Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chudlam sama z siebie, mam 5 kg mniej niż przed ciążą. Juz nawet uslyszalam od szwagra ze nie najlepiej wyglądam. Ja tego nie widzę zebym taka chuda byla, no może mi caly tyłek zniknął. Za to brzuszek niestety odstaje, boczki jakie miałam takie mam. Czyli nogi i ręce jak patyki, a korpusik lekko okrąglutki...od okolo tyg pobolewa mnie brzuch okresowo wiec moze niedługo mnie ta cholera nawiedzi. Od miesiąca mi waga stoi w miejscu wiec zobaczymy czy po okresie cos ruszy dalej? Gdyby tylko można bylo wybierać sobie co ma chudnąć
-
Madu,ja chleb jeść bede na drugie śniadanie ze dwie kromki chleba żytniego,albo pszennego własnej roboty,bo ja jem kielki codziennie i najlepsze są z chlebkiem;)
Aanaa, fajnie byloby tak wybrac, ja zawsze chudnę w ramionach i cyckach,brzuchu,a nogi na końcu;)
Ja słodyczy nie jem od hoho i myślałam,ze cos to da,ale guzik... Trzeba więcej wyrzeczeń zastosować
Battinka,to zapraszamy od wtorku:)
-
Agaton tak , nie jem chleba wcale
przed ciąża byłam na tej diecie 10 miesięcy i też nie jadlam , dalam radę
Nic zamiast chleba nie jem , tak sobie robię śniadania obiady itp że bezchlebowo :-p
Agaton Ja też po pierwszym okresie jestem 3 tydzień , samo z siebie nie szło tak samo z KP ... Też slyszalam że tak mówią , Ja KP ciągle i bez diety jadlam normalnie ale nie dużo i przebralam dwa kilo hehe a teraz leci waga przy innym odżywianiu .
Ty anaa to Ty masz wręcz cudownie , jeść po nocach ciacha i chudnacno nie jedna by się zamieniła hehe . bajka
-
Wspieralysmy się będąc w ciąży ii będziemy wspierać się teraz w dążeniu do idealnej sylwetki
Ja tez zrezygnowała z pieczywa i moich ulubionych bagietekAle powiem wam ,ze ciezko ustalić jakikolwiek jadłospis uwzgledniajac wszystkie przeciwwskazań a
Poza tym nie wiem czy mój mały ma skok rozwojowy czy może mleko zmieniło smak lub zawartość energetyczna i inne taki ,bo od trzech dni budzi się co dwie godziny.Teraz tez nie śpi . Cwiczylam chodakowska ,a ten brzdac się obudził ,wiec było trzeba dac cyca i do 22:40 nie śpi . Leży w lozeczku i ssie piastki i robi rowerek nóżkami .Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 23:42
maluda lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Lojka ją się przymierzam do Chodakowskiej ale się trochę boje bo mnie kolana bola a kiedyś jak zaczynałam ćwiczyć skalpel to po połowie wysiadalam właśnie przez kolana.
Pisałam już na FB ale tu też napisze. Dziś kapalam się z Hania i jestem zachwycona. Postanowiłam, że minimum raz w tygodniu będę z nią wchodzić do wannyjej też się bardzo podobało.
A i trzynaście kciuki o waszej 9.00 ma u mnie być health visitor i zwazyc Hanie. Mam nadzieję, że już ładnie przybiera.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 00:01
Robimy drugiego Dziedzica
-
Lojka no Ja np. Dziś na śniadanie jadlam owsianke , na obiad jadlam pieczone ziemniaczki z golabkami inaczej również w piecu robione więc bardziej się udusily
plus sałata z kefirem
Na kolację zjadlam miseczkę twarozku z ogorkiem zielonym ... Więcej nie jadlam bo nie miałam ochoty zwyczajnie .
Trzy dni temu np. Na śniadanie jajka na miękko , obiad ryż z pulpetami w sosie koperkowym , w między czasie Mama zrobiła placuszki owsiane i na kolację nie pamiętam ...
Np. Dwa dni temu na obiad robilam pierś obtoczona w jajku i zamiast panierka z bułki tartej czy mąki nasypalam płatków owsianych , na patelnie i coś cudownego ! Kochana wiele mogłabym pisać -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Dziś naszczescie Oskarek normalnie śpi , że wstaje po 5 h w nocy a nie po 2 jak przez ostatnie 2 dni ... Miał jakieś zawieszenie hehe
Cieszę się z tego jak tak śpi bo wcześniej wstawilam co godzine w nocy jak nie co pół ale i tak wyczekuje dnia kiedy przespi całą noc hihi.
Jak tam wasze pociechy spały ?
Kurcze mam słuchajcie taki ból kręgosłupa a bardziej dwóch łopatek ... Karmienie na ręku wyszło , na lezaco karmie teraz trochę i trochę na ręku , już w każdej pozycji mnie bolijuż żadne nagrzanie , nasmarowanie nie daje rady
Wiedzma kciuki , pisz odrazu jak waga małej :-*
Jakie plany na dziś kobiety cudneWiedźmaMaKota lubi tę wiadomość
-
zakrecona , a takisos koperkowy toczym zageszczasz ? No i ja nie lacze weglowodanow z bialkiem .Ale golabki bym zjadla tylko boje sie kapusty , ze malego brzuszek bedzie bolal
A noc -KOSZMARNA !!!
Syn sie popsul na calego . Oczywiscie spal z nami bo juz nie mialam sily wstawac do lozeczka . Je wiem co jest grane ?
Jeszcze na domiar starsza sie rozchorowala . Ma goraczke i katar i w nocy lunatykowwala .
zakrecona Ty kochana idz do lekarza ,bo ten bol w lopatka to wraca do Ciebie ja bumerang !!!
Wiedzma kciuki za przyros wagiu malej !!!WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Zakręcona moze to nerwobole?
U nas tak jak dzień wczoraj tak noc koszmarna. Moj Leon też się popsol
Wczoraj nie dało się go odlozyc, niby zasypial a odłożony zaraz się budził z ogromnym płaczem. Też spał z nami w łóżku,innawet jak wychodziła się napić na chwilę to ryk. Za to przy cycki zasypial z prędkością światła. Mam nadzieję że to przejściowe;)
Lojka u nas po kspuscie nic nie.maa jak się bousz to zrób z pekińskiej albo z wloskiej, one są lżejsze:)
U nas plan jest żeby po pracować nad kryzysem laktacyjny bo jest taki jak nigdy. Masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 07:50
21.10.2015 Leon -
O kurczę, to widzę że nie tylko moje dziecko się popsulo
trzecia noc wstawanie co 3h, a bylo juz tak pięknie...tesknie za sześcioma godzinami spania ciurkiem...do tego wczoraj byla msza za moją mamę a my nie moglismy jechac bo Natalka zaczela sie domagać jedzenia o dziwnym czasie- raz co 3h, raz co 1,5, raz co 2h. I domagać sie zaczynala wrzaskiem tak okropnym, jakiego jeszcze u niej nie słyszałam. Balam się ryzykować takiej krzyku w kościele. Moze to jakiś dalszy ciag skoku? Bo jak tak ma zostać to ja dziękuję
-
Lojka kochanie no właśnie chyba muszę w końcu ale mój lekarz jest taki trochę ten tego i on na takie rzeczy odrazu że a no normalne jak się dźwiga dziecko ... ja wiem ale nic nie pomaga na to
mimo wszystko pójdę .
Kochana Ja ogólnie zaprawiam kefirem toi przede wszystkim gotuje mięso nie smaze . Ja tej kapusty akurat się nie balam i jest ok, małemu nic nie jest chociaż mega wrażliwy był ... Widze dużą poprawę bo już smażone mogę jeść ale wiadomo ograniczam do min. , ostatnio nawet zjadłam miseczkę mała bigosu i też nic mu nie było
)
Mimo wszystko nie szaleje z jedzeniem tak i ze sprawdzaniem , powolutenku
Madu nerwobol też myslalam że mi wskoczył ale cholerstwo trzyma się od miesiąca jakby coś przeskoczyło i nie chciało odskoczyc:-( D mnie masowal , Mama też ... Nagrzewalam , maścią końska smarowalam , przeciwbólowym masciami nic a nic , na ziemi próbowałam leżeć masakra ... Boli mnie czasami aż żołądek tzn tak promieniuje ból że dookoła boli jakby również żołądek , moja Mama ma chorym kręgosłup i taki sam ból więc obawiam się trochę , muszę isx do lekarza to poumawiam się na badania pod Ty! Kątem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTrochę lepiej jest od dnia po mojej zalamce, ale jeszcze dobrze by było żeby hylo więcej . Maciek od wczoraj popołudniu nie chciał mm na dopełnienie ale nie wiem na ile jest najedzony a na ile to kwestia tego ze przysypial.
Ten femaltiker jakoś bardzo nie zmienil laktacji ale może jeszcze za wcześnie na wnioski. -
Polubiłam z kciuki nie za popsute dzieci. Moja za to dziś 7 godz przespała. Nawet jej mleko na spiocha podałam bo poszła spac o 23 a o 24 powinna jeść więc nie czekałam aż się obudzi bo to może być różnie tylko zrobiłam flache i jej dalam. Wypiła prawo całą i spala do 6.15
zjadła flaszke i śpi do teraz.
Ale za to mnie coś w lopatce bolichyba będziemy musieli przestawić lozeczko tak, żebym spala na drugim boku. Bo nie potrafię spac tyłem do małej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 09:20
Robimy drugiego Dziedzica