X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny plamienie nie można ignorować, oczywiście może sie nic nie dziać, ale lepiej dmuchać na zimno, lekarz przepisze wam duphaston i luteinę i będzie ok. Mi lekarz mówi, pojawi sie plamienie na IP.
    Co do duphastonu, to ja będę brała do konca ciąży l, ale ja biorę pól apteki.
    Przełoże to usg o tydzień, dla mnie ważne jest bicie serduszka

To przełóż o tydzień, na pewno będzie już serduszko :)

Ursa, Małgorzatka lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) Widziałam maluszka :) i bijące serduszko :D
    niesamowite uczucie :)

potem wkleję Wam zdjęcie i opiszę co i jak bo teraz mam masę zaległości :)

Betti-85, Lili30, Ursa, agania, ola.321, BATTINKA, Małgorzatka, Natka88, polkosia, FreshMm, Kaśku, mała.mi, paula1, demi_01, Nynusia, dodinka, Anastazjaaa, nat_alia lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia super!gratuluje!

Bunia86 lubi tę wiadomość

• Ursa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil masz prawo do swojego zdania :) Nie zgodze się z nim bo współżycia ginekolodzy odradzają jedynie w pewnych przypadkach. Najczęściej zagrożonej ciąży. Poza tym jeżeli ginekolog wzbrania się robienia USG by nie naruszyc szyjki macicy, w sytuacji w której kobieta krwawi, to zmieniłabym lekarza. Krwawienie z dróg rodnych w ciąży powinno byc monitorowane.
    I nie mówię tego bo mój ginekolog jest za USG :D Sama wizyty mam raz w miesiącu :) I dzięki Bogu bo są dla mnie ogromnie stresujące. Wolę rzadziej byc na taki stres narażona :)

Bunia! Świetne wiadomości :D Nie mogę doczekac się zdjęcia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 09:34

Bunia86, Małgorzatka lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia - cudownie :) czekamy na zdjęcie! :)

Bunia86, Małgorzatka lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia - superowo :)

a teraz trochę wcześniejszych pytań..

mdłości zaczęły się u mnie przy becie ok 18tys i stopniowo były większe, to było chyba gdzieś w 6tyg.

plamienia - kurcze, niby często się zdarzają a jednak trzeba uważać, odpoczywajcie sobie dużo! i nie denerwować się proszę :)

aaa i jeszcze jedno, co do duphastonu i luteiny - ostatnio jak byłam u gin to powiedziała że luteinę jeszcze będę brała długo ale nie wiem jak z dupkiem będzie - pewnie też.

a ja idę zjeść śniadanko bo jeszcze nie jadłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 09:52

Ursa, Małgorzatka lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :* :*

Agatka ja miałam najgorsze mdłości od 6 do 8 tyg masakra, wtedy też podobno największy jest poziom hormonów bo gdzieś od 9-10 tyg po mału funkcję podtrzymania ciąży i produkcję progesteronu przejmuje łożysko więc generalnie objawy powinny troszkę ustępować .... I nie obyło się bez lekow przeciwwymiotnych . Teraz jest lepiej ale pije cały czas gaviscon ...
    Co do usg to ja byłam w 6tyg i 3 dniu i nie widziałam serduszka więc wstrzymałabym się jeśli masz taką możliwość do 7 tyg . To zależy od sprzętu i samego lekarza który robi usg :) :)
    Lojka każde plamienie trzeba skonsultować z lekarzem ale też polkosia dobrze napisała weź magnez i odpoczywaj :* :*
    Megi polip w szyjce niestety często podkrwawia jeśli się bardzo martwisz albo naprawdę zobaczysz żywo-czerwoną krew to radziłabym się udać do lekarza a teraz odpoczywaj i staraj nie stresować (choć wiem jak ciężko )
    Trzymam kciuki za Was na pewno wszystko ejst dobrze :* :* :* :*

Bunia gratuluje kochanie :* :* :*

Miłego dnia dla wszystkich ja się zabieram za pracę :* :* :* :* <3

Ursa, Bunia86, ola.321, FreshMm lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia, super :)

Battinka, będę jeszcze brała, ale nie mówił ile. Na razie mam na miesiąc do przodu recepty już.

Bunia86 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny! co prawda mało się udzielam na forum, ale podczytuję Was w miarę możliwości.

Wczoraj byłam na pierwszym usg (5tydzień 5 dzień) był pęcherzyk 11mm. Za dwa tygodnie kolejna wizyta na której ma już być widać coś więcej. Niestety lekarz zabronił mi uprawiać sport(jestem instruktorką fitness), zabronił mi również współżyć:((( O ile ze sportem w moim wypadku mogę się zgodzić, bo prowadzę zajęcia dosyć intensywne, to nie do końca rozumiem zakaz serduszkowania. Czy Wy robicie to normalnie, wasz lekarz coś mówił na ten temat? Oczywiście dostosowuję się do lekarza, bo zdrowie maluszka jest najważniejsze, ale zawsze twierdziłam, że nie chcę traktować ciąży jak choroby i chcę żyć normalnie, a tu taki psikus;)

Ursa, Kaśku lubią tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    witajcie dziewczyny! co prawda mało się udzielam na forum, ale podczytuję Was w miarę możliwości.

Wczoraj byłam na pierwszym usg (5tydzień 5 dzień) był pęcherzyk 11mm. Za dwa tygodnie kolejna wizyta na której ma już być widać coś więcej. Niestety lekarz zabronił mi uprawiać sport(jestem instruktorką fitness), zabronił mi również współżyć:((( O ile ze sportem w moim wypadku mogę się zgodzić, bo prowadzę zajęcia dosyć intensywne, to nie do końca rozumiem zakaz serduszkowania. Czy Wy robicie to normalnie, wasz lekarz coś mówił na ten temat? Oczywiście dostosowuję się do lekarza, bo zdrowie maluszka jest najważniejsze, ale zawsze twierdziłam, że nie chcę traktować ciąży jak choroby i chcę żyć normalnie, a tu taki psikus;)

Mi lekarka kazała się oszczędzać i dużo leżeć, ale to ze względu na bóle brzucha, które miałam na samym początku. I zakaz serduszkowania też mam. Teraz pójdę do lekarza 3.03 i zobaczymy co mi powie.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania a czujesz już nudności? Ja nic a nic. Oczywiście tym również się martwię haha;) Ranyyy ogólnie to wszystkim się martwię;)

010ipc0zeibgq4gv.png

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚

• Ursa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja z doświadczenia wiem, że warto polegac na obostrzeniach lekarza :) Lepsze to niż potem pluc sobie w brodę :)

Większośc kobiet nie ma zakazu na serduszkowanie. Ja też go nie miałam i kilka razy przytulaliśmy się z moim P. Nigdy nic się nie działo :)

Fitness z głową jest polecany kobietom w ciąży, jeżeli ćwiczyły go już wcześniej. Z funkcji instruktora pewnie każdy by Ci polecił zrezygnowac ale delikatny pilates?

Jeżeli nie jesteś przekonana do porad tego ginekologa skonsultuj się z innym :)

Majaaa lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • madu Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostałam zakaz przytualnia przez ból brzucha i już 2 lekarzy o to pytałm i odpowiedź była taka sama i nie dostalam odpowiedzi do kiedy. Ale 2 marca idę znów i może dostaniemy 'zielone światło' bo jak na razie nic nie boli i nic nie plami. Oby już tak zostało;)

21.10.2015 Leon <3
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam kiedy zarobić tą bete, dzisiaj czy w poniedziałek. Za tydzień w piątek bedzie wszystko wiadomo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 10:18

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już zgłosiłam, że nie mogę prowadzić zajęć, co prawda do póki nie znajdą kogoś na zastępstwo będę pracować, ale bez wygibasów, więcej będę mówić i chodzić między ćwiczącymi. Pilates owszem, w domku na spokojnie przy Mozarcie :)

Ursa lubi tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

Decyzja o AZ💚

• madu Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było tak, że 2 ginekologów wcale nie chciało, żeby betę robić co dwa dni. pierwszą zrobiłam na własna rękę, żeby się upewnić, zaraz po zrobieniu testu domowego. kolejna robiła dokladnie tydzien po, a kolejną półtoratygodnia po drugiej. Więc, jesli chcesz dla własnego spokoju to zrób dzis ale równie dobrze możesz zrobic bliżej wizyty, tak myślę:)

Ursa lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozchodzi się o to by zobaczyć przyrost hormonu i chyba pojadę w poniedziałek. Teraz przyrost jest wolniejszy, dlatego się zdecydowałam na poniedziałek. A dzisiaj mąż kazał szukać domów z działką, planujemy zakup za parę lat, to przez to że jego koledzy w pracy kupują dom, a on nie chce być gorszy takie męskie ego i rywalizacja.

Ursa, madu, Bunia86 lubią tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    agania a czujesz już nudności? Ja nic a nic. Oczywiście tym również się martwię haha;) Ranyyy ogólnie to wszystkim się martwię;)

Nie, praktycznie wcale. Wczoraj było mi trochę niedobrze wieczorem, ale dlatego, że poleżałam na brzuchu. No i jest mi niedobrze po myciu zębów, ale później mi przechodzi. Tylko tyle.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze pisalyscie juz o tym ze objawy ustaja i ze to normalne ze raz boli raz nie...ale ja wariuje piersi nie bola!jytro o 8.45 wizyta nie moge sie doczekac!

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • madu Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcześciary z Was!;)
    Mnie mdłości zaczęły się dokładnie jakis tydzień temu, czyli na poczatku 7 tc i jak na razie odpuszczają tylko kiedy śpię.

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ