Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
zakocona pamietaj , ze czym dziecko bardziej zmeczone tym trudniej mu zasnac .
szczesliwa super , ze juz jestescie w mamyZdazylas do urzedu po dowor dla malego ?
polkosia u mnie tez po ciezkiej nocy maly spal caly dzien . Potem od 17:30 do 20 zabawa,placz i kapanie i teraz spi wyjatkowo spokojnie . Moze to zasluga mojej diety z ktorej wyeliminowalam przetwory mleczne .
Teraz ide ,bo corka bedzie masowac mi stopyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 21:03
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Hey. U nas lepiej po wczorajszej histerii....tyle krwi oddać znowu musiał
dziś zmartwil mnie kolejny dzień bez kupki....Mały tylko plamił bączkami pieluszke. Wzięliśmy z R i włożyłam windi....masakra była,rurka przyjęła "na klate" troszkę kupki,po masazach daliśmy chwilkę odpoczynku Adriankowi i znowu włożyłam rurke a tu taka jednolita niby żółta niby zielona kupka o gęstości budyniu poszła...ale i tak przy dostawianiu do cyca wył mimo głodu. Teraz śpi przy cycu...zaraz go odkładam i alulu...
Szczęśliwa cieszę się,że podróż udana :* witaj w pl
Zakocona tule mocno:(
Poza tym zdjęcia Tadzia rewelacyjne
Polkosia podziwiam że miałaś siłę,chęci i wgl czas na malowanie
Adrianek gaworzy ma całego i to "mła ma" brzmiące jak MAMSoczywiście nie znaczy to co on mówi tego co ja sb tłumacze ale miło tak jakoś heh
śmieje sie i takie urwane dźwięki wydaje....ubranka do 62 już schowane....i przrz duży brzuszek i grube udka zaraz będziemy zmieniać pampersy na 4 :o
No to dobranoc:)annggela, polkosia lubią tę wiadomość
-
O kurczę Paula,ale gigancik ten Twój Adrianek:) u nas czuje powoli nadchodzi kres dwojek,a mamy mega pake pampersów od znajomych,ciekawe czy zuzyjemy:) u nas teraz rozmiar 62 jest na styk,juz tyle ciuszków musiałam idlozyc,niektóre nigdy nie założone...
Ale to dziwne z tymi kupami;) Hela znowu robi teraz okolo 6 dziennie,wlasnie się sfajdała w dwóch partiach hehe, do tego bąki takie sadzi,ze tatuś dumny:P
-
Ja się pochwale na dobranoc, że mały usnął dzisiaj o 21:20 i śpi!! Jak dobrze mieć wieczoru trochę tylko z L ♡!
Po ostatnim poście mały wziął się za guganie na całego, no to my z nim i wyglupy. Jak zaczął ziewac, suszarka z yt, szumis i cyc. I padł
Idę spać i ja.
Paulla, już 4 pampersy? Wow! U nas ciuchy na 68, bo 62 na styk lub za małe.
My dream, od dawna z tym próbowaliśmy.
Dzięki dziewczyny za wsparcie i kciuki. Jestem happy, że się udało
Zakręcona, a od kiedy to sprawdzają dokumenty na granicy DE z PL?
Co do kup, to Tadek wczoraj dwie, a dzisiaj ze 6 (mniej lub więcej tam tego, ale tyle pampersow zmienilam zakupanych). -
Zakocona Ja raz jak jechalam busem do UK z Pl to na granicy niemieckiej sprawdzali każdego dokładnie stąd moje pytanie ale to było 2 lata temu . Być może wyjątkowo wtedy , nie jezdze więc nie wiem .
My pampersy zakładamy 2 już ale są przy duże ciutke jeszcze ... Co do ubrań mamy 62 już ale są niektóre przy duże jeszcze z tego rozmiaruno ale wiadomo , Oskar urodził się 59 cm więc ma prawo.
-
Agaton u nas też ciemiaczko jest pod palcami troszkę wklęsłe ale położna przychodzi co tydzień i zawsze sprawddza i nic mgdy nie mówi, więc zakładam że tak ma być
Mój spał dzis od 20, padl po kąpieli, a teraz od 23 karmienie i widzę że męczy go brzuch boniest w trybie poszedl bym spać ale coś mi jeździ, na szczesnie nie płacze także lezymy w lozku, zobaczymy kiedy się sfurta. Może nie będę musiała z nim siedzieć z tego powodu między 2 a 5, bo zwykle wtedy jest czas kupy. A kup na dobę mamy z 5-6.21.10.2015 Leon -
Madu u Nas to samo , po kąpieli o 20 zasnął , trochę się wybudzal ale do 23 pospal mniej więcej równo od 21 więc 2 h
obudził się i na jeddzonko o 23 do 1 pospal i teraz z 10 minut znów sobie śpi ale też jakoś nie spokojnie momentami , mecza go te baczki , niby tu puszcza bo puszcza ale też nie jest to takie jak na niego ... To mały pierdzioch który ma zatrzymane to w połowie większej wszystko więc się męczy.
Ale i tak z dnia na dzien coraz lepiej się ma , nie płacze po nocach z bólu brzuszka , sporadycznie dosłownie .
Jeej jutro weekend , jak mi wszystko kuzwa jedno . Dzień jak codzien ... Już naszykowalam sobie pranie Oskarowe na rano , chyba wyśle jutro siostrę z chłopakiem na spacer i z Oskarem a Ja wtedy wyodkurzam , wysprzatam dom i przy okazji skorzystam i zrobię pazurki i włosy sobie na spokojnie ... Ale okaże się noMama jutro na imprezke andrzejkowa idzie więc sama jestem do niedzieli z młoda i Oskarem
-
No jesZcze sie kontrola nie zdarzyla fakt ani mi ani znajomym juz hoho
Lojka niestety nie zdarzylismy po 12 bylismy od razu na poczte bo wysylalam kropelki forumowym mamuska pozniej jeszcze D mial zmiane opon no i zlecialo jakos a gdzie tu jeszcze do fotografa ?? Takze zalatwimy to jakos w poniedzialek
Wgl na Nathana czekal pokoik balony, zwierzatka duze z papieru takie bujany fotel kocyki podusie w ulubionego naszego puchatka szafeczka z pieluszkami ciuszkami husteczkami itd i przepiekna kolyska
Takze do poniedzialku jestesmy u D a pozbiej spadam do siebie !
Lece usypiac bo bylo amciu i cos ciezko nam zasnac , spokojnej nocy :'Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 02:20
paula1, Little Frog, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Będąc w szpitalu starałam się Was nadrabiać, tylko nie zawsze był czas żeby coś odpisać.
My juz od wczoraj w domku. Zalecenia ze szpitala 2 razy dziennie inhalacje z soli z wodą, oklepywanie,ściąganie frida i 10 kropli wit C raz dziennie. Mam nie dawać żadnych syropow, i prawdopodobnie ten Ambrosol był zbyt silny i dlatego Zuzia zaczęła się tak mocno dusić. Dwa plusy bycia w szpitalu: Zuzia nauczyła się pić leki z kieliszka i dzisiaj robimy drugie podejście do spania w łóżeczku, bo w szpitalu trzy noce ładnie spała. Czasami musiałam ją za rączkę złapać tylko. Na razie sobie spi w łóżeczku od 22, na wyciągnięcie mojej ręki. Pierwszy sen ma już mniej więcej 5-6 h a później co 2-3 h się budzi na jedzonko. Dzisiaj np.o 20 zjadła z dwoch cycow, wypiła 60 mm i spała do 1.00. Jedyny minus po szpitalu to zrobiły mi się zastoje pokarmu w prawej piersi i od 1,5 h siedzialam i masowalam żeby zeszło. I tym sposobem na jutro ściągnęłam prawie 100 ml mlekaa że idziemy na pogrzeb babci i zostaje z Zuzka znajoma, to w sam raz. Nie chce jej brać do kosciola i na cmentarz, zebysmy znowu w szpitalu nie wylądowały.
No i się cieszę, bo u młodej juz widać tą rutynę dnia i wie kiedy jest noc i trzeba spać
Co do pampersow dzisiaj kupilam pierwsza paczkę 3, wazymy 5150 g ( troche spadła z wagi w szpitalu) i rozmiar nosimy 62 -68.
Zakocona super ze macie trochę wieczoru dla siebie, a maleństwo śpi, ten czas bardzo potrzebny we dwoje też
Pozdrawiam wszystkie Mamusie i miłego weekendu
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Hej, my wczoraj przylecielismy do No i jednak tu zostaje, stesknilam sie za swoim domkiem, maz w poniedzialek przyjedzie.
Maly wczoraj mi sie rozplakal, chyba przez pol h ńie moglam go uspokoic. Zasnal po 23, wlasnie skonczylismy karmic a on oczy jak 5 zl.
Co znaczy , ze kupa smierdzi jak ptasia ? U nas jest raz dzuennie, biedny sie meczy, lekko zielonkawa bynajmniej jak wycieram pupke to na chusteczce zostaja zolte slady, kupka jest gestosci budyniu/ ciasta i smierdzi mi cytrynapojde w tym tyg do lekarza bo mielismy isc w czwartek.
-
Witajcie Mamusie,nie zagladalam tu od czasu porodu bo maluszek pochlania kazda chwile,jedynie na fb zagladalam bo latwiej z tel.Gratuluje wszystkim mamusiom nardzonin i zycze duzo zdrowka dla maluszkow.Ja urodzilam 15.10 o godz.13:50 synka Alanka o wadze 3030g 53cm,porod sn +naciecie wiec jesli jeszcze aktualne to mozecie dopisac do listy;)
Widze ze Alanek urodzil sie tego samego dnia co Helenka i Ignacy.Pozdrawiamy Was;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 07:27
agaton, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
Agaton właśnie zastanawiam się czy skoro duży się urodził to czy takie duże przybieranie teraz jest ok. Dostaje często smoczek,bo smaruje go bobotikiem albo wit c ale ponad 6kg ma na bank...baaa jeśli faktycznie 400g na tydzień to ma już ok
6500....R martwi się,czy grubasek nie będzie poprostu:(
Zakocona aj no już 4:D a jak prosiłam R żeby na spróbowanie kupił to wyśmiał mnie a tu rośnie dzidzia hehe
Szczęśliwa rany musiało to wszystko pięknie wyglądać
Annggela kupka jak budyń???pisałam właśnie wcześniej że wczoraj u nas taka była...tylko my sprowokowaliśmy żeby Adi ją usunął z organizmu...a i była taka typowo budyniowata,rozciągająca sie i bez grudek już...
Hey hey lucy :*
Paula kurczę zazdro z tym snem Małeju nas jak Młody zaśnie o 23 czy o północy teraz to przed 2 wstaje
Czasem płacze i R do łóżka go przynosi...
No i R w szkole dziś a my Adriankiem śpimy dalej
Lucy7 lubi tę wiadomość
-
No dzisiejsza noc w łóżeczku udana. Może się przyzwyczai. Niunia się obudziła o 6 bo zrobiła mega kupcie, no i miała nosek zapchany. Od 6.30 inhalacje, oklepywanie i ściąganie frida - tego najbardziej nie lubi.
Paulla może jeszcze sobie unormuje ten czas spaniamoja tez na początku zamieniła sobie dzień z nocą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 08:16
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09.