X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny, krótką sonda, w którym tygodniu rozpoczęły Wam sie mdłości?
    Drugie pytanie, zapisalam się za tydzień, to będzie 6tydzien i 1 dzień, lekarz mi wczoraj powiedzial, ze nie będzie jeszcze serduszka? Robic w 6 czy przepisać
    Podpinam się też jestem ciekawa jak to jest u Was z mdłościami ;)
    Może być już widoczne serduszko, ale ja na Twoim miejscu umówiłabym się kilka dni później ponieważ różnie to bywa, zależy od aparatury do usg, badającego oraz momentu zagnieżdzenia a to sprawa bardzo indywidualna. ;) Mój gin kazał mi przyjść dopiero 18 marca czyli to będzie już 8 tydzień...

Małgorzatka lubi tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam 6 tyg 2 dnia i widziałam tylko pęcherzyk ciązowy. Co do mdłości to nie pamiętam :)

Ursa, Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc ! Dziewczyny ratujcie co robic ? Rano na papierze mialam brazowy sluz .Na wkladce z nocy jest ziemny zolty (bardzo ciemny). Nie mam jak skontaktowac sie z lekarzem . Sprobuje zadzwonic do poloznej , ale to tez moze byc niemozliwe . Matko, ale sie boje . Jechac na urgent ?!

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Wczoraj wieczorem strasznie się Zdenerwowalam i najpierw dużo śluzu brązowego potem krew :( :( później jeszcze gorszy stres płacz histeryzowalam jak nie wiem :( żadnych boli nie Mam :( dziś dużo mniej tego jest. Mam nadzieje ,ze to z tego polipa ,że z dzieciatkiem wszystko ok. Miałam iść na betę ale pomyslalam sobie ,że będę się tylko denerwowała bardziej dziś cały dzień w łóżku leze.

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżka przestań się denerwować to na pewno. Poczekaj może zobacz czy to jednorazowe będzie jak do południa będzie się powtarzalo to skontroluj może. Nie wiem sama :( na pewno się nie denerwuj i leż.

4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, weź magnez albo nospę i poleż, jeśli możesz. Brązowy śluz nie jest bardzo groźny (ja przez 4 dni tak plamiłam i jest OK). Gdyby rozbolał Cię brzuch, a śluzu było więcej, to wtedy jechałabym na IP czy do lekarza.

Meeegi, a czym Ty się tak zdenerwowałaś? Leż i odpoczywaj cały dzień!!! I niczym się nie stresuj.

Mi mdłości pojawiły sę około 5 tygodnia, ale rożnie to bywa. Raz nie mam kilka dni, a raz zwymiotuję, bo aż tak męczą.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem co robić. Tak jak pisałam Mój lekarz jest z innego miasta dzieli Nas 100 km przyjmuje tylko w soboty właśnie jutro Mam wizytę. Mam też tutaj lekarza opinie ma nie zła .. najlepsza w Moim mieście z tutejszych. I przyjmuje dziś, pójść skontrolować do Niego ? A może i juz zostać ?? Kurcze nie wiem :( tak zawsze Mam go na miejscu tamten tez niby jak coś bardzo się dzieje karze wsiadać w samochód i przyjeżdżać ale już sama nie wiem :(

4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy usg tez tak często nie szkodzi dzidziolkowi. Bo pewnie ten Mój jutro też będzie robił usg będzie chciał zobaczyć tego polipa ,którego nie widział przez tyle czasu.
    Kurw. .. mam dość wszystkiego.
    Oj może u tez się za mocno nakręciłam Mój P przyszedł trochę po paru piwkach i zaczął Mi miłości wielce wyznawać ,a Ja nie lubię tego na Mnie to jak plachta na byka myślałam ,że go rozszarpie, a on Mnie przecież tak Kocha !! Wrrr, masakra jakaś. Tez powinnam trochę wyluzować ale no emocje wzięły górę.

4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi spokojnie leż i odpoczywaj, czekaj na swoją wizytę. Mój lekarz twierdzi, że częste USG nie jest dobre zwłaszcza dopochwowe, według niego lepiej zbyt często tam nie ingerować zwłaszcza kiedy są plamienia lub problemy z szyjką, nawet luteiny dopochwowej nie zaleca, aby tam nie gmerać za często. Na tym etapie poza lekami i odpoczynkiem i tak nic więcej nie możemy zrobić, dajmy się spokojnie dzidzisiom rozwijać. Wszystko będzie dobrze, prosze zaparzyć sobie melisy i marsz do łożek. Ja własnie siedzę w pracy i melisę piję bo tez mam gorszy dzień, ale wiem, że nerwy w niczym nie pomoga a wręcz przeciwnie.

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili dobrze mówi, lojkalojka i meggi do łóżek i odpoczywać. Ja jak miałam pierwsze plamienie to stres i od razu dzwonilam do gina, żeby mnie przyjął. Przy drugim plamieniu już byłam spokojniejsza i przelezalam dwa dni i przeszło. Okazało się że to jednorazowe plamienie było. U mnie lekarz mówi że jak brązowe to nie ma się czym martwić, bo czasami się tak zdarza, szczególnie gdy w tym terminie powinnyśmy mieć planowo @.
    Pozdrawiam i trzymajcie się dziewczyny, trzeba być dobrej myśli.
    Bunia daj znać jak po wizycie :-)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( niby czytałam na forach dziewczyny pisały że z tymi polipa mi tak jest może żebym nie była po stracie było by inaczej ,a tak dupa. :(

4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/polip-szyjki-w-ciazy,1185,2.html
    Dziewczyny tez miały polipy i wszystko jest ok :) Bądź dobrej myśli ok?

meeegi1771, Małgorzatka lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny, krótką sonda, w którym tygodniu rozpoczęły Wam sie mdłości?
    Drugie pytanie, zapisalam się za tydzień, to będzie 6tydzien i 1 dzień, lekarz mi wczoraj powiedzial, ze nie będzie jeszcze serduszka? Robic w 6 czy przepisać

Ja idę od Ciebie 2 dni wcześniej, 5tydz 6dn, wiem że to za wcześnie na serduszko. Ale będzie widać pęcherzyk, będę wiedziała czy jest dobrze umiejscowiony - to też jest dla mnie bardzo ważne.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia zapytam się Ciebie bierzesz jeszcze Duphaston? Jesli tak to jak długo masz brać?mi dr kazał jeszcze to opak.wybrac czyli jakies 6dni...

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo, to mi zostało jeszcze prawie dwa opakowania. Muszę zapytać na wizycie. Dzięki za zwrócenie na to uwagi :)

iv09hdge6yql001e.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co polecacie na mega mdłości? Ja juz nie daje rady dziś musiałam p 4rano wstać to tak mnie ssalo i choc jedna kostkę czekolady zjeść troche lepiej się poczułam ale ogólnie jest makabra znów nie mogę nic przełknąć nawet tabletki nie idą:( mam nadzieje ze jeszcze z tydz.i będzie coraz lepiej.

Teraz zasuwam cukierki lodowe co by gorzko w buzi nie bylo ;)

Małgorzatka, soraya lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Tylko spokojnie plamienie bardzo często jest zwykłym objawem ciąży, jeszcze częściej nie pochodzą wcale z macicy a np. z pochwy (np. po urazie aplikatorem do luteiny), tak to niestety jest, że wszystko tam mamy baaardzo ukrwione, dodatkowo wyższe ciśnienie może powodować pęknie żyłek i krwawienie. Ale niczego nie można ignorowac. O wszystkim powinien dowiedziec się ginekolog.

Co do USG nie ma żadnych przesłanek mówiących, że jest ono szkodliwe dla dziecka. Jeżeli nie używa się dopplera. Moja koleżanka ze szpitala wyszła w 5 miesiącu ciąży. DO tego czasu miała mnóstwo krwiaków i USG robili jej co tydzień. Teraz ma prawie dwuletniego, zdrowiutkiego Eryczka. A już wizyty co 14 dni to w wielu klinikach standard. Jeżeli zdarza się coś takiego jak plamienie czy krwawienie krótkie USG może przynieśc więcej dobrego niż złego m.in. święty spokój przyszłej mamy.

Mdłości zaczęły mi się koło 7 tygodnia. Wcześniej miałam nieopanowany apetyt na owoce i warzywa. Odrzucało mnie od mięsa. Piersi też nie bolały mnie od początku. Zaczęły koło 6 tygodnia.

Bunia! Nie mogę się doczekac wieści!

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia już pewnie po wizycie :) czekamy :)

iv09hdge6yql001e.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny plamienie nie można ignorować, oczywiście może sie nic nie dziać, ale lepiej dmuchać na zimno, lekarz przepisze wam duphaston i luteinę i będzie ok. Mi lekarz mówi, pojawi sie plamienie na IP.
    Co do duphastonu, to ja będę brała do konca ciąży l, ale ja biorę pól apteki.
    Przełoże to usg o tydzień, dla mnie ważne jest bicie serduszka

Lili30, Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Dziewczyny! Tylko spokojnie plamienie bardzo często jest zwykłym objawem ciąży, jeszcze częściej nie pochodzą wcale z macicy a np. z pochwy (np. po urazie aplikatorem do luteiny), tak to niestety jest, że wszystko tam mamy baaardzo ukrwione, dodatkowo wyższe ciśnienie może powodować pęknie żyłek i krwawienie. Ale niczego nie można ignorowac. O wszystkim powinien dowiedziec się ginekolog.

Co do USG nie ma żadnych przesłanek mówiących, że jest ono szkodliwe dla dziecka. Jeżeli nie używa się dopplera. Moja koleżanka ze szpitala wyszła w 5 miesiącu ciąży. DO tego czasu miała mnóstwo krwiaków i USG robili jej co tydzień. Teraz ma prawie dwuletniego, zdrowiutkiego Eryczka. A już wizyty co 14 dni to w wielu klinikach standard. Jeżeli zdarza się coś takiego jak plamienie czy krwawienie krótkie USG może przynieśc więcej dobrego niż złego m.in. święty spokój przyszłej mamy.

Mdłości zaczęły mi się koło 7 tygodnia. Wcześniej miałam nieopanowany apetyt na owoce i warzywa. Odrzucało mnie od mięsa. Piersi też nie bolały mnie od początku. Zaczęły koło 6 tygodnia.

Bunia! Nie mogę się doczekac wieści!
    Nie kwestionuję tutaj zasadności usg, oczywiście jest ono potrzebne gdy są poważne wątpliwości, chodzi tutaj bardziej ingerencje mechaniczna - czasem lekarze zabraniają nawet współżycia, czy aplikowania luteiny, aby po pierwsze uniknąć infekcji, a po drugie nie naruszać uwrażliwionej szyjki. Zdania lekarzy są oczywiście podzielone, ale ja uważam że częste usg ( czasem zdarzają się osoby które idą na usg 2-3 razy w tygodniu dla spokoju) jest szkodliwe, nie pod względem zdrowia dziecka itd, ale właśnie ingerencji mechanicznej w okolice szyjki macicy. Mogę oczywiście nie mieć racji, ale ufam lekarzowi który mnie prowadzi, poza tym od znajomej położnej także słyszałam podobne zdanie więc być może coś w tym jest. Usg przez powłoki brzuszne jest bezpieczniejsze bo nie narusza nam nic w środku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 08:57

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ