X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • madu Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak bym wiedziała ż etak będzie to tez bym spac poszła, po ostatnich nocach przydało by się troche snu, ale zwykle spi około 40 minut wiec w tym czasie cos jem, cos porobie, a teraz juz dobija do 2 h. Zobaczymy co będzie dalej ;)

21.10.2015 Leon <3
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dzieci odsypiaja zarwane nocki . Moj spał dwie godziny (wstał o 16 ) i teraz znowu śpi :/

maluda lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za to Oliwka w ogóle dzisiaj nie śpi, miała 2 drzemki po 30 minut i w wózku spała godzinkę i tyle...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka tez nie spi dzis za dużo, ale ja bąki mecza i wybudzaja bidulke...
    Teraz nasze dzieciaczki są okolo 3 miesiąca i u każdego skok rozwojowy jest w trakcie,fajnie,ze nadal jestesmy aktywne i sie wspieramy,bo to trudny czas:)

BATTINKA, maluda lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kciuki i za mile słowa. No niby Hania jest na 50 centylu ale jak się urodziła to była na 91. Ale jest po prostu taką jej urodą;) którąś pisała, że będzie modelka :) no może ;)

A dziś nakupowalam jej ubranej bo po wyrastała ;) Kacha na takie portki jak ma Majka tez się czailam ;) no i jeszcze chce z next takie z królikiem na pupie ;)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny tak was czytam a ja pamiętam jak ja wcześniej narzekałam że mala mi daje w kość...
    Teraz to już czas przeszły.
    Od tamtego tygodnia (tfu tfu) mala śpi mi praktycznie cały dzień budzi się ok 19 idzie spać ok 23,i śpi do 10 rano ale oczywiście z przerwami na mleko żeby nie bylo.
    Tak się cieszę że w końcu sie jej poprzestawiało bo naprawde pierwsze 3 miesiące miałam z kalendarza wyjęte. :(
    Tylko ręce ryk ręce ryk i nic.więcej :(
    Oby ta chwila trwała dłużej;)
    Ps.dziewczyny od jutra jestem na diecie ale dziś korzystając z okazji pękam q szwach :P a co! Trza korzystać;)

Zakrętka kochana możesz pisać na forum co tam jesz i gotujesz sobie z chęcią od ciebie co nie co zgapię ;)

Little Frog, ZakręconaOna, agaton, maluda, stokrotka25 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka jak tam wizyta w poradni?

km5st5odymuuq2ts.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka napisze kochanie do Ciebie na priv , nie będę tutaj aż tak się rozpisywac bo miejsca zabraknie heheh

BATTINKA lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nad może pisać co robiła na obied np. Ja tez chętnie povzutam co tam u Was w garach pyrka :)

agaton, maluda, ZakręconaOna, madu, BATTINKA, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kolację będę jadła cala misę tartej marchewki z jabłkiem i cytryna .

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, jak wracaliśmy z mężem ze spaceru, to się mnie pytał czy jestem głodna. To mu mówię, że oczywiście, że tak, przecież po świeżym powietrzu i godzinie spacerowania, to wiadomo. On stwierdził, że wciąż po obiedzie jest pojedzony i mnie lepiej ubierać niż karmić :D
    Ogólnie nie mogę narzekać na brak apetytu... Ale cieszę się, że przechodzicie na diety, bo przynajmniej oszczędzicie mi ślinotoku przed kompem pisząc o ciastach itp :D:D

maluda, agaton, madu, BATTINKA lubią tę wiadomość

• maluda Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dziękuję za wsparcie :) znalazłam w necie te dwie książki w wersji pdf więc jak Wojtek mi pozwoli to przeczytam :)
    W sprawie bąków i kup niestety nie pomogę, bo u nas ciągle to jest problem, już znowu 2 dzień bez kupy... tylko ruchliwy strasznie jest i bąki idą takie, że płacze.

Właśnie odwołałam szczepienie i przesunęłam alergologa, idę jutro na wizytę do pediatry pogadać o tych kupach ze śluzem i innych problemach Wojtka, bo znowu dzisiaj wsypka na ciele i przesuszone policzki, coś mi podpowiada instynkt, że to mleko trzeba zmienić.

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Pewnie dzieci odsypiaja zarwane nocki . Moj spał dwie godziny (wstał o 16 ) i teraz znowu śpi :/

Moje dziecko to wyjątek od reguły nic nie chce odespać, dzisiaj znowu dwie drzemki po 30 minut :)

relganli4wkmj4ii.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, mogłabyś mi linki podesłać? Tak wiem, leń ze mnie :) a jak mi się spać chce...na szczęście mala sama się sobą zajmuje, leży obok mnie i kopie matkę w biodro :) ale moge odziapnąć po całym dniu jeżdżenia po urzędach za papierami do becikowego. Jutro ciąg dalszy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 19:51

iv09hdge6yql001e.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda twardy zawodnik z niego ;)

maluda lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem za tym,żeby pisac jak ktoras jadła cos dobrego dietetycznego:)
    Ja chyba dzisiaj kolacje w ogóle odpuszczam,bo tak mi się kimać chce ze szok.
    Helenka spi dzisiaj tylko przy cycku, jak odepnę ja od mlekopoju to od razu się budzi i w ryk. Nie wiem czy dam rade sie umyć,ale postaram się i klade sie z nią do łóżka:)
    Maluda,to fajnie,ze na necie jest ya ksiazka,sporo informacji jest tez na stronie Ewy Dąbrowskiej:)
    Maluda,jak ty dajesz rade? Drzemki to taka chwila wytchnienia dla mamusiek,a u ciebie ich prawie nie ma... No lipa z tym mlekiem,w kolko cos się dzieje...
    Battinka,fajnie,ze u Ciebie juz wszystko się uspokoiło:)

BATTINKA lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda mój 4 dni nie robił , bąki puszczał , prezyl się ale bez płaczu ( on wgle rzadko płacze ) i aż w końcu dziś zrobił ... Brzuch , plecy , nogi ,ubrania uwalone w kupie hehehe a jaki smród !

maluda lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, dziekuje, doradczyni była calkiem sensowna. Ale jak to bywa w tematach położnictwa i laktacji, wszystko jest plynne i ocenne.
    W każdym razie oto, co się dowiedziałam:
    1. w zakresie zwiekszenia laktacji:
    - lactinatal jest do kitu. Herbatki z koprem, kminkiem i anyżem tez sa slabe. Trzeba szukac składników takich jak czarnuszka, kozieradka, rutwica. Poleca herbatkę bocianek. Femaltiker tez. Ale każdy suplement stosowac max 2 tyg, bo potem organizm się przyzwyczaja – trzeba zmienic na inna substancje.
    - przystawianie dziecka co 2h nie ma sensu, bo piersi potrzebuje 1,5h żeby zaczac działać znow
    - uboga dieta nie wpłynie na jakość mleka, ale na ilość tak
    - krotkie ssanie pogarsza laktacje, można po karmieniu pociągnąć laktatorem
    - dluga przerwa w nocy w karmieniu wielu kobietom nie sluzy na laktacje
    - stres hamuje wyrzut oksytocyny
    2. co do wagi i żywienia dziecka
    – w 4 mcu wiele dzieci hamuje już przyrost wagi. Norma to 17-19 g na dobe.
    - polowa kobiet kp około 4 mca konczy karmic, bo dzieci nie przybieraja, zaczynaja dostawac butelke i się konczy
    - nie należy dawac stalych pokarmow przed 6 mcem skończonym bo układ pokarmowy, immunologiczny i ruchowy (siedzenie) nie jest dostosowany. W moim wypadku glupota byloby podawanie kaszek na przybranie na wadze, bo kaszki musiałyby być bezglutenowe, a te to tylko ryzowa i kukurydziana – czyli same węglowodany, które szybko przelatuja.
    - to nieprawda ze jak matka zje cos wzdymajacego to dziecko tez wzdyma
    3. co do szarpania się przy cycu
    - dzieci z wnm szarpią się,
    - typowy objaw reakcji na butle to to ze dziecko nie odmawia w ogole piersi tylko odmawia jeśli nie leci (czyli po 5 min); ja mam teraz nie podawac butli, ew. jest lyzeczka z dozownikiem z medeli. Podaje się łyżeczkę pod jezyk, wtedy dziecko zassie plyn.
    - szarpanie może być reakcja układu nerwowego na szczepienie (tu mnie pani przerazila, bo mniej wiecej w tym samym czasie Maciek się zaczal drzec na rehabilitacji…)
    - jeśli dziecko się szarpie, nie ma magicznego sposobu. Trzeba uspokoic i przystawic jeszcze raz. Jeśli odrywa się przy II fazie mleka – dac 1 piers, potem 2, potem znow 1. można zmienić pozycję karmienia na lezacą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 21:02

Sajgonara, agaton, Misiowa, Little Frog, maluda lubią tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki onka za spisanie tych informacji wielu rzeczy nie wiedziałam.

onka, agaton lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow onka dzieki ! Wiele cennych informacji :)

onka lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
‹‹ 2991 2992 2993 2994 2995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ