X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    staram się Was nadrabiać, ale przez te kolki i wieczorne "szarpanie się" żeby ją uśpić nie mam humoru. w dzień ładnie zasypia, a wieczorem: kolka a potem przez 4 godziny sie tuli i zasnąc nie potrafi...wczoraj taka akcja trwała od 19 do 1 w nocy...

dziewczyny, podłamalam się, Madzi zrobiły się jasnoniebieskie BIAŁKA oczu... naczytalam się dr google i wg niego nic dobrego to nie zwiastuje...być może jakaś wada genetyczna :( we wtorek idziemy do lekarza :( proszę o kciuki :( miała któraś tak z oczkami maluszka?

udanego weekendu życzę
    Blondik spokojnie, ja mam niebieskie bialka i moje dzieci tez ;) taka nasza uroda, zadna choroba ;)
    U nas zielone kupy z krwią, ja juz eliminuje wszystko co mogę, w poniedziałek jedziemy na oddział gastroenterologii na diagnostykę

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    staram się Was nadrabiać, ale przez te kolki i wieczorne "szarpanie się" żeby ją uśpić nie mam humoru. w dzień ładnie zasypia, a wieczorem: kolka a potem przez 4 godziny sie tuli i zasnąc nie potrafi...wczoraj taka akcja trwała od 19 do 1 w nocy...

dziewczyny, podłamalam się, Madzi zrobiły się jasnoniebieskie BIAŁKA oczu... naczytalam się dr google i wg niego nic dobrego to nie zwiastuje...być może jakaś wada genetyczna :( we wtorek idziemy do lekarza :( proszę o kciuki :( miała któraś tak z oczkami maluszka?

udanego weekendu życzę
    Blondik spokojnie, ja mam niebieskie bialka i moje dzieci tez ;) taka nasza uroda, zadna choroba ;)
    U nas zielone kupy z krwią, ja juz eliminuje wszystko co mogę, w poniedziałek jedziemy na oddział gastroenterologii na diagnostykę

km5st5odymuuq2ts.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    U nas wyglada to tak :

24a2046e433f9eaamed.jpg
    0d8adfa1c69ac9a7med.jpg
    c098fe16f23f986fmed.jpg
    Tak wygladal w roznych dniach .
    Na ciele wysypka jest zupelnie inna . Totakie kczerwone krostki , a raczej mini plamki w bardzo duzej ilosci .

Od tygodnia mam straszna ochote na jakikolwiek jogurt i salate z mozzarella i udalo mi sie to kupic w sklepie BIO i to bez laktozy .Bedzie pyszna kolacja :)

Lojka dzięki za zdjęcia. U nas na początku tak wyglądało na twarzy, teraz jest tego zdecydowani więcej, takie rozlane i wysuszone place się porobiły. Wojtuś to ciągle dotyka i pociera rączkami, pewnie dlatego jest gorzej...

relganli4wkmj4ii.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka mieliśmy identyczne plamki na twarzy jakiś czas temu i suche nóżki i rączki bardzo plus czoło suche . Nam pomógł clotrimazol , serio i oczywiście zlikwidowanie większości nabialu i czysciochy jesteśmy ale to podobno nie skaza bialkowa ani nietolerancja laktozy , tak moja lekarka mówiła .
    Ja tam się nie znam więc więcej nie wypowiadam , cieszę się że nam zeszło i to nic powaznego

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale grudniowe mamy się rozpakowują... jest listopad, a tam 25 mamusiek rozpakowanych :)

polkosia lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakrecona mozesz podeslac jakiegos linka jak wyglada ten krem-masc? wydaje mi sie , ze moge go dostac i u nas :)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moim zdaniem skaza białkowa i netolerancja laktozy to dwie różne rzeczy. Przy skazie chyba nie ma problemów z brzuchem i picie mleka z laktaza nic nie pomoże. Natomiast przy nietolerancji laktozy są baki bóle brzucha etc. Ja tez nie jem nic z mleka bo sama mam lekka nietolerancje i Małemu się poprawiła skóra ale nadal nie zeszła kaszka z buzi i co jakis czas są nawroty. Pamiętajcie suplementowac wapń jak nie jecie nabiału. Aha, mleko kozie i owcze to tez żadne wyjście.

Zakręcona clotrimazol to chyba tylko na grzyby nie?

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka wyslalam Ci na fb wiadomość.

Onka ja używam tej masci juz sporo czasu i pomaga mi na krostki, na większość rzeczy które mi wyskakiwaly na ciele. Może k jest tylko na grzybki, ale dla mnie jest rewelacyjna a używam chyba z 10 lat

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Lojka wyslalam Ci na fb wiadomość.

Onka ja używam tej masci juz sporo czasu i pomaga mi na krostki, na większość rzeczy które mi wyskakiwaly na ciele. Może k jest tylko na grzybki, ale dla mnie jest rewelacyjna a używam chyba z 10 lat
    Onka dokładnie ale dermatolodzy już dziedziczką na krostki polecają , lekarka mi kazała tym i pomaga . Mice też poleciłam i działa :-)
    Mika wyslalas lojce o clotrimazolu ?!

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotki jak wyglądaja opakowania.
    Nie wiedziałam że dzieciom tez można podać, ale działa
    Poza tym kosztuje chyba z 3-4zl

• maluda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Dziewczyny moim zdaniem skaza białkowa i netolerancja laktozy to dwie różne rzeczy. Przy skazie chyba nie ma problemów z brzuchem i picie mleka z laktaza nic nie pomoże. Natomiast przy nietolerancji laktozy są baki bóle brzucha etc. Ja tez nie jem nic z mleka bo sama mam lekka nietolerancje i Małemu się poprawiła skóra ale nadal nie zeszła kaszka z buzi i co jakis czas są nawroty. Pamiętajcie suplementowac wapń jak nie jecie nabiału. Aha, mleko kozie i owcze to tez żadne wyjście.

Zakręcona clotrimazol to chyba tylko na grzyby nie?

Doczytałam: Objawy alergii pokarmowej mogą dotyczyć układu pokarmowego, oddechowego oraz skóry. W obrębie przewodu pokarmowego mogą pojawić się biegunki, kolki, wzdęcia oraz ulewania. Zmiany w układzie oddechowym to: sapka, alergiczny nieżyt nosa, spastyczne zapalenie oskrzeli oraz zapalenie błony śluzowej ucha środkowego. Najczęstsze zmiany skórne w alergii pokarmowej to: zaczerwienienie, suche, polakierowane policzki, suchość, świąd oraz zmiany grudkowo-wysiękowe.

Po spożyciu mleka u osoby z nietolerancją laktozy może pojawić się biegunka, wzdęcia oraz ból brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 18:23

relganli4wkmj4ii.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona tak Mika wyslala mi zdjecie tej masci . Dzieki dziewczyny !

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, to spróbuj z tym krochmalem, wiem, ze to co innego, ale na Heli pupcie zadne kremy nie dorównują mące ziemniaczanej;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 18:37

maluda lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie od kiedy można stosować clotrimazol ? mam ten krem w domu, ale ulotkę gdzieś zapodziałam i zawsze mi się wydawało, że u takich maluchów jak nasze to nie można tego stosować. Proszę sprawdźcie jeśli możecie.

A tak przy okazji chciałam Wam podziękować za cenne i pomocne rady, bo na tym naszym forum to często więcej można się dowiedzieć niż od niejednego lekarza :)

relganli4wkmj4ii.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda ja mojej dałam juz w 3 tyg. A nie mam ulotki bo mieszkamy kątem u szwagierki teraz...a wszystko w mieszkaniu zostało

maluda lubi tę wiadomość

• maluda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Maluda ja mojej dałam juz w 3 tyg. A nie mam ulotki bo mieszkamy kątem u szwagierki teraz...a wszystko w mieszkaniu zostało

Dzięki Ci bardzo za odpowiedź, też się nad tą maścią zastanawiałam dzisiaj rano, bo jest pomocna w leczeniu grzybicy, ale moja mama zawsze używała jej na różne problemy skórne i zawsze jej pomagała. Ciągle się zastanawiam, czy u Wojtusia to może być skaza czy jednak reakcja po antybiotykach... żebym wiedziała to łatwiej byłoby mi działać. Pediatra kazał mi na razie smarować alantanem plus, kupiłam ale po logicznym przemyśleniu nie posmarowałam, bo jest dosyć tłusta i trzeba uważać na oczy a mały ciągle macha rączkami po twarzy nawet w nocy więc boję się, że sobie przytrze nią oczy i będzie jeszcze większy problem... Jeszcze w domu przed chwilą znalazłam krem mediderm stosowanym przy atopowym zapaleniu skóry (kiedyś mąż stosował na wysuszoną skórę na dłoniach i bardzo mu pomogła) i ona szybko się wchłania więc chyba spróbuję małemu najpierw tym posmarować...

relganli4wkmj4ii.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda ja to samo, również używam ja przy różnych problemach skórnych. Jak zaczęłam kupować to kosztowała niecałe 90gr :) zaszkodzić nie zaszkodzi na pewno.

maluda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda - Agaton ma rację w sprawie krochmalu ;-) Nasz Franek też miał wysypki, trądzik i suchą skórkę na policzkach (wręcz taką suchą skorupkę), a po kilku kąpielach w krochmalu wszystko się wyleczyło. Ja robiłam z 2 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej i ten ugotowany krochmal rozrabiałam w wanience.

Teraz już Małego kąpię w płynie do kąpieli Hipp. Mam też Oilatum (bo położna nalegała, że musi być emolient), ale dla mnie to wielkie g... ;-P Jeden raz Franka właśnie po kąpieli w Oilatum wysypało. Do tego w składzie głównie parafina i dwa PEGi :-/

Czy Wasze dzieciaki też tak uwielbiają się kąpać? Franek to by z wanienki nie wychodził i wpada w taki błogostan, że aż żal go wyjmować :-D Jest też małym nudystą - uwielbia być naguskiem na przewijaku :-D

maluda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro tak polecacie ten clotrimazol to może i ja spróbuję. U nas już były próby wyleczenia krochmalem, bepanthenem, alantanem (u nas akurat jako pierwszy pomogl) i maścią z wit A. Dwa ostatnie likwidują zaczerwienienia ale niestety kaszka zostaje.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywalismy ww 1,5-2 tydzień życia Oskara ten clotrimazol :-)
    Rewianka mój Oskar to samo jeśli chodzi o kąpiel , kocha i aż tak jak mówisz szkoda wyjmować. . . inne dziecko w kąpieli hehe

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2887 2888 2889 2890 2891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ