Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
onka wrote:Laski, ja wymiękam z tym pobudzaniem laktacji. Dostawiam Maćka co cyca do 2h w dzień, wisze na laktatorze i nie widać efektów. A Maciek jak mu nie leci to znów krzyczy do cyca. Mam ochotę wsadzić mu w buzie butle, zamknąć ten cały temat karmienia piersią w cholerę. Jeszcze mam robotę do zrobienia. Powieście mnie, ale naprawdę mam już dość!
A pilas może Femaltiker ? Mnie np. Bardzo pobudził laktacje podczas kryzysu laktacyjnego i pięknie mleka mam od groma -
nick nieaktualnyZakręcona, nie, nie piłam... Boję się wszelkich wspomagaczy, żeby go nie uczuliły. Nawet Lactinatal, który brałam dłuższy czas, z tego powodu odstawiłam. Nie wiem, moze powinnam spróbować. Po jakim czasie Ci pomogło?
W ogóle ze względu na tę moją robotę Mąż się dzisiaj zajmuje Małym. I Mały od 15.15 nie zmrużył oka. Teraz krzyczy ze zmęczenia. Już mi gorzej... -
Onka,współczuję tych problemów... Dużo sily dla Ciebie!! Moze to po prostu kryzys laktacyjny.
U koleżanki slabo. Ma krwawienia codziennie, czasami dość mocne,ma krwiaka na szyjce macicy, ale nie wiadomo, czy to to. Dodatkowo ma Malo wód plodowych. A to dopiero polmetek,ledwie ruchu poczula. Nie wiem kiedy juz są szanse dla dziecka,ale chyba póki co to slabo...
-
Onka moim zdaniem to wina butelki, najpierw mu leci z piersi to jest ok, bo to mleko pierwszej fazy jest zawsze dostępne,na mleko drugiej fazy juz musi sobie zapracować i jest problem. Ja pije femaltiker, tylko rozrabiam go z woda, a nie mlekiem, nie wiem czy pomaga, lubię ten smak. A jak ta butelka calma?
-
nick nieaktualnyMadu, bo jak się go uda w końcu przystawic i zacznie lecieć to cichnie i pije. A jak się kończy to znów krzyczy i nie da się przystawic z powrotem.
Agatka , butelkę mam, ciągnie z niej. Tylko gdy ciągnie to leci ale i tak leci szybciej niż z piersi.
Agaton, rany Boga, nie wyobrażam sobie co dziewczyna musi czuć
Jestem zła i niedobra. Mały o 19 znów nie chciał piersi, mleko w butli było za ciepłe, krzyczal, wolałam meza żeby mi pomógł ale nie słyszał. Wydarlam się na niego, wyszłam z domu. zapaliłam, teraz jem kolacje i pije lampkę wina. Dziś już nie karmię. Wiem ze źle robie ale musze wyluzować. -
nick nieaktualny
-
Kochana ja tam wcale nie uwazam ze jestes gorsza . Najwazniejsze to dobre samopoczucie i najedzony malec a podanie mm to nic zlego ale ten temat to goracy hehe . Ja daje butle zawsze na noc i zawsze w nocy dzieki temu usypiabie trwa 5min a nie 2h i wcale nie uwazam ze jestem zla mama idac na latwizne a wrecz przeciwnie czyje sie wspanoala mama bo mam sile i energie dla malca na caly dzien ! (oczywiscie teraz mamy skok i nie mamy pieknych nocek ale pisaam tak ogolnie) .
Agaton o matko .. Trzymam mocno kciuki zeby wszystko dobrze sie skonczylo :*onka lubi tę wiadomość
-
Agaton, a który to dokładnie tydzień jest?
Onka nie stresuje się tak. Jestes super mama a pełny brzuszek tak jak piszą dziewczyny jest najważniejszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 20:37
onka, my dream lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Onka Ja wypilam na wieczór a w nocy miałam już mega piersi napompowane mlekiem , ma mega szybkie działanie .
Ja pije z mlekiem go , można z woda też tak jak robi agatka .
Też lubię ten smaknie bój się bo to jest po tomzeby pomoc , to żadne tabletki ani nic żeby gorsze było .
Kochana masz ochotę wyluzuj , nie denerwuj się , jesteś wspaniałą Mama :-*onka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Onka nie chce nic mowic i nie krytykuje bo rozumiem i pewnie to wiesz ale palenien i alkohol na laktacje dobrze nie robią, jeśli chcesz wyluzowac to melisa i spanie.
Onka nie sadze że to od butli nie chce piersi...ją swojego karmilam prawie przez miesiąc na zmianę i woli cycka. Uzywasz w butli smoczka z jedną dziurka?
Co do rozszerzania diety ja mam zamiar czekać tak długo jak się da.21.10.2015 Leon -
Dzieki Dziewczyny, ja pamiętam jak to wspaniale było w piątym miesiącu ,poczuć pierwsze ruchy,juz woda bylo brzuszek,takze bardzo przezywam ta sytuacje. Ale wierze,ze będzie dobrze. Wiedźma,nie wiem który to tydzień,ale na koniec kwietnia ma termin.
Onka,mam nadzieje,ze pomogly odstresowacze:) moze nie pomagają na laktacje,ale i tak najgorszy jest stres:) trzymam kciuki,żeby bylo lepiej:*
-
Agaton to ok 20-22 tydzień ciąży ... Biedna
Wiedzma no straszny ...Ja pieprze ... A mam znajoma słuchajcie co straciła w 22 tyg ciąży bliźniaczki swoje a przed wczoraj urodziła córeczkę cudowną . Tragedię takie są okropne
Onka też uważam że to nie od butli .
Madu właśnie jak to jest , Ja mam z jedną dziurka butelkę nadal i jak mały coś pije to z niej ... Ok czy nie ok ?
Ja mam zamiar małemu dawać jedzonko powoli jakieś jak skończy 5 miesięcy czyli w 6 miesiącu ... Na spokojnie i powoli -
Wiedzma,straszne to,współczuję bardzo:(
Okropne takie historie i ja je dopiero rozumiem,jak sama mam dziecko.
W ciąży i teraz codziennie Bogu dziękuję,ze jest zdrowe i ze wszystko jest dobrze!
Onka,a to możliwe,ze Wojtek ma skok rozwojowy i tak marudzi? Moze to minie po prostu,no mam nadzieje!
-
Ja mysle ze z jedną dziurka ok. Wole zeby sie nna butle wkurzal niz na cycka, i jak daje butle to tylko smoka z jedną dziurka.
Onka właśnie to moze być skok. Kurcze dzieciaki tak szybko nie rezygnują z cycka na rzecz butli nie wiadomo jak szybko by z niej leciałoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 23:48
21.10.2015 Leon