X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja pitole ... Masakra ! Ja bym chyba umarła że strachu ale spokojnie kochana , dzieci są elastyczne jak My po wodce hahaha :-p przepraszam kochana ale próbuje Cię jakoś rozweselic .
    Wszystko na pewno jest dobrze , musicie kochana na dole już małego najwyżej wkładać do wózka a nie znosić go już w nim . Dziwne aż zw rozpiela Ci się gondola szok

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Ja probowalam wielu poduszek/rogali az znalazlam swoj ideal- poduszka Poofi
    Pepea nie czytając twojego postu, kupiłam dzisiaj te poduszkę ;)
    Poklosia masz juz dcyzje w sprawie macierzyńskiego?

Paragonik_93 lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe wrote:
    Ja probowalam wielu poduszek/rogali az znalazlam swoj ideal- poduszka Poofi

km5st5odymuuq2ts.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Powinnas byc z niej zadowolona. Wg mnie jest rewelacyjna.

• agaton Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,jak wyglądają te pleśniawki u dzieciaczkow? Bo afte to bym rozpoznala,ale wlasnie nie wiem jak te plesniawki wyglądają,a tu ani położna ani lekarka nie zagladaly do paszczy Helence...

Masakra co przezywacie, współczuję strasznie. Ja się tez boje zakrztuszenia,wlasnie musze filmik z pierwszej pomocy obejrzac.

Ja tez sobie na nodze opieram bobasa jak karmie. Tak mi najwygodniej.

Dzisiaj sobie kupiłam spodnie i powiem szczerze,ze wygodne, zgrabne i nawet mi przez myśl przeszlo,ze nie musze się odchudzac,ze zaczekam ten rok,aż po karmieniu mi samo zejdzie,ale szybko sie do pionu postawiłam z powrotem i dobrze mi Szlo to niejedzenie słodyczy i przy tym zostanę:)
    Ale mam zgrabne spodnie,zamowilam trzy swtery/narzutki na allegro,bluzki mam do karmienia,dam rade:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 19:24

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepe wlasnie na niej karmie, nie jest zle, moja mala jest strasznym wiercipetkiem podczas karmienia, w dodatku strasznie cmoka, wiec potrzebuje czegos stabilnego, a ona mocno trzyma sie w tali

km5st5odymuuq2ts.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton moja Oliwka chyba ma pleśniawki. Biały nalot na języczku, który nie schodzi i takie białe kropki grubsze. Muszę teraz zadziałać, bo to dlatego od 3 dni słabiej je o jest marudna, bo ją języczek boli :(

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa, ale masz super atrakcje zafundowane przez niemęża:) zazdroszczę

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was. Karmicie na żądanie? jak dziecko płacze np. a ma zmienioną pieluszkę..czy jednak ustalacie jakiś plan i karmicie co 2,5-3 godz? bo mój to co chwila by chciał cycka i już sama nie wiem co robić :/ czy go chwilę przetrzymać? dodam że jak nie dam cycka to płacze eh.

atdc6iyehd9qphks.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton, a dużo Ci zostało do zrzucenia?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Mam pytanie do Was. Karmicie na żądanie? jak dziecko płacze np. a ma zmienioną pieluszkę..czy jednak ustalacie jakiś plan i karmicie co 2,5-3 godz? bo mój to co chwila by chciał cycka i już sama nie wiem co robić :/ czy go chwilę przetrzymać? dodam że jak nie dam cycka to płacze eh.

Ja karmię na żądanie...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:

Ja karmię zgodnie z rutyną, tylko wyjątkowo jak jest głodny poza wyznaczonymi godzinami to daje cyca :)

• agaton Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zadanie,Hela np wieczorem co pól godziny je,a w dzień nieraz co 5 h:)
    Agania,dzieki,Hela ma bialy nalot,ale raczej po jedzeniu. Musze to skonsultowac z lekarzem.
    Zostalo mi 5 kg do zrzucenia,ale przytylam ogólnie 13,po porodzie zeszlo 7-8 kg,a te piec jest juz ze mną ponad miesiąc,mimo diety i dwugodzinnycj codziennych spacerów szybkim marszem. A moja mam mowila,ze ona tez tak miała,ze dopiero jak skonczyla karmić to wszystko samo zeszlo...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi forum z opóźnieniem działa...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie co 2-3 godziny w ciągu dnia jak płacze, a w nocy co 4 - jak trzeba ją obudzić lub częściej jak się obudzi i sama domaga. Teraz trochę mniej śpi w ciągu dnia, więc mysle, żeby jakiś plan dnia ułożyć. Ale trochę ciężko o stałe punkty, bo spacer często dostosowuje do pogody (np czekam aż skończy padać) a kąpie co drugi dzień. No i nie wiem czy chociaż te kąpiele robić codziennie.

Szczesliwa, zazdroszcze tych planów! :) ją to musze dobrze się zastanowić co z tymi moimi włosami zrobić, bo chciałabym do naturalnych wrócić, a mam włosy po pas.

Jeżeli chodzi o karmienie, to też kombinuje z nogami, a w nocy na lezaco :)
    Ogólnie muszę się skupiać na prostowania się, bo po ciąży i teraz to jakąś taką przygarbiona chodze...

A ją dziś nie zapielam się w swoją kurtkę zimowa! Fakt faktem była mocno dopasowana, a ją miałam grubą bluzkę...a u nas dziś juz tylko troszkę powyżej 0.
    Ale za to zmiescilam cycki do stanika do karmienia, który kupilam jak byłam w ciąży. A dwa sportowe, które dokupilam tydzień temu są lekko luźne. I jak tu się ubierać?! Nic już nie kupuje. Odczekam, aż wszystko stanie w miejscu.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie na zadanie małego , ciężko jest ale sam sobie wyreguluje pory jedzenia w końcu .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Cos mi forum z opóźnieniem działa...

Mi też :) chyba mają jakiś błąd.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem pogarbiona. Czuje się jak stara baba :p

mhsvh371pdpt408y.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton - daj się napić Heli troszkę wody przegotowanej, jeśli nalot z języka zniknie to znaczy, że to mleczko. Jeśli zostanie i nie da się zmyć gazikiem to znaczy, że to pleśniawki.

agaton, ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexiee Agaton oj tak cudby moj niemaz juz tez nie moge sie doczekac ! Troche sobie oslodze ten pobyt i moze zapomne na chwilke o tesknocie :(

Agaton pieknie Ci leci mala wyssie wszystko! :)

Znajomi pojechali maly spi i ja sie klade razem z nim :)

Barca 0-4 juuuuhu <3

Dobraanoc mamusie do uslyszenia na nocnym karmnieniu :*

agaton lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2869 2870 2871 2872 2873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ