X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ale czy ten kryzys trwal by az miesiac ? :( juz po 3 tyg musialam butle na noc dawac bo puste cycki byly :(
    Mikeja przykre to, najwazniejsze jest Twoje malenstwo a ty silna babka jestes.
    My juz ze 4 razy sie kochalismy i za kazdym razem boli :( marze wtedy aby szybko skonczyc, ale nie poddaje sie choc ten raz na. Tydzien probuje :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela w 3 tyg jest pierwszy kryzys jeśli wtedy zaczniesz z butla to ilość mleka się nie zwiększy...połóż się z małym na 2 dni w lozku i karm tak często jak potrzebuje to laktacja się powinna zwiekszyc,mm w ostatecznosci. Ja w 3 tyg też miałam w cyckach susze większość doby, młody się denerwowal okropnie jadł co h bo się nie najadal ale butlę dałam tylko raz i dzis już jest ok, mleko jest na bieżąco.

Mika, przytylam, bo trudno tu coś powiedzieć i poradzić...:-(

21.10.2015 Leon <3
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika trzymaj się Kochana i niech w końcu Ci się to życie ułoży... Pamiętaj ze Cie tu wspieramy chociaż duchowo.
    U nas dzisiaj noc do dupy. Mloda usnela na 2 h od 22-24 a pozniej to cały czas marudzenie. Mój M walczył z okropnym bólem głowy, a rano wyjeżdżał spowrotem bo tylko na pogrzeb babci przyjechał. Ja walczyłam z bólem od rana. Porabane to wszystko

Jeszcze mloda podobnie jak u niektórych dziewczyn tak jakby się nie najada moim pokarmem. Mam go coraz mniej. W dodatku zauważyłam że po moim mleku ulewa, a po mm w ogóle, nie wiem dlaczego tak jest. Tez czasami się zastanawiam nad tym wszystkim, ale bardzo chce ja karmić.
    Zuzia juz lepiej od wczoraj nie kaszle, tylko po nocy ma nosek zapchany. Jednak inhalacje z soli 2 razy dziennie pomagają o infekcja najważniejsze że się nie rozwinęła.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9abb23de7bc.jpg ]

maluda, Little Frog, paula1, PauLLa, lojkalojka, Magnosia, my dream, stokrotka25, Blondik, agania, Amerie lubią tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6e87659f93b.jpg

maluda, Little Frog, PauLLa, lojkalojka, Magnosia, Blondik, agania, Amerie lubią tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d551cf89a14.jpg

Przepraszam, że pojedynczo, ale korzystam tu z telefonu bo nie ciągnęł komputera ze sobą. To ostatnie rozmazane, ale ciężko mi samej złapać moment :)

DZIŚ KOŃCZYMY MIESIĄC <3

maluda, ZakręconaOna, polkosia, Little Frog, agaton, PauLLa, lojkalojka, Magnosia, Katarzyna87, stokrotka25, zakocona, Blondik, agania, Amerie lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka fajniutka :*
    Paulaa trzymajcie sie z tymi zabkami!
    Agatka bidulko to meczace na pewno ... Dlatego ja na noc daje butle i tak wcZoraj po kapaniiu zjadl butle i od 21 spal do 6 , az mi cycki pekaly :D o 6 pociumkal cyca i spal do 8 ! Pieekna noc gdyby nie moj bol glowy ale maly zaszalal juz sobie nie wyobrazam siedziec wieczorem i doic go cyckiem , bo butle je w polowie juz spi i wieczor wolny , a ja sie nie czuje z tego powodu zle ze je butle :)

Buziole :*

Little Frog, Magnosia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Rewianka~ wrote:
    Maluda - Agaton ma rację w sprawie krochmalu ;-) Nasz Franek też miał wysypki, trądzik i suchą skórkę na policzkach (wręcz taką suchą skorupkę), a po kilku kąpielach w krochmalu wszystko się wyleczyło. Ja robiłam z 2 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej i ten ugotowany krochmal rozrabiałam w wanience.

Teraz już Małego kąpię w płynie do kąpieli Hipp. Mam też Oilatum (bo położna nalegała, że musi być emolient), ale dla mnie to wielkie g... ;-P Jeden raz Franka właśnie po kąpieli w Oilatum wysypało. Do tego w składzie głównie parafina i dwa PEGi :-/

Czy Wasze dzieciaki też tak uwielbiają się kąpać? Franek to by z wanienki nie wychodził i wpada w taki błogostan, że aż żal go wyjmować :-D Jest też małym nudystą - uwielbia być naguskiem na przewijaku :-D

Rewianka dzięki za proporcje do krochmalu :) od dzisiaj zaczynamy kąpiele, dam znać o efektach :) zrobiłam też dzisiaj zapas kremu Clotrimazol. Jeśli chodzi o Oilatum to mamy z mężem wrażenie, że pogorszyło znacznie stan skóry naszego synka. Kupiliśmy te kosmetyki Oilatum, bo tak zalecali w szpitalu, wczoraj z ciekawości przetestowałam je na swojej skórze i powiem szczerze, ze d... nie urywają...

U nas pierwsze kąpiele po szpitalu niestety były straszne (i wcale się nie dziwię, byłam przerażona jak zobaczyłam jak pielęgniarka kąpała naszego synka, zero przyjemności w tym było) i chyba w całym bloku było słychać nasze dziecko, teraz z dnia na dzień już jest lepiej, mam nadzieję, że niedługo pokocha kąpiele.

relganli4wkmj4ii.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka czy moglabys mi opisac krok po kroku jak sie robi ten krochmal ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Rewianka czy moglabys mi opisac krok po kroku jak sie robi ten krochmal ?

2 duże łyżki mąki ziemniaczanej trzeba rozmieszać w w misce w niewielkiej ilości zimnej wody (ok. 200 ml). Zagotować czajnik wody i mieszając tę mąkę z zimną wodą dolać szybko tego wrzątku, aż się zrobi taki kisiel. Musisz szybko wlać ten wrzątek i mocno mieszać, żeby się nie porobiły kluski :-)

Ewentualnie można też na odwrót, tzn. zagotować wrzątek w garnku i na ten wrzątek wlać mąkę rozrobioną w zimnej wodzie. Na koniec ten kisiel wlać do wanienki i uzupełnić wodą tak, żeby było dość do kąpieli i odpowiednia temperatura.

Woda z tym krochmalem będzie przyjemnie miękka i myjka fajnie śliska się po ciałku :-D

Przeznaczcie do tej kapeli oddzielną pieluszkę do wanienki i myjkę i nie pierzcie ich w pralce z innymi ubrankami, bo wszystko Wam się wykrochmali! :-)

• annggela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje ! <3

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po CC, po jakim czasie dostałyście okres? U mnie w przyszłym tygodniu będzie 6. tydzień już plamienia praktycznie nie mam, okresu brak póki co.

atdc6iyehd9qphks.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się karmi piersią, to niezależnie jaki był poród, okresu może wcale nie być miesiącami. Ciekawa jestem jak to będzie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela,dokladnie tak jak Madu pisze,jak maluszek zwiększy zapotrzebowanie na mleko,to musi dać sygnał piersiom. Jak dasz mu butle to sie zaspokoi i nie dostana cyce bodźca do większej produkcji. Jesli chcesz zwiększyć ilość mleka,to zawsze możesz laktatorem sobie pomóc:)
    Ja juz wczoraj po 2,5 h wiszenia Heli na cycku mowie do męża,ze jak nadal nie będzie najedzona to rozrabiamy mleko z puszki i sie chyba Hela przestraszyła i poszla spac haha:D kp to nie bulka z masłem;)

Bąbelek,ja nie mam okresu i sie nie spodziewam póki co;)

madu lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, co tu pisać,szkoda ze na taki niezaradny egzemplarz trafilas:( nie wyobrażam sobie zyc z taka sierotka,wiadomo,ze można mię gorsze momenty w zyciu i byc w dołku i zalamac ręce,jak jak dziecko ci się rodzi i to nie z zaskoczenia,to sie trzeba wziac w garsc...
    Sciskam Cie mocno!!!

A do domu rodzinnego nie mozesz wrócić? Wiem,ze z ojcem nie najlepsze masz kontakty i to o to chodzi?

Paula,dużo zdrowka dla Zuzi,żeby szybko wyzdrowiała!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 20:38

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dziękuję :-) juz dzisiaj lepiej, bo Zuzia nie kaszle i mały katarek jest

agaton lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton temat z ojcem ale to jest bardziej skomplikowane niż by się wydawało, nie da się schować dumy i wrócić. Musze tu uporządkować sprawy, przypodobać żeby D spłacil rachunki i długi, odłożyć trochę na wyjazd i początek i wracam na Wielkanoc mam nadzieje. Ciężko mi, że go zostawiam, bo uczucie jakieś jest, ale żal i ból jest większy...

Moja mała dziś jest niespokojna bardzo, ma płacz inny niż zwykle, jakby coś ja bolało... W dodatku zrobiła Zielonkawa kupkę i ciagnaca błyszczącą... Nie wiem jutro wizyta u lekarza :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Dziekuje ! <3

Nie ma sprawy ;-) Mam nadzieję, że u Was też pomoże.

Rany Julek, Franek dziś nie chciał zasnąć - to jest mały wojownik, dopiero tuż przed 22:00 go uśpiłam :-P

• annggela Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co sie dzieje z moim malym, ciagle glodny. O 22 zjadl 100 ml i juz sie przebudzil z wrzaskiem ze znow glodny i tak caly dzien :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas koszmar zębowy...znowu wieczór darcia się...ja już wysiadam...no i pożarłam sie z R...mam dosyć...zamówiłam w gemini witaminy i na te ząbki...mały pół vibrucolu dostał ale czuje że na jego wagę to mało,więc jutro jak coś dostanie cały...kąpiel straszna...cały czas chce na ręce...teraz śpi po umyciu,..padam...ciekawe kiedy wstanie...ryczec mi die chce...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
‹‹ 2889 2890 2891 2892 2893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ