X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no niestety ... okropne te dziewuchy były .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na fb już nie ma grupy ???

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym tez umiec spokojnie podchodzic do tematu kp. Od samego poczatku to dla mnie tzw.droga przez meke. Najpierw zero pomocy w szpitalu,potem krew lejaca sie ciurkiem z sutkow,bol,zapalenie piersi,grzybica. Teraz malo pokarmu. Maly w 1,5 mca przybral 150 g a tak naprawde to nie przybral nic,bo wazylismy sie "z kupa" tygodniowa. Po 5 min odrywa sie od piersi i za nic nie mozna go zmusic do jedzenia. Cale karmienie trwa 15 min. Dookola wszyscy "daj sztuczne" "zacznij rozszerzac diete" "nakarm go". I niech mi nikt nie mowi,ze karmienie jest proste,instynktowne,jak sie chce to sie karmi a pokarmu jest tyle ile dziecko potrzebuje. Bo nie jest! I jak sie okazuje w dwoch piersiach moze byc za malo dla takiego malego czlowieka. I chyba nie potrafie nie czuc sie z tym zle i chyba nie potrafie nie myslec,ze nie umiem wykarmic swojego dziecka.

sama radość lubi tę wiadomość

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, grupy na fb juz nie ma. Troche niefajnie, bo chyba mozna by to jakos ustalic grupowo, wyrazic swoje zdanie, ale moze mnie cos ominelo. Ja wolalam fb bo to prosrze w obsludze i wygodniejsza aplikacja na telefonie, a tylko tak korzystam. Szkoda, grupa byla fajna.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wróciłam z wizyty :).
    Wszystko ok maluszek w brzuszku rośnie i mamy dziś 9t0d :).
    Ciekawe kiedy dowiem się czy to dziewczynka czy chłopczyk :), marzy mi się parka :P.

Co do karmienia piersią, uważam że zrobiłam wszystko co mogłam aby rozkręcić laktację. Niestety nie zawsze się wszystko udaje - rozkręcanie przed ponad 3 miesiące to był istny horror - mam nadzieję że w obecnej ciąży mleczko będzie.

paula1, villemo_gbm, stokrotka25, Natka88, dodinka, Blondik, Bąbelek, maluda, Maximmum, paulinkas, Lexie, agaton lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa zapomniałam napisać jeszcze że mam kartę ciąży :D

PS. no i cały czas czekam na ciążowe towarzystwo :D

villemo_gbm, stokrotka25, Natka88, aanaa, Blondik, BATTINKA, maluda, Magnosia, agaton lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to super ze wszystko w porzadku. Niech rosnie kruszynka zdrowo :)

ola.321, ola.321 lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super:) Ja to Ci chyba zazdroszczę :P

ola.321 lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje :) I mam nadzieję, że niedługo dołączę :P Chociaż najpierw muszę rozruszać machinę :P

Co do fb- ja uważam że radykalizm nie jest dobry w żadnym wydaniu. Owszem, można mieć swoje zdanie, ale po to jesteśmy rozumnymi istotami, żeby wyrażać to zdanie tak, żeby nie urazić kogoś, kto myśli inaczej. Przecież jesteśmy tu po to, żeby się wspierać a nie po to żeby oceniać się na zasadzie "ja i wszystko co robię jest super, a ty be".
    WIele dziewczyn stoczyło tu prawdziwą walkę o kp, ja się do nich zaliczam i doskonale wiem jak było ciężko. U mnie się na szczęście udało, ale nie zawsze się udaje. Położna laktacyjna na pierwszej wizycie powiedziała mi- "dajemy sobie 10 dni. Bo lepiej żeby mogła się Pani cieszyć macierzyństwem i dokarmiała dziecko mm niż żeby ufiksowanie na punkcie kp zabrała Pani całą tę radość". I miała rację.

Pepepe- też tak myślałam- ze nie mogę wykarmić własnego dziecka. Wiem jakie to straszne i jak to boli. Ale spróbuj przestawić głowę na to, co mówiła ta położna. Ciesz się macierzyństwem. Twoje dziecko nie będzie pamiętało tego, czy było kp czy mm. Ale więź którą zbudujesz z nim teraz zaowocuje w przyszłości. Więc krótko i na temat- nie dajmy się zwariować, bo na pewno każda z nas stara się dać swojemu dziecku wszystko co najlepsze. I nie wierzę, że jest inaczej. A to, jeżeli ktoś kto był (jest?) na forum obsmarowuje nam tyłki za naszymi plecami to już świadczy tylko o nim. I to z pewnością nie najlepiej.

Asieńka_86, madu, villemo_gbm, ZakręconaOna, Blondik, ola.321, BATTINKA, maluda, paulinkas, stokrotka25, Misiowa, agaton lubią tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratuluję :) ja raczej nie dołączę gdyż grudzień/ styczeń planuję wrócić do pracy i jak tak myślę to jedno dziecko mi wystarczy :)

villemo_gbm, ola.321 lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka87 popieram to co napisałaś w 100% pozdrawiam

BATTINKA lubi tę wiadomość

event.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka też się zgadzam ale mnie np mega ciężko jest malego dokarmiac mimo wszystko , przezywam to bardzo psychicznie :( mam ostatnio problem z kp. . . Walczę z laktatorem , pije femaltiker , malego ptzystawiam ile mogę a kuzwa z piersi z której 3 H np. Nie karmie mam 50 ml a dziś 30:/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kasiulka też się zgadzam ale mnie np mega ciężko jest malego dokarmiac mimo wszystko , przezywam to bardzo psychicznie :( mam ostatnio problem z kp. . . Walczę z laktatorem , pije femaltiker , malego ptzystawiam ile mogę a kuzwa z piersi z której 3 H np. Nie karmie mam 50 ml a dziś 30:/

Rozumiem Cie. U nas jeszcze ten brak przyrostu masy. 3 centyl... Ja nie dokarmiam,uparlam sie. Gdybym nie wiedziala,ze nie tyje to bym nawet nie wiedziala,ze mam malo mleka. Bo Maly taki szczesliwy... Usmiech z buzi mu nie schodzi,nigdy nie placze,nie domaga sie wiecej jedzenia. Nie mam czasu zeby sciagac,nie mam czasu na zadne metody 7-5-3. Bardzo chce karmic,ale glowa muru nie przebije.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez miała okres ze mniej przybierala a ja miałam mniej pokarmu. Pomogła herbatka bocianek. Moja pediatra się zawziela i za nic nie pozwoliła na dokarmianie. I po 3tyg jest dużo lepiej.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, Kasiulka - no to czekam na Was :P

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Littl Frog pisz kochana żal sie ja cię bardzo lubię czytać! :))

Kasiulka świetnie to wszystko ujęłaś -brawo Ty :)

Olu321 ja do ciebie na pewno nie dołączę ani do żadnej innej... :P u mnie limit wyczerpany. Mam dwie córy tal jak chciałam i to jest moja pełnia szczęścia :*
    Informuj nas kochana na bieżąco jak tam fasolka będzie rosła. A wyszedł ci termin na którego??
    Zdrówka dla Was! :*

Zakrętasku powiedz mi jak ty tak masz tą dietkę okrojoną to jak ty masz mieć ten pokarm? Ty to juz pewnie Malo co jesz....ja juz to kiedyś pisałam Oski taki wrażliwy a mamcia juz z tej okrojonej diety jeszcze okraja bidula. :(
    Powalcz jeszcze może się uda jeszcze. Szkoda ze nie masz tam kogo sie poradzić...to jest najgorsze! :( człowiek są sobie a lekarze mają nas w nosie... :(

Little Frog lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka Ja generalnie jem normalnie tylko nie jem macznych rzeczy i cukru w żadnej postaci . Nie daj boze ze Oskar ma tą alergię na nabiał to zastrzele się :(
    Niby jest tutaj taka half vizytor czy jakos tak się pisze tą nazwę ona pomaga we wszystkim co zwizane z dzieckiem itp ale nie jestem przekonana ... a walczyć będę do końca ... serio chociazbym miala siedziec z Oskim 24/7 przy piersi

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętka nie boj sie z tej skazy większość dzieci wyrasta. Uwierz da się z tym żyć. Moja starsza już sladu nie ma ;)
    Ale wiesz...póki co nie ma ci krakać. Trza być dobrej myśli!
    Ty a może proszek go uczula albo plyn?

3i49tgf6plfmlliy.png
  • paulinkas Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratuluję i trochę zazdroszczę.
    U nas na szczęście okazało się że mała raczej nie ma AZS ani nie jest uczulona na nabiał (uff mogę bezkarnie jeść na śniadania kaszę jaglaną z serkiem homogenizowanym ☺) okazało się że ją tak wysypalo bo jej durna matka wpierdzielala banany z masłem orzechowym (z fistaszkow) które zrobił mój mąż.

tb73krhmdk3lik3m.png
  • paulinkas Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj spelnilismy marzenie naszego starszaka i kupiliśmy łóżko piętrowe. Może w końcu będzie przesypiac całe noce w swoim pokoju.
    W weekend czeka nas przemeblowanie. Uwielbiam to.

Dzisiaj byłyśmy na drugim szczepieniu tym razem było całkiem znosnie. Hania waży już 6230. Właśnie podwoiła swoją wagę urodzeniowa.

villemo_gbm, Little Frog, maluda, agaton lubią tę wiadomość

tb73krhmdk3lik3m.png
‹‹ 3073 3074 3075 3076 3077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ