X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dziewczyny mam nietypowe pytanie dla tych co kp i mają już okres czy też tak macie, że przed okresem macie mniej pokarmu?

event.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo ja już miałam @ i miałam wrażenie że wtedy było mniej mleka, ale to reż się zbiegło że skokiem młodego i w końcu nie wiem czy to przez @. Doradca laktacyjna mówiła że @ nie ma wpływu na ilość pokarmu, ewentualnie smak może być trochę inny.

21.10.2015 Leon <3
  • paulinkas Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydawało że miałam ale to raczej nie był @ więc nie pomogę ale przy tym niby @ nie zauważyłam jakiejś mniejszej ilości mleka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 09:01

tb73krhmdk3lik3m.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilemo mi kilka dni przed okresem Natalka ześwirowała ssała minutę i pisk i tak kilka podejść. Teraz od tamtej pory je krócej i rzadziej. Ale mleka dużo i w końcu je bez kapturków. Bo przez 4 mies. tylko w nakładkach a teraz nie ma mowy.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio też mniej mleka w piersiach, czuję, że moje piersi to takie puste flaki i nawet się zmniejszyły, nie są takie duże jak wcześniej. Ale nie poddaję się i przystawiam Oliwkę, mam ostatnio bardzo dużo stresów i problemów takich, że dostaję napadów duszności i mam zawroty głowy... Wieczorem ostatnio przez 15 minut ściągnęłam 20ml, gdzie zawsze w ciągu 15 minut mam 80ml, męczyłam się 1,5h żeby ściągnąć mleko a i tak udało mi się tylko 100ml z obu piersi... musiałam dokarmić mm. Masakra jest ostatnio, masakra

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania rozumiem Cię doskonale.
    Te moje cycki żyją własnym zyciem ;)

event.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje też. Ale dostałam złota radę żeby nie myśleć o kp, o ilości mleka itp. W ogóle nie zaprzestać sobie tym głowy tylko karmić i od tego czasu jestem na prawdę szczęśliwym człowiekiem. A jakimś cudem dziec najedzony, mleko mimo naprawdę flakow jest, więc radzę nie myśleć :)

paulinkas, aanaa, villemo_gbm lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • agania Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu, staram się nie myśleć o tym czy mam mleko czy nie mam... ale jak myślę o tych problemach, które mnie załamują to po prostu mam wrażenie, że ten pokarm jakby... spala się sam? No dosłownie... nie leci. Najlepiej jest w nocy, bo jak jestem zaspana to nie myślę o niczym i wtedy leci :)

Bąbelek lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko zajrzałam, by sprawdzić, czy jeszcze tu jesteście. Jesteście, uff

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • madu Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, bo stres najbardziej blokuje wypływ pokarmu niestety. Trudno jest się nie stresowac jesli powodów mnóstwo. Mam nadzieję, że niedługo ten zły czas minie:*

21.10.2015 Leon <3
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane kobitki u mnie to samo , dzis ledwo 50 ml ...
    mama niedlugo jedzie i bede z wami na biezaco bo narazie ciezko mi nadrabiac i odpisywac !

Mam nadzieje ze u was wszystko dobrze !
    Z nowosci wracam do pracy ! :)

Ide was nadrabiac ;*

stokrotka25 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Battinka używam Białego Jelenia i to nie uczyla go bankowo . Używam od urodzenia i było Oki , już zastanawiam się czy czegoś nie zjadlam , nie wiem no .
    Madu próbuje tak myśleć ale niestety

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie może co się stało z naszą grupą na fb??

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Tak, grupy na fb juz nie ma. Troche niefajnie, bo chyba mozna by to jakos ustalic grupowo, wyrazic swoje zdanie, ale moze mnie cos ominelo. Ja wolalam fb bo to prosrze w obsludze i wygodniejsza aplikacja na telefonie, a tylko tak korzystam. Szkoda, grupa byla fajna.
    Ale dlaczego?? Co się stało??

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez cycki odmawiają posłuszeństwa ale się nie poddaję. Na noc daje z obu bp widocznie głodomorek się nie najada. W ogóle przyzwyczaił się do tego ze zasypia przy cycku a ostatnio karmie go na leżąco w sypialni i później przenoszę do łóżeczka. Lubię a bliskość ale kurde..zauwazylam ze jak się budzi to od razu Glowa w bok i szuka cycka. Juz się nauczył ze cyc jest obok zawsze!

Zakrętką i kolejna afera teraz o Polkosie poszlo eh.

Linka, grupa została usunięta bo niektóre dziewczyny pisały o nas na innych grupach ze u nas większość karmi mm,,podaje juz obiadki itp. Tak po skrócie napisałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:18

linka220 lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam weczorowa pora !
    Ja cos czuje , ze niedlugo to wszystkie wrocimy na forum , bo jedynie tutaj zawsze ( no prawie) bylo i jest spokojnie.
    Ja osobiscie unikam takich dyskusji ;)
    Ja to Wam powiem ,ze moje cycki to caly czas flaki (z wyjatkiem nocy), to zawsze mleko z nich tryska . I oby tak bylo jak najdluzej :)

szczesliwa a Ty kiedy do pracy wracasz? i co z Nathanielem ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    babelek widziałam , teraz już bez komentarza serio . Macie rację niedługo będzie tak , ze tu wrócimy wszystkie .
    Linka była rozmowa i wyrażanie zdań na temat kasowania dwa dni , musialas ominąć

Ola !!! Nasza ciazowko , śniło mi się , ze napisałam na forum ,ze muszę dołączyć do Ciebie ... z blizniakami:o szaleństwo , chyba tak się boję drugiej ciąży...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka powiedz mi ,bo jak dobrze pamietam to mialas problemy z kregoslupem ( jakies bolesci ) Jak teraz cwiczysz to nic juz cie nie boli ?
    Jest jedno cwiczenie z Chodakowska ,ktore wywoluje u mnie bol w dolnej czesci kregoslupa . Lezenie na brzuchu i unoszenie nogdogory .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka wyslalam Ci na fb przepis na tarte :D w Twoim poście.

lojkalojka lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka Ja miałam bóle krzyża na koniec ciazy a po ciąży okropny ból łopatki :/ on po dobrym pocwiczeniu przechodzi na cały dzień wieczorem znów wraca . Ja sobie już czasem z nim nie radzę i po prostu przyzwyczaiłam się .
    Ale to ćwiczenie u Chodakowskiej i u mnie trochę ból wywolywalo teraz coraz lepiej ale do momentu przeze mną wybranego z urodzeniem nóg , jak uda podniose to boli

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 3074 3075 3076 3077 3078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ