Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyagaton wrote:Dzieki Dziewczyny za te laktatory, ale nie chce kolejnego elektrycznego kupować, a byla rozmowa wczesniej i chyba LittleFrog mowila ze mną jakies ręczny i jest bardzo zadowolona i jeszcze ktoś, ale mogło mi się pomerdac;)
Ale udalo mi się pójść na aerobik i było super:)
Agaton, potwierdzam to, co mówi Onka - trzeba się trochę pochylić, to mleko leci o wiele szybciejPoza tym, ja kiedy chcę ulżyć piersiom, a nie chcę pobudzać laktacji, to odciągam trochę ręką. Wiadomo, trwa to trochę dłużej niż laktatorem, ale też się da ładnie ściągnąć mleczko.
Ja mam laktator elektryczny Philips Avent i bardzo sobie chwalę; niestety, nie mam doświadczenia z manualnymi, więc nic Ci nie mogę doradzić -
nick nieaktualny
-
agaton wrote:Dziewczyny ratunku. Na 18 chciałam isc na aerobik, siedze na laktatorze i leci jak krew z nosa. Z obydwu piersi 30 ml
jaja sobie chyba ten gowniany laktator robi... Pisałyście o jakichś dobrych laktatorach ręcznych. Podajcie nazwy PLISSS. Chciałam zacząć chodzić na aerobik a z takim gownem to mi się żadne wyjście nie uda...
Ostatnio tez byla akcja,ze cyc twardy,Malo nie eksploduje a przez kilka minut nic nie leciało,potem jakies 20 ml i znowu sucho.
Dodam ze mam elektryczny canpol easy start.
Nynusia Ty go chyba miałaś i tez się nie sprawował...
Kurcze, a ja taki właśnie zamówiłam na allegro...
Ja miałam już rezygnować z karmienia z powodu małej ilości mleka, okropnego bólu i poranionycb sutkow, ale po kilku dniach na laktatorze postanowiłam wczoraj przystawic Małą. Mleka jest jakby więcej ale ból pozostał. Mam laktator ręczny Aventu i nie jestem zadowolana dlatego zamówiłam ten elektryczny z canpolu, bo miał dobre opinie w necie. No cóż, może u mnie się sprawdzi... -
Rewianka,próbowałam. Siedziałam przy stole ,nachylona do przodu. Dam mu jeszcze szanse,zobaczymy jak w czwartek odciągnie.
Mala Mi,moze u Ciebie sie sprawdzi,a jak cos to masz 14 dni na zwrot. Tylko nie wiem,czy jak juz użyjesz to tez:P
Onka,teraz to masz zahartowane suty haha:))
I w ogóle dzieki za ta rutynę,dzisiaj sie udalo calkiem fajnie dzien rozplanować
-
Jacusianka no niezle nie dziwie sie ze sie wkurzasz a wymowke ma faktycznie niezla boze ...
Kurcze z tymi laktatorami u mnie to samo reczny z aventu kicha elektryczny mam babybsisi z allegro on jakos daje rade choc co z tego jak zapomnialam ladowarki i jestesmy bez laktatora -
Pozdrowienia dla wszystkich e-cioć
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a35e74ade2d.jpgPauLLa, Nynusia, Little Frog, Katarzyna87, agaton, paula1, maluda, Natka88, ZakręconaOna, onka, ~Rewianka~, Mikejla, zakocona, WiedźmaMaKota, polkosia lubią tę wiadomość
-
Bąbelek wrote:Nynusia mi położna mówiła, ze jak już się zdecyduje na bezpłatną to leci się dalej takimi, że nie można kolejnym razem szczepić 5 czy 6w1.
Natka88 ja bym brała dalej, tak jak lekarz każe, profilaktycznie.
-
agaton wrote:Dzieki Dziewczyny za te laktatory, ale nie chce kolejnego elektrycznego kupować, a byla rozmowa wczesniej i chyba LittleFrog mowila ze mną jakies ręczny i jest bardzo zadowolona i jeszcze ktoś, ale mogło mi się pomerdac;)
Ale udalo mi się pójść na aerobik i było super:)
A i jeszcze dodam, że ściągałam zawsze w nocy lub rano. Jak były największe przerwy w karmieniu.
Mała Mi, piękna księżniczka!!!!A ile włosków! Jeszcze trochę, a będziesz warkocze zaplatać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:23
mała.mi lubi tę wiadomość
-
Wczoraj miałam ciekawą wizytę u gin. Siedzę sobie na samolocie, nogi na godzinę 3 i 9.
A ona do mnie, że teraz poćwiczymy mięśnie. Kazała mi spinać kegla i wkładała palec w pochwę. Kazała mi mówić czy czuję opór czy nie ;p
Było trochę dziwnie, ale dla niej to było tak naturalne, że po chwili razem ćwiczyłyśmy. Myślałam, po porodzie nic mnie już nie zdziwi. -
Mala Mi,ale śliczna niunia:) a jaka zestrojona:)
Rewianka,ka tez czasami ręcznie troche wyciskam,ale nie umiem więcej niż lyzeczke mleka wycisnąć...
Little, no ja mam super pamięćszkoda,ze to nie ty,moze się odezwie któraś od tych laktatorow:P spróbuje tak podtrzymać ręcznie jak mówisz.
Juz nawet sobie pomyślałam,ze ja mam tak malo po prostu mleka,ale jak przyszłam,to akurat maz dawał Heli to mleko z butli,po czym byl krzyk,ze dalej glodna i jeszcze z jednego cycka pociagnela i za jakis czas z drugiego,wiec nie możliwe,żeby ściągnął wszystko z cyców...
Jacusianka,masakra,jak niektórzy ludzie są ograniczeni... Przykro ze Twój mąż taka ma mamę...
mała.mi lubi tę wiadomość
-
Agaton ja mam elektryczny Canpol i ręczny avent i z obu jestem zadowolona ale tylko jak odciagam rano, wieczór nie ma opcji żebym jakieś zawrotne ilości ściągnęła. 30 ml Max, a z rana i 120 czasem pójdzie. natomiast mały ciągnąc się najada więc pewnie jest najlepszym laktatorem. Myślę że to może być kwestia pory ściągania u Ciebie tez a nie sprzętu. Zobacz jak rano pójdzie ściąganie.
agaton, PePePe lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Hej robaczki
U Nas nocka całkiem fajna bo mały się budził co równe 2 hwięc jak na niego spał świetnie . Teraz zjadł i też już śpi , Mama wybyla do pracy , siostra do szkoły się szykuje a Ja zdrzemnac się muszę troszkę jeszcze .Dziś mam wizytę przyjaciółek !
aaaaale mega się cieszę a w piątek kolejna przyjeżdża , będzie ze swoim synkiem 8 miesięcznym
którego wielbie .
A w sobotę najprawdopodobniej mój Dziadek z Tata hihi .
Muszę później wziąć się za sprzątanko , jakiś obiadek , iść na spacer z małym i do sklepu bo nawilzajace chusteczki mu się skończyły , na pocztę skoczyc , do banku wejść ... wgle muszę sama siebie naszykować , oby synus dał chwilę :-p -
My byłyśmy wczoraj u okulisty z ropiejącymi oczkami Oliwki. Na razie mamy tylko masować, 4 razy dziennie po 10 ucisków. Jeśli nie przejdzie w ciągu 6 tygodni - będziemy się martwić. Stosowaliśmy kropelki do oczu, ale na nic one, jeśli Oliwka ma pozatykane kanaliki... Oliwka już waży 4300 g
-
Ignasiek waży 5740
ale rośnie!
Dziś przepisuje go do innego pediatry. Poszlismy z oczkami, a ona znów coś wynalazła: mamy iść na rehabilitację na napięcie-mimo, że neurolog stwierdziła, że ok, zapisać się na zabieg przetkania kanalików już teraz, i zostaliśmy skierowanie do chirurga, bo podobno ma wodniaki jądrek - najczęściej samo przechodzi, ale niech zwrknie chirurg.
Wydalismy już na wizyty u specjalistów kupe kasy. I gdyby była taką potrzeba to ok, ale każdy stwierdza,że nasza wizyta jest bez sensu, bo wszystko jest w porządku. No...to za godzinie idziemy na mikołajkowe spotkanie mamMikejla lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Jacusianka, dzisiaj skończy 2 msce, a nie wczoraj
My byliśmy wczoraj na usg bioder. Prawidłowe. A niedługo idziemy na szczepienie.
L ma urlop od pon i od pon napierdziela go tak kręgosłup, że się ledwo rusza. Miałam mieć pomocy więcej, no to nie mam, za to mam pół kaleke -
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczyny
Mam do Was pytanie. Mój synek ma od kilku dni taki biały "łupież" na główce (tylko na szczycie powyżej skroni, po bokach i z tyłu głowy nie ma). Położna tydzień temu powiedziała, że to ciemieniuszka, ale taka nienasilona. Stosowałam Olejuszkę, żel na ciemieniuchę z Oilatum i szczerze mówiąc nie widzę poprawy. Zaczynam wątpić w to, że to ciemieniucha. Wygląda to jak łuszcząca się skóra i jest taka szorstka. Czy któreś z Waszych dzieciaczków miało coś takiego?
Chyba dziś go umówię do jakiegoś dobrego pediatry, bo zaczynam się martwić