Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton no pewnie! Ty to promyk taki o wszystkich pamietasz i myslisz jak tu sie gniewac ?? :*

Wiedzma chyba myslimy tak samo :)

my dream, ZakręconaOna, maluda, ~Rewianka~, agania lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton każdemu może się zdarzyć zle cos zrozumieć. Takze spoko Slonko.

Ja chyba teraz mam kryzys i walczę o kazda kropelkę, a to moje Sloneczko czasami nie chce cycora, bo przeciez z butli nie trzeba sie męczyć i w rezultacie cycora je tylko w nocy.

Chciałam się pochwalić że z moim mężem jest duuzo lepiej niż wcześniej. Tak się slyszy ze dziecko troche rozluźnia więzi miedzy malzonkami. Nie wiem jak u Was ale u nas to Pawelek nas skeil niemalże na reklamowa kropelkę :p a byliśmy juz tak rozsypani, ze juz poważne myśli byly o rozwodzie.

onka, szczesliwa_mamusia21, maluda, Magnosia, Little Frog, ~Rewianka~, lojkalojka, stokrotka25, agania, paula1, Lexie lubią tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dream właśnie wczoraj miałam Cię o męża pytać ale wypadło mi z głowy ! super !!! Bardzo się cieszę że nareszcie zaswiecilo u Was słoneczko

Co do mm i kp to Agaton luzik kochana :-*

my dream lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dream wspaniale czytac Twojego posta ! Ciesze sie ze Pawelek tak na was zadzialal ! :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dream , super ze dziecko Wam pomogło! Nie u każdego faktycznie tak to działa, ja wręcz od znajomej psycholog usłyszałam ze dziecko czasem potrafi wyzwalac nasze najgorsze cechy. Ma szczęście nie zawsze tak jest!

Szczęśliwa, Wiedzma, wszystkie wiemy ocb.

Agaton to w sumie ja się powinnam wytłumaczyć, bo ja zaczelam ostatnia porcję wypowiedzi o mm i kp. Jak mam kolejny kryzys i dziecko mi płacze głodne, to draznia mnie porady w stylu "nie podawaj mm bo każde podane 10 ml mm to 10 ml mniej dla laktacji ". Dla mnie to wciskanie ciemnoty i ciemiezenie siebie samej i dziecka. Jeśli dziecko jest głodne to po oproznieniu piersi dam mm , a sama powalcze laktatorem. Obstawanie w takiej sytuacji na stanowisku ze nie można podać mm jak dla mnie jest wręcz niehumanitarne;) jak mam takie sytuacje to się we mnie gotuje i musze wylać żale. Więc sama rozumiesz ze moja wypowiedź tez nie była do Ciebie :)

szczesliwa_mamusia21, maluda, ZakręconaOna, my dream, Magnosia, ~Rewianka~, stokrotka25, agania, Lexie, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziś bylysmy na meczu hokeja, cudownie to zniosła, D zawiózł najpierw auto na arenę żeby stało w razie w, bo później ciężko o miejsce. Poszliśmy z nią w nosiku. Było super. Spała, oglądała i tak cały czas. Robili z nią zdjęcia jest super dziewczynką i wiem, że będę brać ja wszędzie ze sobą :) spisala się na medal. Dziś była akcja miś, czyli po krążku gospodarzy rzucanie misiów na tafle :) ja opiekowałam się Dominikiem i Igorkiem a Darek małą. I na przemian. No i wygraliśmy. Bibiśka przyniosła szczęście :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 22:18

ZakręconaOna, onka, my dream, Magnosia, Little Frog, ~Rewianka~, annggela, lojkalojka, agania, maluda, Lexie lubią tę wiadomość

• my dream Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kochane :)
    Balam sie jak to będzie miedzy nami, bo wczesniej i przez cala ciążę bylo zle bardzo zle.

Może na M zadzialalo to ze byl podczas porodu i troszkę sie naogladal :p
    Bardzo mnie wspieral po porodzie, jak miałam dola z powodu braku mleczka. Gdyby nie on to bym zeswirowala chyba. Później przez dwa tygodnie byl z nami w domu, gotowal sprzątam itd. Jak wróciliśmy do domu to się rozplakal z radości. To cos wielkiego, bo wczesniej stronie od okazywania uczuć. Rozmawiamy o tym co nas boli od razu, nie czekamy az sie nazbiera cala gora problemów jak do tej pory. Nawet przez sekundę nie dal mi odczuć ze moje ciało no nie jest takie jędrne itd jak wczesniej. Teraz jak uprawiamy seks czuje sie jakbym byla najpiekniejsza dla niego (chociaż wiem ze boki mi wiszą :p)

Mam nadzieje ze juz tak zostanie i będzie juz tylko lepiej.

Mika życzę Ci żeby Twój tez sie tak zmienił jak mój :)

onka, ~Rewianka~, Little Frog, stokrotka25, maluda, Magnosia, Lexie lubią tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    Dzieki Kochane :)
    Balam sie jak to będzie miedzy nami, bo wczesniej i przez cala ciążę bylo zle bardzo zle.

Może na M zadzialalo to ze byl podczas porodu i troszkę sie naogladal :p
    Bardzo mnie wspieral po porodzie, jak miałam dola z powodu braku mleczka. Gdyby nie on to bym zeswirowala chyba. Później przez dwa tygodnie byl z nami w domu, gotowal sprzątam itd. Jak wróciliśmy do domu to się rozplakal z radości. To cos wielkiego, bo wczesniej stronie od okazywania uczuć. Rozmawiamy o tym co nas boli od razu, nie czekamy az sie nazbiera cala gora problemów jak do tej pory. Nawet przez sekundę nie dal mi odczuć ze moje ciało no nie jest takie jędrne itd jak wczesniej. Teraz jak uprawiamy seks czuje sie jakbym byla najpiekniejsza dla niego (chociaż wiem ze boki mi wiszą :p)

Mam nadzieje ze juz tak zostanie i będzie juz tylko lepiej.

Mika życzę Ci żeby Twój tez sie tak zmienił jak mój :)
    Ale super !!! :-) czytam i widze Twoje szczęście jak to piszesz ! <3

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dream! Wspaniałe czytać takie wieści!! No to Kochana doatalas wspaniały prezent! :*

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Kochane czytam Was ale się jakoś nie mogę zebrać żeby cos naskrobać bo jak czytam "co niektórej" posty na temat kp to wolę być cicho!
    Tu się nie udzielam ale za to na Fb nadrabiam:P
    Czytam Was ,,w miarę" na bieżąco bo przecież od tego forum sie uzależniłam;)
    W zasadzie jestem tu teraz po to żeby...

Życzyć Wam kochane przede wszystkim zdrowych(bo zdrowie najważniejsze), spokojnych i spędzonych w rodzinnym gronie Wesołych Świąt. No i super prezentów i milo spędzonego czasu z maluszkami :*

Dziś raniutko będzie w końcu mój M. Po 5tyg przerwie. Tak się cieszę bo naprawdę bylo mi samej samiutenkiej ciężko z dwójką dzieci. M przyjeżdża na 10)14 dni...dobre i to. Ciekawe co to będzie M nie pozna Liwii a Liwia nie pozna tatusia :)...a ja? Ja się obawiam żeby Nikola i Liwusia nie miały kolejnego rodzeństwa...heheh;) (żart oczywiście).
    Toż to 3 miesięczny celibat...dwójkę dzieci urodziłam ale normalnie obawiam sie tego "pierwszego razu" hehe ;)
    Pozdrawiam i buziaczki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 04:18

my dream, Mikejla, PauLLa, ZakręconaOna, WiedźmaMaKota, stokrotka25, agania, maluda, Magnosia, paula1, Little Frog, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam sie nie odzywać na temat kp i mm ale wtrącę swoje trzy grosze. 3 tyg po porodzie, a tydzień po tym jak miałam Natalkę w domu, dopadł mnie kryzys laktacyjny. Rano mała się najadla, na kolejne karmienie piersi juz miałam puste. Od razu poleciałam do pediatry po receptę na mleko, bo nie chciałam ryzykować głodzenia dziecka jakby mleko nie wrócilo. I dobrze zrobiłam bo przez dwa dni w piersiach susza. Przystawiałam małą, pobudzalam laktatorem i mleko wróciło, cud, bo po operacji każdy dzień na moim mleku to korzyść dla jelitek Natalki. Ale nawet przez myśl mi nie przeszło zeby czekać z zakupem mleka. Przed pogrzebem mamy tez myślałam czy nie jechac po receptę na wszelki wypadek, ale uznałam ze w razie co pojadę na ip i ktos mi wypisze. Na szczęście utrzymalam laktację, ale rozumiem a nawet powiem więcej- popieram wszystkie mamy dokarmiajace dzieciaczki mm. Dzieci nie odczuwają głodu tylko ból brzuszka.
    A zmieniając temat, czy wasze maluchy tez miewają lodowate rączki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 10:30

szczesliwa_mamusia21, stokrotka25, maluda, my dream, Magnosia, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana właśnie mam ten problem od kilku dni. Ma takie.zimne łapki nie wiem czemu.

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna mowila, ze łapki mogą być lodowatej, jeśli kark jest ciepły to wszystko ok. I nie zakładać maluchom nic na łapki bo poznają świat przez dotyk.

onka, aanaa, maluda, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Wiedźma, dzieki za info :) uwielbiam jak mnie Natalka dotknie lodowatą ręką podczas karmienia ;) to lepsze niż kawa ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/668498fa3342.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 10:56

WiedźmaMaKota, onka, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, stokrotka25, maluda, Magnosia, Lexie, lojkalojka, ~Rewianka~, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam takie samo info jak wiedzma od poloznej:)

aanaa, maluda, my dream, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja właśnie też czytalam, żeby sprawdzać dziecku kark/plecy, bo to normalne, że dlonie, stopki i policzki mogą zrobić się chlodniejsze.

My właśnie wrocilismy od lekarza, nie bralam jej na spacer, bo się jej pora jedzenia zbliża. Jezdzilam koło domu i jak już jej się na płacz zbierało, to szybciutko do domku. Jak już otworzyła drzwi, to się uspokoiła, więc doszlam do wniosku, że na spokojnie się rozbiorze, a ona niech jeszcze łapie świeże powietrze. Tym sposobem siedze już 20 minut na schodach, a wózek mam przed drzwiami ;)

aanaa, maluda, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d80c4f0a0a8d.jpg

Mamusie i Maluszki!
    Nie wiem czy jutro będę miałą czas, więc już dziś składamy Wam całą naszą rodzinką życzenia. Niecch będzie to dla Was wspaniały i magiczny czas, przepełniony miością, dobrym słowem i...przespanymi nocami :) i niech Teściowe okażą ludzką twarz:D

maluda, szczesliwa_mamusia21, Maximmum, Mikejla, agania, aanaa, my dream, ZakręconaOna, Little Frog, Magnosia, Lexie, lojkalojka, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka to najllepsze zyczenia swiateczne ! :D kto wie moze i oni przemowia luudzkim glosem ? :D

jacusianka, aanaa, my dream, maluda, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frogi ja wyszlam o 13:45 o 14:15 wrzask biegne do domu zasnal na ogrodzie wiec tak sobie siedze na lawce w ogrodzie i pije herbatke :D

Little Frog lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Czy Wasze dzieciaki dużo śpią? Nie to, żebym narzekała, ale moja sporo. Budzi sie na jedzenie, z pól godziny sie pobawi i dalej kima, noc tezcladnie przesypia. To normalne, ze jeszcze tyle tego snu?

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 2955 2956 2957 2958 2959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ