Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotka a jakim mm karmisz? Jeśli mogę zapytać
My na poczatku NAN Pro ale jak za malo przybieral to pediatra kazała zmienić na Enfamil i tak juz zostalo. No i np na nim na puszce pisze ze miedzy 2-4 ms na dobę powinno dziecko wypijac między 600 a 720 ml . A mój pije okolo 550, co tez zalezy od dnia bo czasem więcej czasem mniej. Dlatego pytałam czy nie za dużo, nie zrozum mnie źlemoże to mleko które Ty masz to jakies inne ma 'normy".. Hmm, no nic najważniejsze ze rosną nam te dzieciaczki
a widocznie każde w innym tempie
-
Maximmum wrote:Fatim jaka ona śliczna
przed nami tez dużo wizyt u specjalistów i operacja w przyszłym roku (syn ma rozszczep podniebienia) ale wierze ze będzie dobrze i u Was też tak musi być
życzę Ci dużo siły i zdrówka dla córeczki :-*
Trzymam za Was kciuki :*
Maximmum lubi tę wiadomość
-
Fatim,niby jestem na fb,ale mam wrażenie,ze wiele postów mnie omija,bo nie mialam pojecia co Twoja córcia i cala wasza rodzina przezywa. Bardzo współczuję i trzymam kciuki za was i życzę duuuzo siły:*
To jest właśnie super w kp,ze podciągasz bluzke i otwierasz bar mleczny:) nic nie trzeba przygotowywać
Fatim lubi tę wiadomość
-
A Helenka dzisiaj skonczyla 2 miesiące:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b48bb52c96e.jpgannggela, Maximmum, madu, stokrotka25, maluda, lojkalojka, szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, ~Rewianka~, paula1, PauLLa, Little Frog, onka, Natka88, Fatim, zakocona, ola.321, WiedźmaMaKota, Amerie lubią tę wiadomość
-
Maximum na tej rozpisce od lekarki jest zalecenie 6 x 120-140 ml czyli faktycznie od 720 do 840 ml na dobę. My karmimy Bebiko Nutriflor i tam jest 2-3 miesiąc 6x120ml.
No to mój jednak wypija więcej niż na opakowaniu...ale biorąc pod uwagę, że to są orientacyjne ilości i każde dziecko ma inne potrzeby to na razie nie będę go brała na wstrzymanie, bo mi go szkoda jak widzę, że jest głodny... Jak pediatra mi powie, że za dużo waży i ograniczać ilość mleka to się zastosujemy wtedy... No i ja go dodatkowo przystawiam do piersi z 2-3 x dziennie zależy od dnia, tu już nie wiem ile spija, jak laktatorem ściągam to z 10 ml przez pół godziny więc tyle co nic, to tylko jako uspokajacz działa raczej i tego nie liczę
Agaton to to jest ta grzeczna Helenka!Ale mina!
agaton, maluda lubią tę wiadomość
-
A Kuba w końcu zasnął!! Ale ma dziś dzień płaczka...masakra...ani się bawić, ani nic, tylko pionowo chodzić z nim na rękach a mi już plecy siadają
Dopiero wstawiłam pranie i zrobiłam sobie KAWĘ
a na tyłku dalej spodnie od piżamy
Ale tylko Kuba mnie dziś ogląda
Little Frog lubi tę wiadomość
-
To aktualne zdjęcie Kubusia sprzed 4 dniJest pulpetem? Szczerze
Nam wszyscy mówią, że wygląda na więcej niż 2 miesiące (co ma znaczyć raczej, że jest gruby...)
Ale żeby tylko takie problemy ludzie mieli to by było dobrze:)
Fatim no trochę tego przeszliście ;* Ale teraz będzie już tylko lepiej!madu, Bąbelek, maluda, Mikejla, Maximmum, agaton, polkosia, lojkalojka, szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, ~Rewianka~, paula1, PauLLa, Little Frog, onka, Natka88, Fatim, my dream, zakocona, ola.321 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka, agaton- słodziaki
Mój tez ma dzis dziń płaczka, cycka i spania, i tak na okragło- mieliśmy juz 4 sesje.
Ja w sumie też mam dzień do spania, ale nie wiem czy się kłaśc bo nie wiem kiedy Książe sobie zażyczy uwagi.agaton, stokrotka25 lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Stokrotka ja mam skarpetki "mom
me " hehe. Czy jest pulpetem? Nie wiem...widziałam tłustsze kąski, że tak powiem
ważne, że zdrowy jest. Później przecież go wyciągnie! Narazie tylko leżą i jedzą, martwić się będziemy jak zaczną raczkować, chodzić i będą pulpecikami mimo to
A na zdjęciu nie widać, żeby był pulpecikiem.
stokrotka25 lubi tę wiadomość
-
Stokrotka, wg mnie Kubuś jest chłopak w sam raz!
Helenka jest cudowna, wlasnie leżała godzinę na kanapie, oglądała półki i gadała sobie, a mamusia ogarnęła chałupę i zrobila obiad:)
Dziewczyny czy waszym dzieciom tez tak stawy w nóżkach strzelają?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 15:35
Mikejla, stokrotka25 lubią tę wiadomość
-
Fatim Twoja malutka jest cudowna
Niestety dobrze wiem, co czujesz jako matka. Mój synek po urodzeniu spędził 3 tygodnie w szpitalu z czego ponad tydzień walczył o życie... najgorsze za nami, ale jeszcze czeka nas kilka wizyt u specjalistów i ciągle walczymy ze skutkami po podawaniu silnych antybiotyków.
Kochana życzę Wam dużo zdrówka, wiary i siłyFatim lubi tę wiadomość
-
Hmm no właśnie Heli nóżki strzelają,troche to dziwne,nie wiem,czy normalne...
Fatum,a Oliwke to boli? To na twarzy? Biedny maluszek...
Wiedzma,fajnie pójść na aerobik,ale ja czy chodzę czy nie i czy się ograniczam z jedzeniem czy nie to nic waga sie nie rusza,wiec ciężko o motywacje zwłaszcza w taki dzien jak dzisiaj,ciemno,zimno i leje
-
A propo dzieci-pulpetow,to jak bylam mała to lubiłam zjeść i bylam pulpetem. Moja mama martwiła sie o mój duży apetyt i poszla do lekarki z pytaniem,czy nie jestem za gruba, bo tak dużo jem;) czy jakos mi ograniczyc mleko
pech chcial,ze lekarka to byla baaardzo gruba kobitka i popatrzyla sie na moja mamę jak na wariatke i powiedziała,zeby dała dziecku spokój:P
stokrotka25 lubi tę wiadomość
-
Fatum ciezki mieliscie poczatek maciezynstwa ,ale teraz bedzie juz tylko lepiej
Buziaki dla malutkiej ! Jest cudna
Agaton mala swietna i widac , ze mama ma czym karmic
Hela to aniol nie dziecko ! A i mojemu nic nie pstryka w stawach
stokrotka ze zdjecia widac , ze Kuba jest normalnym niemowlakiem . Mi tez mowia , ze duzy chlopak moj Leon .
aagatka u mnie tez dalej zielone kupy z glutem . Pediatra powiedzial , ze byc moze maly podczas jedzenia nalykal sie powietrza . Mimo wszystko kazala wziasc wizyte z alergologiem . Idziemy 4 stycznia .
Maly p szczepiace jest wyjatkowo spokojny i podczas wklucia tylko pisknaMoj dzielny chlopak
Wazy 5150 i ma 60cmWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 16:58
agaton, stokrotka25, Fatim lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015