X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No napewno zla noc byla :(
    Moj maly , zeby zrobic kupe lub pruta potrzebuje kilku godzin stekania .
    On sie meczy i ja .

zakocona tak sie martwilas ,ze sama zostajesz,a tu Tadek taka niespodzianke Ci zrbil :)
    Oby juz kazda noc taka byla .
    aagatkaa ja bym skonsultowala te kupy z innym lekarzem .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za ro noc idealna. Młoda zasnęła o 22 sama w łóżeczku, pobudka o 4:30 tez sama w łóżeczku zasnęła, i teraz karmienie;) ja to jestem taka wyspana przy niej jak nigdy,ani w ciąży,ani jak so pracy chodziłam to tyle nie spalam;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też masakra. Krople przed jedzeniem nie pomagają nic a nic. Cyca nie chce wiec karmie juz moim mlekiem z butli...nie mam już cholera jasna siły na.to wszystko. Rozumiem, że bywa ciężko, ale żeby zrzucić wszystko na.jedna osobę to przesada. Mała marudzi jęczy steka krzyczy masakra. W nocy znów zero snu i teraz tez. Mam serdecznie dość.

Wam też współczuje tych nocek. Tymbardziej jeśli to już któraś z kolei wtedy nawet już podkład na ryj nie pomaga...

Agatka próbowałam sobie wyobrazić kupki ciągnące? nie wiem, ale jeśli u mojej byłyby długo Zielonkawe to.meczylabym tego lekarza. Przecież wszędzie mówią i piszą, żeby reagować na zielone kupki

• polkosia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Ja tez nie przykładałam do nosa i sie nimi nie inhalowałam...poprostu czuć w powietrzu jak po nie sięgam.
    Dziewczyny czy tylko ja uważam, ze pampersy strasznie chemia jadą?

Mi się wydaje, że pachną :D Właśnie zielonego wąchałam.

Jaroszka, u nas też nie ma problemów z brzuszkiem. Czasem tylko gazy i wtedy rureczki w ruch, ale pomaga od razu i dalej spokój. Zauważyłam, że te gazy to jednak po mojej diecie też. Jak zjem kapustę czy soczewicę (farsz w pierogach), to gazy się pojawiają. I po kalafiorowej zupie też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 09:12

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    A ja mam czas na wszystko i sprzątanie i gotowanie :) moje dziecko jest poprostu cudowne :P
    Z reszta nie wyobrażam sobie nie ugotować obiadu dla siebie i męża skoro siedzę w domu

Ja tak samo! Dom mam wysprzątany, co 2 dzień podłogi myję i kurze wycieram, obiad też prawie codziennie ugotuję ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Okna tez mam problem z pupa...nie moge wyleczyć odparzenia...a robię tak samo jak ty :( chyba nasze maluchy maja bardzo wrażliwa skore i tyle...ja stosuje od wczoraj maść z cynkiem PENATEN i pomału znika, ale pomału...ja z kolei od tej maści mam suche paluchy- opuszki....wiec niezłe wysusza skore ta maść...muszę spróbować sudocrem

U nas Sudocrem w jedną dobę wyleczył odparzenia. Teraz stosuję go przy zmianie pieluch w nocy, bo półprzytomna czasem jestem i jednak wolę coś mocniejszego dać, gdybym przysnęła i nie zmieniła pieluchy. W dzień na zmianę Alantan i Bephanten.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Moja położna powiedziała dokładnie tak samo jak pisze Madu. Kwaśna kupa i odparzenie gotowe.
    My też używamy sudokremu i bephantenu na zmianę i odparzeń już nie ma. Dodatkowo kąpiemy w oilatum.

Prawda, pediatra mówił, że jak kupa kwaśna to w 3 min odparzy i to nie wina złej pielęgnacji.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Bo to sie chyba tez zmienia z wiekiem :/ Wczesniej to kazda pielucha to kupa , a dzisiaj tylko raz .

U nas duża kupa jest 3-4x na dobę, ale co zmiana pieluchy to jest kleks z bąka ;)

agania lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Dziękujemy za komplementy :*

Niech ktoś zabierze ode mnie kakaowe łakotki, bo zaraz opedzluje całe opakowanie....

Wczoraj wciągnęłam paczkę Jeżyków :D Jedz na zdrowie ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Kurde,Dziewczyny,u nas wczoraj byla proba seksu pierwszy raz takiego,miało być, z prawdziwego zdarzenia i to byl dramat. Nie wiem czy to kwestia prezerwatywy, bo bardzo okazjonalnie używaliśmy,a ostatnie ze dwa lata to w ogóle. Bolalo mnie i w ogóle dramat,a boje się bez prezerwatywy jednak. Ja chce szybko drugie dziecko,ale boje się ze jakby się teraz trafili,to bym straciła pokarm,a to by byl dramat...

Myślicie,ze jakbym sobie zrobila test owulacyjny,to można bez gumki się wtedy kochać? Chyba Male szanse żeby cos z tego bylo co nie?;P

Niepłodność laktacyjna skutkuje w 98% jeżeli:
    - karmisz piersią minimum 8x na dobę, nie rzadziej niż co 2h/3h, rownież w nocy
    - jeżeli nie stosujesz smoczków, nakładek na piersi

W ciąży można karmić piersią nadal! Znam dziewczynę, która karmiła do 6 m-ca, oba dzieciaczki zdrowe.

agaton lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj poszłyśmy na spacer i zrobiłyśmy 10 km. Przesadziłam... Kręgosłup mi wysiadł i ledwo dziś się ruszam :P Ale chcę trochę kondycji złapać, bo w domu to głównie siedzę lub leżę :P No i fajnie się dotlenić. Obie od razu czujemy się lepiej, a Tysię mam z głowy po spacerze i karmieniu na kolejne 2h, bo ładnie śpi zawsze.

U nas coraz bardziej widać rutynę w ciągu dnia. Zasypia około 21 i pobudki mamy o północy, 3, 6 i 8. Dzisiaj wstała o północy, a potem o 4, 6 i teraz o 9 :D W dzień wygląda to różnie, ale zazwyczaj rano po nocy 2h aktywności i wieczorem od 17-18 do nocnego spania.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się z Wami moze podzielę info od gina. Dziewczyny po nacięciu: mi gin polecila mucovagin na blizne. Powiedziala, ze seks na poczatku moze byc nieprzyjemny, bo jednak ta blizna bedzie ciągnąć (i ciągnie). I ze najlepszy sposob na to to...dużo seksu :D

ZakręconaOna, agaton, jaroszka lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, może spróbuj tego Patentex Oval. To środek plemnikobójczy, można podczas kp go stosować. Ma dużą skuteczność, a zawsze to wygodniej niż z gumką.

agaton lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • my dream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ta odparzona dupke może by jeszcze spróbować linomag zielony.

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znów problem z kupa

mhsvh371pdpt408y.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia , a u Ciebie byla kolejna proba zblizenia ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie, ostatnio zmęczenie bierze górę. A na dodatek Marcina ostatnio sporo nie było, bo miał dwa wyjazdy służbowe w ciągu ostatnich dwóch tygodni. Może z okazji moich urodzin 29.11 coś zainicjuje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 09:38

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, tak, usnal bez karmienia ale to pewnie dlatego ze 2 godziny wcześniej nadprogramowo zjadł obie piersi.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona to Tadzio Mamusi umilil wieczór i noc :-) a tak się bałas , oby już tak zostało u Was :-)
    Polkosia , Jaroszka Ja co do mieszkania mam tak samo jak Wy :-)
    Agatka rozumiem , to tak jak Ja dlatego kilogram dziennie prawie mu do tej pory uciekał z wagi :-// :-)
    To w takim razie skonsultuj koniecznie te kupy i cisnij lekarza bo takto nie jest to normalne uważam .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona i u nas sie udalo ! Od 21 do 1 pozniej do 3 i 6:30 a pozniej go wzielam do lozka cyca na bok takze nie wiem jak spalismy ale nadal leniuchujemy w lozku <3

Zaraz jedziemy na zakupy a pozniej D z malym na spacer a ja sprzatam i robie jakies jedzonko bo znajoni przychodza na meczyk :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2867 2868 2869 2870 2871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ