X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka a jakim mm karmisz? Jeśli mogę zapytać :)
    My na poczatku NAN Pro ale jak za malo przybieral to pediatra kazała zmienić na Enfamil i tak juz zostalo. No i np na nim na puszce pisze ze miedzy 2-4 ms na dobę powinno dziecko wypijac między 600 a 720 ml . A mój pije okolo 550, co tez zalezy od dnia bo czasem więcej czasem mniej. Dlatego pytałam czy nie za dużo, nie zrozum mnie źle :) może to mleko które Ty masz to jakies inne ma 'normy".. Hmm, no nic najważniejsze ze rosną nam te dzieciaczki :) a widocznie każde w innym tempie :)

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximmum wrote:
    Fatim jaka ona śliczna <3 przed nami tez dużo wizyt u specjalistów i operacja w przyszłym roku (syn ma rozszczep podniebienia) ale wierze ze będzie dobrze i u Was też tak musi być :) życzę Ci dużo siły i zdrówka dla córeczki :-*
    Dziękujemy :) Trzymam za Was kciuki :*

Maximmum lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Maximmum Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim a my za Was :) :-*

Fatim lubi tę wiadomość

wff2k6nl4cdo77as.png

Aniołek [*] 7tc - 19.02.2017
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim,niby jestem na fb,ale mam wrażenie,ze wiele postów mnie omija,bo nie mialam pojecia co Twoja córcia i cala wasza rodzina przezywa. Bardzo współczuję i trzymam kciuki za was i życzę duuuzo siły:*

To jest właśnie super w kp,ze podciągasz bluzke i otwierasz bar mleczny:) nic nie trzeba przygotowywać:)

Fatim lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Helenka dzisiaj skonczyla 2 miesiące:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b48bb52c96e.jpg

annggela, Maximmum, madu, stokrotka25, maluda, lojkalojka, szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, ~Rewianka~, paula1, PauLLa, Little Frog, onka, Natka88, Fatim, zakocona, ola.321, WiedźmaMaKota, Amerie lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximum na tej rozpisce od lekarki jest zalecenie 6 x 120-140 ml czyli faktycznie od 720 do 840 ml na dobę. My karmimy Bebiko Nutriflor i tam jest 2-3 miesiąc 6x120ml.
    No to mój jednak wypija więcej niż na opakowaniu...ale biorąc pod uwagę, że to są orientacyjne ilości i każde dziecko ma inne potrzeby to na razie nie będę go brała na wstrzymanie, bo mi go szkoda jak widzę, że jest głodny... Jak pediatra mi powie, że za dużo waży i ograniczać ilość mleka to się zastosujemy wtedy... No i ja go dodatkowo przystawiam do piersi z 2-3 x dziennie zależy od dnia, tu już nie wiem ile spija, jak laktatorem ściągam to z 10 ml przez pół godziny więc tyle co nic, to tylko jako uspokajacz działa raczej i tego nie liczę:)

Agaton to to jest ta grzeczna Helenka! ;) Ale mina! :)

agaton, maluda lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kuba w końcu zasnął!! Ale ma dziś dzień płaczka...masakra...ani się bawić, ani nic, tylko pionowo chodzić z nim na rękach a mi już plecy siadają :/ Dopiero wstawiłam pranie i zrobiłam sobie KAWĘ <3 a na tyłku dalej spodnie od piżamy :) Ale tylko Kuba mnie dziś ogląda :)

Little Frog lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    66e8c0476fca662fmed.jpg

To aktualne zdjęcie Kubusia sprzed 4 dni ;) Jest pulpetem? Szczerze ;)
    Nam wszyscy mówią, że wygląda na więcej niż 2 miesiące (co ma znaczyć raczej, że jest gruby...)
    Ale żeby tylko takie problemy ludzie mieli to by było dobrze:)

Fatim no trochę tego przeszliście ;* Ale teraz będzie już tylko lepiej!

madu, Bąbelek, maluda, Mikejla, Maximmum, agaton, polkosia, lojkalojka, szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, ~Rewianka~, paula1, PauLLa, Little Frog, onka, Natka88, Fatim, my dream, zakocona, ola.321 lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, agaton- słodziaki ;)

Mój tez ma dzis dziń płaczka, cycka i spania, i tak na okragło- mieliśmy juz 4 sesje.
    Ja w sumie też mam dzień do spania, ale nie wiem czy się kłaśc bo nie wiem kiedy Książe sobie zażyczy uwagi.

agaton, stokrotka25 lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu o kupach, juz się cieszyłam, ze żółciutka i nagle zielone powiem jak nenka ;) gowno. Obstawiam delicol, albo gastroluss babby, bo to nam lekarz kazał dać i od wczoraj podaje. Chyba, ze jej rosół zaszkodzil :/

km5st5odymuuq2ts.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja mam skarpetki "mom <3 me " hehe. Czy jest pulpetem? Nie wiem...widziałam tłustsze kąski, że tak powiem :) ważne, że zdrowy jest. Później przecież go wyciągnie! Narazie tylko leżą i jedzą, martwić się będziemy jak zaczną raczkować, chodzić i będą pulpecikami mimo to :) A na zdjęciu nie widać, żeby był pulpecikiem.

stokrotka25 lubi tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, wg mnie Kubuś jest chłopak w sam raz!:)
    Helenka jest cudowna, wlasnie leżała godzinę na kanapie, oglądała półki i gadała sobie, a mamusia ogarnęła chałupę i zrobila obiad:)
    Dziewczyny czy waszym dzieciom tez tak stawy w nóżkach strzelają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 15:35

Mikejla, stokrotka25 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim Twoja malutka jest cudowna :)
    Niestety dobrze wiem, co czujesz jako matka. Mój synek po urodzeniu spędził 3 tygodnie w szpitalu z czego ponad tydzień walczył o życie... najgorsze za nami, ale jeszcze czeka nas kilka wizyt u specjalistów i ciągle walczymy ze skutkami po podawaniu silnych antybiotyków.
    Kochana życzę Wam dużo zdrówka, wiary i siły :)

Fatim lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka i Agaton słodkie te Wasze maluszki :)

Agaton ja nie zauważyłam u Wojtka "strzelających stawów" w nóżkach- zwrócę na to uwagę i dam znać jak coś zaobserwuję.

agaton, stokrotka25 lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton mojemu strzelają rączki tak, szczególnie lewy bark.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unnas też lewy bark, nóżki nie.

21.10.2015 Leon <3
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no właśnie Heli nóżki strzelają,troche to dziwne,nie wiem,czy normalne...
    Fatum,a Oliwke to boli? To na twarzy? Biedny maluszek...
    Wiedzma,fajnie pójść na aerobik,ale ja czy chodzę czy nie i czy się ograniczam z jedzeniem czy nie to nic waga sie nie rusza,wiec ciężko o motywacje zwłaszcza w taki dzien jak dzisiaj,ciemno,zimno i leje ;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo dzieci-pulpetow,to jak bylam mała to lubiłam zjeść i bylam pulpetem. Moja mama martwiła sie o mój duży apetyt i poszla do lekarki z pytaniem,czy nie jestem za gruba, bo tak dużo jem;) czy jakos mi ograniczyc mleko ;) pech chcial,ze lekarka to byla baaardzo gruba kobitka i popatrzyla sie na moja mamę jak na wariatke i powiedziała,zeby dała dziecku spokój:P

stokrotka25 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nóżki strzelają ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatum ciezki mieliscie poczatek maciezynstwa ,ale teraz bedzie juz tylko lepiej :) Buziaki dla malutkiej ! Jest cudna <3
    Agaton mala swietna i widac , ze mama ma czym karmic ;)
    Hela to aniol nie dziecko ! A i mojemu nic nie pstryka w stawach ;)
    stokrotka ze zdjecia widac , ze Kuba jest normalnym niemowlakiem . Mi tez mowia , ze duzy chlopak moj Leon .
    aagatka u mnie tez dalej zielone kupy z glutem . Pediatra powiedzial , ze byc moze maly podczas jedzenia nalykal sie powietrza . Mimo wszystko kazala wziasc wizyte z alergologiem . Idziemy 4 stycznia .
    Maly p szczepiace jest wyjatkowo spokojny i podczas wklucia tylko piskna :) Moj dzielny chlopak <3
    Wazy 5150 i ma 60cm <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 16:58

agaton, stokrotka25, Fatim lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
‹‹ 2934 2935 2936 2937 2938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ