X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Laski, ja wymiękam z tym pobudzaniem laktacji. Dostawiam Maćka co cyca do 2h w dzień, wisze na laktatorze i nie widać efektów. A Maciek jak mu nie leci to znów krzyczy do cyca. Mam ochotę wsadzić mu w buzie butle, zamknąć ten cały temat karmienia piersią w cholerę. Jeszcze mam robotę do zrobienia. Powieście mnie, ale naprawdę mam już dość!
    Kochana eh , jeżeli czujesz się źle z tym wszystkim a widać że tak jest i na prawdę walczysz bardzo i nie wychodzi to odpusc . Nie będziesz gorsza a samopoczucie dziecka i najedzony brzuszek są najważniejsze .
    A pilas może Femaltiker ? Mnie np. Bardzo pobudził laktacje podczas kryzysu laktacyjnego i pięknie mleka mam od groma

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, nie, nie piłam... Boję się wszelkich wspomagaczy, żeby go nie uczuliły. Nawet Lactinatal, który brałam dłuższy czas, z tego powodu odstawiłam. Nie wiem, moze powinnam spróbować. Po jakim czasie Ci pomogło?

W ogóle ze względu na tę moją robotę Mąż się dzisiaj zajmuje Małym. I Mały od 15.15 nie zmrużył oka. Teraz krzyczy ze zmęczenia. Już mi gorzej...

• agaton Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka,współczuję tych problemów... Dużo sily dla Ciebie!! Moze to po prostu kryzys laktacyjny.
    U koleżanki slabo. Ma krwawienia codziennie, czasami dość mocne,ma krwiaka na szyjce macicy, ale nie wiadomo, czy to to. Dodatkowo ma Malo wód plodowych. A to dopiero polmetek,ledwie ruchu poczula. Nie wiem kiedy juz są szanse dla dziecka,ale chyba póki co to slabo...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka po czym poznajesz że krzyczy bo nie leci?

21.10.2015 Leon <3
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka moim zdaniem to wina butelki, najpierw mu leci z piersi to jest ok, bo to mleko pierwszej fazy jest zawsze dostępne,na mleko drugiej fazy juz musi sobie zapracować i jest problem. Ja pije femaltiker, tylko rozrabiam go z woda, a nie mlekiem, nie wiem czy pomaga, lubię ten smak. A jak ta butelka calma?

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu, bo jak się go uda w końcu przystawic i zacznie lecieć to cichnie i pije. A jak się kończy to znów krzyczy i nie da się przystawic z powrotem.

Agatka , butelkę mam, ciągnie z niej. Tylko gdy ciągnie to leci ale i tak leci szybciej niż z piersi.

Agaton, rany Boga, nie wyobrażam sobie co dziewczyna musi czuć :(

Jestem zła i niedobra. Mały o 19 znów nie chciał piersi, mleko w butli było za ciepłe, krzyczal, wolałam meza żeby mi pomógł ale nie słyszał. Wydarlam się na niego, wyszłam z domu. zapaliłam, teraz jem kolacje i pije lampkę wina. Dziś już nie karmię. Wiem ze źle robie ale musze wyluzować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzięki ze odpisujecie :*

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja tam wcale nie uwazam ze jestes gorsza . Najwazniejsze to dobre samopoczucie i najedzony malec a podanie mm to nic zlego ale ten temat to goracy hehe . Ja daje butle zawsze na noc i zawsze w nocy dzieki temu usypiabie trwa 5min a nie 2h i wcale nie uwazam ze jestem zla mama idac na latwizne a wrecz przeciwnie czyje sie wspanoala mama bo mam sile i energie dla malca na caly dzien ! (oczywiscie teraz mamy skok i nie mamy pieknych nocek ale pisaam tak ogolnie) . :)

Agaton o matko .. Trzymam mocno kciuki zeby wszystko dobrze sie skonczylo :*

onka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton, a który to dokładnie tydzień jest?

Onka nie stresuje się tak. Jestes super mama a pełny brzuszek tak jak piszą dziewczyny jest najważniejszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 20:37

onka, my dream lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka Ja wypilam na wieczór a w nocy miałam już mega piersi napompowane mlekiem , ma mega szybkie działanie .
    Ja pije z mlekiem go , można z woda też tak jak robi agatka .
    Też lubię ten smak :-) nie bój się bo to jest po tomzeby pomoc , to żadne tabletki ani nic żeby gorsze było .
    Kochana masz ochotę wyluzuj , nie denerwuj się , jesteś wspaniałą Mama :-*

onka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny :*

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości zajrzałam na wrzesniowki, tam dzieciak 3 miesięczne, juz sloiki dostaja. Szok.
    Ja najwcześniej 6 miesiąc, a tu taki srajtek 3 miesięczny i marchewka?

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka a to nie jest tak ze jak dziecko nie przybiera to już w 4 mcu można pod kontrolą lekarza dawać?

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mm po ukończeniu 4 miesiaca-czyli 5 miesiacu, na kp po 5 miesiącu -czyli w 6. Wiem,ze starej daty lekarzecpozwalali, ale ja bym nie dala dziecku mającemu 3 miesiące i 2 tygodnie.

km5st5odymuuq2ts.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka nie chce nic mowic i nie krytykuje bo rozumiem i pewnie to wiesz ale palenien i alkohol na laktacje dobrze nie robią, jeśli chcesz wyluzowac to melisa i spanie.

Onka nie sadze że to od butli nie chce piersi...ją swojego karmilam prawie przez miesiąc na zmianę i woli cycka. Uzywasz w butli smoczka z jedną dziurka?

Co do rozszerzania diety ja mam zamiar czekać tak długo jak się da.

21.10.2015 Leon <3
  • agaton Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny, ja pamiętam jak to wspaniale było w piątym miesiącu ,poczuć pierwsze ruchy,juz woda bylo brzuszek,takze bardzo przezywam ta sytuacje. Ale wierze,ze będzie dobrze. Wiedźma,nie wiem który to tydzień,ale na koniec kwietnia ma termin.
    Onka,mam nadzieje,ze pomogly odstresowacze:) moze nie pomagają na laktacje,ale i tak najgorszy jest stres:) trzymam kciuki,żeby bylo lepiej:*

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton trzymamy tutaj wszystkie kciuki bardzo mocno. Ją straciła ciążę w 20 tygodniu. Lekarz powiedział, że jeszcze 4 tyg i byłyby jakieś szansę, pocieszyciel kuzwa...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton to ok 20-22 tydzień ciąży ... Biedna :-(
    Wiedzma no straszny ... :-| Ja pieprze ... A mam znajoma słuchajcie co straciła w 22 tyg ciąży bliźniaczki swoje a przed wczoraj urodziła córeczkę cudowną . Tragedię takie są okropne :-(

Onka też uważam że to nie od butli .
    Madu właśnie jak to jest , Ja mam z jedną dziurka butelkę nadal i jak mały coś pije to z niej ... Ok czy nie ok ?

Ja mam zamiar małemu dawać jedzonko powoli jakieś jak skończy 5 miesięcy czyli w 6 miesiącu ... Na spokojnie i powoli

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma,straszne to,współczuję bardzo:(
    Okropne takie historie i ja je dopiero rozumiem,jak sama mam dziecko.
    W ciąży i teraz codziennie Bogu dziękuję,ze jest zdrowe i ze wszystko jest dobrze!:)
    Onka,a to możliwe,ze Wojtek ma skok rozwojowy i tak marudzi? Moze to minie po prostu,no mam nadzieje!

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze z jedną dziurka ok. Wole zeby sie nna butle wkurzal niz na cycka, i jak daje butle to tylko smoka z jedną dziurka.

Onka właśnie to moze być skok. Kurcze dzieciaki tak szybko nie rezygnują z cycka na rzecz butli nie wiadomo jak szybko by z niej leciało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 23:48

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 2985 2986 2987 2988 2989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ