WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Dzieki Dziewczyny za te laktatory, ale nie chce kolejnego elektrycznego kupować, a byla rozmowa wczesniej i chyba LittleFrog mowila ze mną jakies ręczny i jest bardzo zadowolona i jeszcze ktoś, ale mogło mi się pomerdac;)

Ale udalo mi się pójść na aerobik i było super:)

Agaton, potwierdzam to, co mówi Onka - trzeba się trochę pochylić, to mleko leci o wiele szybciej ;-) Poza tym, ja kiedy chcę ulżyć piersiom, a nie chcę pobudzać laktacji, to odciągam trochę ręką. Wiadomo, trwa to trochę dłużej niż laktatorem, ale też się da ładnie ściągnąć mleczko.

Ja mam laktator elektryczny Philips Avent i bardzo sobie chwalę; niestety, nie mam doświadczenia z manualnymi, więc nic Ci nie mogę doradzić :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no mi też na początku trochę darła suty ;) ale po mału na najmniejszym biegu przywykły ;)

• mała.mi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Dziewczyny ratunku. Na 18 chciałam isc na aerobik, siedze na laktatorze i leci jak krew z nosa. Z obydwu piersi 30 ml :/ jaja sobie chyba ten gowniany laktator robi... Pisałyście o jakichś dobrych laktatorach ręcznych. Podajcie nazwy PLISSS. Chciałam zacząć chodzić na aerobik a z takim gownem to mi się żadne wyjście nie uda...
    Ostatnio tez byla akcja,ze cyc twardy,Malo nie eksploduje a przez kilka minut nic nie leciało,potem jakies 20 ml i znowu sucho.

Dodam ze mam elektryczny canpol easy start.
    Nynusia Ty go chyba miałaś i tez się nie sprawował...

Kurcze, a ja taki właśnie zamówiłam na allegro...
    Ja miałam już rezygnować z karmienia z powodu małej ilości mleka, okropnego bólu i poranionycb sutkow, ale po kilku dniach na laktatorze postanowiłam wczoraj przystawic Małą. Mleka jest jakby więcej ale ból pozostał. Mam laktator ręczny Aventu i nie jestem zadowolana dlatego zamówiłam ten elektryczny z canpolu, bo miał dobre opinie w necie. No cóż, może u mnie się sprawdzi...

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka,próbowałam. Siedziałam przy stole ,nachylona do przodu. Dam mu jeszcze szanse,zobaczymy jak w czwartek odciągnie.
    Mala Mi,moze u Ciebie sie sprawdzi,a jak cos to masz 14 dni na zwrot. Tylko nie wiem,czy jak juz użyjesz to tez:P
    Onka,teraz to masz zahartowane suty haha:))
    I w ogóle dzieki za ta rutynę,dzisiaj sie udalo calkiem fajnie dzien rozplanować:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka no niezle nie dziwie sie ze sie wkurzasz a wymowke ma faktycznie niezla boze ...

Kurcze z tymi laktatorami u mnie to samo reczny z aventu kicha elektryczny mam babybsisi z allegro on jakos daje rade choc co z tego jak zapomnialam ladowarki i jestesmy bez laktatora

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia dla wszystkich e-cioć :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a35e74ade2d.jpg

PauLLa, Nynusia, Little Frog, Katarzyna87, agaton, paula1, maluda, Natka88, ZakręconaOna, onka, ~Rewianka~, Mikejla, zakocona, WiedźmaMaKota, polkosia lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Nynusia mi położna mówiła, ze jak już się zdecyduje na bezpłatną to leci się dalej takimi, że nie można kolejnym razem szczepić 5 czy 6w1.

Natka88 ja bym brała dalej, tak jak lekarz każe, profilaktycznie.
    Mnie pediatra powiedziała ze spokojnie mogę więc nie wiem o co kaman.. dla pewności skonsultuje to z innym lekarzem jeszcze

l22nhdgeccid541p.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Dzieki Dziewczyny za te laktatory, ale nie chce kolejnego elektrycznego kupować, a byla rozmowa wczesniej i chyba LittleFrog mowila ze mną jakies ręczny i jest bardzo zadowolona i jeszcze ktoś, ale mogło mi się pomerdac;)

Ale udalo mi się pójść na aerobik i było super:)
    Przykro mi, to nie byłam ja. Ja też mam ten easy start. W sumie nie narzekam, ale z moimi cyckami to jest tak różnie. Zazwyczaj ściągałam coś ok 100 ml (już drugi dzień nie ściągam! Piżama i łóżko dziś całe zalane, a dodam, że śpię w staniku z wkładkami) a czasami się zdarzyło, że nawet połowy z tego się nie udało.... Ogólnie ściągam tak jak dziewczyny piszą: lekko pochylona i nie dociskam laktatora. Czasami od dołu lekko podnoszę pierś i też więcej leci.
    A i jeszcze dodam, że ściągałam zawsze w nocy lub rano. Jak były największe przerwy w karmieniu.

Mała Mi, piękna księżniczka!!!! :) A ile włosków! Jeszcze trochę, a będziesz warkocze zaplatać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:23

mała.mi lubi tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam ciekawą wizytę u gin. Siedzę sobie na samolocie, nogi na godzinę 3 i 9.

A ona do mnie, że teraz poćwiczymy mięśnie. Kazała mi spinać kegla i wkładała palec w pochwę. Kazała mi mówić czy czuję opór czy nie ;p

Było trochę dziwnie, ale dla niej to było tak naturalne, że po chwili razem ćwiczyłyśmy. Myślałam, po porodzie nic mnie już nie zdziwi.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi,ale śliczna niunia:) a jaka zestrojona:)
    Rewianka,ka tez czasami ręcznie troche wyciskam,ale nie umiem więcej niż lyzeczke mleka wycisnąć...
    Little, no ja mam super pamięć;) szkoda,ze to nie ty,moze się odezwie któraś od tych laktatorow:P spróbuje tak podtrzymać ręcznie jak mówisz.
    Juz nawet sobie pomyślałam,ze ja mam tak malo po prostu mleka,ale jak przyszłam,to akurat maz dawał Heli to mleko z butli,po czym byl krzyk,ze dalej glodna i jeszcze z jednego cycka pociagnela i za jakis czas z drugiego,wiec nie możliwe,żeby ściągnął wszystko z cyców...

Jacusianka,masakra,jak niektórzy ludzie są ograniczeni... Przykro ze Twój mąż taka ma mamę...

mała.mi lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Katarzyna,to miałaś lepszy aerobik niż ja widzę:P
    Btw,niezły szpagat zrobilas na tym samolocie:P

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja mam elektryczny Canpol i ręczny avent i z obu jestem zadowolona ale tylko jak odciagam rano, wieczór nie ma opcji żebym jakieś zawrotne ilości ściągnęła. 30 ml Max, a z rana i 120 czasem pójdzie. natomiast mały ciągnąc się najada więc pewnie jest najlepszym laktatorem. Myślę że to może być kwestia pory ściągania u Ciebie tez a nie sprzętu. Zobacz jak rano pójdzie ściąganie.

agaton, PePePe lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej robaczki :-)

U Nas nocka całkiem fajna bo mały się budził co równe 2 h :-) więc jak na niego spał świetnie . Teraz zjadł i też już śpi , Mama wybyla do pracy , siostra do szkoły się szykuje a Ja zdrzemnac się muszę troszkę jeszcze .Dziś mam wizytę przyjaciółek ! :-D aaaaale mega się cieszę a w piątek kolejna przyjeżdża , będzie ze swoim synkiem 8 miesięcznym <3 którego wielbie .
    A w sobotę najprawdopodobniej mój Dziadek z Tata hihi . :-)
    Muszę później wziąć się za sprzątanko , jakiś obiadek , iść na spacer z małym i do sklepu bo nawilzajace chusteczki mu się skończyły , na pocztę skoczyc , do banku wejść ... wgle muszę sama siebie naszykować , oby synus dał chwilę :-p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Szczęśliwa, pamietam ze chyba kiedys pisalas jak sie pozbyć katarku który gdzies tam głęboko bulgocze, pamiętam cos o oklepywaniu ale nic więcej. Mogłabys napisać jeszcze raz?
    Miłego dzionka :)

iv09hdge6yql001e.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz wstaliśmy :) na 8 idziemy dolekarza po kropelki do oczu.
    A o 22.45 Ignacy skończy 2 miesiące!!! Ale to zleciało!
    Pięknego dnia Mamusie i Dzidziusie!!

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byłyśmy wczoraj u okulisty z ropiejącymi oczkami Oliwki. Na razie mamy tylko masować, 4 razy dziennie po 10 ucisków. Jeśli nie przejdzie w ciągu 6 tygodni - będziemy się martwić. Stosowaliśmy kropelki do oczu, ale na nic one, jeśli Oliwka ma pozatykane kanaliki... Oliwka już waży 4300 g :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignasiek waży 5740 ;) ale rośnie!
    Dziś przepisuje go do innego pediatry. Poszlismy z oczkami, a ona znów coś wynalazła: mamy iść na rehabilitację na napięcie-mimo, że neurolog stwierdziła, że ok, zapisać się na zabieg przetkania kanalików już teraz, i zostaliśmy skierowanie do chirurga, bo podobno ma wodniaki jądrek - najczęściej samo przechodzi, ale niech zwrknie chirurg.
    Wydalismy już na wizyty u specjalistów kupe kasy. I gdyby była taką potrzeba to ok, ale każdy stwierdza,że nasza wizyta jest bez sensu, bo wszystko jest w porządku. No...to za godzinie idziemy na mikołajkowe spotkanie mam ;)

Mikejla lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, dzisiaj skończy 2 msce, a nie wczoraj ;)

My byliśmy wczoraj na usg bioder. Prawidłowe. A niedługo idziemy na szczepienie.

L ma urlop od pon i od pon napierdziela go tak kręgosłup, że się ledwo rusza. Miałam mieć pomocy więcej, no to nie mam, za to mam pół kaleke :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :-)

Mam do Was pytanie. Mój synek ma od kilku dni taki biały "łupież" na główce (tylko na szczycie powyżej skroni, po bokach i z tyłu głowy nie ma). Położna tydzień temu powiedziała, że to ciemieniuszka, ale taka nienasilona. Stosowałam Olejuszkę, żel na ciemieniuchę z Oilatum i szczerze mówiąc nie widzę poprawy. Zaczynam wątpić w to, że to ciemieniucha. Wygląda to jak łuszcząca się skóra i jest taka szorstka. Czy któreś z Waszych dzieciaczków miało coś takiego?

Chyba dziś go umówię do jakiegoś dobrego pediatry, bo zaczynam się martwić :-(

• aanaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile macie kontroli bioderek? Bo ja juz miałam dwie, wyniki prawidłowe i znowu mam się stawić w lutym. Nie wiem czy ten lekarz nie jest nadgorliwy czy to normalne?

iv09hdge6yql001e.png
‹‹ 2895 2896 2897 2898 2899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ