X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Laski, ja wymiękam z tym pobudzaniem laktacji. Dostawiam Maćka co cyca do 2h w dzień, wisze na laktatorze i nie widać efektów. A Maciek jak mu nie leci to znów krzyczy do cyca. Mam ochotę wsadzić mu w buzie butle, zamknąć ten cały temat karmienia piersią w cholerę. Jeszcze mam robotę do zrobienia. Powieście mnie, ale naprawdę mam już dość!
    Kochana eh , jeżeli czujesz się źle z tym wszystkim a widać że tak jest i na prawdę walczysz bardzo i nie wychodzi to odpusc . Nie będziesz gorsza a samopoczucie dziecka i najedzony brzuszek są najważniejsze .
    A pilas może Femaltiker ? Mnie np. Bardzo pobudził laktacje podczas kryzysu laktacyjnego i pięknie mleka mam od groma

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, nie, nie piłam... Boję się wszelkich wspomagaczy, żeby go nie uczuliły. Nawet Lactinatal, który brałam dłuższy czas, z tego powodu odstawiłam. Nie wiem, moze powinnam spróbować. Po jakim czasie Ci pomogło?

W ogóle ze względu na tę moją robotę Mąż się dzisiaj zajmuje Małym. I Mały od 15.15 nie zmrużył oka. Teraz krzyczy ze zmęczenia. Już mi gorzej...

• agaton Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka,współczuję tych problemów... Dużo sily dla Ciebie!! Moze to po prostu kryzys laktacyjny.
    U koleżanki slabo. Ma krwawienia codziennie, czasami dość mocne,ma krwiaka na szyjce macicy, ale nie wiadomo, czy to to. Dodatkowo ma Malo wód plodowych. A to dopiero polmetek,ledwie ruchu poczula. Nie wiem kiedy juz są szanse dla dziecka,ale chyba póki co to slabo...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka po czym poznajesz że krzyczy bo nie leci?

21.10.2015 Leon <3
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka moim zdaniem to wina butelki, najpierw mu leci z piersi to jest ok, bo to mleko pierwszej fazy jest zawsze dostępne,na mleko drugiej fazy juz musi sobie zapracować i jest problem. Ja pije femaltiker, tylko rozrabiam go z woda, a nie mlekiem, nie wiem czy pomaga, lubię ten smak. A jak ta butelka calma?

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, bo jak się go uda w końcu przystawic i zacznie lecieć to cichnie i pije. A jak się kończy to znów krzyczy i nie da się przystawic z powrotem.

Agatka , butelkę mam, ciągnie z niej. Tylko gdy ciągnie to leci ale i tak leci szybciej niż z piersi.

Agaton, rany Boga, nie wyobrażam sobie co dziewczyna musi czuć :(

Jestem zła i niedobra. Mały o 19 znów nie chciał piersi, mleko w butli było za ciepłe, krzyczal, wolałam meza żeby mi pomógł ale nie słyszał. Wydarlam się na niego, wyszłam z domu. zapaliłam, teraz jem kolacje i pije lampkę wina. Dziś już nie karmię. Wiem ze źle robie ale musze wyluzować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzięki ze odpisujecie :*

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja tam wcale nie uwazam ze jestes gorsza . Najwazniejsze to dobre samopoczucie i najedzony malec a podanie mm to nic zlego ale ten temat to goracy hehe . Ja daje butle zawsze na noc i zawsze w nocy dzieki temu usypiabie trwa 5min a nie 2h i wcale nie uwazam ze jestem zla mama idac na latwizne a wrecz przeciwnie czyje sie wspanoala mama bo mam sile i energie dla malca na caly dzien ! (oczywiscie teraz mamy skok i nie mamy pieknych nocek ale pisaam tak ogolnie) . :)

Agaton o matko .. Trzymam mocno kciuki zeby wszystko dobrze sie skonczylo :*

onka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, a który to dokładnie tydzień jest?

Onka nie stresuje się tak. Jestes super mama a pełny brzuszek tak jak piszą dziewczyny jest najważniejszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 20:37

onka, my dream lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka Ja wypilam na wieczór a w nocy miałam już mega piersi napompowane mlekiem , ma mega szybkie działanie .
    Ja pije z mlekiem go , można z woda też tak jak robi agatka .
    Też lubię ten smak :-) nie bój się bo to jest po tomzeby pomoc , to żadne tabletki ani nic żeby gorsze było .
    Kochana masz ochotę wyluzuj , nie denerwuj się , jesteś wspaniałą Mama :-*

onka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny :*

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości zajrzałam na wrzesniowki, tam dzieciak 3 miesięczne, juz sloiki dostaja. Szok.
    Ja najwcześniej 6 miesiąc, a tu taki srajtek 3 miesięczny i marchewka?

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka a to nie jest tak ze jak dziecko nie przybiera to już w 4 mcu można pod kontrolą lekarza dawać?

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mm po ukończeniu 4 miesiaca-czyli 5 miesiacu, na kp po 5 miesiącu -czyli w 6. Wiem,ze starej daty lekarzecpozwalali, ale ja bym nie dala dziecku mającemu 3 miesiące i 2 tygodnie.

km5st5odymuuq2ts.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka nie chce nic mowic i nie krytykuje bo rozumiem i pewnie to wiesz ale palenien i alkohol na laktacje dobrze nie robią, jeśli chcesz wyluzowac to melisa i spanie.

Onka nie sadze że to od butli nie chce piersi...ją swojego karmilam prawie przez miesiąc na zmianę i woli cycka. Uzywasz w butli smoczka z jedną dziurka?

Co do rozszerzania diety ja mam zamiar czekać tak długo jak się da.

21.10.2015 Leon <3
  • agaton Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny, ja pamiętam jak to wspaniale było w piątym miesiącu ,poczuć pierwsze ruchy,juz woda bylo brzuszek,takze bardzo przezywam ta sytuacje. Ale wierze,ze będzie dobrze. Wiedźma,nie wiem który to tydzień,ale na koniec kwietnia ma termin.
    Onka,mam nadzieje,ze pomogly odstresowacze:) moze nie pomagają na laktacje,ale i tak najgorszy jest stres:) trzymam kciuki,żeby bylo lepiej:*

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton trzymamy tutaj wszystkie kciuki bardzo mocno. Ją straciła ciążę w 20 tygodniu. Lekarz powiedział, że jeszcze 4 tyg i byłyby jakieś szansę, pocieszyciel kuzwa...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton to ok 20-22 tydzień ciąży ... Biedna :-(
    Wiedzma no straszny ... :-| Ja pieprze ... A mam znajoma słuchajcie co straciła w 22 tyg ciąży bliźniaczki swoje a przed wczoraj urodziła córeczkę cudowną . Tragedię takie są okropne :-(

Onka też uważam że to nie od butli .
    Madu właśnie jak to jest , Ja mam z jedną dziurka butelkę nadal i jak mały coś pije to z niej ... Ok czy nie ok ?

Ja mam zamiar małemu dawać jedzonko powoli jakieś jak skończy 5 miesięcy czyli w 6 miesiącu ... Na spokojnie i powoli

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma,straszne to,współczuję bardzo:(
    Okropne takie historie i ja je dopiero rozumiem,jak sama mam dziecko.
    W ciąży i teraz codziennie Bogu dziękuję,ze jest zdrowe i ze wszystko jest dobrze!:)
    Onka,a to możliwe,ze Wojtek ma skok rozwojowy i tak marudzi? Moze to minie po prostu,no mam nadzieje!

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze z jedną dziurka ok. Wole zeby sie nna butle wkurzal niz na cycka, i jak daje butle to tylko smoka z jedną dziurka.

Onka właśnie to moze być skok. Kurcze dzieciaki tak szybko nie rezygnują z cycka na rzecz butli nie wiadomo jak szybko by z niej leciało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 23:48

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 2985 2986 2987 2988 2989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ