X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    ja tez :D tak samo jak zupa pomidorowala byla moja ulubiona a ostatnio jak sprobowalam to lecialam do kibelka :D moglabym same slodycze i owoce jesc :D

Ja tak samo! słodycze, pomarańcze i jeszcze mam ochotę na wszystko co mączne- makaron, pierogi, bułki, chleb, pizza :D no ma ten mój dzieciak upodobania po tatusiu :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj obudziłam i czułam się wspaniale, głodna jak nie wiem. Zjadłam 3 kanapki a potem jeszcze ciastko francuskie z brzoskwinią. A teraz jest mi strasznie niedobrze.

meeegi1771 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się cieszyłam ,że mdłości odpuscily, a tu dupa ! Męczyłam się od samego rana ! :)

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    Tak miala krwawienie w nocy pojechsla do szpitala i juz zostala :(
    to jest straszne :(

To, że miała krwawienie nie oznacza, że straci dziecko. Rano we wtorek miałam kilkusekundowy silny skurcz po lewej stronie brzucha, tam gdzie znajduje się Maleństwo. Nie zaniepokoiło mnie to bo szybko minął, ale za potrzebą udałam się do toalety i ku swojemu przerażeniu na papierze zobaczyłam dużą ilość jasnej krwi. No i po tym już spanikowałam, zawinęłam manatki, powiedziałam co się stało kierowniczce i pojechałam do szpitala. Krwawienie ustało a właściwie ta jasna krew przestała się pojawiać tylko ciemnobrązowe plamienia się pojawiły. Tego samego dnia w szpitalu mnie zbadali, zrobili usg i Maluszek był na miejscu, usłyszałam serduszko (tętno 170 na minutę) i CRL 17,3 mm. Więc wszystko w porządku było, ale o tak zostałam na trzy dni na obserwacje. Teraz już w ogóle nie plamię, brzuch mnie pobolewa czasem mocnej czasem słabiej i postanowiłam wziąć dwa tygodnie wolnego, chociaż do końca I trymestru. Przepisano mi tylko Luteinę a pani dr nie bardzo miała pomysł skąd to krwawienie, powiedziała, że może jakieś naczynko pękło, albo mały krwiaczek. Była to moja druga wizyta w szpitalu w tym miesiącu, za pierwszym razem skierował mnie ginekolog, który na usg zobaczył jakiś dodatkowy obszar, którego nie potrafił zidentyfikować i wolał mnie wysłać do Matyki Polki aby to sprawdzili, co prawda tam nie zauważyli wtedy nic niespodziewanego (może mięli gorszy sprzęt...) i też po serii badań i trzech dniach mnie wypuścili. Tak sobie myślę, że może to ten dodatkowy obszar (może wchłonięty bliźniak, albo nie wiem co) się samoistnie usunął. Tak czy inaczej najważniejsze, że Dzidzia rośnie i ma się dobrze.
    Więc trzeba wierzyć, że Mersjak wróci i napisze, że wszystko w porządku.

km5st5odhm9cjfa0.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meegi! Trzymam kciuki za wizytę.

meeegi1771 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Mo_niczka Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączyłam się do grupy na FB i doczytałam co z Mersjak :( no i niestety jej sytuacja różni się od mojej :(

km5st5odhm9cjfa0.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Ja tak samo! słodycze, pomarańcze i jeszcze mam ochotę na wszystko co mączne- makaron, pierogi, bułki, chleb, pizza :D no ma ten mój dzieciak upodobania po tatusiu :D
    A ja znowu w ogóle nie jem słodyczy teraz, za to śledzie są pyszne i wszystko co słone :). Dzisiaj imieniny teścia, więc się obejm na maxa. Teściowa tradycyjnie przy każdej imprezie robi małe wesele. 5 dań gorących, sto przystawek i ciast.

polkosia lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:

haha ja wlasnie sobie pierozki zrobilam i wcinam, mniam :D

l22nqps6zs1m82ws.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi trzyma kciuki :) będzie dobrze.

Ja dzisiaj na obiadek miałam biały barszczyk i kurczaczka z grila (taka mała zachciewajka).
    Ale pierwszy raz mnie dzisiaj zemdliło od zapachu, weszłam do biedronki a tam bułeczki z czosnkiem świeżo z piekarnika wyciągnęli i tak mnie odrzuciło, że szok...
    A tak to samopoczucie mam coraz lepsze, tamten tydzień cały przeleżałam, a ten już coś mogę zrobić sobie...jedyne co, to jak ściągam stanik wieczorem, to ból piersi masakryczny...a dopiero co mnie nie bolały i czasami mnie brzuch zaboli jak cos robię. No i chyba apetyt mam juz mniejszy, nie muszę co 2-3 h jeść :) Waga od tyg stoi w miejscu, także jest ok.

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak teraz macie FB to już tu mniej mamy informacji :(

mersiak - trzymaj się dzielnie!! :(

no i kciuki za dzisiejsze wizyty!!

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    No to jak teraz macie FB to już tu mniej mamy informacji :(

mersiak - trzymaj się dzielnie!! :(

no i kciuki za dzisiejsze wizyty!!
    Nie Oluś dzisiaj mersiak tam napisała a tak to nic się tam nie dzieje . Wydaje mi się że nie chciała stresować reszty dziewczyn .

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jadłam smażony ser żółty z ziemniakami i sałatką eh uwielbiam i leżę bo zjadlam 5 kawałków :-D

paula1, Nynusia lubią tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Paula oby tak dalej :-)

paula1 lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak- trzymaj sie kochana

A ja zrobilam poezadek w szafach i juz na mic nie mam sily. Za to worki zimowych ciuchow do oddania w koncu spakowane. A tyle chcialam jeszcze zrobic a sily brak. Tez mam ochote na pierogi ale nie wiem czy dam rade zrobic.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mersiak ! Trzymaj sie kochana ! :*
    Megi trzymam mocno kciuki :)

Bree jak tu jestes odezwij sie , trzymam kciuki za Twoja jutrzejsza wizyte :) !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj mamuśki :) Dawno mnie tu nie było,przepraszam z góry za to ale nie mam jakoś weny ;) ciagle jestem zmeczona i senna,rano nie moge wstac z lozka a jak juz wstane to kreci mi sie w glowie.Dzisiaj mialam pierwsze mdłości,myslalam,ze mnie minie ta wątpliwa przyjemność ciążowa tak jak moja mamę w ciazy ze mna ale gdzie tam.Zaczelo sie dosc niewinnie od słabości i krecenia w glowie poźniej uderzenia gorąca,raz zimno,raz gorąco aż do oblania zimnym potem...normalnie sodoma i gomora ;) Na dodatek wczoraj wywalilo mi zimno na ustach (chyba to nie jest nic złego w ciąży???),wkurzylam sie bo nie mialam tego dziadostwa z 5lat albo wiecej a tu nagle taki parch ;) który oznacza,ze moj organizm jest osłabiony.Co do innych objawów to bol piersi (a takze swedzenie,ciezkość,wrażliwość i wielkość :D ) mam ciagle i wciaz ale to od samej owulki wiec byl czas sie przyzwyczaic ;) a ból miesiaczkowy tak od dwoch dni jakby dał mi spokoj i jest prawie niewyczuwalny,choć czasem coś zakuje mocniej ale do tego też już powinnam sie przyzwyczaić,bo mam tak od dnia wykonania testu czyli dziś mija dokłądnie 2 tygodnie :)
    Jutro mam pierwsza wizytę u lekarza,znalazłam prywatną polska przychodnie u mnie w miescie i zapisalam sie na wizyte z usg do gina wiec jutro zobacze pierwszy raz moje najwieksze szczescie,ktore juz powoli daje mi popalić ;)

Magda*, EwelKa wielka, FreshMm, paula1 lubią tę wiadomość

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12.24 transfer, endometrium 8,5
    4.01.25 8dpt ⏸️ cień cienia 🙏✊️💬
    7.01.25 11 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹💚💪
    15.01.25 19dpt beta 1500 mlU/ml, usg-jest pęcherzyk ciążowy w macicy🥰🍀✊️
    22.01.25 26dpt usg-pęcherzyk ciążowy ok 8mm CRL0,2cm, jest migające serce❣️🙏💪✊️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes,pociesz sie ze nie ty jedna zmeczona jestes ;),ja tez zmeczona ,spiaca,najchetniej bym z domu nie wychodziła

agnes175 lubi tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy moi znajomi będą widzieć, ze dolaczylam do grupy?

km5st5odymuuq2ts.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny a czy moi znajomi będą widzieć, ze dolaczylam do grupy?
    Tak chyba że nie masz udostępnionej aktywności . Czyli nie widzą inni co komentujesz czy co polubiłaś . Treści grupy nie zobaczą bo jest zamknięta :-) ja dolaczylam i nikt się nie pytał ze znajomych tzn że nie widzieli :-P

oar83e3krqgkccev.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimno/opryszczka są niebezpieczne w ciąży, kup maść cynkową i smaruj :)

agnes175 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ