Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
lilmama wrote:A Wy jak czesto macie wizyty u gin ?
Ja pierwsza mialam 23.02. (6 tydz.) a nastepna dopiero 1.04
Co miesiac, ale w marcu wypadnie wizyta po 3 tygodniach, bo pozniej sa swieta i zlecialoby prawie 6 tygodni.
lilmama, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
lilmama wrote:A Wy jak czesto macie wizyty u gin ?
Ja pierwsza mialam 23.02. (6 tydz.) a nastepna dopiero 1.04lilmama, Małgorzatka lubią tę wiadomość
-
Tak za kazdym razem mam usg i badania , tez mieszkam za granica , wszystko mam za darmo bo placilam skladki dosc wysokie .
A na poczatku badania chyba musza byc czesto bo do 13 tyg czy 14 mozna robic np badania prenatalne wiec jakbym tak czesto nie chodzila to nie zalapalabym sie na to tak mi sie wydaje . Jak narazie trafilam na super lekarza i mam nadzieje ze bedzie tak juz do konca ciazy !lilmama, Małgorzatka, Ursa lubią tę wiadomość
-
malgo86 wrote:Czasem lepiej nie mieć za często wizyt usg naprawdę, bo to tylko powoduje niepotrzebny stres. Sama się obwiniam, że tak wcześnie poszłam do ginekologa, zamiast poczekać. Ja mam wizyty co 2 tygodnie zawsze w piatek
Tylko, ze ja nawet nie wiem, czy u dzidzi bije serduszko, a mam czekac z tym faktem az do 12. tygodnia prawie ?Małgorzatka lubi tę wiadomość
-
W Moim przypadku chyba właśnie oddala od stresu. lekarz powiedział ,że po poronieniu i tej cp lepiej narazie kontrolować częściej z racji tego ,że wcześniej serduszko przestało bić z niewiadomych przyczyn.
Małgorzatka, szczesliwa_mamusia21, Ursa lubią tę wiadomość
-
No wlasnie troche dziwne , a probowalas moze zapisac sie prywatnie ? Chociaz jedna wizyte zebys wiedziala ze wszytsko dobrze , chociaz na pewno jest wszytsko w jak najlepszym porzadku !
Dziwne ze mieszkasz za granica a takie terminylilmama lubi tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Tak za kazdym razem mam usg i badania , tez mieszkam za granica , wszystko mam za darmo bo placilam skladki dosc wysokie .
A na poczatku badania chyba musza byc czesto bo do 13 tyg czy 14 mozna robic np badania prenatalne wiec jakbym tak czesto nie chodzila to nie zalapalabym sie na to tak mi sie wydaje . Jak narazie trafilam na super lekarza i mam nadzieje ze bedzie tak juz do konca ciazy !
A w jakim kraju mieszkasz, bo ja w Niemczech. Na pierwszej wizycie pobrali krew w tym badanie na toxo, a juz na kolejnej przeziernosc karku bedzie badal.szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
lilmama wrote:Tylko, ze ja nawet nie wiem, czy u dzidzi bije serduszko, a mam czekac z tym faktem az do 12. tygodnia prawie ?
Poza tym, każdy przypadek jest inny.
Tak meeegi1771 masz rację,badanie przysparza sporego stresu, szczególnie w takim przypadku jak Twój czy mójWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 15:02
lilmama, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
Lilmama- ja tez mieszkam w Niemczech !
Na pierwszej tez mialam pobierana krew , mocz od razu wszytsko na miejscu .
A probowalas zmienic przychodnie ? Moze poszukaj innego lekarza jesli chcesz czesciej wizyty zeby byc spokojna !lilmama lubi tę wiadomość
-
A co do badań to na początku stycznia robiłam sama toxo różyczki wr cytomegalia. A od lekarza na pierwszej wizycie dostałam tylko mocz morfologia i glukoza. Resztę powiedział ,że właśnie jutro dostane.
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:No wlasnie troche dziwne , a probowalas moze zapisac sie prywatnie ? Chociaz jedna wizyte zebys wiedziala ze wszytsko dobrze , chociaz na pewno jest wszytsko w jak najlepszym porzadku !
Dziwne ze mieszkasz za granica a takie terminy
Moze pojde do innego zeby sprawdzil albo pojade do Polski prywatnie. Nie chce tak dlugo czekac.szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Ja dowiedzialam sie w Polsce wlasnie na urlopie , tam nie mam ubezpieczenia ale i tak nawet jak mialam chodzilam prywatnie , wzielam od razu telefon zadzwonilam do lekarza umowil mnie za 2 dni i juz widzialam pecherzyk bylam spokojniejsza a na wizyte czekalam 2 dni , nie stresuj sie kochana sproboj poszukac innego lekarza albo umow sie w polsce tylko tak dla swojego spokoju ! Trzymam kciuki !
meeegi1771 lubi tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 a mysmy sie nie spotkaly na watku Ciaza w Niemczech ? Jakos nie moge skojarzyc.
Badania moczu tez mi nie robili. Tylko ta krew + toxo i za toxo placilam 16euro to okej, ale nie rozumiem czemu mam czekac za rachunkiem z laboratorium 15 euro dodatkowo ?aagatkaa1984 lubi tę wiadomość