X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa,super,ze juz w domku:)
    Zakocona,dużo sily dla Ciebie:*
    A ja skorzystam ze Hela śpi i poćwiczę chustowanie:)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton widzisz że jest zapadnięte czy czujesz pod palcem ze jest bardziej wklęsłe? bo jak tylko czujesz to jest ok, jak widzisz to chyba tak nie powinno być...ale nie jestem pewna.

21.10.2015 Leon <3
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona pamietaj , ze czym dziecko bardziej zmeczone tym trudniej mu zasnac .

szczesliwa super , ze juz jestescie w mamy :) Zdazylas do urzedu po dowor dla malego ?

polkosia u mnie tez po ciezkiej nocy maly spal caly dzien . Potem od 17:30 do 20 zabawa,placz i kapanie i teraz spi wyjatkowo spokojnie . Moze to zasluga mojej diety z ktorej wyeliminowalam przetwory mleczne .
    Teraz ide ,bo corka bedzie masowac mi stopy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 21:03

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio stosuje do usypiania Malego oprócz przytulania szum fal i morza. Po 15 minutach spokojnie spi, a wczesniej bylo darcie i lament przez 2 godziny.

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Kolejny dzień walki z usypianiem. Jak na razie 2:0 dla Tadka..
    Spróbuj może puść z telefonu szum fal lub suszarkę. U nas się sprawdza.

mhsvh371pdpt408y.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu,czuje pod palcem jedynie,udpokoilas mnie troche dzieki:*

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa a jak przejechalas z dzieckiem przez granicę bez dowodu i paszportu ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey. U nas lepiej po wczorajszej histerii....tyle krwi oddać znowu musiał :( dziś zmartwil mnie kolejny dzień bez kupki....Mały tylko plamił bączkami pieluszke. Wzięliśmy z R i włożyłam windi....masakra była,rurka przyjęła "na klate" troszkę kupki,po masazach daliśmy chwilkę odpoczynku Adriankowi i znowu włożyłam rurke a tu taka jednolita niby żółta niby zielona kupka o gęstości budyniu poszła...ale i tak przy dostawianiu do cyca wył mimo głodu. Teraz śpi przy cycu...zaraz go odkładam i alulu...

Szczęśliwa cieszę się,że podróż udana :* witaj w pl :)

Zakocona tule mocno:(
    Poza tym zdjęcia Tadzia rewelacyjne :)

Polkosia podziwiam że miałaś siłę,chęci i wgl czas na malowanie :D

Adrianek gaworzy ma całego i to "mła ma" brzmiące jak MAMS <3 oczywiście nie znaczy to co on mówi tego co ja sb tłumacze ale miło tak jakoś heh :) śmieje sie i takie urwane dźwięki wydaje....ubranka do 62 już schowane....i przrz duży brzuszek i grube udka zaraz będziemy zmieniać pampersy na 4 :o

No to dobranoc:)

annggela, polkosia lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę Paula,ale gigancik ten Twój Adrianek:) u nas czuje powoli nadchodzi kres dwojek,a mamy mega pake pampersów od znajomych,ciekawe czy zuzyjemy:) u nas teraz rozmiar 62 jest na styk,juz tyle ciuszków musiałam idlozyc,niektóre nigdy nie założone...
    Ale to dziwne z tymi kupami;) Hela znowu robi teraz okolo 6 dziennie,wlasnie się sfajdała w dwóch partiach hehe, do tego bąki takie sadzi,ze tatuś dumny:P

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pochwale na dobranoc, że mały usnął dzisiaj o 21:20 i śpi!! Jak dobrze mieć wieczoru trochę tylko z L ♡!
    Po ostatnim poście mały wziął się za guganie na całego, no to my z nim i wyglupy. Jak zaczął ziewac, suszarka z yt, szumis i cyc. I padł :)
    Idę spać i ja.

Paulla, już 4 pampersy? Wow! U nas ciuchy na 68, bo 62 na styk lub za małe.

My dream, od dawna z tym próbowaliśmy.

Dzięki dziewczyny za wsparcie i kciuki. Jestem happy, że się udało :)

Zakręcona, a od kiedy to sprawdzają dokumenty na granicy DE z PL ;)?

Co do kup, to Tadek wczoraj dwie, a dzisiaj ze 6 (mniej lub więcej tam tego, ale tyle pampersow zmienilam zakupanych).

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona Ja raz jak jechalam busem do UK z Pl to na granicy niemieckiej sprawdzali każdego dokładnie stąd moje pytanie ale to było 2 lata temu . Być może wyjątkowo wtedy , nie jezdze więc nie wiem .

My pampersy zakładamy 2 już ale są przy duże ciutke jeszcze ... Co do ubrań mamy 62 już ale są niektóre przy duże jeszcze z tego rozmiaru :-) no ale wiadomo , Oskar urodził się 59 cm więc ma prawo.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton u nas też ciemiaczko jest pod palcami troszkę wklęsłe ale położna przychodzi co tydzień i zawsze sprawddza i nic mgdy nie mówi, więc zakładam że tak ma być:-)

Mój spał dzis od 20, padl po kąpieli, a teraz od 23 karmienie i widzę że męczy go brzuch boniest w trybie poszedl bym spać ale coś mi jeździ, na szczesnie nie płacze także lezymy w lozku, zobaczymy kiedy się sfurta. Może nie będę musiała z nim siedzieć z tego powodu między 2 a 5, bo zwykle wtedy jest czas kupy. A kup na dobę mamy z 5-6.

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu u Nas to samo , po kąpieli o 20 zasnął , trochę się wybudzal ale do 23 pospal mniej więcej równo od 21 więc 2 h :-) obudził się i na jeddzonko o 23 do 1 pospal i teraz z 10 minut znów sobie śpi ale też jakoś nie spokojnie momentami , mecza go te baczki , niby tu puszcza bo puszcza ale też nie jest to takie jak na niego ... To mały pierdzioch który ma zatrzymane to w połowie większej wszystko więc się męczy.
    Ale i tak z dnia na dzien coraz lepiej się ma , nie płacze po nocach z bólu brzuszka , sporadycznie dosłownie .

Jeej jutro weekend , jak mi wszystko kuzwa jedno . Dzień jak codzien ... Już naszykowalam sobie pranie Oskarowe na rano , chyba wyśle jutro siostrę z chłopakiem na spacer i z Oskarem a Ja wtedy wyodkurzam , wysprzatam dom i przy okazji skorzystam i zrobię pazurki i włosy sobie na spokojnie ... Ale okaże się no :-) Mama jutro na imprezke andrzejkowa idzie więc sama jestem do niedzieli z młoda i Oskarem

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jesZcze sie kontrola nie zdarzyla fakt ani mi ani znajomym juz hoho :)

Lojka niestety nie zdarzylismy po 12 bylismy od razu na poczte bo wysylalam kropelki forumowym mamuska pozniej jeszcze D mial zmiane opon no i zlecialo jakos a gdzie tu jeszcze do fotografa ?? Takze zalatwimy to jakos w poniedzialek :)

Wgl na Nathana czekal pokoik balony, zwierzatka duze z papieru takie bujany fotel kocyki podusie w ulubionego naszego puchatka szafeczka z pieluszkami ciuszkami husteczkami itd i przepiekna kolyska <3

Takze do poniedzialku jestesmy u D a pozbiej spadam do siebie ! :)

Lece usypiac bo bylo amciu i cos ciezko nam zasnac , spokojnej nocy :'

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 02:20

paula1, Little Frog, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będąc w szpitalu starałam się Was nadrabiać, tylko nie zawsze był czas żeby coś odpisać.
    My juz od wczoraj w domku. Zalecenia ze szpitala 2 razy dziennie inhalacje z soli z wodą, oklepywanie,ściąganie frida i 10 kropli wit C raz dziennie. Mam nie dawać żadnych syropow, i prawdopodobnie ten Ambrosol był zbyt silny i dlatego Zuzia zaczęła się tak mocno dusić. Dwa plusy bycia w szpitalu: Zuzia nauczyła się pić leki z kieliszka i dzisiaj robimy drugie podejście do spania w łóżeczku, bo w szpitalu trzy noce ładnie spała. Czasami musiałam ją za rączkę złapać tylko. Na razie sobie spi w łóżeczku od 22, na wyciągnięcie mojej ręki. Pierwszy sen ma już mniej więcej 5-6 h a później co 2-3 h się budzi na jedzonko. Dzisiaj np.o 20 zjadła z dwoch cycow, wypiła 60 mm i spała do 1.00. Jedyny minus po szpitalu to zrobiły mi się zastoje pokarmu w prawej piersi i od 1,5 h siedzialam i masowalam żeby zeszło. I tym sposobem na jutro ściągnęłam prawie 100 ml mleka :-) a że idziemy na pogrzeb babci i zostaje z Zuzka znajoma, to w sam raz. Nie chce jej brać do kosciola i na cmentarz, zebysmy znowu w szpitalu nie wylądowały.
    No i się cieszę, bo u młodej juz widać tą rutynę dnia i wie kiedy jest noc i trzeba spać :-)
    Co do pampersow dzisiaj kupilam pierwsza paczkę 3, wazymy 5150 g ( troche spadła z wagi w szpitalu) i rozmiar nosimy 62 -68.

Zakocona super ze macie trochę wieczoru dla siebie, a maleństwo śpi, ten czas bardzo potrzebny we dwoje też :-)

Pozdrawiam wszystkie Mamusie i miłego weekendu :-)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • annggela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my wczoraj przylecielismy do No i jednak tu zostaje, stesknilam sie za swoim domkiem, maz w poniedzialek przyjedzie.
    Maly wczoraj mi sie rozplakal, chyba przez pol h ńie moglam go uspokoic. Zasnal po 23, wlasnie skonczylismy karmic a on oczy jak 5 zl.
    Co znaczy , ze kupa smierdzi jak ptasia ? U nas jest raz dzuennie, biedny sie meczy, lekko zielonkawa bynajmniej jak wycieram pupke to na chusteczce zostaja zolte slady, kupka jest gestosci budyniu/ ciasta i smierdzi mi cytryna :/ pojde w tym tyg do lekarza bo mielismy isc w czwartek.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie,nie zagladalam tu od czasu porodu bo maluszek pochlania kazda chwile,jedynie na fb zagladalam bo latwiej z tel.Gratuluje wszystkim mamusiom nardzonin i zycze duzo zdrowka dla maluszkow.Ja urodzilam 15.10 o godz.13:50 synka Alanka o wadze 3030g 53cm,porod sn +naciecie wiec jesli jeszcze aktualne to mozecie dopisac do listy;)
    Widze ze Alanek urodzil sie tego samego dnia co Helenka i Ignacy.Pozdrawiamy Was;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 07:27

agaton, Bąbelek lubią tę wiadomość

16uddqk3x9bbni2d.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, witaj Lucy Doskonale wiemy ze czas z maleństwem plynie inaczej. Dobrze ze u Ciebie wszystko ok :)

Lucy7 lubi tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton właśnie zastanawiam się czy skoro duży się urodził to czy takie duże przybieranie teraz jest ok. Dostaje często smoczek,bo smaruje go bobotikiem albo wit c ale ponad 6kg ma na bank...baaa jeśli faktycznie 400g na tydzień to ma już ok
    6500....R martwi się,czy grubasek nie będzie poprostu:(

Zakocona aj no już 4:D a jak prosiłam R żeby na spróbowanie kupił to wyśmiał mnie a tu rośnie dzidzia hehe :D

Szczęśliwa rany musiało to wszystko pięknie wyglądać <3

Annggela kupka jak budyń???pisałam właśnie wcześniej że wczoraj u nas taka była...tylko my sprowokowaliśmy żeby Adi ją usunął z organizmu...a i była taka typowo budyniowata,rozciągająca sie i bez grudek już...

Hey hey lucy :*

Paula kurczę zazdro z tym snem Małej ;) u nas jak Młody zaśnie o 23 czy o północy teraz to przed 2 wstaje
    Czasem płacze i R do łóżka go przynosi...

No i R w szkole dziś a my Adriankiem śpimy dalej :)

Lucy7 lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzisiejsza noc w łóżeczku udana. Może się przyzwyczai. Niunia się obudziła o 6 bo zrobiła mega kupcie, no i miała nosek zapchany. Od 6.30 inhalacje, oklepywanie i ściąganie frida - tego najbardziej nie lubi.

Paulla może jeszcze sobie unormuje ten czas spania :-) moja tez na początku zamieniła sobie dzień z nocą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 08:16

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
‹‹ 2885 2886 2887 2888 2889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ