakarmię ją i lecimy na spacer.

Dopiero jem śniadanie... wczoraj pól dnia po za domem to dziś trzeba było posprzątać.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem kiedy wy macie czas na gotowanie i sprzątanie. Ja nie mam czasu żeby zjeść a co dopiero robić inne rzeczy :/

Jaroszka, w życiu nie wachalam pampersow. Chyba tylko po to, żeby sprawdzić czy kupa jest.

polkosia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2863 2864 2865 2866 2867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ