Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakocona Tadek taki absorbujący czy odsypiasz?
Ja nie mam czasu mniej wiecej co godzinę, dwie na półtorej dwie godziny kiedy to sie karmimy przebieramy gadamy, jak widze ze zaczyna ziewac to siup na drzemkę i tak cały dzień. Podwieczór tylko jedna dłuższa przerwa ok 4 h aktywności a tak to jest czas na wszytsko21.10.2015 Leon -
zakocona wrote:Ja nie wiem kiedy wy macie czas na gotowanie i sprzątanie. Ja nie mam czasu żeby zjeść a co dopiero robić inne rzeczy
Jaroszka, w życiu nie wachalam pampersow. Chyba tylko po to, żeby sprawdzić czy kupa jest.
Ja tez nie przykładałam do nosa i sie nimi nie inhalowałam...poprostu czuć w powietrzu jak po nie sięgam.
Dziewczyny czy tylko ja uważam, ze pampersy strasznie chemia jadą?aanaa, agania lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b9c79c61679.jpg
Jak nakarmiony to wtedy moge pozować do zdjećWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 15:09
onka, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, PauLLa, maluda, lojkalojka, Bąbelek, madu, Katarzyna87, zakocona, ZakręconaOna, agania, agaton, paula1, polkosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyco do pieluch to najbardziej mi odpowiadają babydream, ale dzisiaj to już nie wiem, czy dobrze robie stosując je. Maciek miał od paru dni bardzo odparzoną pupę, dostaliśmy od pediatry maść apteczną z witaminą A. szybko pomogła, po dwóch dniach nie było już nic. dzisiaj o 8 rano patrzyłam - pupa super. o 10.45 zrobił kupę, o 10.50 wzięłam go do przewinięcia, a tam taaakie odparzenie! no i już nie wiem, czemu tak się dzieje. cały czas używamy pieluszek babydream, nic nie zmieniałam dzisiaj. pupę przemywamy wacikiem nasączonym wodą. przewijamy go z 10 razy dziennie, godzinę dziennie leży też z gołą pupą, żeby wietrzyć...
co do mm - ja też dokarmiałam na wieczór, żeby Mały był najedzony i spał. teraz wystarcza mu już pierś na wieczór, ale uważam, że ważniejsze jest, żeby Mama była wypoczęta i dziecko najedzone - jak dzieciak się co chwilę budzi, to też nie jest dla niego dobre.szczesliwa_mamusia21, maluda lubią tę wiadomość
-
Okna tez mam problem z pupa...nie moge wyleczyć odparzenia...a robię tak samo jak ty
chyba nasze maluchy maja bardzo wrażliwa skore i tyle...ja stosuje od wczoraj maść z cynkiem PENATEN i pomału znika, ale pomału...ja z kolei od tej maści mam suche paluchy- opuszki....wiec niezłe wysusza skore ta maść...muszę spróbować sudocrem
-
nick nieaktualny
-
Jaroszka, posiedz sobie z Tadkiem, to zrozumiesz czemu nie ma obiadu i nie jest posprzatane u nas. Ja dziś nie miałam czasu obiadu sama zjeść.
Madu, gdzie tam odsypiam. Przecież on mi nie da. Dzisiaj spał 10 min rano w bujaczku (udało mi się zjeść śniadanie), 40 min na spacerze i 40 min w łóżku + 20 min w chuście (bo go tak uspiłam w końcu). A tak to ciągle albo noszę albo guga albo beczy albo go karmie albo przewijam. Nie mam na nic czasu oprócz niego i codziennie tylko czekam na powrót L żeby choć trochę pobyć sama ze sobą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 16:08
-
dziewczyny czasem jedna kwasni3ejsza kupa wystarczy, minuta i pupa odpazona, nie zawsze to przez to ze cos zle robimy. u mnie na odpazenia najlepszy ssudokrem na zmiane z bepanntenem.
ciekawe od czegoto zalezy ze niktore z naszych dzieci daja zyc a inne nieonka, polkosia lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Dziękuję Battinka :* jak cały czopek??? Jeszcze biegunki dostalby taki Maluszek
Katarzyna właśnie tak mi się przypomniało że któraś pisała że przy jednym pampersie może być ładna dupka a przy następnej mega odparzenie.
Piza tym ja sudokrem na odparzenia używam a do codziennej pielęgnacji z nivei krem na odparzenia i dupcia śliczna:)
Zakocona ja czasami Małego zostawiam samego w bujaczku i gotuje,jak śpi to sprzątam mega szybko,jednak są dbi kiedy nic nie zrobie bo Adrianek nie pozwala...a zarwane noce najgorsze
Jaroszka słodki widok
Laski u mnie jak zwykle R i Mały śpią a ja tv oglądam zamiast spać eeee -
U mnie to kazdy dzien inny
Wczoraj caly dzien maly plakal i nic nie zrobilam , a dzisiaj dziecko aniol
Dziewczyny ile dziecko kp powinno robic kupek dziennie ?
jaroszka ,ale Michaalk ma piekne oczki i super wloski
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Paulla, ja swojego też zostawiam w bujaczku. Jak wytrzyma 10 min, to jest wow. A tak to się zaczyna nudzić i beczec. Zresztą od gotowania w domu jest L w sumie u nas. Jemu lepiej to wychodzi
U nas odkurza się samo na szczęście, jak wychodzę z małym na spacer. Sprzątam też na szybko kiedy mały śpi. Ale nie jest u nas idealnie i mam to gdzieśmadu, Little Frog, Kasia82 lubią tę wiadomość