Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aannaa nie martw się kochana moja mloda tez kiedyś lapala wszystko w lewą rączkę ba nawet jak byla na tyle mala ze lapala kredke tez pisała lewa...ale jest praworęczna. Zresztą widzę że teraz moja malutka robi to samo...
Nie ma co zmuszać dzieciaczków.
Agania moja tez się nie obraca ale to jest też kwestia krótkiego czasie...moja ma wzmożone napięcie mięśniowe wiec nie wymagam od niej.
Ale ci powiem że ćwiczenia na pewno przyśpiesza obroty...trening czyni mistrza -
U nas albo skok,albo się Helenka tak po wczorajszym karmieniu butelka zachowuje. Wypluwa cycka, po czym znowu chce,possie z 10 razy,wypluwa i znowu chce i tak w kółko... Strasznie mnie to wkurza:\ do tego sie obudzila o szóstej dzisiaj,a od kilku dni wstawala o 7:30 i nie wiem czasami czego ryczy,marudzi,jak nie ona;)
Ale fakt,zdarzyło jej się juz przekręcić na lewy bok, dzisiaj piąstki miała w buzi,wiec moze to skok:)
Strasznie wam współczuję tych naczyniakow i trzymam kciuki,żeby się wchonely!!
Dziewczyny,mam prośbę o kciuki,modlitwę za mojej przyjaciółki bratanicę nienarodzona. Mama jest w 5 miesiącu ciąży i ma krwotok. Malutka walczy o życie . Czekali 3 lata na dziecko. Musi być dobrze,nie przyjmuje innej wersji, ale wesprzyjcie dobrą myślą!!
-
aagatkaa1984 wrote:Do dziewczyn na kp, ile z Was daje smoczek? Bo czytając forum kp, dochodze do wniosku, ze mi się dziecko zaraz odcyca odzwyczai ;)według nich smoczek to zlo
Nie sadze by odstąpiło dziecko od piersi przez dyda :-pBATTINKA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny ,
kurcze widzę, że częsty problem z tymi naczyniakami i zmianami skórnymi, oby to nie było nic groźnego. Mój mały ma tylko takie wynaczynienia małe między brwiami, na powiece i z tyłu główki takie plamki krwi pod skórą, ja mam do tej pory takie plamki na plecach nad tyłkiem i na głowie tak jak Kuba.
Nasz nie chwyta jeszcze nic świadomie niestety, no może oprócz moich palców i pieluszki
I niestety też się nie obraca, z żadnej pozycji... Na brzuchu poleży góra 2 minuty i ryk... trochę mnie to martwi. W dodatku ciągle chce być noszony na pionowo żeby wszystko widzieć ale strasznie się odchyla nam do tyłu
Battinka a u Was jak się objawia wzmożone napięcie? Bo nam pediatra nie stwierdziła tego, ale Mały jak byliśmy na wizytach to zawsze spał i się dopiero budził u niej na kozetce więc ciężko też byłoby cokolwiek zaobserwować
A ja nie chcę sobie wkręcać nic na siłę, ale to odpychanie mnie martwi troszkę.
A i też lewą rączkę ma bardziej aktywną.
W ogóle zasnął 2 godziny temu , myśleliśmy że zrobi sobie małą drzemkę jak zwykle, bo on tak długo nie śpi w dzień, i go wykąpiemy, a tu już druga godzina leci... Noc będzie przerąbana
Agaton miałam Ci zdać relację po @ czy waga spadła. No więc nie wiem, czy to zasługa miesiączki, bo dopiero teraz, przed kolejną spadło mi ponad 1 kg:) Wiem - wow
Ale zaczynam ćwiczyć już, bo nie mogę patrzeć na ten zwis!
Oby ta dziewczynka to przetrwała, agaton :* Musi być dobrze...
A ja proszę o kciuki za nas w poniedziałek, bo jedziemy z małym do kardiologa (cały czas słychać szmery w serduszku), żeby tylko nic nie wyszło. -
Onka jest taki patent, aby pobudzić piersi do ssybszej produkcji mleka. Przed karmieniem, albo odciąganie. Pociągasz sutek od siebie, tak jakbyś go doila
czyli od siebie, albo memlesz go chwile miedzy palcami, wydziela sie wówczas oksytocyna i mleko sika jak szalone. Ja tak robię przed odciaganiem i zawsze się więcej ściągną udaje. Moja juz 40 minut wisi na cycu.
Agaton a od czego ten krwotok?onka lubi tę wiadomość
-
Aaa Zakręcona Ty pytałaś o skrzyp i pokrzywę: widziałam, że zrobili teraz Vitapil dla kobiet w ciąży, może zerknij czy dla kp też może być, powinno. Ja łykam ten zwykły, bo po pierwszej @ zaczęłam wyjmować włosy garściami...
A pytałyście może lekarzy kiedy możecie starać się o rodzeństwo dla swoich brzdąców?Kiedyś chyba była o tym mowa, że trzeba ileś odczekać, ale ile...?
A Wiedźma co do tych szwów..hm wydaje mi się, że po takim czasie powinno być wszystko wygojone jednak, u mnie tak jest, ale kto wie co tam w środku. -
Stokrotka,Helena tez tylko na rękach w pionie by chciała ,bo wtedy wszystko widzi;) odlozysz-ryk,wstaniesz z nią na rękach spokój,siadziesz-ryk;)
Moja tez nic nie chwyta,dzisiaj zaczęła dopiero piąstki ssac i ciumka przy tym strasznie głośno,śmieszne to:D
Ja się tam nie przejmuje,jak inne dzieci umieją więcej niż Helenka,bo każde dziecko się rozwija w swoim tempie. Chyba,ze za wolno mu idzie to trzeba zareagować w porę,bo łatwiej nie dopuścić później do poważniejszych zmian:)Little Frog, ~Rewianka~, agania, stokrotka25 lubią tę wiadomość
-
Agatka, u nas smoczek też nie jest tolerowany, chociaż co jakiś czas próbuję jej pocisnąć.
Ja w ramach ćwiczeń zrobiłam dziś kilka skłonów, wymachów ramion i 10 przysiadów - no wiecie, bez szaleństw na początekAle i tak coś dziwnie w brzuchu ciągnęło. Zastanawiam się czy to normalne czy jeszcze raczej się wstrzymać.
Agaton, mam nadzieję że u przyjaciółki wszystko będzie dobrze!! -
aagatkaa1984 wrote:Do dziewczyn na kp, ile z Was daje smoczek? Bo czytając forum kp, dochodze do wniosku, ze mi się dziecko zaraz odcyca odzwyczai ;)według nich smoczek to zlo
Dziś tak mocno ssal sutka, że bolalo masakrycznie jakby miał go odgryźć.. aż później musiałam kapturka użyćsutki mam zaczerwienione
smaruję lanoliną...
-
Hej a u mnie taki sajgon ze ja was tylko czytam ale postanowilam cos napisac zeby mnie nikt nie zapomnial !
Trzymam kciuki za te naczyniaki , fajne info z tym lekarzem !
Agaton oczywiscie ze bedzie dobrze musi byc !
Fajnie czytac ze wasze maluchy juz chwytaja cos w raczki , super !
AAna cyba ty pisalas o lewej rece ? Moj tez bardziej ja lubi
Babelek avatar wymiata !
Dobranoccc :*Little Frog, Bąbelek lubią tę wiadomość