X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona Tadek taki absorbujący czy odsypiasz?
    Ja nie mam czasu mniej wiecej co godzinę, dwie na półtorej dwie godziny kiedy to sie karmimy przebieramy gadamy, jak widze ze zaczyna ziewac to siup na drzemkę i tak cały dzień. Podwieczór tylko jedna dłuższa przerwa ok 4 h aktywności a tak to jest czas na wszytsko

21.10.2015 Leon <3
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez pampersy śmierdzą ale są fajne bo miękkie :)

jaroszka lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Ja nie wiem kiedy wy macie czas na gotowanie i sprzątanie. Ja nie mam czasu żeby zjeść a co dopiero robić inne rzeczy :/

Jaroszka, w życiu nie wachalam pampersow. Chyba tylko po to, żeby sprawdzić czy kupa jest.

Ja tez nie przykładałam do nosa i sie nimi nie inhalowałam...poprostu czuć w powietrzu jak po nie sięgam.
    Dziewczyny czy tylko ja uważam, ze pampersy strasznie chemia jadą?

aanaa, agania lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam czas na wszystko i sprzątanie i gotowanie :) moje dziecko jest poprostu cudowne :P
    Z reszta nie wyobrażam sobie nie ugotować obiadu dla siebie i męża skoro siedzę w domu

madu, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka dla mnie też pampersy śmierdzą chemią i chusteczki to samo.
    U nas też obiad zawsze zrobiony i w domu w miarę ogarnięte :) nawet mimo tego, że Oliwka wisi od kilku dni na cycku non stop.

jaroszka, madu lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ufff, bo juz myslalam, ze mam coś z węchem :)

agania lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b9c79c61679.jpg

Jak nakarmiony to wtedy moge pozować do zdjeć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 15:09

onka, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, PauLLa, maluda, lojkalojka, Bąbelek, madu, Katarzyna87, zakocona, ZakręconaOna, agania, agaton, paula1, polkosia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pieluch to najbardziej mi odpowiadają babydream, ale dzisiaj to już nie wiem, czy dobrze robie stosując je. Maciek miał od paru dni bardzo odparzoną pupę, dostaliśmy od pediatry maść apteczną z witaminą A. szybko pomogła, po dwóch dniach nie było już nic. dzisiaj o 8 rano patrzyłam - pupa super. o 10.45 zrobił kupę, o 10.50 wzięłam go do przewinięcia, a tam taaakie odparzenie! no i już nie wiem, czemu tak się dzieje. cały czas używamy pieluszek babydream, nic nie zmieniałam dzisiaj. pupę przemywamy wacikiem nasączonym wodą. przewijamy go z 10 razy dziennie, godzinę dziennie leży też z gołą pupą, żeby wietrzyć...

co do mm - ja też dokarmiałam na wieczór, żeby Mały był najedzony i spał. teraz wystarcza mu już pierś na wieczór, ale uważam, że ważniejsze jest, żeby Mama była wypoczęta i dziecko najedzone - jak dzieciak się co chwilę budzi, to też nie jest dla niego dobre.

szczesliwa_mamusia21, maluda lubią tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okna tez mam problem z pupa...nie moge wyleczyć odparzenia...a robię tak samo jak ty :( chyba nasze maluchy maja bardzo wrażliwa skore i tyle...ja stosuje od wczoraj maść z cynkiem PENATEN i pomału znika, ale pomału...ja z kolei od tej maści mam suche paluchy- opuszki....wiec niezłe wysusza skore ta maść...muszę spróbować sudocrem

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka godzinę nie wietrze- jak Ty to robisz?

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka biorę przewijak na kanapę, zawijam luźno w tetre i ze 3 razy ja wymieniam. . .

• zakocona Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, posiedz sobie z Tadkiem, to zrozumiesz czemu nie ma obiadu i nie jest posprzatane u nas. Ja dziś nie miałam czasu obiadu sama zjeść.

Madu, gdzie tam odsypiam. Przecież on mi nie da. Dzisiaj spał 10 min rano w bujaczku (udało mi się zjeść śniadanie), 40 min na spacerze i 40 min w łóżku + 20 min w chuście (bo go tak uspiłam w końcu). A tak to ciągle albo noszę albo guga albo beczy albo go karmie albo przewijam. Nie mam na nic czasu oprócz niego i codziennie tylko czekam na powrót L żeby choć trochę pobyć sama ze sobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 16:08

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile podajecie czopka glicerynowego Maluszkowi???1/3 będzie ok???nagle z dnia na dzień przestał robić kupki i całe dnie męczy się i pręży przy bączkach...dziś po kąpieli chce podać jeśli nadal nic nie będzie...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czasem jedna kwasni3ejsza kupa wystarczy, minuta i pupa odpazona, nie zawsze to przez to ze cos zle robimy. u mnie na odpazenia najlepszy ssudokrem na zmiane z bepanntenem.

ciekawe od czegoto zalezy ze niktore z naszych dzieci daja zyc a inne nie ;)

onka, polkosia lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna powiedziała dokładnie tak samo jak pisze Madu. Kwaśna kupa i odparzenie gotowe.
    My też używamy sudokremu i bephantenu na zmianę i odparzeń już nie ma. Dodatkowo kąpiemy w oilatum.

onka, madu, polkosia lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja dawałam 1/3czopka właśnie tak jak mówisz. Babka w aptece kazała caly wepchać! Szalona kobieta...przecież dupinke by tą malutka rozerwało:P

3i49tgf6plfmlliy.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Battinka :* jak cały czopek??? Jeszcze biegunki dostalby taki Maluszek :/

Katarzyna właśnie tak mi się przypomniało że któraś pisała że przy jednym pampersie może być ładna dupka a przy następnej mega odparzenie.
    Piza tym ja sudokrem na odparzenia używam a do codziennej pielęgnacji z nivei krem na odparzenia i dupcia śliczna:)

Zakocona ja czasami Małego zostawiam samego w bujaczku i gotuje,jak śpi to sprzątam mega szybko,jednak są dbi kiedy nic nie zrobie bo Adrianek nie pozwala...a zarwane noce najgorsze :(

Jaroszka słodki widok <3

Laski u mnie jak zwykle R i Mały śpią a ja tv oglądam zamiast spać eeee :D

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to kazdy dzien inny :/ Wczoraj caly dzien maly plakal i nic nie zrobilam , a dzisiaj dziecko aniol :)
    Dziewczyny ile dziecko kp powinno robic kupek dziennie ?

jaroszka ,ale Michaalk ma piekne oczki i super wloski :)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla, ja swojego też zostawiam w bujaczku. Jak wytrzyma 10 min, to jest wow. A tak to się zaczyna nudzić i beczec. Zresztą od gotowania w domu jest L w sumie u nas. Jemu lepiej to wychodzi :)
    U nas odkurza się samo na szczęście, jak wychodzę z małym na spacer. Sprzątam też na szybko kiedy mały śpi. Ale nie jest u nas idealnie i mam to gdzieś :)

madu, Little Frog, Kasia82 lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, nasz różnie robi. Dzisiaj były dwie na razie.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2864 2865 2866 2867 2868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ