X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc bdb. Mały się budził 2x co 3h. Ale coś od h wiercil się bardzo w łóżku i w końcu o 8 obudził się z placzem. Brzuch go boli pewnie, miMo że próbowałam go odbić po każdym karmieniu to nie odbijal. I właśnie znowu zjadł cyca.

Paulla, nasz przybrał dużo i jest wielki, nie ma się czemu przejmować :)

Lucy, dopisze cie.

Lucy7 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staram się Was nadrabiać, ale przez te kolki i wieczorne "szarpanie się" żeby ją uśpić nie mam humoru. w dzień ładnie zasypia, a wieczorem: kolka a potem przez 4 godziny sie tuli i zasnąc nie potrafi...wczoraj taka akcja trwała od 19 do 1 w nocy...

dziewczyny, podłamalam się, Madzi zrobiły się jasnoniebieskie BIAŁKA oczu... naczytalam się dr google i wg niego nic dobrego to nie zwiastuje...być może jakaś wada genetyczna :( we wtorek idziemy do lekarza :( proszę o kciuki :( miała któraś tak z oczkami maluszka?

udanego weekendu życzę

jacusianka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    zakocona pamietaj , ze czym dziecko bardziej zmeczone tym trudniej mu zasnac .

szczesliwa super , ze juz jestescie w mamy :) Zdazylas do urzedu po dowor dla malego ?

polkosia u mnie tez po ciezkiej nocy maly spal caly dzien . Potem od 17:30 do 20 zabawa,placz i kapanie i teraz spi wyjatkowo spokojnie . Moze to zasluga mojej diety z ktorej wyeliminowalam przetwory mleczne .
    Teraz ide ,bo corka bedzie masowac mi stopy :)
    Kochana jakie przetwory wyeliminowałaś? Masło, ciastka też?

atdc6iyehd9qphks.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak . Nie jem masla , ciastek (sprawdzam sklad ,bo ostatnio obrzeralam sie maslanymi) , ciasta, desery . Widze duza poprawe cery malego . Zniknelo uczulenie i tylko jeszcze troche chropowata skora zostalo . Z bolesciami brzucha tez widze poprawe . Mam nadzieje , ze juz bedzie tylko lepiej :)

A my dalej na papmersach 1 i wlasnie musze dokupic jeszcze jedna paczke .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 09:26

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dajesz nadzieje, bo u nas kolki :/

atdc6iyehd9qphks.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ale czemu eliminujecie nabiał skoro nie ma objawów nietolerancji-tzn. wysypki i zielonej kupy...troche to dziwne...pediatra wam tak doradził? jak nie ma objawów nietolarancji to chyba nabiał trzeba zostawić, a szukac przyczyny w innych pokarmach... a kolki są bo są...jelitka się uczą pracowac i tyle.

~Rewianka~, zakocona, polkosia lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik u mnie wysypka na buzi (na calym ciele tez ,ale troche inna niz na twarzy), bole brzuszka .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 10:12

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łooooo u nas taka dobra noc była:) mały spal od 20 do 23 od 23 do 1 miał swój czas a potem zasnał o 4 zaczął stękać na spaniu ale dospał do 5 karmienie i obudził się po 7, dojadł w łózku i spał do 8:30, a teraz znów śpi <3
    W domu posprzątane właśnie pijemy z mężem kawę:)

Zostawiamy go dzis pierwszy raz- z moj amamą zobaczymy jak to bedzie:)

21.10.2015 Leon <3
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka, i lekarz jest pewny, że to od nabiału? Na skazę białkową tak naprawdę mało dzieci cierpi. Ja co prawda piję mleko bezlaktozowe, bo brzuch mnie bolał po normalnym, ale jem WSZYSTKIE sery itd itp

Blondik, współczuję. U nas wczoraj przemęczenie małego i guganie wieczorne pomogło na szczęście na uśpienie.

Nasz ma też chropowatą skórę na buzi, ale to trądzik niemowlęcy. Jesteś pewna, że to nie to lojka?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona tradzik on tez mial i to byly ewidentnie innekrostki ,ktore mial po porodzie przez dwa tygodnie .
    Tesciowa mowila ,ze moj D tez mial jak byl maly skaze ,ktora minela po roku czasu . Moze maly to odziedziczyl po tacie .
    Jak bede 15 grudnia u pediatry to poprosze o zrobienie testu i wtedy bede miala pewnosc . Ale mysle , ze cos jest na rzeczy , bo odkad nie jem produktow mlecznych buzka wypiekniala :)

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa to Ci się udało :) bo powinnaś wyrobić dokument tymczasowy, byłby problem jakby was wyrywkowo sprawdzili.

Jak jeździliśmy autem na pl blachach to za każdym razem sprawdzali, jechali za nami włączyli "koguta" i bum ;). Niemców tak nie sprawdzają

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• maluda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Blondik u mnie wysypka na buzi (na calym ciele tez ,ale troche inna niz na twarzy), bole brzuszka .

Lojka jak u Was wygląda ta wysypka na buzi i na ciele? bo u nas masakrycznie małego wysypało i zaczynam wątpić czy to tylko po antybiotykach... do tego ciągle bóle brzuszka i problemy z kupą...

relganli4wkmj4ii.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluda wrote:
    Lojka jak u Was wygląda ta wysypka na buzi i na ciele? bo u nas masakrycznie małego wysypało i zaczynam wątpić czy to tylko po antybiotykach... do tego ciągle bóle brzuszka i problemy z kupą...
    Tez czekam na odpowiedz bo u nas to samo, ale czy tak nagle dziecko moze dostac skazy bialkowej ?
    Paulla no jak budyn juz chyba 6 pod rzad :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 13:03

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Tez czekam na odpowiedz bo u nas to samo, ale czy tak nagle dziecko moze dostac skazy bialkowej ?
    Paulla no jak budyn juz chyba 6 pod rzad :/

Annggela a u Was jak to wygląda?

U nas mały ma na policzkach takie place zaczerwienionej, wysuszonej skóry, ma wysuszoną skórę za uszami i na uszach, wysuszoną na przedramieniu, na klatce piersiowej i brzuszku takie malutkie, czerwone krostki. Jest nadpobudliwy, ciągle macha rączkami przy buzi, trze nimi po buzi i nosie, często się pręży. Wygląda to tak jakby go wszystko swędziało... Jak puszcza bączki to się budzi w nocy, często muszę go odgazowywać czopkami albo rurkami. Ogólnie jest niespokojny i mało śpi, w dzień prawie wcale, jak się zdarzy to max. 30 minut. Wszyscy zrzucili te wszystkie objawy na oczyszczanie po antybiotykach, dla mnie to wygląda na skazę białkową... Pediatra zmienił nam we wtorek w nocy mleko na bebilon pepti DHA, bo miało pomóc oczyścić go po antybiotykach, ale jeszcze nie widzę poprawy.... pewnie na efekt będzie trzeba poczekać ze 3 tygodnie... zastanawiam się czym mogę smarować mu te wysuszenia i czy jakoś pomóc małemu, bo pewnie nieźle go to wszystko swędzi i dlatego jest taki niespokojny... do kąpieli używamy kosmetyki oilatum, ale mam wrażenie, że są przereklamowane...

relganli4wkmj4ii.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda moj Dorianek tez ma krostki czerwone na ciele i na buzi, zauwazylam ze raz jest ich wiecej a raz mniej. Problemy mamy z kupka, robi raz dziennie, czesto sie prezy az czerwony jest od tego wysilku a w pieluszce nic :( kupka dziwnie pachnie jest lekko zielona. Aaa no i caly dzien baki puszcza, tez sie zdarza, ze go budza.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widziałam na fb, że po poście Ursy dużo was kupiło baby swimmer:) Zamówiłam właśnie dla Helenki i dla dziecka znajomych. Powiedzcie mi, czy już próbowaliście tego i z jakim efektem? :)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, nie znam się za bardzo na tym wszystkim, ale mi przyszło do głowy, że może kąpiel w krochmalu by Wojtusiowi pomogła?
    Biedny ten Twój Wojtuś, taki mały, a tak dużo już przeszedł w życiu...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:00

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Maluda moj Dorianek tez ma krostki czerwone na ciele i na buzi, zauwazylam ze raz jest ich wiecej a raz mniej. Problemy mamy z kupka, robi raz dziennie, czesto sie prezy az czerwony jest od tego wysilku a w pieluszce nic :( kupka dziwnie pachnie jest lekko zielona. Aaa no i caly dzien baki puszcza, tez sie zdarza, ze go budza.

U nas odkąd jesteśmy na bebilonie pepti DHA to kupa jest raz żółta, raz zielona i śmierdząca, do tego wczoraj była ze śluzem (wyglądało to jak białko kurze), dzwoniliśmy do pediatry i nas uspokoił, że po przestawieniu na to mleko teraz tak może być przez jakiś czas... dzisiaj jeszcze nie zrobił mimo, że się strasznie pręży, rozgazowałam go, ale kupy nadal dzisiaj brak... w poniedziałek jedziemy do szpitala na zaległe szczepienie przeciwko gruźlicy i przesiewowe badanie słuchu to podpytam jeszcze o tą skazę białkową. Może coś mi doradzą na te zmiany skórne.

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Maluda, nie znam się za bardzo na tym wszystkim, ale mi przyszło do głowy, że może kąpiel w krochmalu by Wojtusiowi pomogła?
    Biedny ten Twój Wojtuś, taki mały, a tak dużo już przeszedł w życiu...

Agaton dziękuję, że mi o tym przypomniałaś, myślę, że warto spróbować, na pewno nie zaszkodzi. Ja to już wszystkiego próbuję, tonący brzytwy się chwyci... My to już stali klienci apteki, właśnie męża wysłałam po inne kosmetyki do kąpieli ze wskazaniami do atopowego zapaleni skóry... już nie możemy patrzeć jak Wojtuś się ciągle męczy...

relganli4wkmj4ii.png
‹‹ 2886 2887 2888 2889 2890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ