Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
aagatkaa1984 wrote:Dziewczyny, krótką sonda, w którym tygodniu rozpoczęły Wam sie mdłości?
Drugie pytanie, zapisalam się za tydzień, to będzie 6tydzien i 1 dzień, lekarz mi wczoraj powiedzial, ze nie będzie jeszcze serduszka? Robic w 6 czy przepisać
Może być już widoczne serduszko, ale ja na Twoim miejscu umówiłabym się kilka dni później ponieważ różnie to bywa, zależy od aparatury do usg, badającego oraz momentu zagnieżdzenia a to sprawa bardzo indywidualna. Mój gin kazał mi przyjść dopiero 18 marca czyli to będzie już 8 tydzień...Małgorzatka lubi tę wiadomość
3 Aniołki w niebie
-
czesc ! Dziewczyny ratujcie co robic ? Rano na papierze mialam brazowy sluz .Na wkladce z nocy jest ziemny zolty (bardzo ciemny). Nie mam jak skontaktowac sie z lekarzem . Sprobuje zadzwonic do poloznej , ale to tez moze byc niemozliwe . Matko, ale sie boje . Jechac na urgent ?!
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Cześć. Wczoraj wieczorem strasznie się Zdenerwowalam i najpierw dużo śluzu brązowego potem krew później jeszcze gorszy stres płacz histeryzowalam jak nie wiem żadnych boli nie Mam dziś dużo mniej tego jest. Mam nadzieje ,ze to z tego polipa ,że z dzieciatkiem wszystko ok. Miałam iść na betę ale pomyslalam sobie ,że będę się tylko denerwowała bardziej dziś cały dzień w łóżku leze.
-
Łóżka przestań się denerwować to na pewno. Poczekaj może zobacz czy to jednorazowe będzie jak do południa będzie się powtarzalo to skontroluj może. Nie wiem sama na pewno się nie denerwuj i leż.
-
Lojka, weź magnez albo nospę i poleż, jeśli możesz. Brązowy śluz nie jest bardzo groźny (ja przez 4 dni tak plamiłam i jest OK). Gdyby rozbolał Cię brzuch, a śluzu było więcej, to wtedy jechałabym na IP czy do lekarza.
Meeegi, a czym Ty się tak zdenerwowałaś? Leż i odpoczywaj cały dzień!!! I niczym się nie stresuj.
Mi mdłości pojawiły sę około 5 tygodnia, ale rożnie to bywa. Raz nie mam kilka dni, a raz zwymiotuję, bo aż tak męczą.Małgorzatka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja tez nie wiem co robić. Tak jak pisałam Mój lekarz jest z innego miasta dzieli Nas 100 km przyjmuje tylko w soboty właśnie jutro Mam wizytę. Mam też tutaj lekarza opinie ma nie zła .. najlepsza w Moim mieście z tutejszych. I przyjmuje dziś, pójść skontrolować do Niego ? A może i juz zostać ?? Kurcze nie wiem tak zawsze Mam go na miejscu tamten tez niby jak coś bardzo się dzieje karze wsiadać w samochód i przyjeżdżać ale już sama nie wiem
-
Nie wiem czy usg tez tak często nie szkodzi dzidziolkowi. Bo pewnie ten Mój jutro też będzie robił usg będzie chciał zobaczyć tego polipa ,którego nie widział przez tyle czasu.
Kurw. .. mam dość wszystkiego.
Oj może u tez się za mocno nakręciłam Mój P przyszedł trochę po paru piwkach i zaczął Mi miłości wielce wyznawać ,a Ja nie lubię tego na Mnie to jak plachta na byka myślałam ,że go rozszarpie, a on Mnie przecież tak Kocha !! Wrrr, masakra jakaś. Tez powinnam trochę wyluzować ale no emocje wzięły górę. -
Megi spokojnie leż i odpoczywaj, czekaj na swoją wizytę. Mój lekarz twierdzi, że częste USG nie jest dobre zwłaszcza dopochwowe, według niego lepiej zbyt często tam nie ingerować zwłaszcza kiedy są plamienia lub problemy z szyjką, nawet luteiny dopochwowej nie zaleca, aby tam nie gmerać za często. Na tym etapie poza lekami i odpoczynkiem i tak nic więcej nie możemy zrobić, dajmy się spokojnie dzidzisiom rozwijać. Wszystko będzie dobrze, prosze zaparzyć sobie melisy i marsz do łożek. Ja własnie siedzę w pracy i melisę piję bo tez mam gorszy dzień, ale wiem, że nerwy w niczym nie pomoga a wręcz przeciwnie.3 Aniołki w niebie
-
Lili dobrze mówi, lojkalojka i meggi do łóżek i odpoczywać. Ja jak miałam pierwsze plamienie to stres i od razu dzwonilam do gina, żeby mnie przyjął. Przy drugim plamieniu już byłam spokojniejsza i przelezalam dwa dni i przeszło. Okazało się że to jednorazowe plamienie było. U mnie lekarz mówi że jak brązowe to nie ma się czym martwić, bo czasami się tak zdarza, szczególnie gdy w tym terminie powinnyśmy mieć planowo @.
Pozdrawiam i trzymajcie się dziewczyny, trzeba być dobrej myśli.
Bunia daj znać jak po wizycieMałgorzatka lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
aagatkaa1984 wrote:Dziewczyny, krótką sonda, w którym tygodniu rozpoczęły Wam sie mdłości?
Drugie pytanie, zapisalam się za tydzień, to będzie 6tydzien i 1 dzień, lekarz mi wczoraj powiedzial, ze nie będzie jeszcze serduszka? Robic w 6 czy przepisać
Ja idę od Ciebie 2 dni wcześniej, 5tydz 6dn, wiem że to za wcześnie na serduszko. Ale będzie widać pęcherzyk, będę wiedziała czy jest dobrze umiejscowiony - to też jest dla mnie bardzo ważne.Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co polecacie na mega mdłości? Ja juz nie daje rady dziś musiałam p 4rano wstać to tak mnie ssalo i choc jedna kostkę czekolady zjeść troche lepiej się poczułam ale ogólnie jest makabra znów nie mogę nic przełknąć nawet tabletki nie idą mam nadzieje ze jeszcze z tydz.i będzie coraz lepiej.
Teraz zasuwam cukierki lodowe co by gorzko w buzi nie byloMałgorzatka, soraya lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny! Tylko spokojnie plamienie bardzo często jest zwykłym objawem ciąży, jeszcze częściej nie pochodzą wcale z macicy a np. z pochwy (np. po urazie aplikatorem do luteiny), tak to niestety jest, że wszystko tam mamy baaardzo ukrwione, dodatkowo wyższe ciśnienie może powodować pęknie żyłek i krwawienie. Ale niczego nie można ignorowac. O wszystkim powinien dowiedziec się ginekolog.
Co do USG nie ma żadnych przesłanek mówiących, że jest ono szkodliwe dla dziecka. Jeżeli nie używa się dopplera. Moja koleżanka ze szpitala wyszła w 5 miesiącu ciąży. DO tego czasu miała mnóstwo krwiaków i USG robili jej co tydzień. Teraz ma prawie dwuletniego, zdrowiutkiego Eryczka. A już wizyty co 14 dni to w wielu klinikach standard. Jeżeli zdarza się coś takiego jak plamienie czy krwawienie krótkie USG może przynieśc więcej dobrego niż złego m.in. święty spokój przyszłej mamy.
Mdłości zaczęły mi się koło 7 tygodnia. Wcześniej miałam nieopanowany apetyt na owoce i warzywa. Odrzucało mnie od mięsa. Piersi też nie bolały mnie od początku. Zaczęły koło 6 tygodnia.
Bunia! Nie mogę się doczekac wieści!Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny plamienie nie można ignorować, oczywiście może sie nic nie dziać, ale lepiej dmuchać na zimno, lekarz przepisze wam duphaston i luteinę i będzie ok. Mi lekarz mówi, pojawi sie plamienie na IP.
Co do duphastonu, to ja będę brała do konca ciąży l, ale ja biorę pól apteki.
Przełoże to usg o tydzień, dla mnie ważne jest bicie serduszkaLili30, Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość
-
Ursa wrote:Dziewczyny! Tylko spokojnie plamienie bardzo często jest zwykłym objawem ciąży, jeszcze częściej nie pochodzą wcale z macicy a np. z pochwy (np. po urazie aplikatorem do luteiny), tak to niestety jest, że wszystko tam mamy baaardzo ukrwione, dodatkowo wyższe ciśnienie może powodować pęknie żyłek i krwawienie. Ale niczego nie można ignorowac. O wszystkim powinien dowiedziec się ginekolog.
Co do USG nie ma żadnych przesłanek mówiących, że jest ono szkodliwe dla dziecka. Jeżeli nie używa się dopplera. Moja koleżanka ze szpitala wyszła w 5 miesiącu ciąży. DO tego czasu miała mnóstwo krwiaków i USG robili jej co tydzień. Teraz ma prawie dwuletniego, zdrowiutkiego Eryczka. A już wizyty co 14 dni to w wielu klinikach standard. Jeżeli zdarza się coś takiego jak plamienie czy krwawienie krótkie USG może przynieśc więcej dobrego niż złego m.in. święty spokój przyszłej mamy.
Mdłości zaczęły mi się koło 7 tygodnia. Wcześniej miałam nieopanowany apetyt na owoce i warzywa. Odrzucało mnie od mięsa. Piersi też nie bolały mnie od początku. Zaczęły koło 6 tygodnia.
Bunia! Nie mogę się doczekac wieści!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 08:57
3 Aniołki w niebie