Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, nie odbieraj tego tak. Chodzi nie o Was tylko o ogólną opinię. Zazwyczaj to my się źle czujemy, bo nie kp... Całe szczęście tu są świetne dziewczyny i można się wygadać i wyżalić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 16:26

stokrotka25, my dream, maluda, onka lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma swoje problemy i bolączki i każdy ma prawo się pożalić. Mi się lepiej zrobiło jak się Wam pożaliłam.
    P.S. Pewnie, że wszystkie jesteśmy cudowne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 16:20

~Rewianka~, stokrotka25, my dream, maluda, agania lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    I w tym kontekscie mam ochote podzielic sie z Wami refleksja, ze moim zdaniem ortodoksyjnymi fankami kp sa tylko te kobiety, ktore nigdy nie mialy problemow z kp.

Onka, w pełni się zgadzam z Tobą, ośmieliłabym się nawet powiedzieć, że "ortodoksyjnymi fankami kp sa tylko te kobiety, ktore nigdy nie mialy problemow z kp albo nawet nigdy nie próbowały kp".

onka lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ale nie rozumiem czemu zrozumialas ,że ktoś pije do Twojej osoby ?!
    Wręcz przeciwnie ...
    Nikt nic do Ciebie nie ma i większość na 100% nie miała Ciebie na myśli ...

Mikejla, stokrotka25, my dream, maluda, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętka, jeszcze jeden post i będziesz ich miała 10 tys!! :D

my dream lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahahahahahhahahah o tym samym Jacusianka przed chwila myslalam !
    A więc rozbilam bank ! 10 tys post ! Ale Ja nadaje na forum jeny hahahah

my dream, maluda, Magnosia, onka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton ja też nie miałam Ciebie na myśli i nie o to mi chodziło.

• my dream Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zakrętką zaszalalas :)
    Ja przy Tobie z tymi postami to jak przedszkolak, a Ty pani psorka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 19:26

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha My dream weź bo aż mi glupio ! :-D fakt ze jestem 2 rok na ovu i belly , i to na nie jednym forum na ovu ale przeglam hahaha

sama radość lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam okres. Mam nadzieje, ze będzie łagodny.

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie, mam pytanie jak myslicie czy moge isc z malym na basen czy jest za wczesnie ? Maz dzis byl ze starszym synem i mowil ze jest tam cieplo. Z checia bym poszla z malym o ile zmieszcze dupsko w stroj.

Zakrecona jak tam Twoja dietka ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Agaton ale nie rozumiem czemu zrozumialas ,że ktoś pije do Twojej osoby ?!
    Wręcz przeciwnie ...
    Nikt nic do Ciebie nie ma i większość na 100% nie miała Ciebie na myśli ...
    Nie chodziło mi o to,ze do mnie cos macie;) bo ja się staram w tym temacie nie rozwodzić,widocznie zle zrozumiałam,sorki!

Zakręcona,chyba jesteś rekordzistka tutaj na naszym wątku:)

Angela,ja bym poszla chociaż raz,zobaczyla jak maleństwo sie zachowuje,czy mu się podoba:) sama bym u siebie poszla,ale nie mam możliwości...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ja od stycznia/ lutego zapisuje chłopaków na basen dla niemowlaków. Tam podobno woda jest cieplejsza niż normalnie.

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synuś nagle od wczoraj robi co rusz kupki...dzisiaj już co karmienie:) cieszy mnie to bo taki spokojniejszy jest :) ogólnie spał niby 7h ale R dwa razy wstawał lulać go. Ale i tak było fajnie tyle spać mimo że od 3:30 nie spaliśmy ;)

Mika super wiadomości:*

Battinka hophop!!

Buziaki :* http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0233aa2446a.jpg
    Fajnie że do góry nogami a na tel mam normalnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 23:05

onka, stokrotka25, my dream, maluda, Little Frog, Lexie lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, jako, że ojciec L uczy pływania i obaj są ratownikami, to się wypowiem. Dziecko powinno skończyć 3 msce, żeby pójść na basen :)
    My się już nie możemy doczekać :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 23:14

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela a no powiem Ci , że chuuuuu.... Owo ! :-/ nie moge ruszyć z wagi w dół , grzesze czasami nie powiem i źle mi z tym ... Ale staram się jesxc tak zeby i małemu nie przeszkadzało i żeby dało radę zrzucić co nie co . :-)
    Co do basenu to jest dziewczyna na FB u Nas na forum z Derby ode mnie i planuhjemy koło lutego razem z dzieciakami się wybrać , Oskarek 1 lutego 3 miesiące skończy więc luzik . :-) chociaż nie powiem że już bym poszla ale nie ma gdzie za bardzo :( tym bardziej z dzieciątkiem maleńkim .

Agaton no ! :* Ja też już staram się nie wypowiadać i olewac ale czasami aż w oczy parza pewne posty ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    A ja czasami czuje sie gorsza ze mm. Wiem ze niepotrzebnie. Ale jak słyszę od siostry M (zakonnicy zreszta) ze prawdziwa matka powinna wykarmić swoje dziecko i mm to latwizna to aż mi się wyć chce z rozpaczy. Po tym wracam do chwil jak strasznie plakal bo nie bylo mleczka w cycach i mi przechodzi troche to poczucie winy. I trudno, mm bo mm, troszkę cyca, nie będę glodzic dziecka bo ktos ma takie zdanie czy inne. Nie wszystkim mama jest dane kp i nie czyni nas przez to zlymi.

Kupiliśmy nawilżacz powietrza bo Pawelek ma non stop gluty w nosie i trochę ciężko mu się oddycha. Mam nadzieje ze pomoże. Troszkę dzisiaj niespokojny jest.

Mika witaj w kraju Kochana:) bardzo dobrze ze się zdecydowałaś i przyjechalas. Teraz będzie juz tylko lepiej :)

Łatwizna to kp. Przy mm jest dużo ciężej. Wstawać w nocy, gotować, podgrzewać ;) A przy kp tylko cycka wywalasz :P Co innego matka, która karmi mm, bo inaczej się nie dało, a co innego taka, która daje mm, bo "cycki jej obwisną i kp nie będzie", a znam i takie... :/

my dream, stokrotka25 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, u nas lekka biegunka tylko po szczepieniu była, a tak poza tym nic a nic.

Jeśli chodzi o plamienie, to miałam właśnie takie przed okresem. A teraz okres się skończył i plamienie wróciło. Wstyd się przyznać, ale nie byłam jeszcze u kontroli gin. od porodu. Masakra, nie mogę się wybrać!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Łatwizna to kp. Przy mm jest dużo ciężej. Wstawać w nocy, gotować, podgrzewać ;) A przy kp tylko cycka wywalasz :P Co innego matka, która karmi mm, bo inaczej się nie dało, a co innego taka, która daje mm, bo "cycki jej obwisną i kp nie będzie", a znam i takie... :/
    Niestety też znam takie , wczoraj o niej pisalam a dziś syna o 21 urodziła . Ciekawe jak będzie się sprawować w roli Mamy bo rozumu ma zero

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • sama radość Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2015, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mało pisze ale też się wypowiem a co tam. Starsza córcie karmiłam piersią 3 lata i odstawiłam dopiero jak zaszłam w 2 ciążę. Od samego początku karmienia miałam problem bo mała oczywiście już w szpitalu dostała butle i potem nie chciała ssać piersi. Wróciłam do domu i mała wisiała na cyCu cale dnie wiec od rodziców słyszałam tylko daj butle bi nic nie zrobisz w domu a przecież pranie gotowanie itd. Na ciebie czeka. Przy pierwszym dziecku naprawdę jest się zagubionym wiec parę razy dałam butle aż do jednej nocy kiedy spróbowałam jak smakuje ten specjał. Napilam się i wyplulam i powiedziała wtedy stop więcej jej tego nie dam. I nie dałam. Teraz nawet nie zastanawiałam się jak będę karmić. Nie kupiłam butelki ani laktatora . Od razu po porodzie przystawilam do piersi i nie zastanawiałam się nawet czy leci mleko. Z gory założyłam ze mam mieć mleko i juz. Tez uważam ze kp w 50%jest w głowie. Jasne ze z przyczyn medycznych nie wszyscy mogą karmić ale w obecnym świecie gdzie myśli się tylko o swoich potrzebach wiele kobiet nie zamierza nic poświęcać dla dziecka. A bo piersi inne a bo czas a bo uwiazanie a ja podsumuje to tak: nie zdążyłam być w Tokio i Paryżu nie zdążyłam być bizneswomen ale zdążyłam urodzić dzieci i karmić je piersią i widzieć jak rosną. I z tego się ciesze

my dream, ~Rewianka~, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

‹‹ 2953 2954 2955 2956 2957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ