X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton u nas pomogło kładzenie na brzuchu pp jedzeniu - na początku się bałam ze przez to będzie więcej ulewac ale nie - kładę, od razu w zasadzie beknie, czasem puści baka, trochę uleje (ale łatwiej wtedy złapać;). I potem czasem mu się jeszcze trochę zdarzy ulac ale już znacznie mniej i znacznie rzadziej niż kiedyś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 10:46

agaton lubi tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jesli ani jego matka ani Twoja nic nie zrobia to nie zotsaje nic tylko żebyś ty wzięla go w obroty, powalczyła, powiedziała co myślisz. Sam sie nie naprawi...Zdaje sobie sprrawe że jestes wymęczona i duzo obowiązków i jescze walka o chłopa ale kiedyśtrzeba, bo samej na dłuzsza metę bedzie ciezko, a Synek tez czuje jaka jest atmosfera w domu. Trzymam kciuki.

Agaton mój tez ulewa ostatnio i to całkiem sporo, myślę, sobie że może przez to ze wiecej je, może brzuszek sie przyzwyczaja do większych porcji. Onka własnie słyszałam ze na to dobre jest kładzenie na brzuszek ale nie próbowałam bo sie bałam że tak to juz uleje wsystko co zje...ale chyba musze przetestować :)

Ej waszym dzieciakom tez się włosy wycieraja??? mój zaczyna wyglądac przez to conajmniej dziwnie ;)

21.10.2015 Leon <3
  • my dream Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma czarne gęste wloski i póki co nie "lysiej" ;p

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używacie dla swoich bąbelków maty edukacyjnej? Znalazłam w necie taka fajna i chyba ja zamówię zaraz.

mhsvh371pdpt408y.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/wychowanie-dziecka/male-dziecko-i-obowiazki-domowe-jak-sie-za-to-zabrac.html
    fajny artykuł:) Ja tak zostałam wychowana i tak zamierzam wychować swoje dzieci:)

aanaa lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Ja dopiero wstalam. O 7 zniosłam małą do ojca (śpimy osobno) i tak wszyscy pospolity do teraz. Ja robie obiad a jego wysyłam na spacer bo słońce świeci. Wczoraj ja byłam.

Agaton mnie też wypadają włosy, ale ja to zawsze tak miałam. Jednak fakt w ciąży było ich mniej.
    Co do uleganie tez zaczęła i może faktycznie bulbas za Dużo je i dlatego? Wczoraj jak ja położyłam na moja klatkę to zwrócila trochę.

• agaton Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka,a jak to robisz? Po każdym cycku,czy jak zje dwa? Bo ja póki co odbijam po każdym,ale wlasnie ostatnio rzadko jej się odbija... Tez się balam,ze na brzuchu będzie ulewala. Klade ja często jak jest niespokojna po karmieniu i wtedy tez ulewa (20 minut po cycku).

Madu,Heli tez sie zaczely przecierać. Tez wygląda to dziwnie hehe,bo ona ma długie włosy,zachodzące na kark,a tu po sroki Glowy prześwity hehe,dziwoląg mój maly:P

Zrobiły jej się na czole krostki takie Male podskórne kurde no. Mojemu slicznemu bobaskowi:P w ogóle to ma taka skore łuszczącą sie, wlasnie na czole i miedzy oczami nad noskiem o na brwiach. Smieje sie,ze peeling by się jej przydał,ale tak serio to nie wiem czy cos z tym robic??

Mika, wypadają ale podobo odrosną:)

Paula,ja do tej pory tez tak miałam,rosną jak szalone:) ale dodatkowo zaczely tydzień temu wypadać...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton u mnie masakra ! Chyba nikomu tak nie wypadaja wlosy jak mi :( nie dosc ze jak je umyje nie moge rozczesac bo normalnie gniazdo ... Garsciami je wyciagam... Porazka ...

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa,odrosną:)
    Mi tez o myciu i przy każdym przeczesaniu ręką zostają,na plecach ich co chwile pelno i po podłodze się walaja,ale o dziwo na glowie nadal cos zostalo:P

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojemu sie wycieraja na skoroniacg , wyglada janie on ;)
    Agaton ja buzke smatuje kremem nawilzajacym i ta skórka co sie łuszczy schodzi :)

mine włosyy jescze nie wypadają ale oczekujęna ten moment z niepokojem ;/ przez całą ciąze moze zarejestrowałam może 10 włosów jak mi wypadło, a przed to garsiami wyciągałam.
    Szczęśliwa szczotkę tangle teezer Ci polecam, nie szarpie tak porzy czesaniu.

21.10.2015 Leon <3
  • agaton Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, jakim kremem? Ja się trochę boję czymkolwiek smarować, bo czytałam, ze skóra się dopiero kształtuje i nawilżanie (przesadne) mize zburzyć naturalną równowagę gruczolow skórnych, ale nie wiem ile w tym prawdy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 12:16

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sposób żeby włosy nie wypadały?? Nie czesać!! :-D a najlepiej tez nie myć :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 12:18

Little Frog, agaton, agania, lojkalojka, ZakręconaOna, paula1, Blondik lubią tę wiadomość

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu wlasnie sie na nia czaje ale nie wiem czy zda egzamin na tych moich klakach!

U mnie maly progres maly spi w lozeczku zasypial na mnie odkladalam budzil sie placz bralam usypialam odkladalam placz az za 6 razem sie poddal i spi ! Jednak sie przydalo na cos ogladanie niani na TVN ! :D
    Fakt ... Troche to trwalo ale chociaz mam chwile dla siebie <3

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że mi tak w 6 i 7 miesiącu ciąży wypadały włosy garściami... mam dlatego nadzieję, że teraz nie będą wypadać. Bo jak będą wypadały to nic mi na głowie nie zostanie :(

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa ja mam kręcone kłaki i grzebieniem czy zwykłą szczotką to płacze jak czeszę a tą szcztką daje radę i na mokro i na sucho i nawet nie boli:)

Agania może co juz miało wypaśc to wypadło, oby:)

Szcześliwa to co niania mówi to sens ma choć nie zgadzam sie ze wszystkimi jej metodami :)

21.10.2015 Leon <3
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki a może głupio się pytam wogole, ale ja kiedyś na przykład nie wiedziałam - czeszecie włosy od góry do dołu? Bo ja tak za cholerę nie rozczesze, ale kiedyś ktoś mi powiedział żeby kawałek po kawałku od dołu rozszczesywac i jest super ;)

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu no mam nadzieje ze tak tez bedzie u mnie ! Do jakiegos czasu pomagal mi szampon i odzywka z pantene i gladkie wlosy jak nie wiem ... Teraz nawet to nie pomaga ... No nic zetne tylko troche mi szkoda bo mam prawie do pasa :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu no wlasnie niektore zasady jej bardzo mi sie podobaja ale mam nadzieje ze z diabelka mi wyrosnie aniolek i zadnej nie bede stosowac :D

madu lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika Ją slyszalam że nie wolno rozczesywax mokrych włosów jak się chce żeby nie wypadały , podobno właśnie partiami i trzymać od góry żeby nie ciągnąć cebulek ale Ja tak próbowałam i całą ciążę włosy sypaly się garściami a teraz właśnie prawie nic ! :-D oby tak zostało .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton kładę po każdym karmieniu . Spróbuj może akurat pomoże.

‹‹ 2871 2872 2873 2874 2875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ