X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Dzieki Dziewczyny za te laktatory, ale nie chce kolejnego elektrycznego kupować, a byla rozmowa wczesniej i chyba LittleFrog mowila ze mną jakies ręczny i jest bardzo zadowolona i jeszcze ktoś, ale mogło mi się pomerdac;)

Ale udalo mi się pójść na aerobik i było super:)

Agaton, potwierdzam to, co mówi Onka - trzeba się trochę pochylić, to mleko leci o wiele szybciej ;-) Poza tym, ja kiedy chcę ulżyć piersiom, a nie chcę pobudzać laktacji, to odciągam trochę ręką. Wiadomo, trwa to trochę dłużej niż laktatorem, ale też się da ładnie ściągnąć mleczko.

Ja mam laktator elektryczny Philips Avent i bardzo sobie chwalę; niestety, nie mam doświadczenia z manualnymi, więc nic Ci nie mogę doradzić :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no mi też na początku trochę darła suty ;) ale po mału na najmniejszym biegu przywykły ;)

• mała.mi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Dziewczyny ratunku. Na 18 chciałam isc na aerobik, siedze na laktatorze i leci jak krew z nosa. Z obydwu piersi 30 ml :/ jaja sobie chyba ten gowniany laktator robi... Pisałyście o jakichś dobrych laktatorach ręcznych. Podajcie nazwy PLISSS. Chciałam zacząć chodzić na aerobik a z takim gownem to mi się żadne wyjście nie uda...
    Ostatnio tez byla akcja,ze cyc twardy,Malo nie eksploduje a przez kilka minut nic nie leciało,potem jakies 20 ml i znowu sucho.

Dodam ze mam elektryczny canpol easy start.
    Nynusia Ty go chyba miałaś i tez się nie sprawował...

Kurcze, a ja taki właśnie zamówiłam na allegro...
    Ja miałam już rezygnować z karmienia z powodu małej ilości mleka, okropnego bólu i poranionycb sutkow, ale po kilku dniach na laktatorze postanowiłam wczoraj przystawic Małą. Mleka jest jakby więcej ale ból pozostał. Mam laktator ręczny Aventu i nie jestem zadowolana dlatego zamówiłam ten elektryczny z canpolu, bo miał dobre opinie w necie. No cóż, może u mnie się sprawdzi...

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka,próbowałam. Siedziałam przy stole ,nachylona do przodu. Dam mu jeszcze szanse,zobaczymy jak w czwartek odciągnie.
    Mala Mi,moze u Ciebie sie sprawdzi,a jak cos to masz 14 dni na zwrot. Tylko nie wiem,czy jak juz użyjesz to tez:P
    Onka,teraz to masz zahartowane suty haha:))
    I w ogóle dzieki za ta rutynę,dzisiaj sie udalo calkiem fajnie dzien rozplanować:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka no niezle nie dziwie sie ze sie wkurzasz a wymowke ma faktycznie niezla boze ...

Kurcze z tymi laktatorami u mnie to samo reczny z aventu kicha elektryczny mam babybsisi z allegro on jakos daje rade choc co z tego jak zapomnialam ladowarki i jestesmy bez laktatora

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia dla wszystkich e-cioć :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a35e74ade2d.jpg

PauLLa, Nynusia, Little Frog, Katarzyna87, agaton, paula1, maluda, Natka88, ZakręconaOna, onka, ~Rewianka~, Mikejla, zakocona, WiedźmaMaKota, polkosia lubią tę wiadomość

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Nynusia mi położna mówiła, ze jak już się zdecyduje na bezpłatną to leci się dalej takimi, że nie można kolejnym razem szczepić 5 czy 6w1.

Natka88 ja bym brała dalej, tak jak lekarz każe, profilaktycznie.
    Mnie pediatra powiedziała ze spokojnie mogę więc nie wiem o co kaman.. dla pewności skonsultuje to z innym lekarzem jeszcze

l22nhdgeccid541p.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Dzieki Dziewczyny za te laktatory, ale nie chce kolejnego elektrycznego kupować, a byla rozmowa wczesniej i chyba LittleFrog mowila ze mną jakies ręczny i jest bardzo zadowolona i jeszcze ktoś, ale mogło mi się pomerdac;)

Ale udalo mi się pójść na aerobik i było super:)
    Przykro mi, to nie byłam ja. Ja też mam ten easy start. W sumie nie narzekam, ale z moimi cyckami to jest tak różnie. Zazwyczaj ściągałam coś ok 100 ml (już drugi dzień nie ściągam! Piżama i łóżko dziś całe zalane, a dodam, że śpię w staniku z wkładkami) a czasami się zdarzyło, że nawet połowy z tego się nie udało.... Ogólnie ściągam tak jak dziewczyny piszą: lekko pochylona i nie dociskam laktatora. Czasami od dołu lekko podnoszę pierś i też więcej leci.
    A i jeszcze dodam, że ściągałam zawsze w nocy lub rano. Jak były największe przerwy w karmieniu.

Mała Mi, piękna księżniczka!!!! :) A ile włosków! Jeszcze trochę, a będziesz warkocze zaplatać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:23

mała.mi lubi tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam ciekawą wizytę u gin. Siedzę sobie na samolocie, nogi na godzinę 3 i 9.

A ona do mnie, że teraz poćwiczymy mięśnie. Kazała mi spinać kegla i wkładała palec w pochwę. Kazała mi mówić czy czuję opór czy nie ;p

Było trochę dziwnie, ale dla niej to było tak naturalne, że po chwili razem ćwiczyłyśmy. Myślałam, po porodzie nic mnie już nie zdziwi.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi,ale śliczna niunia:) a jaka zestrojona:)
    Rewianka,ka tez czasami ręcznie troche wyciskam,ale nie umiem więcej niż lyzeczke mleka wycisnąć...
    Little, no ja mam super pamięć;) szkoda,ze to nie ty,moze się odezwie któraś od tych laktatorow:P spróbuje tak podtrzymać ręcznie jak mówisz.
    Juz nawet sobie pomyślałam,ze ja mam tak malo po prostu mleka,ale jak przyszłam,to akurat maz dawał Heli to mleko z butli,po czym byl krzyk,ze dalej glodna i jeszcze z jednego cycka pociagnela i za jakis czas z drugiego,wiec nie możliwe,żeby ściągnął wszystko z cyców...

Jacusianka,masakra,jak niektórzy ludzie są ograniczeni... Przykro ze Twój mąż taka ma mamę...

mała.mi lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Katarzyna,to miałaś lepszy aerobik niż ja widzę:P
    Btw,niezły szpagat zrobilas na tym samolocie:P

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja mam elektryczny Canpol i ręczny avent i z obu jestem zadowolona ale tylko jak odciagam rano, wieczór nie ma opcji żebym jakieś zawrotne ilości ściągnęła. 30 ml Max, a z rana i 120 czasem pójdzie. natomiast mały ciągnąc się najada więc pewnie jest najlepszym laktatorem. Myślę że to może być kwestia pory ściągania u Ciebie tez a nie sprzętu. Zobacz jak rano pójdzie ściąganie.

agaton, PePePe lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej robaczki :-)

U Nas nocka całkiem fajna bo mały się budził co równe 2 h :-) więc jak na niego spał świetnie . Teraz zjadł i też już śpi , Mama wybyla do pracy , siostra do szkoły się szykuje a Ja zdrzemnac się muszę troszkę jeszcze .Dziś mam wizytę przyjaciółek ! :-D aaaaale mega się cieszę a w piątek kolejna przyjeżdża , będzie ze swoim synkiem 8 miesięcznym <3 którego wielbie .
    A w sobotę najprawdopodobniej mój Dziadek z Tata hihi . :-)
    Muszę później wziąć się za sprzątanko , jakiś obiadek , iść na spacer z małym i do sklepu bo nawilzajace chusteczki mu się skończyły , na pocztę skoczyc , do banku wejść ... wgle muszę sama siebie naszykować , oby synus dał chwilę :-p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Szczęśliwa, pamietam ze chyba kiedys pisalas jak sie pozbyć katarku który gdzies tam głęboko bulgocze, pamiętam cos o oklepywaniu ale nic więcej. Mogłabys napisać jeszcze raz?
    Miłego dzionka :)

iv09hdge6yql001e.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz wstaliśmy :) na 8 idziemy dolekarza po kropelki do oczu.
    A o 22.45 Ignacy skończy 2 miesiące!!! Ale to zleciało!
    Pięknego dnia Mamusie i Dzidziusie!!

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byłyśmy wczoraj u okulisty z ropiejącymi oczkami Oliwki. Na razie mamy tylko masować, 4 razy dziennie po 10 ucisków. Jeśli nie przejdzie w ciągu 6 tygodni - będziemy się martwić. Stosowaliśmy kropelki do oczu, ale na nic one, jeśli Oliwka ma pozatykane kanaliki... Oliwka już waży 4300 g :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignasiek waży 5740 ;) ale rośnie!
    Dziś przepisuje go do innego pediatry. Poszlismy z oczkami, a ona znów coś wynalazła: mamy iść na rehabilitację na napięcie-mimo, że neurolog stwierdziła, że ok, zapisać się na zabieg przetkania kanalików już teraz, i zostaliśmy skierowanie do chirurga, bo podobno ma wodniaki jądrek - najczęściej samo przechodzi, ale niech zwrknie chirurg.
    Wydalismy już na wizyty u specjalistów kupe kasy. I gdyby była taką potrzeba to ok, ale każdy stwierdza,że nasza wizyta jest bez sensu, bo wszystko jest w porządku. No...to za godzinie idziemy na mikołajkowe spotkanie mam ;)

Mikejla lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, dzisiaj skończy 2 msce, a nie wczoraj ;)

My byliśmy wczoraj na usg bioder. Prawidłowe. A niedługo idziemy na szczepienie.

L ma urlop od pon i od pon napierdziela go tak kręgosłup, że się ledwo rusza. Miałam mieć pomocy więcej, no to nie mam, za to mam pół kaleke :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :-)

Mam do Was pytanie. Mój synek ma od kilku dni taki biały "łupież" na główce (tylko na szczycie powyżej skroni, po bokach i z tyłu głowy nie ma). Położna tydzień temu powiedziała, że to ciemieniuszka, ale taka nienasilona. Stosowałam Olejuszkę, żel na ciemieniuchę z Oilatum i szczerze mówiąc nie widzę poprawy. Zaczynam wątpić w to, że to ciemieniucha. Wygląda to jak łuszcząca się skóra i jest taka szorstka. Czy któreś z Waszych dzieciaczków miało coś takiego?

Chyba dziś go umówię do jakiegoś dobrego pediatry, bo zaczynam się martwić :-(

• aanaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile macie kontroli bioderek? Bo ja juz miałam dwie, wyniki prawidłowe i znowu mam się stawić w lutym. Nie wiem czy ten lekarz nie jest nadgorliwy czy to normalne?

iv09hdge6yql001e.png
‹‹ 2895 2896 2897 2898 2899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ