WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona dużo zdrówka i radości i wodospadu mleka dla Twojego Pitusia! :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Jacusianka chusteczkowa mega akcja , nie przyjedzie bo boi się sama autobusem jechać ?! Co Ona ma 5 lat i kręcone włosy ???! :-|
    Jeszcze do własnego wnuczka , jeszcze jakby to była obca osoba !

Nawet mi się nie chce o tym myśleć...
    i ciągle się pyta czy przyjedziemy na Swięta... Jasne, juz pędze! A najlepsze, że w piątek ma imieniny i trzeba zadzwonic z życzeniami, k##$%&^!!

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Nawet mi się nie chce o tym myśleć...
    i ciągle się pyta czy przyjedziemy na Swięta... Jasne, juz pędze! A najlepsze, że w piątek ma imieniny i trzeba zadzwonic z życzeniami, k##$%&^!!
    Wiesz co , powiedzialabym chyba dla śmiechu własnego , że boje się autem do niej jechać ...
    No okropnie niektóre osoby na prawdę się zachowują , Ja nie umiem czegoś takiego pojąć . Jeszcze starsza kobieta a nie jakas małolata szok
    Wiesz co kochana , olej i się nie przejmuj , niech ona żałuje i to o niej tylko świadczy .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek dziękujemy ! :-*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia mi położna mówiła, ze jak już się zdecyduje na bezpłatną to leci się dalej takimi, że nie można kolejnym razem szczepić 5 czy 6w1.

Natka88 ja bym brała dalej, tak jak lekarz każe, profilaktycznie.

atdc6iyehd9qphks.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku, nie wiem czy to tylko jakiś zbieg okoliczności czy jak, ale ja piłam wcześniej ten koper - niewiele, bo tylko kubek na noc i czasami pojawiały się jakieś brzuszkowe problemy. Teraz już nie piję i póki co (odpukać!) jest spokój. Ale tak jak piszę - nie wiem czy to ma jakiś związek, czy to tylko przypadek.

Jacusianka, wcale się nie dziwię, że się denerwujesz, bo plany Ci się całkowicie poprzestawiały. Moja teściowa przyjedzie do nas dopiero w styczniu (co mnie akurat cieszy, że tak późno), a i tak się dziwię, bo jej się zbytnio nie chce do córki jechać miejscowość dalej...

Zakręcona, samych wspaniałości dla synusia! Zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka! :)

Mikejla, jak czytam o tym co piszesz, to aż mi serce ściska :/ Dwoisz się i troisz i ciągle pod górkę :/ Kurde, ja takie historie to w TV oglądałam, a tu to czuję jakby się to działo gdzieś obok, komuś znajomemu. Życzę Ci dużo siły i niech w końcu jakaś instytucja się tym zajmie. Może ten konsulat będzie deską ratunku? Nigdy nie miałam styczności z takimi problemami, więc nie jestem w stanie nic doradzić.

My chodzimy na spacerki, ale ten wiatr faktycznie zniechęca... Wczoraj to mi tyłek tak zmarzł, że szok! Dziś już się ubrałam cieplej, al zahaczyłam o sklep i jak wyszłam, to z mokrymi plecami. Poczułam dopiero jak mi zaczęło po nich wiać :/

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma - no to super :), a jak to zrobiłaś? :)

Jacusianka - to mężowi musi być przykro :/, 200km to nie koniec świata więc jak teściowa zdrowa to wytłumaczenie średnie.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    Wiedźma - no to super :), a jak to zrobiłaś? :)

Jacusianka - to mężowi musi być przykro :/, 200km to nie koniec świata więc jak teściowa zdrowa to wytłumaczenie średnie.
    Przestałam dostawiać małą, jak miałam pełne cycki to tylko ręką ściągałam do zlewu, widocznie też nie miałam jakoś dużo pokarmu, no i stres pewnie też zrobił swoje. Ja bardzo chciałam karmić Hanię piersią ale ona już nie chciała co mi sprawiało ogromną przykrość. Teraz jak czytam ile niektóre dziewczyny walczyły to mi wstyd, że się tak łatwo poddałam, ale z drugiej strony mam wrażenie, ze po prostu zaoszczędziłam sobie masę nerwów. Ale i tak czasem łezka w oku się zakręci z tego powodu.

Jacusianka - ja to bym się wkurwiła (przepraszam ale "wkurzyła" to za delikatne słowo) a z życzeniami bym nie zadzwoniła.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma - no tak, ja walczyłam 2 miesiące. Godziny spędzone na laktatorze a pokarmu i tak mało. Dostawianie małego przez łzy bo ciągnął jak butelkę a tu nie leciało, krwiaki, zastoje, ból od piersi aż po łopatkę... tak wspominam karmienie piersią.
    Nie dostawiam go już ponad 3 tygodnie, mały się denerwował i ja cierpiałam. Już kilka tygodni temu zdecydowałam o tym że kończę karmienie, prawa już jest ok a z lewej ściągam jeszcze do 30ml w 10min - tylko dlatego to utrzymuję. Wcześniej żeby tyle ściągnąć musiałam siedzieć od pół do godziny. No i czekam aż pokarm sam zaniknie... :/ nie wyszło nam coś to karmienie piersią :(.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku. Na 18 chciałam isc na aerobik, siedze na laktatorze i leci jak krew z nosa. Z obydwu piersi 30 ml :/ jaja sobie chyba ten gowniany laktator robi... Pisałyście o jakichś dobrych laktatorach ręcznych. Podajcie nazwy PLISSS. Chciałam zacząć chodzić na aerobik a z takim gownem to mi się żadne wyjście nie uda...
    Ostatnio tez byla akcja,ze cyc twardy,Malo nie eksploduje a przez kilka minut nic nie leciało,potem jakies 20 ml i znowu sucho.

Dodam ze mam elektryczny canpol easy start.
    Nynusia Ty go chyba miałaś i tez się nie sprawował...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 17:15

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Wiesz co , powiedzialabym chyba dla śmiechu własnego , że boje się autem do niej jechać ...
    Ale mnie rozbawiłaś :D
    No cóż Dziewczyny, nie przeskoczę tego :( Najchętniej to bym strzeliła focha,ale szkoda mi Męża, bo to najlepszy człowiek jakiego znam i nie chcę mu robić przykrości. Przełknę to jakoś, bo i tak się rzadko widzimy (na szczęście).

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, ja mam medela electric mini i u mnie się super sprawował jak potrzebowałam ( z tym, że to elektryczny).

• maluda Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Dziewczyny ratunku. Na 18 chciałam isc na aerobik, siedze na laktatorze i leci jak krew z nosa. Z obydwu piersi 30 ml :/ jaja sobie chyba ten gowniany laktator robi... Pisałyście o jakichś dobrych laktatorach ręcznych. Podajcie nazwy PLISSS. Chciałam zacząć chodzić na aerobik a z takim gownem to mi się żadne wyjście nie uda...
    Ostatnio tez byla akcja,ze cyc twardy,Malo nie eksploduje a przez kilka minut nic nie leciało,potem jakies 20 ml i znowu sucho.

Dodam ze mam elektryczny canpol easy start.
    Nynusia Ty go chyba miałaś i tez się nie sprawował...

Agaton ja na początku miałam ręczny Medela Harmony (bo jakoś nie miałam przekonania do elektrycznego), ale okazał się niewypałem, "zajechałam" go w 3 dni jak musiałam ciągle ściągać pokarm dla małego do szpitala. U mnie sprawdził się elektryczny z firmy Tommee- Tippee:
    Mam taki model:
    http://www.tomi.pl/tommee-tippee-laktator-elektroniczny-0-bpa.html?gclid=CJysl62Ju8kCFc-6GwodZacFMQ

Wcześniej nie znałam tej firmy, koleżanka mi poleciła i faktycznie u mnie też się sprawdził, ruszył laktację nawet w największym stresie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 17:44

relganli4wkmj4ii.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję laseczki. Dzwonilam do ambasady, nic nowego mi nie powiedzieli i oni osobiście nie zajmują się rozwiązywaniem takich problemów. Jutro idziemy do trzech biur, na święta juz będę w Polsce tylko domkne tu wszystko. Postanowione. Amen

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Myślę, że się wystraszyła i dlatego. Spokojnie. Gdyby miała coś z serduszkiem to wcześniej by to już wyszło. Pewnie słychać by było jakiś szmer. Nie martw się.
    No właśnie po porodzie było słychać szmer potem pani Doktor stwierdziła zd jest juz wszystko ok

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Wiedzma to i ja się dołączam do Was mnie też nie wyszło z czego mam straszny ból w sercu...

Agaton tak ja miałam ale ręczny a nie wiem ale do d... był

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam laktator ale elektryczny tommee tippee , mam taki i chwale bardzo . z ręcznym nie chciałam się bawić .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, ja mam akurat elektryczny medela, ale chciałam Ci napisać, że ja miałam taki problem ze ściągnięciem kiedy za mocno przyciskałam laktator do piersi i siedziałam wygodnie odchylona do tyłu (teraz siedzę trochę pochylona do przodu).

• agaton Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny za te laktatory, ale nie chce kolejnego elektrycznego kupować, a byla rozmowa wczesniej i chyba LittleFrog mowila ze mną jakies ręczny i jest bardzo zadowolona i jeszcze ktoś, ale mogło mi się pomerdac;)

Ale udalo mi się pójść na aerobik i było super:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, juz wszystkiego próbowałam z tym badziewiem, tez myślałam, ze za mocno dociskam, ale to nie to...
    Medela byla u mnie w szpitalu i tak darła suty, ze musial, ze mi oczy z orbit wyjdą;) ale może teraz by mnie tak nie bolalo:P

Mika trzymam kciuki, żeby się w końcu wszystko ułożyło:*

Nynusia, faktycznie niewesoło się u ciebie działo, mam nadzieje ze juz jest dobrze. Z tym kp to was rozumiem bardzo dobrze i współczuję, ale przede wszystkim podziwiam, ze tak dlugo walczyłyście. Powinnyście byc z siebie dumne!

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2894 2895 2896 2897 2898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ