X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • madu Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak bym wiedziała ż etak będzie to tez bym spac poszła, po ostatnich nocach przydało by się troche snu, ale zwykle spi około 40 minut wiec w tym czasie cos jem, cos porobie, a teraz juz dobija do 2 h. Zobaczymy co będzie dalej ;)

21.10.2015 Leon <3
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie dzieci odsypiaja zarwane nocki . Moj spał dwie godziny (wstał o 16 ) i teraz znowu śpi :/

maluda lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za to Oliwka w ogóle dzisiaj nie śpi, miała 2 drzemki po 30 minut i w wózku spała godzinkę i tyle...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka tez nie spi dzis za dużo, ale ja bąki mecza i wybudzaja bidulke...
    Teraz nasze dzieciaczki są okolo 3 miesiąca i u każdego skok rozwojowy jest w trakcie,fajnie,ze nadal jestesmy aktywne i sie wspieramy,bo to trudny czas:)

BATTINKA, maluda lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kciuki i za mile słowa. No niby Hania jest na 50 centylu ale jak się urodziła to była na 91. Ale jest po prostu taką jej urodą;) którąś pisała, że będzie modelka :) no może ;)

A dziś nakupowalam jej ubranej bo po wyrastała ;) Kacha na takie portki jak ma Majka tez się czailam ;) no i jeszcze chce z next takie z królikiem na pupie ;)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny tak was czytam a ja pamiętam jak ja wcześniej narzekałam że mala mi daje w kość...
    Teraz to już czas przeszły.
    Od tamtego tygodnia (tfu tfu) mala śpi mi praktycznie cały dzień budzi się ok 19 idzie spać ok 23,i śpi do 10 rano ale oczywiście z przerwami na mleko żeby nie bylo.
    Tak się cieszę że w końcu sie jej poprzestawiało bo naprawde pierwsze 3 miesiące miałam z kalendarza wyjęte. :(
    Tylko ręce ryk ręce ryk i nic.więcej :(
    Oby ta chwila trwała dłużej;)
    Ps.dziewczyny od jutra jestem na diecie ale dziś korzystając z okazji pękam q szwach :P a co! Trza korzystać;)

Zakrętka kochana możesz pisać na forum co tam jesz i gotujesz sobie z chęcią od ciebie co nie co zgapię ;)

Little Frog, ZakręconaOna, agaton, maluda, stokrotka25 lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka jak tam wizyta w poradni?

km5st5odymuuq2ts.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka napisze kochanie do Ciebie na priv , nie będę tutaj aż tak się rozpisywac bo miejsca zabraknie heheh

BATTINKA lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nad może pisać co robiła na obied np. Ja tez chętnie povzutam co tam u Was w garach pyrka :)

agaton, maluda, ZakręconaOna, madu, BATTINKA, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kolację będę jadła cala misę tartej marchewki z jabłkiem i cytryna .

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, jak wracaliśmy z mężem ze spaceru, to się mnie pytał czy jestem głodna. To mu mówię, że oczywiście, że tak, przecież po świeżym powietrzu i godzinie spacerowania, to wiadomo. On stwierdził, że wciąż po obiedzie jest pojedzony i mnie lepiej ubierać niż karmić :D
    Ogólnie nie mogę narzekać na brak apetytu... Ale cieszę się, że przechodzicie na diety, bo przynajmniej oszczędzicie mi ślinotoku przed kompem pisząc o ciastach itp :D:D

maluda, agaton, madu, BATTINKA lubią tę wiadomość

• maluda Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dziękuję za wsparcie :) znalazłam w necie te dwie książki w wersji pdf więc jak Wojtek mi pozwoli to przeczytam :)
    W sprawie bąków i kup niestety nie pomogę, bo u nas ciągle to jest problem, już znowu 2 dzień bez kupy... tylko ruchliwy strasznie jest i bąki idą takie, że płacze.

Właśnie odwołałam szczepienie i przesunęłam alergologa, idę jutro na wizytę do pediatry pogadać o tych kupach ze śluzem i innych problemach Wojtka, bo znowu dzisiaj wsypka na ciele i przesuszone policzki, coś mi podpowiada instynkt, że to mleko trzeba zmienić.

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Pewnie dzieci odsypiaja zarwane nocki . Moj spał dwie godziny (wstał o 16 ) i teraz znowu śpi :/

Moje dziecko to wyjątek od reguły nic nie chce odespać, dzisiaj znowu dwie drzemki po 30 minut :)

relganli4wkmj4ii.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, mogłabyś mi linki podesłać? Tak wiem, leń ze mnie :) a jak mi się spać chce...na szczęście mala sama się sobą zajmuje, leży obok mnie i kopie matkę w biodro :) ale moge odziapnąć po całym dniu jeżdżenia po urzędach za papierami do becikowego. Jutro ciąg dalszy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 19:51

iv09hdge6yql001e.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda twardy zawodnik z niego ;)

maluda lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem za tym,żeby pisac jak ktoras jadła cos dobrego dietetycznego:)
    Ja chyba dzisiaj kolacje w ogóle odpuszczam,bo tak mi się kimać chce ze szok.
    Helenka spi dzisiaj tylko przy cycku, jak odepnę ja od mlekopoju to od razu się budzi i w ryk. Nie wiem czy dam rade sie umyć,ale postaram się i klade sie z nią do łóżka:)
    Maluda,to fajnie,ze na necie jest ya ksiazka,sporo informacji jest tez na stronie Ewy Dąbrowskiej:)
    Maluda,jak ty dajesz rade? Drzemki to taka chwila wytchnienia dla mamusiek,a u ciebie ich prawie nie ma... No lipa z tym mlekiem,w kolko cos się dzieje...
    Battinka,fajnie,ze u Ciebie juz wszystko się uspokoiło:)

BATTINKA lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda mój 4 dni nie robił , bąki puszczał , prezyl się ale bez płaczu ( on wgle rzadko płacze ) i aż w końcu dziś zrobił ... Brzuch , plecy , nogi ,ubrania uwalone w kupie hehehe a jaki smród !

maluda lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, dziekuje, doradczyni była calkiem sensowna. Ale jak to bywa w tematach położnictwa i laktacji, wszystko jest plynne i ocenne.
    W każdym razie oto, co się dowiedziałam:
    1. w zakresie zwiekszenia laktacji:
    - lactinatal jest do kitu. Herbatki z koprem, kminkiem i anyżem tez sa slabe. Trzeba szukac składników takich jak czarnuszka, kozieradka, rutwica. Poleca herbatkę bocianek. Femaltiker tez. Ale każdy suplement stosowac max 2 tyg, bo potem organizm się przyzwyczaja – trzeba zmienic na inna substancje.
    - przystawianie dziecka co 2h nie ma sensu, bo piersi potrzebuje 1,5h żeby zaczac działać znow
    - uboga dieta nie wpłynie na jakość mleka, ale na ilość tak
    - krotkie ssanie pogarsza laktacje, można po karmieniu pociągnąć laktatorem
    - dluga przerwa w nocy w karmieniu wielu kobietom nie sluzy na laktacje
    - stres hamuje wyrzut oksytocyny
    2. co do wagi i żywienia dziecka
    – w 4 mcu wiele dzieci hamuje już przyrost wagi. Norma to 17-19 g na dobe.
    - polowa kobiet kp około 4 mca konczy karmic, bo dzieci nie przybieraja, zaczynaja dostawac butelke i się konczy
    - nie należy dawac stalych pokarmow przed 6 mcem skończonym bo układ pokarmowy, immunologiczny i ruchowy (siedzenie) nie jest dostosowany. W moim wypadku glupota byloby podawanie kaszek na przybranie na wadze, bo kaszki musiałyby być bezglutenowe, a te to tylko ryzowa i kukurydziana – czyli same węglowodany, które szybko przelatuja.
    - to nieprawda ze jak matka zje cos wzdymajacego to dziecko tez wzdyma
    3. co do szarpania się przy cycu
    - dzieci z wnm szarpią się,
    - typowy objaw reakcji na butle to to ze dziecko nie odmawia w ogole piersi tylko odmawia jeśli nie leci (czyli po 5 min); ja mam teraz nie podawac butli, ew. jest lyzeczka z dozownikiem z medeli. Podaje się łyżeczkę pod jezyk, wtedy dziecko zassie plyn.
    - szarpanie może być reakcja układu nerwowego na szczepienie (tu mnie pani przerazila, bo mniej wiecej w tym samym czasie Maciek się zaczal drzec na rehabilitacji…)
    - jeśli dziecko się szarpie, nie ma magicznego sposobu. Trzeba uspokoic i przystawic jeszcze raz. Jeśli odrywa się przy II fazie mleka – dac 1 piers, potem 2, potem znow 1. można zmienić pozycję karmienia na lezacą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 21:02

Sajgonara, agaton, Misiowa, Little Frog, maluda lubią tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki onka za spisanie tych informacji wielu rzeczy nie wiedziałam.

onka, agaton lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow onka dzieki ! Wiele cennych informacji :)

onka lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
‹‹ 2991 2992 2993 2994 2995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ